Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mein - vidiš zbytočne si sa stresovala važenim
ved aj dospaly nejeme rovnako rano menej na obed viac aj deti si raz potiahnu viac raz menej
aj moj raz potiahne tak že až preglga odušu a raz pomenej
ja idem von neviem koľko je stupnou u nas ale my chodime každy den von či sneži či prši to je jedno
ale slniečko svieti u nas
ahojte.
meink - podla mna pekne kojis. spravne robis ze casto priklada a ked pocut ze glga a prehlta tak papa neboj mne sa tiez zo zaciatku zdalo ze neje.
ja vahu neviem od 2.1. a ani sa tak skoro nedozviem ale poviem vam ze zarezy na sunkach sa mu zvacsuju aj licka gulateju tak urcite pribera. v stvrtok ho chcem ist dat odvazit do kliniky ... uvidime
ahojte, tak ja som včera skusila odvazit malu pred a po kojeni. Zdalo sa mi, ze hlce o 106, dala som jej vyprazdnit obidva prsniky a hadajte kolko vytiahla??? 60 ml 😒 Takze uz viem, ze to určite nemoze byt dost. Potom zhltla ešte 70 ml nutrilonu. Ved o hlade ju nenecham, nie? 😕
Počuvajte, čo robite s vašimi babätkami medzi papaniami. Nasa vobec nespi, jedine vonku v kočiku. Takze cez den nemam čas ani na zachod, lebo ju len furt pestujem, čičikam, nevydrzi ani v lehatku Fisher price, ani lezat, ani v polosede, ani spat... Ved takto nič nespravim ☹
milladka - asi neni kludna lebo je hladna ked si myslis ze dobre nekoji porad sa z nejakou laktacnou ... si to viem predstavit musi to byt tazke skus odgrgavat dobre mozno len ma vetry stavene neviem . utekam maly vstava
milada - a maš ju nepokojnu ked si dala nutrilon???
ked ti papa z oboch prsnikou
my sa vypravame alebo pozera na telku 😀 a len tak všetko sleduje
jaaaaaaaaaj a prečo ju čičikaš a pestuješ na čo???
spať nemusi ked sa jej nechce radšej jej pusti vyhravaci kolotoč moj to sleduje ani nedycha ako ho to bavi
alebo taki televizor macko pooh natočim to a tam sa premietaju take kresbičky
milada my sme na tom podobne,cez den sa ani nevytoto... 😒
pridavam sa do klubu ~cez den sa ani nevytoto~ 😀 😀 😀 ale w/e ked je mm doma...tak sa da..venuje sa malemu...
my sme sa dnes boli vonku prejst...najprv pri dunaji a potom kolecko po starom meste...trosku fukalo...ale pekne svietilo slnko...zajtra sa chystame na strkovecke jazero...sa celkom tesim...aspon aj ja trochu vypadnem z domu...dufam, ze bude pekne pocasicko..
pekny w/e vam vsetkym mamule 😉
Tak tu sa už zakladajú kluby? 😀
Sofi tiež rada pozoruje ten kolotoč nad postielkou, sa na nej smejem, vždy tak nato vypleští jej velikánske okále 😵ani snimi nepohne 😀 Teda ten kolotoč jej Viki stále púšťa - ona tomu hovorí, že jej pustí rádio 😀
My sme sa tiež teraz vrátili z vychádzky, ale necítim si nohy 😝 Sme kočíkovali cez 3 hodiny 😉 No a samozrejme Sofi spinká dalej 😅
milada,ja nechcem provokovať,ale náš malý je takmer úplne sebestačný, pekne spinká, papá,vydrží, aj keď sa mu práve nemožem venovat a on je hore.síce ešte nemáme pevný režim, ale priberáme neskutočne,papáme síce často a veĺa- už z oboch prsníkov naraz, ale je nakojený razdva,negrckáme a fakt si nemáme na čo sťažovať.takže vám,dievčatá,len držím palce a prajem veľa veľa síl a pomoci od patrnerov
Ahojte 🙂 my sme boli tiez kocikovat 2hodky 🙂
mein,v casopise mamina som akura citala,ze sa nema chodit von ked je silny vietor alebo hmla.a ze s malymi dojcatami max.do minus 5,s velkymi dojcatami do minus 10 😉
a tamarka mi zvykne do tej pol 12 obeda prespat. S prestavkami na papanie.trosku podudluje,v kresielku v zavinke povegeti,kolotoc sleduje.o 12 chodime na 2hodky von,potom je do tej 3tej,4tej hore a zase do kocika na hodku.a potom podrieme podvecer a zaspavame az okolo 23tej,24tej 🙂
Čafte čafte 🙂 my sme teda včera mali taký deň, že som sa ani nevytoto 😀 obedovala som o pol ôsmej večer... ale večer a v noci bola zlatíčko a dnes rovnako 🙂
My sme sa pred hoďkou tiež vrátili z kočíkovania, takmer dve hoďky sme boli, malá mala kráásne červené líčka, ale peknučko pospala v kočíku, ponatriasala sa 😀 doma sa napapkala a spí ďalej 😝 tak mám konečne trošku čas, papám, trošku popratáme a príde ku nám mamka na návštevu 🙂
Čo nového kočky?
baby, čo si varítena obedy?
veronika, ja som zatiaľ len dva razy cestovinky varila a kopec pudingov 😀 mne nosili naši a rodina navarené tak na striedačku... 🙂 dokonca mi urobil ocino na vianoce zemiakový šalát bez hrášku a bez cibule a s domácou vlastnorobenou majonézou 😅
Ale tak ja papám a aj budem papať vše okrem strukovín a kapusty a iných nadúvačov a žiadne tropik ovocie a arašídy... inak normál strava...
aj ja sa pridavam do klubu cez den sa ............
aj my kočikujeme 2-3 hodinky
všimla som si naš maly už brboce a snaži sa komunikovať
maminy, ktore dokrmujete. kedy dokrmujete, nakojite a hned potom dokrmite ci ako? a ako dlho vam deti spia? a neodmietaju vam deticky prsnik?
ahojte,
mein,ja dokrmujem hned po kojeni.cez den moc nespi,som na nervy z toho,nevie sa dat do spanku.tebe kolko spava??davas aj cajik??
nervaci uz na konci,lebo jej uz tak netecie
lia - ahoj ako sa vam dari
lia - ani mne nespava maly
o 7 rano je hore a unavy sa až o 11 a potom teraz už tiež taha više 3 hod
a ked spi tak po hodinke iba
aj mne sa niekady sa jeduje na ciciku ale neviem či mu malo tečie ked vytiahnem tak riadne kvapka
ale mrzuty a nervozni neni žeby mal malo spanku
aj ked na babo je to malo spanku
dominička tiež moc nespavala
radšej všetko sleduje
joj noe,neviem ci som to uz spominala,Lejla ma problemy s travenim,tak sa trapime a kedze nespi cez den,tak houby spravim a vyzeram ako striga a tucniem len 😠
preco ti nespi??je nepokojny??moja je stale taka nekludna,nevie sa dat do spanku 😒
mne zaspi na 20-30 minut maximum,teraz mi spi ,lebo som s nou isla autom,tak som ju supla este do spalne s otvorenym balkonom,lebo keby som ju zacala vyzliekat,bola by hore,tak spi jak dudek.ale chcem ju uz zobudit.
lia - 😀 😀 keby si vydela mna ako vizeram
praveže neni nepokojni nechcce sa mu len sleduje
no v aute sa im spi super
skušala si všetko čo by ju uspalo
a s travenim čo mate????
lia moj praveze malo papa a vela spi. spi vkuse aj 3, 4hod a v noci vie aj 5, 6 potiahnut. teraz sa zobudil po 4hod a som mu dala cicku tak na nej zaspava. len 40ml mi stiahol. musim ho prebrat a este prilozit.
mein - ty maš akeho lenivca
a ked ho odtiahneš od cicika neprebere sa nezačne ťahať ešte???
jedine vonku,ale ja si chcem aj nieco spravit doma alebo aspon na hodku pospat.no musim skusat dalej.
strasne jej strvrdne brusko po jedle a ma hlieny v stolici.
tak mu to asi staci mein,odkial vies,ze iba 40 vytiahol??moja sa hned zobudi ked ju chcem dat do postielky 😖 ,neosalim ju
tak na co dokrmujes mein??
mojej uz nestaci kojenie z dvoch prsnikov a 90ml nutrilonu,za chvilu zje aj Nellynku-psa 😀
ake kvapky pouzivate na travenie??
my sme mali sab simplex,z tej kakala vela,teraz mame infacol a ten ju tusim zas zapeka 🙄 ja uz neviem teda,ci sa vratit k sab simplexu alebo dat o jednu kvapku infacolu,bojim,ze ju zapecie este viac 😖

mein, mne doktorka hovorila, ze von chodit len do -5C