Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ja som v lete natierala cele telo, kedze slnecne ziarenie prechadza aj oblecenim a na jar len tvar
j777, nemusela sa vyhadzat uz vcera, alergia sa zvykne najcastejsie prejavit do 3 dni ale moze sa aj po dlhsom case. Napr. Marco zareagoval na vlhcene utierky po viac ako dvoch tyzdnoch.
Nebola polozena napr. na posteli alebo niekde inde, na niecom opratom v beznom prasku? Potnicky sa mi nezdaju na cele telo, tie byvaju skor na miestach, kde sa najviac poti ako napr. krk.
caute vy ste sa riadne rozdzavotali 😀
hlasime ze mame sa dobre. je tu krasne boli sme na velkej prechadzke a zbehli dokupit plienky dnes je posledny den akcia v tescu 😀 mozme kaaaadit aj dva mesiace.
akurat som dotlacila 2 kusy orechovnika a mala som aj vcera makovnik 🤐 malemu zrejme takato strava vyhovuje uz spi 4 hodiny !!!! 😉 🙂
veeelmi ma bolia krize v poslednej dobe ! chce to masaz asi si nieco dohodnem na buduci tyzden. cakam kym sa mali zobudi nakojim a dam ho dedovi a mami mi zafarbi vlasy moje vyrastene bleeee
pekny den maminy
pietra, ja som z toho magor..keby clovek vedel... 😖 ale chuda, ma to na celom brusku a bokoch, a vstrede bruska po celej ciare nic...divne..ale horuce to ma...hadam ju to aj pali ci svrbi... 😒
j777, no ak je to na dotyk horuce, tak to nebudu potnicky urcite 😒
Radsej zavolaj doktorke, nech ti poradi, co na zmiernenie svrbenia. Mne napada Fenistil, ale ten je len na lekarsky predpis a aj tak by davkovanie mal urcit lekar. Ale ten by zmiernil aj to svrbenie aj potlacil samotnu alergicku reakciu
pietra gel sa mi zda, ze sa da kupit aj bez predpisu 😉 fenistil gel..len neviem ci to mozu take malicke mimca...
ahojte baby, tak vas zdravim po dlhom case, boli sme na prazdninach najprv u nasich a potom u svokry a vcera sme navstevny tyzden zakoncili krstom. Normalne som znavena uz zo vsetkeho a zo vsetkych, najradsej by som bola teraz tyzden uplne sama niekde na Tahiti 🙂 Maly to vcera zvladol vyborne, aj ked hned ako sme ho v kostole vytiahli z kociara tak zacal vrestat a reval ako tur az pokym mu farar nelial vodu na hlavicku, potom asi z toho soku na chvilu zmlkol, chudatko 😀
Chcem sa s vami poradit holky, tie co vyhradne kojite, davate uz aj nejake ine tekutiny? Neviem ci nemam davat aj nejaku vodicku prevarenu medzi papaniami, lebo sa mi zda taky pahltny maly, ze potom vsetko vygrca ako rychlo sa naloga....co myslite?
j777-ja by som volala doktorke...
gel je samozrejme bez predpisu, ale tiez neviem, ci ho mozu takto male deti a hlavne pokial ja viem, tak fenistil gel je urceny na male plochy a nie na takmer cele telicko 😖
no je len na male plochy a nie na cele telo, to je pravda, ja by som tiez volala dokine...pre istotu..
janula, ja nedavam nic okrem mojho mliecka a ani neplanujem. A ako casto mu davas papat? Skor ako vodu by som skusila castejsie prikladat, nech tak velmi nevyhladne a nepapa tak pahltne
pietra - no zhruba tie kazde 3 hodiny papa, ale hocikedy aj viac ked tak nad tym rozmyslam... ty davas castejsie? Za 24 hodin papa vzdy 6x. Ale pribera velmi dobre, tak neviem ci davat castejsie....
Ale to grcanie je fakt strasne, pediatricka tvrdila kedysi ze je to normalne, ze to proste nema este tak vyvinute a ze sa to zlepsi, ale kedy? mne sa zda ze je to cim dalej tym horsie, bez plienky sa vobec nepohnem a aj tak mame vsetko ogrcane....
janula, my sme kvoli castemu vrackaniu boli aj vysetreni na chirurgii, kvoli podozreniu na diagnozu, ktorej nazov si uz ani nepamatam. Nastastie sa nepotvrdila, "len" reflux. Ja Marcovi davam vzdy, ked si pyta alebo sa mi zda velmi nepokojny, takze niekedy je to aj dvakrat za hodinu. Ja som prave myslela, ze ked ti tak pahltne papa, ze ma velky hlad a keby jedol castejsie, tak nebude tak pahltne papat
no a este som chcela, nam ten chirurg tvrdil, ze to vracanie by malo prejst do 3 mesiacov a teda musim povdat, ze marco uz vracka vyrazne menej
janula, a malý ti grcká alebo zvracia? Lebo ak len grcka netravene mliečko, tak sa vela napapal, ale ak je to zvracanie natráveného mliečka, vtedy je to myslim problem 😕
ta vec drieku vyzera fajn. Aj by som objednala, len mi povedzte, tie, čo to mate, či to tak pekne aj stiahne brucho, boky,... 😨
millada - no niekedy je to taky tvaroh, takze to bude asi to natravene mliecko, ale to nie je moc casto.... 😕 skor to bude este nestravene, ale co ked mu to vybehne aj po hodine-dvoch, to uz musi byt stravene, ci? Snazim sa ho davat vzdy po papani nastojaka, aby sa mu to tam tak nejak ulezalo, ale nezabera
janula, to co vyzera ako tvaroh, to je uz natravene mliecko. A neposlala vas doktorka na nejake vysetrenie, ked tak velmi vracia? Marcovi robili prave kvoli vracaniu sono. Aj on zvracia niekedy az po dvoch hodinach od najedenia sa.
millada, aky je rozdiel medzi grckanim a zvracanim? ja som to doteraz brala ako synonyma
janula, na ten cajik pri kojenych detoch su rozlicne nazory, mne moj doktor odporucal davat cajik alebo vodicku, aj ked som ju iba kojila, niekto vravi, ze netreba, ze ma vsetko v materskom mliecku, tak si vyber
aj nas Ado sem tam odgrcne natravene mliecko, niekedy len taku vodicku priesvitnu- asi sliny? a niekedy mlieko, ale to vtedy ked sa doslova pahltne "nazere" 😅 ale nejak moc som sa tym nezaoberala, sa mi to nevidelo vela 😕
a cajik mi vypluval aj vodu 😒 tak uz mu nedavam nic
mne tiez mala vypluva caj, tak som jej ho davala po lyzickach, ked stikutala, nieco prehltla, nieco vyplula, vsak aj par hltov staci
pietra, ja som tiez myslela, ze je to to iste, ale v tej knizke, čo sme v porodnici dostavali v baličku, bolo pisane, ze grckanie je to hned po papani, ked len vyjde mliečko naviac. A zvracanie je to natravene mliečko 😨
a aky zmysel ma davat cisto kojenemu dietatu ine tekutiny? 😕 teda chapem v letnych horucavach od smadu vodu, alebo caj napr. pri boleni bruska.
millada, aha. No tak v tom pripade marco aj grcka aj zvracia
pietra, mne to doktor odovodnil tym, ze dieta si ma zvykat na pitny rezim uz od malicka, aby sa potom nezabudalo napit
tak moj si dnes asi viplakal čo zanedbal za 3 mesiace
ako keby s nim uťalo
nechce my papať odmieta my aj jeden aj druhy cicik
a doteraz ked zaspal tak v aute alebo na rukach ani sa nenapapal
umele doma kupene nemam
som zvedava či večer bude papať
ale som si všimla sa mu stale grga ☹
neočkovali nas kedže nema ešte zahojenu ručičku tak až o mesiac
noemi - a to co? mlady muz strajkuje? chudatko asi mu nesadlo nieco co si spapala 😅 alebo to je to menenie 3mesacne 😒 dufam, ze sa napapa coskoro 😉
Ja som Viki začala čajík dávať až cca v 8.mesiacoch... aj to mi nejako nechcela ho piť.. a to sme vyskúšali všemožné flašky.. Takže úplne piť čajík mi začala aj cca v 10. mesiacoch 😅 A to je narodená v januári, takže cez leto boli horúčavy a pila iba prsko 😉 Zrejme jej stačilo iba to predné mliečko od smädu, čajík jej nechutil 😅
Noe a prečo? Nebolí ho bruško alebo niečo? 😕
noe, mozno mu nieco nesadlo, skus mu nechat oddychnut brusko, urobit pauzu s kojenim aspon na tri hodinky, aby sa mu vyprazdnilo 😉

baby poradte.z coho sa mi mohla vyhadzat? 😕 mm nema uz skoro tyzden, iba um, znacku som nemenila, prasok na pranie tiez pouzivam od narodenia ten isty, a to oblecenie mala aj vcera, tak ked by to bolo zle vyplachane tak by sa vyhadzala uz vcera, ani mydlo som nemenila..cele brusko a chrbatik ma cervenu krupicu....zeby sa spotila? 😕 ja som z toho magor ale som ju natierala exciapialom ale cele telicko a zeby sa vyhadzala iba na brusku a chrbatiku? ale nenatierala som ju s tym prvy raz 😕