icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
16. jan 2010

lia - skušaj niečo ju musi upokojovať
aj nam sa spi vonku dobre
tak doma behaj s kočiarom po izbe
a jej aj davaš niečo ???

noemi01
16. jan 2010

ja mam espumisan to je na črevka
a sab simplex neviem asi od vracania???
sab simlex som mala aj pri malej

lia
16. jan 2010

co ci jej davam noe??sab je to iste ako espumisan.pomaha vam??

lia
16. jan 2010

jej je tazke to um 😒
len tak doma v kociku mi nezaspi 😒

noemi01
16. jan 2010

lia - my nemame žiadne problemy
doktorka my to predpisala že keby nahodou ho bruško bolelo že od 6 tt začinaju koliky tak mam davať preventivne len
a vonku ti zaspi a doma nie v kočiku???
lia byvaš na dome??? tak po dvore možeš behať aj v nočnej košele 😀

lia
16. jan 2010

hej,tam ju ovali asi vzduch a spi
bodaj by noe 😀 nie,v byte 😉
tebe kludne lezka Dami??uz ste okupani a spinkate??

noemi01
16. jan 2010

nespime okupani sme
ale idem ho dať spať lebo už dlho ťaha biť hore
vieš čo on všetko sleduje naťahuje sa a neplačka

meinkonka
16. jan 2010

noe, ked idem odtiahnut cicku tak zacne tahat, ale potaha 3 sekundy a zasa nic, a tak dookola

lia no zasa som ho povazila. no a som ho prelozila na druhy a cuduj sa svete dalsich 50ml. cize 90ml jupiiiiii

meinkonka
16. jan 2010

lia no ja sa tvarim ze dokrmujem, ale naozaj tak 1 - 2x denne mu dam flasu, aj to len ked uz si s nim neviem rady po par hodinach a nic nepomaha.

millada
16. jan 2010

mein, ja ked nakojim, tak mala hned plače, ze malo bolo, tak musim hned dokrmit. Včera zo mna vytiahla len cca 60 ml, tak som jej dala nutrilon a ešte 70 ml vypila. A niekedy vypluje flašu, dam odgrgnut a 20 min. by zasa jedla 😒 🙂
Ale dneska po hodinovej prechadzke ešte skoro 4 hodiny spala. Brala by som taky rezim, ako ma tvoj maly 😉

pandula
16. jan 2010

baby vy co tym babetkam furt davate ake kvapky? ja ze novorodencom sa nic nesmie !!! ach jo je to tu ine

meinkonka
16. jan 2010

milli nebrala by si. moj totiz malo pribera. keby priberal dobre, tak by som bola stastna s takym rezimom. a ako casto malu kojis? a kolko ml za 24h spapa?

pandula
16. jan 2010

haha ze klub cez den sa ne... haha

baby ste ma pobavili

lia - aj ty mas krokodila doma ;O) my dnes pijeme kazdu hodinku ... z cecikou uz si nemyslim ze tam nieco aj je

pandula
16. jan 2010

noe my sme sa dnes tiez pekne porozpravali. som mu vysvetlovala preco maminka musi jest a ake vitaminky potrebuje, ze preco je dobry rybaci olejcek co kazdy den ladujem dole krkom a on take oci a pocuval vsetko 😕

betyna8
16. jan 2010

aj náš malý už riadne kuká a mudro sa tvári,ked sa mu prihovárame.Srandovne sa pri tom mračí,už sa teším na usmeviky, zatial ich struha len pri zaspávani 🙂

pandula
16. jan 2010

ano bety take zaspavajuce aj my struhame a je to krasne ... no tie okale mu coraz viac ozivaju ... je to krasne tak rychlo tie deti rastu. aj taka zgranka sa mu zacina robit snad priberame poriadne som fakt zvedava

millada
16. jan 2010

mein, kojim moju tak cca 6-7x denne. V noci spinka do tej štvrtej, piatej, to jej dam, ale ona pri tom zaspinka, a potom okolo siestej ešte raz, zasa zaspinka a potom az okolo deviatej, zlatunka je 🙂
Odhadujem, ze vzdy vytiahne tak 60 ml zo mna a potom ešte 60 ml nutrilonu 😉

iwa1
16. jan 2010

milladka mi sme na tom tak ako ty, len moja 60 tku naraz mestiahne 😒 takze tiez saskujem s 30- tkami 😉

klbiky mamae ok a mala dospava, lebo ju asi brusko bolelo 😒 uuuuplne zelenu kaku mala vcera, ale bola ukazkova...spala cely den 🙂 aj na sone bola zlatucka a zase potom v aute zaspala 😀 😀

kim_rossi_stuard
16. jan 2010

dobry vecer, na dobru noc - macko z plysu spieva vam......volaju ma Macko Usko- lebo smiesne usko maaaaam 😀 😀 😀

citam citam co ste to tu za 2 dni postihali 😉 a ja nestiham citat! 😒

lia- aj my ten infacol mame, davali sme ale sme neako prestali, tak je pokoj teraz, keby som videla ze ju boli a neprdka tak dam, ale ked neni problem dam.

Mam otazku na ten vitamin D- ako casto a kolko davate babatkam?

zvalka
17. jan 2010

Kim,vigantol davam kazdy vecer 2 kvapky do mliecka na lyzicku 🙂

aela
17. jan 2010

dobre ranko maminy, konecne som vas docitala 😀
my mali vcera krstiny, hura ze je po nich 😀 mala cely krst v kostole prerevala, ruky mi isli odpadnut, co som ju cely cas po stojacky natriasala a nic, sme si ju len podavali s mm a nic nepomahalo 😀 zakazdym, ked jej isli dat krizik alebo co tak spustila take revy a cez den tiez bola taka nepokojna, asi ju brusko bolelo, tak vecer ked uz vsetcia odisli sme sa okupali, nakojili, o osmej sme zalomili obidve a do rana sme spali s dvoma kojeniami a teraz este spi s mm, dnes ma este prist navsteva, tak som zvedava, ako dnes bude 😵

babonr
17. jan 2010

Ahojte mamicnky.Tak my sme mali lepsiu noc ako predosle.Maly sa nemoze sice vykakat,takze bol trosku nepokojny,ale myslim si,ze je to len tym,ze sme presli na ine mliecko.Lia,tvoja mala je preto taka nepokojna,ze ju brusko boli.toto iste sme mali my.Teraz je to uz trosku lepsie,aj si pospinka trsoku doma.Aspon tu hodinku.Ale zas nie kazdy den.My sme pouzivali aj sab simplex,ale presli sme naspat na espumisan,aj ked je to v podstate to iste.Ako davas malej kvapky?Lebo mne sa zda,ze ked sme ich davali malemu do mliecka,tak mu nezaberali tak,ako ked mu ich davam pred kazdym krmenim lyzickou.A zacali sme davat aj probiotika:Bio Gaia.Su sice az od troch mesiacov,ale s dr. sme sa dohodli,ze mu ich budem davat kazdy druhy den.Aj ked si myslim,ze aj keby mu ich davam kazdy den,neuskkodili by.Ale istota je gulomet🙂
Mucher,ja som rodila 9.12.A kde v Nr byvas,v ktorej casti?

babonr
17. jan 2010

A este jedno moje zistenie:Myslela som si,ze moj maly nelubi cajik.ale ja som mu ho ponukala vzdy ked zacal plakat-a to bol bud hladny alebo ho nieco bolelo.Ale prisla som na to,ze ked mu ho dam tak hodinku po krmeni,ked je hore a neplace,tak stiahne aj 30-40ml.Takze ked ma niekto podobny problem vyskusajte dat cajik vtedy ked je babatko kludne.

betyna8
17. jan 2010

no bao,stale sa ucime a zistujeme co drobcom vyhovuje

babulky,ktore nemate tlaciva na tie prispevky, pridavky su tu,ja som si ich vytlacila a zanesiem hotove,nech nemusm behat po ne na urad.Je tam aj tlacivko co ma potrdit ten deckar
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...

betyna8
17. jan 2010

babo, my davame espumi aj espumisan 10 kvapiek rano a vecer,len tak na lyzicku a hned pocut reakcie v brusku,zatial mu take mnozstvo staci,ale aj masirujem pupikom.
babule a papate paradajkove jedla,teda napr.polievku alebo omacku na spagety a pod.?

rush
17. jan 2010

akoze vcerajsi vecer dovi/dopo od siedmej do deviatej maly reval..bucal...a to bol okupany, tri krat prebaleny, napapany, cicikany, mojkany....uz som si isla vlasy vytrhat...tak som sa nasrala bachla ho do autosedacky...spravili sme tri kolecka a bol klud....prisli sme hore a zadrichmala som s nim ani neviem ci grcal ci nie...som bola uuuuplne mrtva 😝 😀 ale mm asi sledoval...uuuplne ma vynicil...

..a zacina mi asi viacej papat...lebo pyta uz skoro kazdu hodinu, dve...v noci celkom dobre potiahne aj 4hodky...bosse mooooooj...

rush
17. jan 2010

my davame sabsimplex na vetriky a aby kakal...ale ucinny je iba ked mu ho dam pred papanim lyzickou...ked to pijaval v mliecku, ked som ho este dokrmovala, tak ucinok nist...az v nemocnici ma upozornili, ze mu to mam davat pred papkanim radsej...a tam kedze sme len kojili, inak to ani neslo 😎

a este mame probiotika dophilus...vraj su lepsie pre babatka ako bio gaia...aj my sme davali tu bio gaiu, ale potom nam lekarka odporucila radsej ten dophilus...

zuzuxx
17. jan 2010

Ahojte, pridala som nasu princeznicku do albumu 🙂

Brusko trapi aj nas. chudatko obcas chyti take krce, ze fakt neviem co s nou. Len sa krci, kope nozickami a place. Kvapky sme zatial neskusali, musim sa spytat dr, ked budeme mat poradnu. Ktore su dobre, aby sa babo dobre vyprdkalo? S kakanim problem nemame, to je skoro v kazdej plienke 😀
Z coho byvaju tieto problemy, zeby z toho, co zjem ja? kedze je len kojena... 😕

Kim, vit D sa dava od 10dna zivota, kazdy den po 2 kvapky.

Boli ste uz niektora na klbiky na Antolskej? Co vam povedali? Som rodila na Antolskej a najnovsie sa uz nebali na siroko, tak som zvedava, co nam potom povedia na sone. Ani neviem ako to balit, ked nik neukazal a urcite sa jej to ani nebude pacit, ked neni zvyknuta...

meinkonka
17. jan 2010

bety ja papam vsetko okrem kapusty a strukovin a citrusov. dokonca aj mak, cokoladu, aj arasidovu cokoladu som uz jedla, a orechovych kolacov na kvanta. a paradajkove jedavam casto mnam 😉

rush
17. jan 2010

zuzuxx ja som rodila tiez na antolskej...ale my sme vtedy vsetky balili nasiroko...tak nechapem tebe o par tyzdnov uz hovorili nieco ine? 😕 je pravda, ze sme boli o par tyzdnov na kontrole na teslovej a tam nam povedali, ze nemusime uz nasiroko balit...takze fakt je trend taky, ze uz sa to nesili ak to nie je nevyhnutne...

maleho som po dlhsej dobe odvazila...lebo len kojime a ani neviem kolko...tak som bola zvedava ked sa mi tak rozozral...a ze 170ml 😕 😕 😕 😝 dufam, ze teraz bude aspon 4hodky spat...sa chystame aj trochu von...tak hadam vydrzi...a hlavne ze sa nedogrca...