icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

flock
24. mar 2010

noe, rush - sam nekaka, pomaham mu rurkou, vacsinou maval horcicovu, pred cca tyzdnom iba taku riedku do zelena, nevedela som z coho, pretoze ja drzim dietu - nejem nic nafukovacie ani alergeny... na brusku moc nechce byt, ale opat vyskusam, ked rush hovoris, ze vam to pomaha....tak rozmyslam, ci nerobim chybu, ked ho rurkujem a nepockam az sa vykaka sam, ale ked vidim, ze uz niekolko hodin neprdka, tak viem, ze je zle, zacne sa krutit, plakat a tak sa mu snazim pomoct, hned sa mu ulavi. mala by som pockat, len neviem ci to vydrzim, ked sa maly trapi - davam mu aj cajik, potom sa aspon dobre vygrga, uvolni mu to tie vzduchove bubliny

rush - chcela som sa ta spytat ako uspavas edka? lebo my sme kvoli refluxu vzdy po jedle zacali nosit na rukach, aby bol vo zvislej polohe a potom tak aj zaspal a inak my spat nechce. ja vsak uz dost tazky a nosim ho x-krat denne aj hodku na rukach, aby zaspal...v postielke spat nechce, davam ho tam az ked spi

iwa1
24. mar 2010

herminka no uz sme spat, lebo slecna vonu spala a ked otvorila na chvilku oci, tak zatlacila a pos@ala sa az na paty 😀 😀 😀

herminka malick je zlatusik, krasne su ked spinkaju ze? 😉 😀

j777 ja som ho vcera este nemala, tak zistim dnes a mohol by uz dojst, lebo mame tak na dnesny den nutrac 😀 😀 😀

rush
24. mar 2010

flock...no nam tiez hovorili ze aj pol hodku na rukach po papani..to vis....ja ho necham odgrgnut a polozim...v noci uz skoro vobec negrcka...pekne mi zaspi v postielke...vobec sa nenosi na rukach...mam polohovane doma hadam vsetko 😀 a cez den ked grcka, tak ho poutieram, prezleciem...ale nevlacime sa...lebo som to skusala a grckal tak isto ako ked som ho len polozila...niekedy ked sa kruti, tak ho este zdvihnem este raz si odgrgnut...ale inak spinka sam od seba v postielke...ani by som ho uz asi neuniesla...ved ma skoro 8kil 😅

rush
24. mar 2010

ja som sa napapala...necham maleho tiez vydychnut aby sa mi nepogrckal v kociku a vyrazame...dufam, ze to zvladne...vonku je krasne...takze musim von 😵

rush
24. mar 2010

flock ani moj spavat na brusku vobec nechce...iba ked lezi na mne 😵 😵 😵 a na brusko ho davam aj viac krat denne pred papanim....podopiera sa ruckami a obzera si svet okolo...myslim, ze ho to aj bavi...taka nova perspektiva pre neho 😎 najpr som ho zvykla oblbovat nejakymi plysakmi aby vydrzal....ale uz ho bavi uuuplne vsetko, deka, vankus, vreckovka, skrine, zaluzie, zaclony....hole steny 😀

rush
24. mar 2010

flock este to mozes znasobit aj jemnym hladkanim chrbatika...tak sa mu trochu pritlaci brusko o postielku...a este ked ho mas na chrbatiku, tak mu jemne kruzivym pohybom masiruj brusko dlanou tak, aby si stale kruzila okolo pupku...aby si okolo neho tak opisovala kruh...v smere hodinovych ruciciek...aspon 60x 😉 skus...a este nam velmi pomaha, ked ho pretacam na bok....teraz to uz zvlada aj sam 😵 ale zvyknem mu chytit jednu rucku a trochu mu pomoct....alebo nozicky pritlacat k brusku ale nielen do stredu, ale aj trochu sikmo nalavo a napravo...aby sa mu crievka rozhybali 😎

no idem ho obliect lebo mi tu uz zase zaspiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... sak ja pridem 😀

rush
24. mar 2010

joj a este ma napadlo jedno co robime pricom sa paradne vyprdka...ked si ho polozim na brusko na moje predlaktie a tak ho nosim chvilku...tiez ho to bavi, lebo kuka po byte 😉 ale kedze mate aj vy reflux...toto vsetko s nim rob pred papanim 😉 ale sak to isto vies 😵

beruska.zuzanka
24. mar 2010

flock, skús si kúpiť kvapky baby calm, my sme používali espumisan a sab simplex, ale to je samá umelina, baby calm máš väčšie, rozrába sa to s dojčenskou vodou, je tam feniklový, mätový, anízový olej a glycerín a naša malá potom krásne prdká, má to fakt okamžitý účinok a je to 100% prírodné, takže kedykoľvek jej to dávam, keď vidím, že sa trápi 😉 tak vyskúšaj, ak chceš 🙂

beruska.zuzanka
24. mar 2010

A ešte som zabudla, ak máte reflux, tak čajík veľmi nedávaj, nám neodporúčali, zvyšuje kyslosť žalúdočka malému, aj z toho môže potom viacej grckať... ja som ho malej skúsila dať, aj keď neodporúčali, keď mala zácpu trošku pred týždňom a vygrcala mi ho ☹ radšej ten baby calm 😉

j777
24. mar 2010

iwa, mne ho doniesol kurier, som kukala jak puk, ze co mi to nese az ku dveram 😕

iwa1
24. mar 2010

j777 mam listok , ze je to na poste, kedze nasa postu tu v SC je des a hruza...oni sa ani neobtazuju to dorucit, len hodia listok a aj ten len ked sa im chce 😠

triminka
24. mar 2010

baby co ste spominali ze chcete kupovat nosice....tak z vlastnej skusenosti odporucam manducu....sme sa prave vratili z vencenia miusky a malu som mala v manduce...no pozerala okolo seba a hlavu natahovala k slniecku jak korytnacka 😀 a mame ju osvedcenu aj ked sme vecer nevedeli z nevysvetlitelnych dovodov zaspat....alebo ked sa nevedela vyprdkat...aj teraz som ju odtial vybrala a tak dobre si poprdela 😅

j777
24. mar 2010

inak nasa asi z vecera do rana pribrala 2 kila 😀 😀 kto to ma nosit? 😀 tazka je uz teda pekne, niezeby som ju predtym necitila, ale teraz to je ozaj posilovanie. 😀

flock
24. mar 2010

beruska - nam doktorka odporucala cajik - davala som feniklovy, aby sa vyprdkal, teraz davam zmes - fenikel, aniz, harmancek a to mi bez problemov stiahne aj 100 ml 🙂 kazde rano ked vstane okolo stvrtej tak davam biogaiu na travenie, cvicime, pekne prdka, ale po niekolkych hodinach moze tlacit kolko chce a nic, az mi je ho luto, cely je cerveny od tlacenia a nic von nejde 😠

flock
24. mar 2010

j777 - ja si chrbat necitim uz davno, maly ma cca 6,5 kg ale co sa ho cez den nanosim 🙂

barbarka
24. mar 2010

ahojte, mne sa maly najlepsie vyprdka ked ho chytim do klbocka nad umyvadlo ked ide cikat, niekedy sa aj vykaka vtedy 😉
no my mame elasticku satku ale moc ho v nej uz nenosim je mi tazky a von chodime s kocikom a po byte ho trosku na rukach a inak je na gauci alebo v lehatku.

barbarka
24. mar 2010

mame novy net tak idem vyskusat dat nejake foto macika 😵
na tej prvej sa genialne tvari

no jupi uz to ide normalne

iwa1
24. mar 2010

j777 uz mam balik doma 😀 😀 no zasoba na dva mesiace- aspon nemusim kupovat ten drahy nutrac...a este na skusku som vzala tei vvlhcene obrusky a voaju skvele, tak uvidime ake budu 😉

iwa1
24. mar 2010

barbarka nema chybu drobec malicky 😀 😀 😀

pietra
24. mar 2010

ahojte 🙂
my mame uplne iny rezim ako vy, ked vy najviac kecate, my sme vonku a kym sa sem dostanem, tak tu uz nikto nie je

uz si nepamatam, co kto pisal a na co som chcela reagovat

ked sa organizovalo stretko v teme, kde este chodim, tak si to vzdy jedna zobrala na starost, spisala vsetkych prihlasenych, komunikovala aj s hotelom, zistila vysku zalohy, baby jej to poslali na ucet a ona zaplatila. Zvysok si tusim kazdy sam zaplatil po prichode. Je lepsie, ked sa nahlasite ako skupina, lebo vas potom aj ako skupinu budu brat, a mozu k dispozicii dat aj nejaku spolocensku miestnost, skupinovu zlavu, ...

proti teplote davam az ked vyskoci nad 38,5 po odpocitani, len ked pred nocnym spankom bolo aj menej, ale nad 38, tak som dala, lebo v noci zvykne teplota prudko vyletiet. Viac sa mi osvedcili cipky a moze sa striedat paralen/panadol a nurofen

a viac uz fakt neviem, co som chcela

zuzankaro
24. mar 2010

ahojte maminy
tak som aj ja konecne sadla za net
tak my mame za sebou sono mozocku aj obliciek a zevraj je vsetko v norme, ale ze o 3 mesiac opat 😒 co nie som moc rada lebo dovolat sa na antolsku mi trvalo 3 tyzdne a to sme tam cakali v dusnej chodbe tristvrte hodinu na madam pani dr. davala si na cas, samozrejme maly spoteny, na chodbe hluk, chudacik potom aj zaspal a ked sme prisli na radu tak som ho musela prebudit a revom sa prebral, joj a mrzutyyy je stale a to este ideme o piatej na ockovanie 😝
ale je vonku hic, no hruza 😎
idem vas este docitat

gabika82
24. mar 2010

ahojte, my sme sa uz vratili z rehabka a uz som stihla aj popratat troska 🙂 ale vonka je kraasne pocasie ... davate este do kocika fusak? lebo ja ho tam este mam, ale uz sa mi zda ze je dost teplo ... vobec neviem ako ju mam obliekat aby jej nebolo horuco ..

gabika82
24. mar 2010

nasa princezna ...na prvej fotke je v satockach ktore dostala, ale na leto jej uz budu malicke ... tak sme ju aspon pofotili v nich 🙂

pietra
24. mar 2010

ja uz fusak dlhsie nedavam. A do deky som nebalila, len prikryla. Ale lezi na jednej deke a druhou je zakryty. Dnes bol v kociku strasne mrzuty, tak som mu skusila chytit nozicku a mal ju uplne horucu, tak som z neho aj tu deku dala dole, len kocik ostal zakryty tym krytom. Takze vo fusaku by sa mi asi upiekol 😀

pietra
24. mar 2010

gabika, vsak jej daj k tym satockam bodycko s dlhym rukavom a pancusky a moze ich nosit uz teraz 😉 zlata v nich je 🙂

gabika82
24. mar 2010

a co mu obliekas?

pandula
24. mar 2010

caute uz som tu. maly spi uz 3 hodinky v kociku, mala som na navsteve kolegynku sa naaam drzky nezavreli 2 hodiny ... 😀 dobre mi to padlo a doniesla my krem z roboty moj naj lebo uz mi dochadzal a malemu kraaasne modre tricko z levikom a tigrikom na leto 😉

idem docitat

pandula
24. mar 2010

barbarka - maly je uuuu zasny macko ! joooj ako mu to svedciii no a ten isty dudel mame aj my a nas ho v ustach nevie drzat ako si ho naucila. ??? my dudel len jeden vieme troska podrzat aj to malo

pietra
24. mar 2010

gabika, dnes mal body s dlhym rukavom, nohavice na traky podsite fleecom, tenku ciapocku, taku svetrikovu bundicku (sveter podsity fleecom), na nohach tenke ponozky a capacky. Prikryty tenkou dekou, ale bolo mu aj tak horuco, tak som ho potom odokryla

pietra
24. mar 2010

ale dnes bolo teda fakt horuco, vsak ja som mala na sebe mikinu a vestu a bolo mi strasne horuco