icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pietra
23. mar 2010

a pecienka sa preco nemoze? v tehu vraj kvoli vysokemu obashu nejakeho vitaminu alebo coho. Kvoli tomu istemu aj pri kojeni?

myounghee
23. mar 2010

ahojte.... dnes je tiez velmi pekne 😵 konecne. Co sa tyka mena, tak u nas mal hlavne slovo manzel. Uz prve sa malo volat Vivien ( a to sme nevedeli pohlavie), tak som mu nechcela kazit radost! Inak trocha odbocim od temy. Nahodou som nasla temu "zrastenie malej pysky u dievcat"... normalne ma to vydesilo. To sa akoze moze stat ajked davame velky pozor na susu?
Ved nam kazaly si vobec nedotykat a neotvarat susuru. Lenze ja ajtak dobre vyumyvam a aj vyutieram. vazne som sa teraz zlakla. 😨

pietra
23. mar 2010

myo, zial, moze sa to stat aj pri velmi dobrej starostlivosti 😔 Ale nestava sa to casto, tak sa nestresuj

gabika82
23. mar 2010

Ahojte baby, tak my sme boli vonka na prechadzke.Nikolka mi nechcela velmi spinkat a ked uz konecne zaspinkala prefrcali okolo 2 policajne auta so zapnutymi hukackami a zobudila sa 😠

Ja som stale chcela mat Kristinku ... uz od malicka sa mi strasne paci to meno, ale nakoniec tak vyslo ze sme dali Nikolku, lebo to by mala velmi skoro meniny a manzel ma prehovoril ... ale nevadi, ved ked bude druhe dievcatko tak bude Kristinka 😉 pre chlapceka som mala vybrate meno Lukasko 🙂

Co sa tyka jedla, ja nekojim, takze papam co vidim 😝 Aspon jedna vyhoda toho, ze nekojim, aj ked som velmi chcela ... mliecko mi vobec neprislo, uz v porodnici som musela umele mlieko davat 😔

rush
23. mar 2010

idem vas docitat...len hlasim, ze mame po ockovani....uff..plackali sme iba ked nas pichali...inak dobre...dufam, ze inak bude v pohode...ze nas horucky obidu...inak mame 7900g a 69cm 😵 😵

idem sa konecne najest 😎

hermiinka
23. mar 2010

ahojte. tak my uz tiez doma z prechadzky 🙂
gabika ja som s mliekom dopadla rovnako ako ty ☹ aj ked doma som mala trochu mlieka, mesiac som odsavala ale za cely den max. 90ml ☹ no a potom odislo uplne

gabika82
23. mar 2010

herminka ja som mlieko nemala vobec,ani kvapku 😔 V porodnici malickej nedavali nic len cajik a ja som mlieko nemala, tak nam aj dost schudla (200gramov). Stale cakali, ze mlieko pride ... nakoniec som sla za doktorkou na treti den vecer nech jej uz daju nieco, lebo stale mi plakala od hladu a ja s nou zo zufalstva, ze jej neviem pomoct ☹

pandula
23. mar 2010

rush vy ste uz takyyy velkyyyy 😕

my len 62cm a cosi cez 6kg ale zato sme o 3 tyzdne mladsi ale pochybujem ze dobehnem

tie deti si rastu ako sa im chce ! nas sa narodil taka spagata dlha a teraz tak pomalicky rastie 😠

a myo tak o tom som nepocula nikdy a fakt sa neboj hned nemysli na najhorsie 😉

gabika moj schudol v nemocnici a prvy tyzden doma 320g ! a mliecko som mala ale dlho trvalo kym sa spustilo a aj to bolo nejake divoke + dalsie problemy sme druhy tyzden kojili + dokrmovali odsavanim mliecka to odsavanie mi ho vlastne rozbehlo

pandula
23. mar 2010

no ja som chcela sebastiana od malicka. ze ked raz budem mat chlapceka ze musi byt sebastian. ale pacil sa mi tiez adamko a filipko a jakubko ! a mojmu sa to hned tiez zapacilo tak s chlapcenskym nebol problem

dievcenske sme nevedeli vybrat ! mne sa vzdy pacila chloe ale nejak sa to osuchalo a alzbetka 😀 je moja srdcovka no a nakoniec sme sa zhodli na natalie

ale ked vyjde druhu dievcatko bude alzbetka a basta 😉

myounghee
23. mar 2010

dufam, ze nas to nezastihne! rush, malinky je velkyyyyyyy 🙂 , tak mate najvatsie deticky s Lubkou. Nasa mala min. tyzden iba 5350g a 61cm... mala modelka.
gabika82 - 😢 😢 ja som mala dost mliecka, prestala som kojit kvoli chorobe a nevedomosti!!!! Dodnes to lutujem. A mozem sa podakovat mame a svokre, ktore mi zakazali kojit malu. Mala sa naucila pit z flasky a odomna uz netahala ako mala ☹ a mne tyzden po tyzdni uplne odislo mliecko, darmo som odsavala. Furt sa utesujem, ze pri druhom sa uz nevzdam ajked neviem co. Uvidime ci nam financie dovolia mat druhe.

barbarka
23. mar 2010

gabi ja som v porodnici tiez nemala mliecko zacalo az na stvrty den a to som dostala horucky lebo neslo von. no a maly bol v nemocke na umelom, doma som umele nekupila rozhodnuta kojit, tiez schudol 300g v porodnici potom hned dakych 150 nabral a potom nam nepriberal, no nastastie sme sa rozbehli a kojim.

pandula
23. mar 2010

myo a ty si z galanty ??? my mame rodinku v galante a vsetci robili v mliecnych zavodoch 😀 sem tam tam zajdeme za mojou krsnou !

gabika82
23. mar 2010

no mne sa mliecko nerozbehlo ani doma ... malinka vobec nechcela sat, asi si zvykla na flasku ... stale ked som ju prilozila, tak 2x cucla a ked videla ze nic neide tak zacala plakat a nechcela dalej sat ☹ tak som sa na to po 2 tyzdnoch vykaslala a zacala som jej uz len umele mliecko davat a neprikladala som ju ...

pandula
23. mar 2010

baby, s tym kojenim je to o dusu !

teraz som taka stastna ze kojime a bez problemov ale kym sme sa tam dopracovali som preplakala jazero a tej bolesti 😖

moja byvala kolegynka mala mesiac dozadu babo dievcatko a same problemy s kojenim tiez, strasne ju bolia bradavky a mala nepribera dobre !

ja nechapem ze taka prirodzena vec moze byt tak tazka 😕 ☹

gabika82
23. mar 2010

to hej ... s kojenim je to tazke ... ale ja som to viac-menej aj cakala, ze nebudem kojit ... ani moja mamka a ani moja sestra nekojili .. tiez nemali mlieko ... takze to moze byt asi aj dedicne ... 😖

hermiinka
23. mar 2010

veru to kojenie je boj, ja som sa tak velmi snazila, dokonca ani ma nebolelo ked sa maly prisal no len mlieka bolo zo dna na den menej a menej maly zacal odmietat jedno prso potom druhe a potom ked som ho prilozila vzdy strasne plakal tak som to vzdala ☹

pandula
23. mar 2010

moja mamina tiez nemala ziadne ani moje tetky. my sme vsetci bratranci a sesternice vyrastali na UM ! to som sa minule dozvedela skoro mi oci vypadli 😒

podla mna mliecko tam je ale ked si to babo nevie vytiahnut tak mizne.

mna zachranila pumpa ! najlepsi nakup storocia ale dlho trvalo kym som sa s tym naucila robit aby vlastne nieco tieklo

barbarka
23. mar 2010

pandul to tiez nechapem. mna to kojenie doteraz trapi, papa len z jedneho prska ☹ ☹ z druheho tak raz denne ked ho velmi ukecam, inak len reve a odmieta. uz teraz vidno velmi rozdiel a to tam este trosku mliecka je, budem vyzerat ked odide uplne
moja mamina tiez nekojila, ja to mam vymodlene aspon 100x som to uz vzdala 😒

noemi01
23. mar 2010

ahojte poradte ak viete
objednala som malej tenisky
ale su veľke
ked som zmerala stielky tak je tam rozdieľ 1 cm
ale ked tieto večšie su ako lyže na nohe aj ked rozdieľ 1 cm nohu jej musim dobre stiahnuť aby sa jej to nevyzuvalo
mam jej ich nechať???? viem že znosi aspon na jesen a možno aj na rok ak moc nožička neporastie ale teraz my pridu moc veľke 😒

gabika82
23. mar 2010

herminka - mna bolelo strasne ked sa prisala ... som mala uplne popraskane bradavky, krvacali mi ... no hrozne .. a aj tak nic neslo .. stale ked sa prisala, tak mi az slzy vysli od bolesti ... ☹
a je mozne, ze to mliecko je tam ... a moj drobcek asi naozaj nevedel vytiahnut ... ktovie ... ale uz je to jedno, hlavne ze mi pekne pribera, aj ked z UM

pietra
23. mar 2010

gabika,ale ved 200g schudnut v porodnici nie je vela, kazde dieta schudne po narodeni cca 10% svojej porodnej vahy a predpokladam, ze ste mali viac ako 2,5kg pri narodeni 😉

pietra
23. mar 2010

noemi, tie topanky su o 1cm dlhsie ako topanky, co teraz nosi a su jej dobre? Lebo v topankach ma byt predsa 0,5cm rozdiel, takze tieto, ak som to dobre pochopila, su o 1,5cm vacsie ako jej nozicka. Ja by som jej ich nenechavala, ved sa jej v tom bude zle chodit. Vsak vynosi na jesen, alebo mozno aj v lete budu chladne dni 😉

gabika82
23. mar 2010

pietra - malicka mala pri narodeni 2900 gramov ... schudla na 2700 gramov a v porodnici mi povedali, ze ked nepriberie aspon 50 g tak nas nepustia domov 😒 No potom som jej tam 2x dala UM a domov sme sli s vahou 2740 g

noemi01
23. mar 2010

aela - iba čislo ti dali 😀 no pekne

same učitelky amen tma 😀 s mojim pravopisom

inak damian meno už niejak leti a tak som si myslela že budeme jediny v našom malom meste a od kedy sme sa narodili tak len v novynach čitam že dalši damián 😀

pandula
23. mar 2010

noe ??? neviem ti poradit asi nechaj alebo vymen? ved do toho coskoro dorastie dominicka bubulka krasna

hermiinka
23. mar 2010

gabika ja som sa s tym uz tiez zmierila, tak sa utesujem ze aspon mozem jest hocico, cvicim, a ked sme niekde tak vytasim flasku a hotovo 🙂
ale ak niekedy bude druhe babo budem sa este viac snazit kojit

noemi01
23. mar 2010

pietra - nie teraz ma 25 velkosť a stielka je dlha 16 cm
a objednala som jej už 26 velkosť a stielka velka 17 cm
a ked som jej obkreslila nohu tak ma presne 16 cm
teda 1 cm ma volu na tych novych

pandula
23. mar 2010

noe - ale dobre ste vybrali sa mu to veeeeelmi hodi 😉

my mame kamosa damiana a volameho damo 😀

myounghee
23. mar 2010

pandy - hej rodacka z Galanty 😉 . Obaja s manzelom. A ty tu mas krstnu??? teda, svet je vazne maly. Ved sa potom mozme stretnut s babatkami, ked tu budete.
noemi-neviem, asi by som ich nechala. Tenisky sa vzdy zidu. ked ich nechces, daj sem do bazaru 😉

gabika82
23. mar 2010

presne tak herminka ... tiez sa tym utesujem 🙂 aj ked cvicit som sa este neprinutila, aj ked by sa zislo 😀