icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zuzankaro
9. mar 2010

mein gratulujeme 🙂 strasne to rychlo uteka 😨

meinkonka
9. mar 2010

babonr tak si gratulujeme navzajom 😵

no mam maly bol vcera neskutocne zly. na obidvoch prechadzkach /a to sme boli dost daleko od domu/ zacal revat jak tur, nic nepomahalo, aj som ho vybrala von na ruky a nic. no 1x sme nejako dosli domov s krikom a na 2x som musela ist k svagrinej ho nakojit lebo konec. uff, tym tretim mesiacom sa to hadam len zacina nie konci 😒 . ale v noci spal od 19.30 do 1.30 /rekord/ ale potom uz za 2.5hodky bol hore a potom uz za 2hod. ale za ten dlhy spanok sa mi tak naliali prsa jak kamene, ze normalne prvy krat som mala mokre tricko. fakt 😀

aela
9. mar 2010

laura urobila nejake momentky malej misky, tak som pridala do albumu 😀
https://www.modrykonik.sk/album/album.php?vAlbu...

noemi01
9. mar 2010

ahojte
my mame najhoršiu noc za sebou dominika sa unavila až o 2 v noci
stale mala bolesti asi zo 1000x sa prehadzovala na postely

dnes som išla k zubarke s nou nejšlo my do hlavy že ju tak može pupačik bolieť
ale rano my povedala že to ju zubček bolel

u zubarky hotova katastrofa nič horšie som nezažila
očkovania su malina oproti trhaniu zubkou
zub bol už moc pokazeni a neoplatilo by sa ho vrtať do hlbky tak sa dalo umrtvenie a vytrhol sa
všetko bolo ok až pokim nechitila kliešte
taky plač som nikdy nezažila to bol strach až oči mala červene no pohlad škaredy aj som si poplakala
boli sme všetci od krvy
3 sme ju držali čo mala taku silu
ešte teraz my chodia zimomravky po tele
ale musim ju pochvaliť zvladla to pekne

prišli sme domou a dalšia pohroma ked muž zbadal celu vatu v ustach krvavu tak som ho musela kriesiť
zeleny ako smrťka no padavka 😀
damianko všetko prespal 😀

pietra
9. mar 2010

ahojte

j777, vsak ak nutrilon AR robi zle, povedz to doktorke a rovnako ti moze predpisovat napr. Bebu AR 😉

noemi01
9. mar 2010

a ideme kupiť darček lebo prvy krat k nam pride akože zubkova vila 😀

boise
9. mar 2010

ahojte, gratulujem k trojvymesaciu 🙂 my mame az v piatok...
aha, dalsia basen ako zo zivota 🙂 http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Blog&pag...

pietra
9. mar 2010

noemi, chudatko dominika 😖 Nejaky pekny darcek jej vyberte ako bolestne

zvalka
9. mar 2010

Uf noe,chudatko dominika ☹ ja mam fobiu z trhania zubov ☹
saska,suhlasim s tebou.ak nam neprinutia fin.dovody,chcem si uzivat malu,prip. mat aj druhe hned 😉 ved to leti neskutocne,ved tot nedavno som nasla 2 // 😵

noemi01
9. mar 2010

mein - blahoželame štvrť rok za vami 😉
my budeme oslavovať v sobotu 13 🙂

aela - pekne momentky

noemi01
9. mar 2010

no darček bude to musi biť 😉

no neviem ako ju po tejto skusenosti prinitim isť druhy krat k zubarovi

babonr
9. mar 2010

Noemi tak to mate za sebou dosst toho od rana...Moje zlatunke,vyber jej nieco peknucke nech sa potesi.Ja si matersku urcite uzijem az do konca.Zatial nam to vychadza aj financne,takze pohoda.Ak by sa vsak nieco zmenilo jasne ze utekam do prace.Aj ked,niekedy by som isla do roboty,ale potom si poviem,ze premeskam kraysne chvile s malym.A mne tiez minule mm povedal,ze teraz sa druhemu babu branim a za tri roky mu poviem,ze chcem dalsie 😎 Sak sa len smejeme ked ideme po meste,idem nieco kupit da mi peniaze a ked aj vsetko neminiem,necham si zvysok 😀 Sa minule smial,ze za chvilu si bude musiet pytat on odomna.

babonr
9. mar 2010

Inak baby strasne to leti.Teda na jednej strane si poviem,ze len tri mesiace ale zas na druhej strane,za 9mesiacov ma rok 😲

babonr
9. mar 2010

Aela mala je perfektna 🙂 Taky maly chrustik.A co sa tyka vahy.Teoretcky by deti mali svoju vahu do6mesiacov zdvojnasobit a do roka strojnasobit.Ja som myslela ze Matusko tak pribera preto,ze papa UM.Ale ako tak pozeram aj kojenci tu dobre priberaju 🙂 Ale radsej priberat viac ako nepriberat vobec,nie?

zvalka
9. mar 2010

Ale nam sa to spomalilo uz,zaciatok bol riadny 2kg za 6t 😉
mna veru do prace iny ako fin.dovod nedostane. 🙂 vychutnavam si s malou kazdy den.aj ked predtym som vzdy tvrdila,ze 2roky budem len.

meinkonka
9. mar 2010

aela mala zlatula 😵

noe no zvladli ste to, tak to bude stat riadne drahe bolestne 😀 . ja som chcela pri mojom prvom vytrhnutom zube kaktus, takze oco mi ho hned isiel kupit 😀

materska - ja chcem byt co najdlhsie, pripadne hned druhe babo ako zval. hoci fin. situacia je biedna ale s mojim prijimom len o malo lepsia 😒

zuzankaro
9. mar 2010

aela malicka je zlata, taka drobnucka a krehucka, bozinku moj uz je poriadny chlapik 🙂
boise dobra basnicka, moj sa zatial pekne stara, keby ho nemam tak som na povzbudzovakoch 😀
noe tak malicka je statocna, super ze to ma uz za sabou 😉

betyna8
9. mar 2010

oslavencom balhoželame aj my 😉
čo sa týka pôrodnej váhy,tak nam chýba do dvojnásobku už len máličko.takže saska,asi to nedohánaju len ti drobčekovia 🙂
Ja musím m pochváliť,včera mi priniesol 3 krásne ružičky
na materskej chcem byť čím najdhlšie,ale uvidí sa,splácame dosť velký uver...
Sladkosti šrotujem aj ja poriadne, stále plne dojčím a mám o 1/2 kg menej ako pred tehu.Ale postava sa mi zmenila,kožka na bruchu je stále voľná.

babonr
9. mar 2010

Zval,ja si myslim,ze si to ryhlo rozmyslis,teda ak si si to este nerozymslela.Dva roky je uz super obdobie,to uz je taky maly velky clovek.Takze to by som ja urcite do roboty nesla.Teda ak by som nemusela...

babonr
9. mar 2010

Ja som minuel pozerala kolko vazil mm ked bol maly.Svokrusa mu to pisala do knizky.Takze ked mal 5mesiacov mal 10,5kg a 75cm 😀 A ja som si myslela,ze ja som boal s vahou 8kg v 6.mesiaci,velke dieta 😀 Takze maly ma byt po kom taky papkac...

betyna8
9. mar 2010

asi ste to tu už preberali,nestiham stale citat,robíte už niečo malým s pindurom? lebo moja svokra mudrovala,že sa to ma od začiatku,ale viem,že sa nemá 😕

noemi01
9. mar 2010

mein - že kaktus 😀 som sa pobavila
no už napisala list zubkovej vile čo by chcela 😀 a ocino jej to išiel zaniesť 😀
no už aj babky obvolane tak pridu dať peniažky 😀

u nas je taki zvyk je narastie zubček tak každa babka da po 100sk 😀

pietra
9. mar 2010

betyna, nema sa s pipikmi este nic robit 😉

babonr
9. mar 2010

Bety,mne moja detska nic nehovorila,ale ked sme boli s malym hospitalizovany v nemocnici,ked mal 3tyzdne,tak tam mi sestricka hovorila,ze nech mu pri kupani stahujem predkozku,ale len tak trosicku pokial ide a aby som mu to umyvala.Lebo jemu sa tam robilo take biele.Tak od vtedy mu kazdy vecer pri kupani ocinku umyva pindura s vatovym tamponom.Bo ta sestricka mi hovoirla,ze ked sa ot neumyva,ze o zahnisa a musia robit obriezku 😔 A aj nasi hovorili,ze mojmu bratovi to tak umyvali.Tak neviem....Lebo tiez som pocula ze sa s tym nema nic robit.

pietra
9. mar 2010

noemi a aky darcek by chcela?

noemi01
9. mar 2010

bety - ešte stale s nim nič nerobim
doktorka my povedala že ked bude čas mi povie čo a ako
inak kamoška ma 4 mesačneho a už mu ho naťahuje ale sa jej nedari a že ked mu to ona nespravi pojdu k doktorovi a ten to spravy na silu tak je asi dobre to doma robiť postupne

pietra
9. mar 2010

pozor na to stahovanie teraz, ta kozicka je tam este strasne jemna a ked to budete stahovat, tak tam mozu vzniknut uplne minitrhlinky, ktore si ani nemusite vsimnut, ale zjazvia sa pri hojeni a neskor bude prave problem s pretiahnutim predkozky a bude nutna obriezka.Vsak pri kupani ho staci len tak vycvachtat (neviem, ako to popisat) a zmyje sa vsetko

noemi01
9. mar 2010

pietra - tie maličke babiky neviem či mate s tymi gumenimi oblečeniami mini
little pet shop asi sa to vola tak
aby sme mali čo obliekať a vizliekať zase
😉 a že cukriky reku no určite !!!! 😀

babonr
9. mar 2010

Malemu sa predvcerom vyhodila na sikuôke take,ako by som to opisala.Taky ako keby cerveny fliacik s takymi drobnymi vyrazkami.Ale len na kusku.Neviete co to moze byt?Nemenila som plienky ani nic...Tak som zostala prekvapena.Vyzera to trosku ako zaparene,ale ma to len na takom kusku.

noemi01
9. mar 2010

pietra - jaj su to ale problemy aj s pindurikmi
ako dobre bola šušurka 😀