Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
janinka, hipp feniklový, ten je od prvého týždňa ukončeného 😉
inak aj ja jem okrem kapusty, strukovin, medu a orechov vsetko 😵
diky, to je asi ten čo som mala vzorku čo davali v nemocnici v tom baliku, tak to nema moc dobru chut, a chcem sa spytat nas ma bolest brucha a davame espumisan, ale nekakal od včera len take frcky ma v plienke, skusali sme aj pomocou rurky včera sa vykakal a dneska len trosku, ako mu mam inak pomôct? 😢
uzivali sme fenistil tak neviem, či ho ten neapiekol
ahojte. ja davam na brusko sab simplex 15kv 3xdenne a tiez feniklovy hipp ale to si da mozno 2-3 hlty za den... ja nekojim. v porodnci som si musela odsavat mlieko a ako som prisla domo ani kvapka,...co narobim.
janinka ty kojis? lebo kojene deti nemusia kakat aj niekolko dni. malinky ti place? nespinka ci preco myslis ze ho brusko boli.
inak ja som so samkom este nebola na prechadzke, vy uz chodite?
ahojte 😉
janinka- ved mne dr povedala ze fenistil sa smie az po tretom mesiaci 😕 no my mu riadne cvicime nozickami a potom kaka aj prdi 😉 alebo daj na brusko rozbaleneho 😉
chobotka- no my sme isli ked mal 14 dni prvykrat von 😉
ahojte, kupete babätka kazdy den? lebo ja kazdy druhy den, tak mi povedali v nemocke, ze stači tieto male babätka 😕 Kedy sa prechadza na kazdodenne kupanie?
chobotka, ty nekojis? A ake davas UM? Nemate problem s kolikami? 🙂
Na prechadzku chodim od ukončeneho prveho tyzdna takmer kazdy den. Ani som neotuzovala, hned sme vybehli von 😉
Su 2 Hipp čajiky od ukončeneho prveho tyzdna - harmančekovy a feniklovy. Ja mam ten harmančekovy, ale davam len občas 😅
miladka,aj nam tak povedali a zatial kupeme tiez kazdy druhy den,dokonca poznam pripad,ked miminko kupu na odporucanie deckarky len raz tyzdenne ale to je uz extrem.A nas malý sa moc rad kupka 🙂
mein,dakujem za odpoved
my kupene skoro kazdy den...kedze grckame nemam to srdce nechat ho tak 😵 ale bolo uz ze sme ho nekupali.... 😎
ja kojim, ale som bola zvyknuta, že každe druhe-tretie prebalenie mal kakanicu, a teraz nič, no vidim, že ho boli lebo chudak kope nožičkami a vypina sa tak ho určite boli, ale už sa konečne vykakal tak je kludnejsi, dala som mu aj esmumisal kvapky, kolko sa môže davat denne?nam dr. predpisala ten fenistil 2x4, ale som myslela, že mu nerobi dobre tak sme ho vysadili, ale dneska sme dali zas, aby mu to preslo. čo som čitala na nete tak uživali aj skôr fenistil tak v malych davkach nemôže zaškodit, ja kupem kazdy druhy den, načo zbytočne draždiť kožu, ked sa nespotia
aj mna by zaujimalo, kolko sa moze davat denne toho espumisanu. Ja davam pri kazdom papani 25 kvapiek, ale neviem, či to nie je vela 😕
ja som dala rano 20, a teraz 20, aj včera sme davali nejak tak, ale manžel hovori, že tam predavkovanie nehrozi, tak neviem.
ahojte my sme dnes od 9 rano boli na ceste a behali po obchodoch a maly cely čas všetko prespal z prestavkami na papanie
zuzuxx, ja nebalim nasiroko, davam malej medzi nozky jednu bavlnenu plienku pod dupacky, aj v porodnici to tak davali do perinky
millada, s kupanim je na tebe, ci budes kupat kazdy den alebo kazdy druhy, aj nam v porodnici vraveli, ze nie je nutne kupat kazdy den, ale babo ma byt ciste a tiez, ak si chceme vytvorit nejaky stereotyp, tak nic sa nestane, ak budeme kazdy den kupat teda zo zaciatku...
toho espumisanu by malo byt maximalne 3 x 25 kvapiek
my dnes mame navstevny den - pokracovanie krstin odvcera, uz sme jednu navstevu vyprevadili a este jednu cakame 😝 no ale uz budeme mat aspon svaty pokoj 😀
júúúj, tak dufam, ze nebude mat mala problemy, ked som jej dala viackrat ako 3x denne 😅 Zajtra mam poradnu, tak sa spytam.
Aela, aj mna napadlo s tym kupanim, ze je to dobry spôsob na vytvorenie nejakeho rezimu. Aby si male zvyklo, ze vtedy kupat, potom papat a spinkat. Tak uvidim. Nechcem jej zasa zbytočne drazdit pokozku, aj ked len čistou vodou 😨
ja espumisan nebudem davať ved načo problemy nemame a on vždy nad ranom ma prdiacu hodinku asi z toho
davam vigantol 2 kvapky raz za den
a kanavit 2 kvapky raz za tyžden od 6 tt raz za mesiac
aj my kupame každy den veľa grckame musime sa okupať
milada - mne to pride veľa pred každym papanim
ja davala raz denne inak my decka vravela 3 krat za den
milladka ja kupem kazdy den vo vanicke, kvoli tomu, aby si zvykla na denny rezim...dnes sme neboli von, lebo je u nas hnusne a fuka studeny vietor , tak bola nervna nejaka cely den a ani zapat inak len na rukach mi nechcela 😒 az teraz sama uz dvakrat zapala,ale len na 20min. 😒 a snazim sa ju kupat v priblizne rovnakej dobe 😉
millada, my zatial kupeme kazdy den, keby spala alebo nieco, tak ju necham a nebudim ju, ale zatial to tak vzdy vyslo, ze sme ju pekne okupkali, uspali a spala pekne az do rana len s pauzami na kojenie
toho espumisanu jej nedavam naraz 25 kvapiek, mam pocit, ze potom ju velmi nuti na prdkanie, radsej jej dam castejse pred kojenim tak preventivne po 5 kvapiek
na kupanie nam oilatum z lekarne je to taka vodička ako olejček a to zmiešam z vodou je to potom bielučke
davali nam to aj v porodnici
a napadlo ma ked vam deti plaču po papani pred papanim ich vždy prebalite ???
lebo moj ma fajnovu riťku by ani nezaspal keby mal nacikane musi biť v čistom a potom napapani
aj my s toho asi viac prdime ja mu to už nedam
asi začnem aj ja kupat kazdy den 😨
noe, ja prebalim vzdy pred papanim, iba v noci nie. Po papani, len ked počujem, ze nakakala. A v noci neprebalujem, lebo by sa uplne prebrala.
noe, ale ved to je dobre, ked z toho prdi. Ved na to to je. Aby mu vetry nezostavali v brušku ale vyšli von. Tie kvapky nenafukuju, len pomahaju vyprdkat.
my kupeme tiez kazdy druhy den
noemi, po tom oilatum uz netreba ani nicim natierat?
millada, ani ja v noci neprebalujem a plienka vydrzi az do rana, sice vazi pol kila 😀
aela, presne 😀
ja po kupani ničim nenatieram. Chvilu mala aj suchu supinatu pokozku, ale uz to preslo, tak nič nedavam 🙂
ja niekedy v noci prebalim, niekedy nie. Ked sa zobudi na papanie, skusim, ako plienka "narastla" a podla toho sa rozhodnem. ale vacsinou prebalim, kedze ma kaknute skoro v kazdej plienke, tak ho v tom nechcem nechat, nech sa nezapari
milada - ano ja viem ale mne sa zda že viac prdka z toho a sa tak puchri a krči vyskušam nedavať to však mu nič neni
pietra - neviem ja natieram olejčekom ešte ale mne to pride ako olejček do vody neviem davali nam to v nemocnici a decka my to predpisala asi sa da kupiť bez receptu inak je to lacne
tak ja v noci prebalujem my v noci kakame a potom dosť nacika aj 3 plienky za noc idu

ahojte ake čaje davate drobcom? ja mam hipp, ale tam je napisane, až od ukončeneho druheho mesiaca tak ten este nechcem davat