icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zvalka
27. feb 2010

pandul, my mame kolotoc, tam rano vydrzi aj polhodku tiez, niekedy aj dlhsie
hraciu deku s hrazdickou - dostali sme
v obyvackovej postielke ma taku umelu hrazdicku - po neterke
a kresielko s hrazdickou
a mame po neterke kopu hrkalok, tak to jej zavesime na hrazdicky a tak dokola obmiename, plysaka jej tam zavesime, co pride
a mame este takeho slonika co hra
a papucky hrkajuce na nozicky
a este chobotnicku taku farebnu plysak, a sustaciu knizocku. to je asi vsetko zatial - a mam objednanu babiku, pride nam v pondelok
a tiez chcem este nieco kupit - mozno toho psika hovoriaceho FP alebo co, zajtra sa chystam do dracika.

noemi01
27. feb 2010

pandula - asi za vrece 😀 😀
už ma to za chvilu zasipe

meinkonka
27. feb 2010

ahojte,

tak kojit do 2rokov je podla mna ok. ja mam aj kamosky, co kojili 3-rocne deti, ale to uz je extrem. to je uz asi zavislost na matke. ja budem rada, ked sa mi podari kojit aspon 6mesiacov, budem spokojna, ze som dala malemu zaklad, ale tiez by som tak cca do 1-1,5roka chcela kojit.

moj maly ma v noci uz aky taky rezim, prvy spanok ma dlhsi tak 4, 5hod, obcas aj trosku viac podla toho, ako je unaveny, ale dalsie uz lenv 3 - 3,5hodky. a uz sa mi ho dari uspavat tak za 45min. jupiiiii. ale musim mu drzat cumel, lebo ho vypluva a strasne sa puci, tak ked ma ten cumel, tak je kludnejsi a vie zaspat. a dne spal 1x v postielke, lebo mm sa k nam pod natlakom pridal do spalne 😠 . a bol velmi nervozny, ze je nevyspaty, tak mu hovorim, ze ja mam toto kazdu noc 😝

hraciek mame tak v norme, vacsinou podedene, ale vzdy si myslim, ze ich je malo. tak neviem. zatial davam malemu to kresielko fisher, hrazdicku s povesanymi hrackami, ked na brusku dviha hlavku tak taku husenicu pred neho polozim a dnes som si spomenula, ze mam take zrkadielko s hrackami, ktore postavim pred neho a velmi sa mu to pacilo dnes rano.

idem pokracovat vo vareni 😉

noemi01
27. feb 2010

pandula - moja mala rada v 6 mesiacoch ked sedela v kočiku knižky z posuvnimi obrazkami a potom take umele na hrizenie
a inak ju iba bavil moj telefon ktory my doslintala a nešiel
telefony su perfektne nech to svieti a vyhrava........... to je podstata

hrkalky som neuznavala mam za škatulu a to preto lebo moja nekontrolovateľne s nimi mixovala až sa riadne dobuchala
plyšaky sa my tiež nepozdavali kedže všetko davala do pusinky tak niektore pušťali chlpi

toho psika mame aj my dostala na jeden rok
a do dnes ešte vyhrava 😀

noemi01
27. feb 2010

ja som sama doma s malim dominika išla na tancovačku 🙂
ako pietra napisala je to asi na vas ako dieťa naučite
ale ja zase vravim že DOBRE DIEŤA SA VYCHOVAVA SAME
ja som dominiku nikdy k ničomu nenutila nedyktovala nehrešila niejak extra nezakazovala
ani sa my v hračkarstve neplieskla na zem že toto chcem
dieťa to už ma v povahe a vie čo si može dovoliť
a kopu veci zdedili deti po nas
maly ma 2 mesiace a by ste neverili ale už teraz vimišla ked s amu niečo nepači tak to da jasne najavo otrči pusinku
to bude moj maznačik 😀

zvalka
27. feb 2010

noe a co vsetko ten psik rozprava?

meinkonka
27. feb 2010

noe aj moj otrca pusinku, ked sa mu nieco nepaci. taj ju skruti opacne /takto ☹ / a potom zacne plackat, ked ho rychlo nevezmem. no taky je zlaty ked takto pokruti ustocka 😵

zvalka
27. feb 2010

mein, aj tamarka zacina robit taku pusinku, taka je chutna vtedy 😵 vacsinou, ked sa vzdialim a nevidi ma a je pri nej napr. moja mamina, tak jej chybam uz 😵

millada
27. feb 2010

pandul, ja mam tiez to hojdacie-hracie lehatko, hrazdičku, nad postielkou kolotoč, v postielke postavene plyšaky - Maggie Simpsonova 😀, myšiak, maňuška konik, a ešte nejake dve, tak za tymi sa v postielke obzera, ked dohra kolotoč. A mam aj nejake hrkalky, ale tych sa zatial ešte nechyta 🙂 Ale uz sa tak krasne natahuje ručičkami za kolotočom 😵

davaju opakovanie filmu Rebelka proti svojej vôli - celkom fajn komedia, nekukate? Ja som mm vyhnala von s kočikom aspon na 2 hodky, tak mam volno. Mame dohodu, ze vzdy, ked ma volno, chodi na prechadzky on 🙂 No ale musim povešat pradlo, povyberat umyvačku, pozakladat doklady, chcem trochu vytriedit topanky a povyhadzovat stariny zo skrine... No az take volno nemam 😅

noemi01
27. feb 2010

zvalka - tak veľa toho povie su tam funkcie na hudbu ked stlačiš časti (uško , nos , bruško, ručička , nožička ) tak spieva pekne pesničky
hovori časti tela aj čislice .........

mein - aj mne sa to pači ja sa na nom bavim
ale mu hned poviem že je pekny a dobručky aby neplakal a hodim na neho taky uškrn 😀 a hned si plač rozmizli a smeje sa aj on

milada - pozeram a žehlila som

noemi01
27. feb 2010

moj sa na tom havkovi bavil lebo ked ho položiš a nehraš sa s nim po chvili ti povie obijmi ma alebo mam te rad 😀

noemi01
27. feb 2010

moj už spinka na boku na chrbte sa mu nepači tak sa prevali hlavičku vikruti a spi
a začal chytať dudlik s nim trenuje

a chudatko mal večer taki kašlik že dudlik triafal stale do mna

ja neviem prečo ale iba v noci ho dusi na kašel
a to tu nemam moc dusno vetram a radiator mam vypnuti 😒

lia
27. feb 2010

zuzankaro-my sme uz len na um a nehanbim sa za to.sme na nutrilone,teraz mame ha1+ nutriton a tiez si myslim,ze keby som spekulovala,tak tym nic nevyriesim,babenka si musia na takuto stravu proste zvyknut.este chcem teraz kupit comfort a uvidim co spravi.ale ha sa najviac podoba materskemu mlieku,preto moja lekarka chce,aby sme vydrzali do 3mesiacov.
lenze my stale trpime s tym bruskom,ona je taka hladna,ze strasne rychlo saje a tym padom aj vzduch 😖

millada
27. feb 2010

noe, nasa ma zasa stale v noci sopliky a zapchaty noštek, zle sa jej dycha. A tiez vetram, radiator mam uplne vypnuty, takze suchy vzduch tam nie je. Cez den nema nič, len v noci ☹

noemi01
27. feb 2010

milada- ja tiež neviem

lia - no pahltnička
to prejde 😉

millada
27. feb 2010

A ten herec v tom filme, čo hra toho zverolekara je pre mna neskutočne sexi. Taky pokoj z neho ide na jednej strane a na druhej taka vasen, alebo čo. A ta jazvička na pere... no uzasny!!! 😅 🙂 Hned som ho vygúglila a vola sa Dermot Mulroney. Taky znamy mi je, neviem kde hral 😕

pietra
27. feb 2010

toho psika FP mame aj my doma. Kika ho dostala na prve vianoce, to mala skoro pol roka a vtedy ju este nezaujal. Zaujimavym sa pre nu stal skoro az o rok

noemi01
27. feb 2010

milada - 😀 😀

zvalka
27. feb 2010

milli, tu mas filmy, kde hral:
http://www.csfd.cz/herec/449-mulroney-dermot/

aela
27. feb 2010

lia, ani ja uz vobec nekojim, mlieko mi odislo skoro zo dna na den, tak som vdacna, ze aspon tych 6 tyzdnov som ju mohla kojit a teraz je uz len na nutrilone

millada
27. feb 2010

aela, uz aj ty? ☹

Inak ja som teraz prvykrat objednala od jednej baby tu z MK aj MMB polsky nutrilon Bebilon. Je to to iste, vyraba to Nutricia, ale v Polsku si to nazvali inak. Zlozenie to iste a stoji 10 EUR, kym u nas 15 EUR. Takze sa to oplati, kedze pri rastucom apetite uz krabica vydrzi kratko 😒

lia
27. feb 2010

nezufaj aela,aj my sme vyrastali na sunare a sme tu 😉

aela
27. feb 2010

mllada, veru aj ja, chcela som aspon odsavat, ked som zacala dokrmovat, ale neslo nic

lia, veru mas pravdu, my sme na sunare odchovani vsetcia traja a nie ze by nas mama nechcela kojit, ale vobec nemala mliecko 😝

pandula
27. feb 2010

caute dakujem za rady docitam neskor
mame uz aj psa !! jooj na cely vikend. peknuckeho sedi akurat vedla maleho a kuka preco ju nehladakm. tak snad to tu prezije s nami do zajtra poobede. pojdem napapat, nakojit vychystat a prejst so vsetkym co ma nohy caute pekny vikend

millada
27. feb 2010

objednavali ste si niekto tie čiapočky BOBIK, čo tu dala pandul link? Aku veľkost ste brali na jar? 2 alebo uz 3? 😕

zvalka
27. feb 2010

ktore millli? my mame tu pasikavu a mame 38-40 tusim. akurat ju ma na hlavicke je vonku 😉
pandula pisala, ze objednala tu vacsiu.

hermiinka
27. feb 2010

milada a ty nemas nutrilon na predpis? ci aj tak je to take drahe?
my sme zo zaciatku kupovali bebu v polsku ale teraz ked nam ju doktor predpisuje tak sa to neoplati 🙂

millada
27. feb 2010

hermi, ale ty asi davas HA. Ta sa da na predpis. Ale ja davam obyčajny nutrilon od začiatku. Vobec som nedavala HA, my nie sme alergici. A obyčajny sa neda na recept 🙂

zvali, ano tie, čo su aj pasikave. Takze mate tu velkost 2? Musim malej zmerat hlavičku, lebo by som hned aj na jesen objednala 🙂

hermiinka
27. feb 2010

ani my niesme alergici ale doktor nam povedal ze to mame davat, ze pre istotu.
no to som nevedela, ze iba HA je na predpis, tak potom to je vela za krabicu 15€ fakt

ciefulik
27. feb 2010

pandul, že so všetkým, čo má nohy 😀 😀

no my sa kojíme, keď mám pocit, že ide byť menej mliečka, tak šupnem jeden deň tie homeopatiká ricinnus communis 5ch a pribudne :o)) veľmi sa teším, aj keď máme klobúčiky, ale nech si kto chche hovorí, čo chce..kojíme a hotovo, to je dôležité

môj názor na kojenie, max do 1 roka, potom sa mi to už "nepáči", ak to tak môžem pomenovať...no a ja budem šťastná, ak sa podarí do pol roka 😉

režim - no ja pánubohu ďakujem, že fungujeme tak, ako fungujeme...už od 3tt veku malej sme v noci bez uspávania 6+3 hodiny, ešte ani raz to nebolo inak /snáď som to nazakríkla!§ 😉 /, cez deň nemáme pevný harmonogram, ale už na nej viem rozoznať, že chce buvať, tak ju pomojkám, dám do postieľky a odídem, väčšinou ok, niekedy musím ešte dudu strčiť naspäť, lebo vyplula.. cez deň mi pospí iba pol hodinku, + 1x v kočíku 3 hodinky