icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

pipera
29. jún 2010

ja krmim malu v lehatku fisher prise,je tam tam v pololehu. je to super aj ked malu narychlo potrebujem niekde odlozit pi najedeni,nakolko dost vracka :(

zuzitka
autor
29. jún 2010

ahojky

ja krmim malého v autosedačke 🙂
ale teda že by mu nejak extra chutilo 😝 😝

akože furt mu pchám zemiak + mrkva + karfiol + brokolica ... to akože zje
ked som dala jablčkovú výživu, tak sa striasal - asi kyselé alebo čo 😀 😀

zuzitka
autor
29. jún 2010

predchádzajúci príspevok mal číslo 12.000 😀
čo som vyhrala? 😀 😀 😀

pipera
29. jún 2010

moja mala dnes mala zemiak a cukinu, celkom jej chutilo. ma rada aj zemiak s tekvicov. ale ma dookola to iste, zemiak, mrkva, tekvica, cukina,minule mala par zrniek hrasku. na zmenu chuti som jej dala do tej ,, polievky ´´ trosku ryze, na zmenu chuti a chutilo jej :D
ovocie jej chuti. ma celkom rada ryzovu kasu,co zarabam mojim mliekom a do nej davam banan. inac aj ovocie,stale dokola jablcko, banan, hruska.
ja brokolicu a karfiol este nedavam,ale uz asi na zmenu chuti zacnem :D

pipera
29. jún 2010

@zuzitka ako vies cislo prispevku?

zuzitka
autor
29. jún 2010

ked si dáš všetky temy, tak pri každej je na konci riadku číslo posledného príspevku 😉

pipera
29. jún 2010

@zuzitka aha, videla som tie cisla, ale neriesila som co to je :D

zuzitka
autor
1. júl 2010

ahojky

ako sa máte? horko je, že? 😎

som dnes dala prvýkrát malému kašu Sunarka ryžová 😉

bluvatko
1. júl 2010

@zuzitka,tu sunarku si kupovala mliecnu alebo nemliecnu?Papal Ti ju maly?Ja idem zajtra kupit nemliecnu tak som zvedava ci ju zochce.

zuzitka
autor
1. júl 2010

@bluvatko kúpila som nemliečnu, zarobila som ju s vodou. no asi chutila, lebo mi to nevyplúval 😅
ale dá sa aj s mliekom zarobiť ...

kuspitka
2. júl 2010

@zuzitka ja som kupila tiez,len jaj jej to zarabam s mliekom a je super mala to tak pekne papa.a este nato si da mliecko

vichy77
2. júl 2010

caute baby.
co hovorite na kupaliska? v tejto horucave je to doma al. kocariku hrozne..

kuspitka
2. júl 2010

vichy77 my chceme sa ist kupat v nedelu dufam,ze mala to zvladne...

vichy77
2. júl 2010

no, lebo citam tu na koniku, ze vacsina mamiciek si nemysli, ze je to dobry napad. ze je to male dietatko a rozne chlamydie, plesne, infekcie. Tak preto sa pytam a ja som sa tesila, tak teda neviem.
a chcete ist na klas. kupalisko, ci termalne?

bluvatko
2. júl 2010

tak my sme dnes spapali tu kašičku az som bola prekvapena lebo dcera mi po prvej lyžičke ani usta neotvorila

kuspitka
2. júl 2010

@vichy chceme ist do Popradu.vy chcete ist kde?
@bluvatko ta kasa je celkovo dobra.aku jej davas?

bluvatko
2. júl 2010

@kuspitka kupila som mu nestle nemliecnu ryzovu kasu,ale neviem ci sa z toho dobre najedol

kuspitka
2. júl 2010

@bluvatko ja jej este dam mliecko ...

bluvatko
2. júl 2010

@kuspitka prave preto,ze som to rozrabala v 120ml mlieka tak som si myslela,ze sa z toho lepsie naje ako z mlieka

kuspitka
2. júl 2010

@bluvatko tak obcas to nasej aj staci,ale potom hodinu uz chce caj,lebo ju velmi smedi.ja jej to davam na raňajky.

babula
5. júl 2010

ahojte maminy, tak ja som tu nebola hadam aj pol roka, precitala som si len posledne strany, nemam moc pri malom čas, lebo je strašne živé dieťa,ale to asi vacsina deti...tak tu zubkom - uz nas trapia 2 mesiace, zle spime a posledny tyzden strasne sopliky a dnes sa prerezal prvy zub, sedí pekne sam v sportovom kociku , chce vsetko vidiet, plazit by sa chcel ale nejde to a stavia sa na nohy..
my sme odzaciatku na UM, tak sme s prikrmi zacali od ukonč.5 mesiaca a teraz papame takto

rano-mliečko 150ml
desiata - presnidavka - vsetky mozne chute
obed- mliečko 150ml
olovrant-masovozeleninovy prikrm, napr. masko zo zeleninou a raz za tt zelenina so zltkom, masko zatial kuracie, kralicie a morcacie, zelenina - mrkva, kalerab, cuketa,petrzlen,trosku brokolice
vecera-kasa alebo mliecko
druha vecera - mliecko

my sme dost velky jedaci,tak asi dost aj papame, lebo uz mame cez 10 kg a cez 77cm

janinka25
6. júl 2010

ahojte ake maju vase detičky menu? marko ked sa zobudi to je o nejak 7 ma mliečko, kedze stale sa kojime tak papame kazde 3 hodiny, o 10 ma nejake ovocie zeleninku, a o 13 mu varim obed zeleninku plus niečo zatial sme mali len kuracie masko, a potom do večera len mliečko zas, davali ste uz drobcom aj žĺtok?

janinka25
6. júl 2010

a som zabudla na lepok davali ste uz? ja som do ovocia pridala trosku piškótky. a este žltok ste s čim davali? ja uz neviem ake konbinacie vymysliet furt len ten zemiak s niečim.

kuspitka
6. júl 2010

@janinka25 hej ja som uz davala 2krat....
aj tie dlhe piskoty

janinka25
6. júl 2010

a este som chcela važite detom obed ked varite? ja sa s tym nejak netrapim kolko zje tolko zje, aj s maskom ked sme davali tak som mu primiesala 2 čajove lyžičky tak neviem

monika127
6. júl 2010

Ahoj @janinka25 - žltok mu môžeš dať napríklad so- zemiakom a mrkvou
žltok s karfiolom
kalerab,zemiak,žltok
kusok cukety,zemiak,žltok
mrkva+ čajova lyžička ryže,
pozri na nete,je tam dosť veľa receptov pre detičky. Tiež som už dávala piškoty a aj morčacie a kuracie mäsko.A začala som mu dávať Nutrilon obilno-mliečnu kašu, je to od ukonč. 6. mes.a obsahuje lepok.

zuzitka
autor
12. júl 2010

mne dnes na poradni vravela lekárka, že žltok mám dávať - máme ukončený 7.mesiac - mäsko možem začať dávať.
piškoty /lepok/ môžem len občas, nie každý deň

inak vážime 9540g 🙂

kuspitka
13. júl 2010

@zuzitka to mate velmi peknu vahu,,,,,,,

janinka25
20. júl 2010

ahojte uz maju Vaše bábatka zúbky? lebo náš Marko nemá ešte ani jeden, neviem kedy mu uz narastu 😅

aotrnavska
20. júl 2010

ano,my uz mame dva zuby asi 10 dni,ale tlacili sa jej od 3 mesiaca....