Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
... teda, kým spinká sám, tak sa pretáča na brucho a potom sa na to budí 😒
ale ked si k nemu lahnem, tak spinká krásne .... len nakojíme v spánku párkrát
ahojte, aj našu malú trápia zúbky, už minimálne mesiac zlintá a všetko dáva do pusinky, tiež horšie spáva v noci, stále niečo blaboce a nespí 🙂, zato ja by som spala aj za ňu...
kuspitka vyskúšaj homeopatiká chamomilla, alebo gel na dasienka, volá sa calgel je veľmi dobrý
ešte sa chcem spýtať, či sa vaše bábätká pretáčajú, lebo naša vôbec, maximálne sa dá na bok a to je všetko...teraz v utorok mala 6 mesiacov, tak ma to trocha trápi, či j to O.K.
@tinika no my este nedokrmujeme cakame na ten 6 mesiac ale zato plne kojime niekedy mam pocit ze by sme mohli zacat trosku skorej, mozno o taky tyzden dva, chystame sa domov takze tak uz sa tesime ze vypadneme odtialto no a maly sa pretaca jedna radost na bruchu je stale ...
tiez sa nam pokazilo nocne spanie a je ovela viac hore. uz taky mesiac je to dost divoke kazda noc je ina. ale snad sa to polepsi... posledne 3 noci docela okey. takze klop klop.
@mirka333 troska ju mozes motivovat v pretacani. neviem tie triky ale je ich vela skus najst na nete ... googlni to 😉
mala je urcite v poriadku. len sa jej az tak nechce. niektore deti vedia skorej sediet, ine vypravat, kazde babo je svojske. urcite sa tym netrap ale skus ju motivovat !!!! ale fakt neviem poradit ako kedze nas sa toci jak saleny cely den od 3.5mesiacov 😀 niekedy mi to lezie na nervy 😅 hlavne ked ho prezliekam.
pandula, skúšame to denne, ale ona vôbec nechce, ked jej dám hračky al. niečo iné tak aby sa musela otočiť, tak sa radšej na to vybodne... vôbec sa jej nechce, nohami rukami trepoce stále, ale otočiť to nie a skúšame to všeliak, no asi to ešte potrebuje čas a príde to samo.
my už prikrmujeme od stredy, klop klop zatiaľ celkom dobre, papala tri dni mrkvičku a zajtra skúsime zemiačik, tak som zvedavá, ale aj tak jej najviac chutí mamine mliečko 🙂
alexko spinká za deň asi 4x ... vždy si schrupne tak hodinku
nasa bambula vstava okolo siedmej, spi doobedu 1,5h a poobede este 2x po pol hodke, niekedy len 1x pol hodka... 😅 🙄
nas malicky niekedy spinka denne aj 6hodin a niekedy 2krat po polhodinke.chcem sa spytat vase deticky uz drzia pekne hlavicky?nas maly ked je na rukach tak ano,ale ked si ho posadime na nohy tak hlavu ma dole,nevladze drzat hore.ma 5mesiacov a 1tyzden. 😕
ahojte ja len na sekundu, u bracha mi blbne net tak ak som na fb nahodou dala niekoho ingorovat poziadajte ma o priatelstvo este raz vdaka
Simonka vydrží hore tak dve hodinky a potom si potrebuje zasa oddýchnuť a spí ako kedy, ale približne tak hodinku potiahne, to boli časy, keď v kočíku prespala aj tri hodiny 🙂
bluvatko, naša drží hlavičku dobre, aj dlho vydrží na brušku, len sa jej nechce pretáčať,
hlavičku by mal držať už dobre, treba ho dávať čo najviac na bruško a určite sa to zlepší 😉
mirka333,on je dost na brusku,ale dost dlho sme ho nedavali lebo ma atopicky ekzem a stale si suchal tvaricku
aha, tak to pre to,ale určite sa to časom zlepší, len aby sa mu na brušku páčilo 😉
no my nespime poriadne. niekedy si da aj 4 hodinoveho slofika velmi vynimocne a vacsinou spi 4x 30 min niekedy 1 hodku rano a zvysok dna zase len pol hodky uz som sa trapila tymto dlho az moc a tak to teraz ignorujem ale uspavam ho v kociku ci chce ci nechce
ahojte, ,jej, aj tato tema ozila , to je super. 🙂
na zubky sme davali Calgel, ale to az v tych krajnych pripadoch,ked uz Lili nemohla spat od bolesti. Johanka zatial nic nedostala. tiez mame hrozny spanok....cez den spi 2x a v noci sa budi kazde 2 hodky. zacala som prikrmovat predvcerom,tak som dufala,ze sa to zlepsi a nic. 😠
nasa Johanka sa nechce pretacat,nebavi ju to. sem-tam sa pretoci,ale inac kuka a vsetko pozoruje,po brusku sa plazii a na chrbte ked je tak len zadocek dviha a toci sa dokruhu. 😀
pandula, tak sebastian aspon v kociku zaspi,nasa ani to nie. vonku jedine v nosici /ergu/.
teda, ako sa to tu rozbehlo 😵
hlavicku by uz mali vediet drzat bez problemov. Pretacanie je podla tabuliek medzi 4.-6.mesiacom, ale ziadne dieta nie je uplne tabulkove. Pre klud duse by som to skonzultovala na najblizsej poradni s lekarkou, ale myslim, ze sa nie je coho bat a o chvilu sa pretacat zacne 😉
pandula, ze 4 hodinovy slofik - zavidim. To ani neviem, ako vyzera 😀 Ja mam pocit, ze marco cez den skoro nespi 😖 a ak zaspi, tak na cca 20min 😝 dlhsie vydrzi len vonku, ale ani to uz nie je to, co byvalo. Kedysi prespal celu dvojhodinovu prechadzku, teraz tak polovicu z nej
ale utesujem sa tym, ze sa hovori, ze malo spavaju mimoriadne inteligentne deti 😀
ahojte tak sme doma, vikend bol super som si oddycha zase troska opalila 🙂 a čakaju nas horučavy ani tak ani tak 🙂
ahojte,
tak ako sa mi mate dievcata????
aj vase dieta buva len 3h denne?
co davate okrem kremov na diasienka ,nasa mala si spoji ruky a bucha si po ustach....
kuspi tu som 🙂
nas pato dnes spal 2,5 hodiny ale to uz je dlhotyzdnovy rekort, lebo spi tak 0,5-1,5 hod
tak nasa tiez tak buva viacej nie
tak asi uz koncia prespate dni hihi sak jasne vekom sa to skracuje len som nečakala ze tak skoro, niekedy spi dost aj rano aj poobede a uz boli dni ked doobedu pospal polhodku a poobede nič a potom večer unaveny bars a ne a ne zaspat
tak my sme kupali malu o paite,ale potom tak plakala a nechcela nam ani zaspat.a teraz kupeme o siedmej a je to lespie buva skoro celu noc
čo tu robite?????? 😀 😀 😀 😀 😀

@kuspitka dávaš hryzátka s takou tekutinou, čo sa schladí najprv v chladničke? alebo sú aj nejaké homeopatiká...