Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahoj ahoj :o)
servus zuzit 🙂
maminky de ste, šak prehrávame 1:3 ☹
to dnes ide hokej?
ciefulik pekne foto, kde ste sa boli fotit?
prehravame....klasika 😠
ranicko rano panny vstali 😀
cief v albume drobcek 😉 a som zvedava na vase foto
mei malicky nema chybu, krasne ppodkolienky 😉 😀
iwa 😉
fuuuuj ahnba na hokej, ale apson nemame kanara 😠 to my nad cechmi v zivote nevyhrame?
dobré ráno maminky
mne už je smutno za drobčekom 😵 - spinká a spinká, na kojenie ani oči neotvoril (asi vedel, že mu tam potrebujem kvapky kvapnúť 🙂 )
bre ranecko 🙂
tak to sme neprehrali vela, menej ako nase hokejistky prvy zapas 😀 este ze mame nastu 😉
ten moj maly ma asi v ritke senzor ked je 7:00 nik ho nepresvedci aby zostal v posteli aspon pol hodku 😅
to vy vsetky hokej kukate? ja ani neviem, ze nejaky sa hral 😅
saska 😀
ja tu mam babku, tak si robim volno
mein - skusas uz postupne svetlo zhasinat v noci? Zvykne si na to, popripade mu na chvilku strc dudlik. niekde som citala, ze male deti sa neboja tmy, to len my dospeli ich vystrasime otazkami typu ( ked su uz starsi) " a nebojis sa sam a nebojis sa po tme, nechod tam, je tam bubak, a pod.) - tak sa hned zacnu ale dovtedy by ich to nenapadlo.
maly sa mi dnes po prvy krat prekakal az na pyzamko 😀
mein, krásny je 😵 😵 😵
saska skusala som ale akosi to nefunguje 😒
mm si mysli, ci si to nezafixoval, ze stale po spanku je cca 1.5-2hod hore, tak aj v noci to tak ma byt 😕
ahojte
neviete či možu ma rentgenovať ked kojim????????
Ahojte... 🙂
noemi vo vseobecnosti sa to neodporuca, vynimkou je rtg zubov..ale aj to moze lekar odmietnut...
pandula - dakujem no u nas su asi podobne ceny 😉
moj sa tiež smeje hlavne rano a ked sa s nim vypravam tak v kuse
alebo len na neho hodim taki uškrn a on my ho vrati
aj dominika bola veľky smejko
saska - čim staršie tak je s nimi viac zabavy 😉
ja sa už neviem dočkať takeho maleho lezunika
6 mesačne chodi ???? no krasne 🙂
my mame už 3 plienky bola som zobrať za tie kupony v tesku
a ešte mam dalšie som podostavala tak super
mein - tvojho maleho som nevydela 😕
ciefulik - peknučka je malička
beruška - prvu tortu sme mali my druhu dala robiť kamoška a zaujmava je aj tretia ale dosť veľka zaleži koľko budeš mať ludi
mne sa pači 1 a 3 😉
herminka - ten maju aj u nas ale po čase som od neho ustupila lebo ma kamoška a strašne je rozhejgany a vrzga 😒
zuzutka - ahoj
obliekaš sa dobre ked maš problemy z prsiami davaj si pozor
beruška - dakujem za recept hned zapisujem 😉
noe 😉
http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=588428
1. MATKA NEMÔŽE DOJČIŤ, AK BOLA NA RÖNTGENE.
Nie je to pravda!
Bežné röntgenové lúče, ako napríklad röntgen hrude alebo chrupu, neovplyvňujú mlieko alebo dieťa a matka môže pokojne dojčiť. Mamogramy sa síce ťažšie čítajú, keď žena dojčí, ale nemala by prestať dojčiť, len aby mohla ísť na mamogram. Navyše existujú iné spôsoby ako vyšetriť hrčku v prsníku. Novšie metódy, ako napríklad CT alebo magnetická rezonancia, sú bezproblémové, aj keď sa použije kontrastná látka.
A čo špeciálne röntgenové lúče, pri ktorých sa používajú kontrastné látky?
Pokiaľ sa nepoužíva rádioaktívny izotop, je vyšetrenie bez problému a matka by mala bez prestania dojčiť. Patria sem štúdie ako vnútrožilový röntgen obličiek, lymfangiogram, venogram, arteriogram, myelogram, atď.
A čo štúdie, ktoré používajú rádioaktívne nukleotidy (röntgeny kostí, pľúc atď.)?
Často robíme takéto vyšetrenia samotným deťom, dokonca malým bábätkám. V takom prípade dieťa prijme v mlieku niekoľko rádioaktívnych nukleotidov. Potenciálna strata, ak matka nedojčí, je značná, preto by podľa môjho názoru mala ďalej dojčiť. Ak máte pocit, že by ste mali na chvíľu prerušiť dojčenie, vopred si odstriekajte mlieko, aby dieťa nemuselo piť umelú výživu. Po dvoch polčasoch premeny sa 75% žiarenia z vášho tela vylúči... Je to dosť dlho (polčas premeny technécia, ktorý sa používa vo väčšine rádioaktívnych röntgenov, je len šesť hodín, takže 12 hodín po injekcii bude 75% z vášho tela von.) Výnimkou je röntgen štítnej žľazy I131, ktorému sa dojčiace ženy musia vyhýbať. Existuje mnoho spôsobov ako vyšetriť štítnu žľazu a röntgen je nutný iba v niektorých prípadoch. Ak je potrebný pomocou I123, tak je potrebné, aby matka prestala dojčiť aspoň na 12 až 24 hodín v závislosti od dávky. Najskôr sa uistite, kým užijete rádioaktívny jód - test, či vyšetrenie naozaj nemôže počkať. V mnohých prípadoch, aj keď je nevyhnutné, môže byť odložené o niekoľko mesiacov. Röntgen pľúc s rádioaktívnym kontrastom už nie je najlepším riešením na vylúčenie pľúcnej zrazeniny. Na vylúčenie alebo potvrdenie diagnózy sa uprednostňuje počítačová tomografia – CT. (Tiež si pozrite 9 a mali by ste naďalej dojčiť).
😨 no moju segru odmietli presvietit aj u zubara a kamosku tiez 😕
no boise, tak ktovie ako to je ?? 😕 😕 ale asi fakt radsej ist na rontgen potom ked nebude dojcit...
zvalka - dakujem
ja potrebujem kosti zrentgenovať
neviem či som si nenarazila nohu nepametam ale boli už dlhšie a puchne 😒
jej zvalka ty si z Detvy?Ja som zila 18 rokov v Hrinovej 🙂 🙂 🙂
noe dobre ze si mi to napisala, lebo som realne zacala uvazovat ze ho kupime, tak idem hladat dalej
baby moj marko je taky vymyselnik cumel dudat nechce ale ked mu dam flasu s mliekom tak nebude pit ale dudat si cumlik na flaske a ked je smadny potiahne potom zasa duda, a ja rozmyslam ze preco tak dlho pije 😀
saska ahaho, co som ti nasla 😉

dobre rano.
noe vcera som objavila dalsi kocik s prehadzovacou ruckou mal znacku pierre cardin, mali ho u nas v obchode, idem kuknut na net ci ho tu najdem tiez 🙂
inak uz mi z tych kocikov hrabe vobec neviem aky chcem 😠
cief krasna fokta aj ja chcem 😉 , musime aj my nieco vymysliet