icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zvalka
2. mar 2010

Janula, hovoriaci psik fisher price.
Baby,aj vase babatka zvyknu plakat,ked su inde ako doma? Moja je spokojna doma a ked ideme k nasim niekedy placka tam dost ☹

barbarka
2. mar 2010

zvalka, no na navsteve sa necha nosit na rukach vtedy je dobre. doma je kludny aj pod hrazdickou ci v lehatku(teda aspon chvilu)

aela
2. mar 2010

zvalka, moja laura bola taka, ze inde nechcela spat len doma a u nasich plackala, ked mala spat, miska si tam uz aj pospala, tej to nevadi, dnes ale pred spanim po jedeni spustila strasny krik az sa mi zadusala skoro, mm bol z nej hotovy, az po hodnej chvili sa mi ju podarilo ukludnit a potom zaspinkala 😝

barbarka
2. mar 2010

davidko uz tiez buva 🙂 unaveny bol tak ze ani papat poriadne nechcel. hi dnes som ho dala vo vanicke na brusko. taaak kopkal nozickami. pridrziavala som hlavku aby si nelogol, zlaty bol 😵 , inak kupe vacsinou mm ale dnes je este v robote ☹

aela
2. mar 2010

barbarka, ja krmim pred kupanim, lebo potom by uz bola velmi unavena a vtedy spusta take place, ze uz len ukludnim a haja, len sa jej to akosi posunulo, teraz zvykne zaspinkat uz o pol siedmej, prv zaspavala az okolo osmej, ale vsak ja som len rada, len nech sa dobre vybuva a rano do tej pol siedmej spinka

zvalka
2. mar 2010

No doma ma kresielko,hrazdicku a je spokojna. A takto poobede uz vobec s nou nebudem chodit ☹ ked tak,cez obed.a este ked jej ja odidem,ze ma nevidi,koniec...

aela
2. mar 2010

zvalka, aj nasa je taka nepokojna na navsteve, este u nasich sa da, ale raz sme boli u kamosky a konec, som tiez povedala, ze uz s nou tak nebudem chodit, ona uz po stvrtej zacina byt nervozna

barbarka
2. mar 2010

davidko ma rad kazdeho - len nech ho nosia 😀 zvalka ale ak ti ma potom plackat, lepsie naplanovat navstevy na iny cas.

beruska.zuzanka
2. mar 2010

Naša plakala teraz u švekry 😲 neviem čím to teda bolo.... 😒 inak u našich je v pohode... a u kamošky mojej navštevu prespala, prejedla a prekakala 😀

millada
2. mar 2010

berus 😀 u svokry plakala? Nema od teba nejaky syndrom? 😀 😀 😀

zvali, nasa uz byva od tej stvrtej dost nervozna, malo spinka, uz ledva čakam do siedmej a snazim sa ju nejako zabavit, aby vydrzala, kym ju ulozim. Takze tiez mam navstevy radsej doobeda alebo cez obed, vtedy je vesela, usmiata, vyspinkana. Kazdemu hovorim, ake je kludne babo a potom ked pridu okolo siestej večer, tak uz je taka plačliva a oni si asi myslia, ze kde je to kludne babo 😀
Mozno aj Tamarka je uz po obede viac unavena. Alebo mozno si nevie zvyknut na nove prostredie...

Ja uz ked som sama, nekupem. Minule mi kamoska hovorila, ze ich znama kupala sama take asi dvojtyzdnove, odpadla pri tom, maly sa začal topit. Chytil po tom zapal pluc a aj zomrel. To bolo teraz niekedy, asi v septembri. Az mi zimomriavky presli... Od vtedy uz musi byt mm pri tom. Radsej aj tri dni nekupem, ako byt sama 😔

cropina
2. mar 2010

Ahojte žienky 🙂

My chodíme k našim na celý víkend a malý to v pohode zvláda 😉 Ale zase trénujeme ho už od novorodenca 😀

K tomu prevracaniu, Matejko sa už bežne prevracia z bruška na chrbátik, ale z chrbátika na bok sa ešte nie 😝 Nejaké to má pomýlené 😀

J777 nám sa tiež spomalilo priberanie, predtým vždy bolo za 3 týždne vyše kila a naposledy tiež len 400g za 3 týždne. V marcovej Mama a ja je článok o priberaní, je tam aj nová tabuľka WHO, kde píšu, že v 3.-4. mesiaci by mali týždenne priberať 70-120g (nie 150 -210 ako bolo predtým). Takže by to malo byť v pohode. A vraj nie je tak dôležité priberanie, ako to, či je dieťa spokojné, aktívne a dostatočne ciká.

zvalka
2. mar 2010

Tamarka za 5tyzdnov pribrala tiez 750g,predtym za 3tyzdne kilecko. 🙂
ano,vecer byva viac unavena,uz ani v kociku tak nechce spinkat dlho. Minule v pohode takmer hodinu len kukala ako puk na zirafku 😀
milli,to je strasnee ☹
cez obed byva pokojnejsia,ale som rada aspon ze doobeda aj poobede zaspinka sama v postielke 😉

zvalka
2. mar 2010

Cropi,sikovny je matejko! 🙂 a to kde sa mu podari? Lebo rozmyslam,kde dat priestor tamarke.v kresielku sa neda,buva v zavinke,asi na posteli ju dat na brusko a cakat?? 😅 😉

barbarka
2. mar 2010

no aj nas je navecer placko. tiez cca okolo stvrtej to zacina ale to robi aj doma, aj na navsteve, dobre je len v kociku
cropi, sikovnicek, inak vy ich ako dlho nechavate na brusku a kolko krat denne?

vlastulka
2. mar 2010

Ahojte 🙂 Cropi to som aj ja pozerala v tej Mame o tom priberaní, takže potom už priberáme pekne aj my 🙂
Šikovný je teda Matejko 🙂 To našej sa ešte akosi prevracať nechce 😅 Ale v poslednej dobe ju mám problém zabaliť do plienky, akonáhle ju rozbalím, tak kopká nôžkami o106 😀 Akási cvičiteľka znej bude asi 😀
Našej Sofi je tiež jedno či je doma alebo na návšteve, práveže ona skôr vždy na návšteve spinká 😉 Vždy akonáhle je hluk, tak zaspí.. Ale ona je teda trénovaná od malička, či návštevy alebo nákupné centrá 😅 A dneska si pospala v kočíku v kuse 5 hodín.. Najprv sme boli u švagrinej povoziť, potom sme prišli domov, manžel kultivátoroval trávu - hučalo to ako kosačka, to robil cca 2hodiny a ona pritom spala.. akonáhle to vypol, bola hore 😀
No a na bruško my chodíme iba večer pred kupšaním, ale teda asi začnem dávať aj cez den 😅

zuzitka
autor
2. mar 2010

čauky

boli sme zase u našich od soboty, dnes sme sa vrátili do BA 🙂

ja som Samka do chodítka moc nedávala, Alexa tiež nebudem dávať.

s Alexom som bola zatial len na návšteve u našich a u svokrovcov, tváril sa v pohode. a ludia, čo k nám chodia na návštevu, aj to berie super, neplače, nerobí cirkus 🙂

tami_tami
2. mar 2010

ahojte my sme dnes boli v poradni a pribrali sme za dva tyzdne 200g co je uplne primerane takze priberanie neberte vobec nejak tragicky a budte rady ze vam pomalsie priberaju - teda aspon mna to tesi lebo pribera pomalicky primerane a stale je taky drobcek 😉 takze nasa aktualna vaha je 4530g 😉

a dnes sme dostali od krstnej krasneho slonika ktoremu sustia uska a v brusku ma rolnicku - no maly z neho nespustil oci 😵

https://www.modrykonik.sk/album/view.php?vImage...

pietra
2. mar 2010

tami, to je krasna fotka, ako Nicolaskovi len ocka trcia z tej deky 😵 a ako si hrdo drzi toho slonika, taky na spapanie je tam 😵

vlastulka
2. mar 2010

baby ktoré kupujete pampers, toť je zlavový kupón, stačí len vytlačiť:
http://www.pampers.cz/cz_CZ/eCoupon/e-coupons-s...

zuzitka
autor
2. mar 2010

zajtra idú robiť sesternici amnio ☹
má 32 rokov a čaká prvé dieťatko, testy na downa jej vyšli 1:150 ... tak snád to je skreslené len tým vekom 😒

snažili sa o mimi 5-6 rokov, konečne sa im zadarilo...
och!

pietra
2. mar 2010

ten kupon mi prave dnes prisiel mailom. Mi to pride take cudne, ze staci len vytlacit 😕 vsak to si ich kazdy moze vytlacit kolko sa mu zachce 😕

zuzitka
autor
2. mar 2010

pietra ... čítam spätne ... písala som ti IP ohladne bolavého prsa ...

pietra
2. mar 2010

zuzitka, dakujem 🙂 uz mam ale po probleme. Bol to upchaty mliekovod. Vsetko tomu nasvedcovalo,len som nevedela najst ten typicky mliecny pluzgierik, lebo som si myslela, ze byva vacsi a miatlo ma, ze mam zatvrdnutu celu hornu cast a nielen hrcu. Ale nakoniec som ho nasla, prepichla, mlieko vystreklo a ta najvacsia bolest povolila. Kamaratka poradila kapustny list dat, tak som to skusila a to rana to uplne zmizlo. Tak dufam, ze sa to uz nebude opakovat

zuzitka
autor
2. mar 2010

pietra ... ja som po 2 zápaloch tiež už myslela, že sa to nebude opakovať ... ale v sobotu ma skoro šlahlo!!! prso úplne tvrdé, bolavé 😒
tiež som si predtým vytlačila z bradavky také biele kúsky "niečoho", ale tentokrát nič biele nebolo, len bolesť

ale hned som začala mastiť tou chladivou masťou Lioton, čo mi dali na pohotovosti a "rozmastilo sa to", do rána to zmizlo, ani teplota nenabehla 🙂

ja neviem, prečo sa mi to robí tak často ... ale zase som čítala príspevok tu na MK, jedna baba mala 3 zápaly v priebehu 6 týždňov 😕 😕 😕 ... ja len 2 zápaly v priebehu 2,5 mesiaca

kapustový list som počula, ale sestrička na pohotovosti vravela, že je super vínový obklad ... v diskusii na MK dokonca jedna baba má odskúšané vínko Rízling vlašský 😀 😀 😀

pietra
2. mar 2010

tak este aj konkretnu znacku 😀 😀
no snad tieto rady uz ziadna z nas nebude potrebovat

zuzitka
autor
2. mar 2010

no radšej si to vínko kúpim do zásoby 😀 😀 😀 raz sa zíde, ked nie na prso, tak sa aspoň vypije 😀
bratranec mal hrču bolavú na kolene a tiež si prikladal vínový obkald ... pomohlo to 😎

ozaj a pandulkin sebastian už má zúbok či ako? 🙂 🙂

zuzitka
autor
2. mar 2010

snád sa zajtra ozvem 🙂

idem spachtošiť ... brú noc

triminka
3. mar 2010

dobre ranko babule

mna z toho mojho drobca asi vystrie....ona sa vobec nechce budit na jedenie...tuto noc som si nadstavila budik po 4hod,lebo predchadzajucu noc tahala 8hod v kuse....a cez den je tak po 3-4hod....ale take mnozstava ze 50-90ml co mne pride malinko.ja sa tak bojim,ze zase zacnem stracat mlieko 😢 normalne mam stres z toho jej jedenia-nejedenia....podla svojej vahy by mala vypit 750ml za den a ona herecka ani 600ml nevypije....ale tvari sa kludne a spokojne...co si drzi liniu?
mate aj vy niektora podobny problem s babatkom?

meinkonka
3. mar 2010

ahojte kocky,

ciapocky - tak tu, co som dala uhackovat /obvod 38cm/ maly ma hlavku 39cm, tak ta nam bude asi az na jesen. a tiez mi prisla ta s krokodilom 38-40cm a vyzera, ze aj ta mu bude velka. takze ja uz teraz viem, ze mu mam kupovat mensie ciapocky, lebo sa natiahnu 😒 asi budem musiet este nieco pokukat

meinkonka
3. mar 2010

zval moj maly je nervozny, ked mame navstevu, lebo len raz za cas niekto zajde, tak nieje zvyknuty a vacsinou ty byva vecer a potom nemoze dobre zaspat a place 😒

moj maly uz druhy den na brusku s jednou rukou chyta husenucu, co ma pred sebou a o druhu sa opiera. a na chrbatik by sa tiez najradsej prevracal, ale vzdy ho naspat dvihnem, nech posiluje hlavku. a mam taky pocit, ze on by uz aj rackoval, tak kope s nohami

milli aj ja kupem len spolu s mm