Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
beruška - no ved my sme si sem už aj volali odbornikou a každy my povedal to nekurim nevetram
že okna su dobre
no prt počujem ako prefukuje a tam kde su panti tak vydieť že sa tam po čase usadza
plavajuce podlahy ??? tak pri balkonovych dverach sa pomaly by už rozdvojili a to z toho ako chuka cez ten balkon
no stavba storočia toto bola
noemi a ako vetras? lebo my sme zistovali kvoli tej vlhkosti a z viaceri odbornici sa zhodli na tom, ze sa nema vetrat stale ale narazovo. Teda dokoran otvoris okno, najlepsie krizom cez byt (to teraz nerobime, kvoli marcovi). Automaticky sa ti tie okna zarosia a zatvorit ich mas, ked to zarosenie z vonkajsej strany zmizne. A takto treba vyvetrat 3-4denne
pietra - križom cez byt sa nam neda vetrať nemam tak postavene izby
a vetram rano ked upratujem otvorim balkonove dvere pokim nedoupratujem a ked idem už z izby preč tak zavrem a otvorim ventilačku a ta je otvorene až do večera skoro
My krížom cez byt vetrať nemôžme, máme byt len na jednu stranu 😒
nech už je teplo lebo toto ma štve 🙂
noe, presne 😉 nech je leto uuuuž 🙂 ani malú nebudem do kočiara musieť navliekať... to bude super 🙂
to vetranie krizom je sice lepsie, ale stacia tie okna dokoran. Podstatne je, ze musi zmiznut zarosenie. A to trva rozne, niekedy 5min a niekedy 20
noemi, prave tym permanentnym vetranim vetras vraj neefektivne a preto tie zarosene okna a plesne. Tak nam bolo povedane a u nas to tak aj funguje
zuzankaro ani my nemame krst, len posedenie s rodinou sme mali 😉
no my sa ledva zmestime do tej prenosnej vaničky
ale musi biť tam ked idem do školky nechcem ho nechať vonku a maju triedu až na poschodi
tak nemam veľa vetrať??? 😕 a čo to kurenie hmmm,????????
ked nekurim to tiež nadavali
ale mne sa zarosi z večera do rana okno iba cez den nie
noe, ked mas zarosene okna, musis viacej vetrat a aj viac kurit, ja som tiez tak mala v spalni, sa mi zdalo teplo a radiator priskrteny a mala mi tiez tak zacala rano chrcat, tak som zacala viac kurit a kazde rano vetram s oknom dokoran na 10 - 15 minut az kym sa ta rosa z okien nestrati a potom zakurim
ja si aj tak myslim že to je nespravne zateplene
a tymi oknami
ved kedysi žili v drevenicach a žiadne pliesne nemali
dnes čim viac sa zaizoluje ten dom tak je horšie
no ja to aj tak aela nechapem
doktorka povie aby som nekurila 😀
ked sa okna zarosia tak zakuriť treba 😀
vetrať iba 3 krat 😀
a čo ked som neni doma 😒
noe presne, naši majú na byte drevené okná a nikdy žiadne plesne sme nemali... a tu sú plasťáky, nedýcha to a kukaj ho... 😠
pietra, presne tak, ja tak vetram v priebehu dna, sice nie na kriz ale vzdy v jednej miestnosti otvorim okno dokoran a malu dam zatial do inej miestnosti
lučim sa s vami
pomaly idem do školky
dakujem za radi
Papa noe, my o chvíľku vyrážame k našim... 🙂 čaute kočky možno večer 😉
noe vetrat treba , ale poriadne okno dokoran na 10 - 15 minut a nie vetracku cely den
no ja neviem, ci je to oknami. V maminom byte nie su plesne a ani tam nikdy neboli bez ohladu na to, ci mala stare okna alebo teraz si pred rokom dala urobit nove plastove. Okna tusim ani zarosene nema,musim sa jej spytat. Ale v tom byte ma zas ovela suchsi vzduch. Byva na tom istom sidlisku ako my, domy postavene v rovnakom obdobi, tiez je na prizemi ako my. Jediny rozdiel je, ze my sme rohovy byt a ona ma susedov z kazdej strany
pietra - si tu ?
Preplachovali mu očko, ďaľší deň prestrekovali a potom zase preplachovali a dostali sme na 5 dní kvapky Tobrex a 2 dni do nošteka Tobradex a kázala mi dr. kúpiť Ocuflash - výťažok z očianky lekárskej a týmto, že mám akúkoľvek nečistotu vyplavovať z oka, aj u nás dospelých.
Už mu očko nehnisá ale jedna mamička ma nepotešila, že sa to ľúbi vracať a jej dcérke to v priebehu polroka robili 8 krát ☹
Tak verím, že môjmu to pomohlo, lebo ten plač a vyčítavý pohľad ako si spomenula, bol hrozný.
vonku je riadna zima, tralalákala som sa až 3 km aby zaspal.
noemi to nevetráš dobre, vetračka nemá byť otvorená celý deň, ako baby píšu - pravidelné nárazové vetrania a kúrenie má byť nastavené tak na stred (ako komu vyhovuje) a nevypínať rádiator - aj takto ušetríte na energii
baby mne na to ocko vyrazne pomhlo masirovanie slzneho kanalika a vyplachovanie 6 a viackrat denne repikom...verim ze sme sa toho zbavili aj bez tychto strasnych veci... ☹ klop klop
saska, takze myslis, ze ocuflash mozem davat? lebo ten nam doktorka odporucala este pred tym vyplavovanim,ze je to prirodne
boise, masirovat masirujem, u nas to nepomohlo.
Ja len dufam,ze ten vyplach teraz uz pomoze a nic sa vracat nebude. Dnes mi ta doktorka skoro ani neverila, ze ma nejaky problem 🙄 Vcera oko uplne zahnisane,dnes krasne ciste. A takto to ma od porodnice, par dni dobre, par dni uplne skarede
saska a to sa ten preplach na prvykrat nepodaril alebo preco ste museli prist zase na dalsi den? Mne dnes povedali, ze uvidim po 14 dnoch ci sa to zlepsilo alebo nie
pietra - mne dr. povedala, že do oka nemá ísť nič, čo nie je fyzicky upravené na rovnaký osmotický tlak aký je v oku, takže ocuflash dávať aj keď je tam smietka v oku.
a aj slzný kanálik masírovať, len to už nerobím, lebo sa mi strašne myká, klop klop zatial to vyzerá v poriadku
noemi, ako myslis, ze ked nie si doma? no ked si na dovolenke, tak to zas tak neublizi,ak zvysok roka vetras dobre. A inak predsa prevaznu cast roka si doma.Aj ked niekto chodi do prace, tak vetrat snad 3x denne moze 😅 rano, po navrate z prace a vecer pred spanim 😉
Noe,a kolko st. mate v spalni? My ked sme mali viac,mala sopliky,chrcala.tak mame 19st a je to ok 😉 a mame tiez meteostanicu,meria nam vlhkost.my mame prave prils,tak sledujeme podla toho aj prevetrame,drzime to na tych 55% do 60%
sa tesim,mame uz fotoplatno velky obraz v spalni nad postelou z foto z ateliera 😉
Pietra mate croozer?
zvali to fotoplatno ste si davali robit cez fotolab?
...tak som nas naobliekala ze ideme von...som sa otocila chrbtom k oknu a nejak sa zotmelo...tak kukam ze co sa deje a ono to zas kyda ten blby sneh 😕 a nechutne fuci 😠 tak nas zas vyzliekam...grrr 🙄

http://www.bertoni-sk.sk
stoličky na papanie mambo je pekna
ma polohovanie chrbatika aj hraci pultik