Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
my sme mali super noc, isli sme spat o 7, papali az o 12.30 a 4 ale uz o 5.20 hore 😢 ten moj syn nema spania 🙄 tak uz od 7.30 zarezava vonku v kociku
no ja už som večra všetko vyhodila deku aj perinku už mu to vadilo
nebojte sa ako začnu viac spavať na boku sa im bude pačiť alebo ked začnu sa prevracať budu spavať na brušku 😉 to sa im bude pačiť
pandula - aj my sme sa kojili 3 krat ale hned zaspi
a o 6 sme horeeeeeeee 😉
mein - ved to pekne ste spinkali
napriklad moja dominika za 3 roky nikdy nespala dlhšie ako do 7 a som si zvykla
Ahojte!Tak my mame za sebou obvylu noc.Brusko nas trapilo zas o pol piatej a potom uz ziaden spanok 😠 Aj my vstavame medzi 5-6.Teda uz sme pekne spinkali do 6tej ale posledny tyzden nas budi brusko.Ja mam tiez vyviseny madrac v postielke,ale asi to zrusim,bo maly sa aj tak zosuchne az na opacnu stranu.Iwa my tak tiez zaspavame 😀 A v polsednej dobe si v noci bucha hlavku o postielku.Aj ked tam ma hniezdo tak je to rana jak hrom.Budem mu tam musiet dat vankus alebo co.A spavat chcel len s hlavou vytocenoiu doprava.Uz ju ma aj trosku zlezanu.Ale co mam robit?!?Dam ho na opacnu stranu a on sa tolko bude pechorit,ze sa da tak ako on chce 😒 Opica jedna.My mame ten daylong uz kupeny.Drahy bol jak....Ale ze je dobry.A to sa moze davat aj na tvaricku,ze?Este sme ho neskusali.
to su blbci nejde mi facebook 😠 vam ide?
Dobre ranko 🙂 my sme mali dobru noc ... zaspinkala o deviatej, tahala do stvrtej a potom do osmej rana 🙂 a teraz mi zaspinkala zas 🙂 takze mozem ist varit a aj popratat mi treba ... sa mi nechce ...
Ja si uz pomaly zvykam,ze malemu asi staci spat do tej siestej.Ale ked sa zobudi o piatej to vidim na nom,ze by este spinuskal.Ocka si zmohle,aj podrieme ale brusko mu nedovoli spat ☹
Dobré ránko 🙂
Mein, Hermi my sme donedávna tiež balili ruky do perinky, lebo sa nimi budil a strašne som sa bála, ako to bude bez toho. Ale ten deň nastal, lebo do perinky sa mi už nezmestil a aj mi ho bolo ľúto, že sa nemôže voľne pohybovať... Tak sme to vyskúšali a v pohode si na ruky zvykol, možno prvú noc mu trošku zavadzali, ale potom už v pohode. A teraz si to tak užíva, že spí ako Tinikin Paťko s rukami doširoka 😀
cropina ja uz dva dni skusam tak ze ho rozviazem, ale zobudi sa ☹ budem skusat dalej, mozno si zvykne 🙂
len tak okrajovo o priberani som nasla, pise to annag 😉
dojčené deti môžu priberať menej, v 3 mesiaci 70-110 g týždenne - toto udáva napr. MUDr. Vicianová z Detskej fakultnej nemocnice v ba, ktorá je veľká propagátorka dojčenia na Slovensku, stará sa o nedonosené bábetká, pravidelne prispieva aj do časopisu Mama a ja.
Tabuľky, ktorými sa mnohí pediatri na Slovensku riadia, sú staré a stavané predovšetkým pre deti na UM, nezohľadňujú vôbec nové trendy a odporúčania UNICEF, Svetovej zdravotníckej organizácie. Medzi pediatrami sú obrovské rozdiely v chápaní, čo je správny prírastok. Nie je dôležitý prírastok, ale hlavne rast. Okrem toho, mnoho detí priberá skokom, jeden týždeň nič, druhý viac. Dôležité je, aby bábo nechudlo. Znakom toho, že sa má bábetko dobre je okrem váhy spokojnosť bábetka, nesmie byť apatické, má sa zujímať o okolie, pekná stolica,dostatok moču - 5-6 plienok za deň - t.j. pocikaných plienok, nie evidentne suchých, nemusia byť ťažké ako skala.
jeeee cropi kukala som tvoj album a marko ma tiez tu hnedu bundicku 🙂 ja mu ju uz davam je v nej ako medvedik 🙂
noe aj ja si uz zvykam, ale chodim spat o 8 max 9. no co uz, dnes rano sme s markym ockovi hovorili - ranne vtaca dalej doskace 😀 /berieme to s nadhladom/
Hermi ja som začala tak, že na zaspanie som ho zaviazala a potom keď už spinkal som ho rozviazala. A veru niekedy som ho musela nadránom zase zaviazať. Ale potom so ho dala do spacieho vaku a nejako si zvykol.
Ináč my sme tiež hore od piatej ☹ Inokedy štandardne o šiestej... Ale potom si zvykne ešte okolo 7-8 pospať zo hodinku na mne, takže aj ja si s ním zdriemnem (nemám inú možnosť, keď som uväznená) 😀
Hermi nám už je malá ☹ A nemali sme ju ani raz 😠
ja chodim spat o 7 vynimocne cez vikendy o 8 😅
baby moj maly si vcera objavil hlavu 😀 furt si ju chyta pravou ruckou 😀 😀 😀
vyzera, akoby sa trapil, ked sa tak drzi za hlavu, no zlaty je 😀 😵
cropi my mame 3-6 mesiacov velkost 🙂
to je skoda ze ste ju nemali, mne sa velmi paci
babo - ja mam maleho pri sebe a ked je zakrity paplonom sa my tak netrepoce , pekne ležka a v noci ked papame 3 krat tak ho vždy dam na druhi bol tak vistrieda aj 4 polohy za noc 😉
deti nam všetky vstavaju o 6-7 to je dobre presne podľa tabuliek
3 mesiace - 6-7 hod vstava
6 mesačne - 7 hod
12 mesačne zase o 6 vstava
a tiež zaspim s nimi o 20 (ako kedy)
no ja mam jednu perfisnu bundu zimusnu na 3-6 a malemu je este strasne velka, som neststna, ze ju nebude nosit tak som sa tesila 😒
Mein musí byť zlatučký 🙂 🙂 🙂
Náš Matej dnes zistil, ako si dať cumlík do pusy, ale ešte neprišiel na to, že potom ho musí pustiť 😀 Tak vždy začal dudkať, pohol rukou a vytiahol si ho 😀 😀 😀 Strašne bol zlatý. Potom prišiel aspoň na to, že nemá hýbať rukou, hoci ho nepustil 😀
noe to som nevedela, ze aj na vstavanie deti existuje tabulka 😅
Hermi my máme 62 ☹ Mne sa tiež veľmi páči, no čo už 😠
Noe no len aby sa aj v tých 6 mesiacoch držali tabuliek 😀
cropi - to robi aj naš stale si ho vyťahuje keby si ho aj sam strčil 😀
noe a ty mas ako podlozeny kocik - vyvyseny?
hej hej v knižke to mam pisane zatiaľ my ide podľa tabuliek vo všetkom
Noe no on si ho práveže už pvýkrát sám strčil, ale zabudol pustiť 😀
spankovy režim dieťata koľko by malo spať za cely den dieťa
mein - taky vankušik tenši alebo uteračik si daj pod hlavu tak zo šikma trošku a na to deku 😉
ahojte 🙂
tak vidim, ze ani jedno dieta nemam tabulkove 😀 kika ako malicka zvykla potiahnut aj do 10 a do chodila spavat o 19.30 a Marco teda tiez nevstava o 6, ani o 7 😀
Dnes si vypytal papat o 23.30, potom raz v noci hladal cumlik a papat pytal az 7.40, tak to sme uz dalej potom nespali. Ale kika este stale odmieta vyliezt z postele
daylong je sice drahy, ale nepripada mi ovela drahsi ako ostatne kvalitne opalovacie kremy a vydrzi teda dost dlho, takze dve leta mate vyriesene a z tohto pohladu mi potom drahy nepripada

mein ja sa toho tiez bojim ☹
budeme musiet daco vymysliet 😕