icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

petronesa
8. aug 2010

@byggyt vidim ze nie som sama 😀 tiez to stale odkladam bo sa mi ho nechce pocuvat ze preco az teraz 😅

a chcela by som sa spytat aky mate harmonogram jedal?,y rano mliecko potom ovocny prikrm potom zeleninovy prikrm potom,mliecko kasicka a vecer mliecko.....treba uz namiesto mliecka davat nejaky olovrant alebo ranajky?

byggyt
8. aug 2010

@petronesa my máme takýto jedálniček: ráno mlieko, desiata mlieko, obed zelenina+mäso alebo špenát+zemiak alebo niečo iné, olovrant by som chcela ovocie ale zatial len ten banán jej chutí ako som písala a po kúpaní na večeru mlieko, kaše jej zatial nedávam

kacenka1310
8. aug 2010

@monika127 no tak potom neviem preco na mna stale kaslali, sice je pravda ze bola obsadena kazda izba, ja som rodila o dva dni neskor, asi mali vela roboty, ale fakt nechat maleho aj hodinu bez mliecka ked si pyta ma vytacalo

kacenka1310
8. aug 2010

@petronesa Jakubko ma 7 mesiacov a 3 tyzdne a dokonca dnes uz zacal chodit okolo postielky, sice len troska,ale predsa,je to sikulak 🙂 takze ja skor rozmyslam ze by som kupila take na tlacenie coho by sa mohol pridrziavat ked uz zacne chodit...

byggyt
8. aug 2010

@kacenka1310 bola si na nadštandarde?

byggyt
8. aug 2010

@kacenka1310 máš šikuláka doma 🙂 , moja zatial ništ nechce sa jej nejako

kacenka1310
8. aug 2010

bola som na nadstandarde, izaba oproti kupelni detskej, uz neviem cislo.... Kubik tak v priebehu tyzdna-dvoch zacal skoro so vsetkym 🙂

petronesa
8. aug 2010

@kacenka1310 to je supeer sikulka je to...ja som rozhodla ze nekupime choditko bo mala vcera sa zacala plazit ako partizan 😀 a dnes sa sama posadila taka som bola prekvapena,musim dat asi nizsie postielku bo sa bojim aby nevypadla ked sa vie uz posadit 😖

@byggyt a kolko mliecka ti vypije mne len sto mililitrov ale zas za hodinku si obcas vypyta 40 potom zas 70 chcela by som aby naraz vypila 150ale asi chcem privela 😀

byggyt
9. aug 2010

@kacenka1310 ja som bola na štandarde lebo nebolo volné a potom sa mi už nechcelo sťahovať sa, na izbe boli fajn baby aj sestričky boli super, na mňa iba raz vyštekla tá staršia pani v mliečnej kuchynke že má toho vela inak boli všetci ok

petronesa tak gratulujem 🙂 🙂 , dúfam že aj moja sa do toho čoskoro pustí, ona vypije ráno a večer 180 inak 150 a ešte jej dávam aj na obed trochu mlieka, ja tiež nechcem chodítko ani pri staršej som ho nemala lebo mi detská neurologička hovorila že len to jej preboha nekupujte 😀

dana333
9. aug 2010

ahojte babenky, blahoželám k novým úspechom bábätiek, naša zatiaľ sama len sedí, na kolená sa jej nejak nechce, a na nohy už vôbec nie. Je ale o 3 týždne skôr narodená tak to beriem s rezervou, že to príde neskôr, veď ešte sa chudinka nachodí. Máme aj chodítko, no zatiaľ ho nepoužívame, zopárkrát som ju tam dala, takpovediac sedieť, keď som ju potrebovala mať pri sebe a v kresielku už má snahu vypadnúť, tak to neriskujem. Syn ho používal a zatiaľ nemá ujmu na zdravý dúfam, že ani nebude mať. Z jedenia nám zatiaľ chutí všetko čo jej dám, akurát čo mi nezjedla bolo surové jablko, no výživu spapá tak jej dávam tú. Radšej má ale ovocie ako zeleninu.

kaja73
9. aug 2010

@dana333 Pozeram, že mame obe deti rovnako stare.Ako berie Oliver sestričku?A ona jeho?Ja mam pocit, že moji dvaja maju snad daku tajnu reč.Starši sa len objavi a maly sa už rehoce.

kacenka1310
9. aug 2010

@byggyt No pozeram ze Kubi je velky papkac, ja som ho doteraz kojila, ale uz nechce odo mna mliecko tak som zacala davat nutrilon, ma ho len 2 krat za den, ale vypije 210, inak papa ovocie, zeleninu s maskom a na veceru kasicku 🙂 a pocula som ze ked ma nutrilon tak nemusim mu davat extra vitamin vigantol, nevies ci je to pravda?

kacenka1310
9. aug 2010

@petronesa no a uz je choditko uuuuuplne nepodstatne, len by obmedzovalo 🙂

aela
9. aug 2010

ahojte kocky! aj ja vaham, ci kupit choditko alebo nie, moja prva dcera ho skoro nepotrebovala a citala som dost dovodov proti 😕

aela
9. aug 2010

@kaja73 moje kocky si akosi nerozumeju navzajom zatial, miška sa sice vzdy rehoce na lauru, ale ta sa s nou nedokaze dlhsie zabavit ako 5 minut, je mi to divne, lebo ona to vzdy s malymi detmi vedela, aj teraz je u kamosky v bratislave a opatruje jej dve deti 😒

aela
9. aug 2010

@kacenka1310 my sme na nutrilone od 6 tyzdnov a davam vigantol v tyzdni cez pracovne dni vzdy dve kvapky

petronesa
9. aug 2010

baby chcela by som sa spytat ake hracky maju vase babetka???bo by som chcela malej kupit nejaku hracku ale neviem co by ju zaujalo bo co ma hracky ju nezaujmaju u nas letia pet flase ovladace igelitove tasky obaly od kremov....... 😀

byggyt
9. aug 2010

@kacenka1310 tak to pekne maličky papá to je super 🙂 , na ten nutrilon ti už odpovedala aela ja by som nevedela poradiť dávam malej SUNAR

@aela nekupuuuuuj to, je dobre keď deti čo najdlhšie lozia 😉 , inak nič si z toho nerob ja mám doma už skoro 15 ročnú a tiež sa malej sestre moc nevenuje, to sa musí moc nudiť aby sa s ňou zahrala a keď chcem niečo porobiť a dám jej malú na starosť tak pindá

@petronesa 😀 😀 😀 no u nás to s hračkami je tak ako u teba, najviac sa zahrá s vecami ktoré si opísala, hracia deka je už v takom stave že tam skoro nič nevisí, malá všetko otrhla, hrkálok má kopec ale vôbec ju to nezaujíma, jáááj a miluje hodinky respektíve ten remeň (kovový), mm už musel dať remeň raz do opravy lebo mu to urvala

aotrnavska
10. aug 2010

caute babizne 😀 , tak mala je tiez v choditku asi od piateho mesiaca....tak cca 3x po 10 minut...nezda sa,ze by mala problem z toho so samostatnym pohybom-sama si sadne,lezie po styroch ako tajfun,postavi sa v postielke a chodi okolo celej....takze nemam pocit,ze by tie choditka boli nejake skodlive.Moze tam byt jeden problem a to je otazka spickovania deticiek,pokial nemaju dostatocne pevne clenky a dobre vyskovo nastavene choditko....nasa mala nastastie nic take nema.Ked s nou chodim po byte,tak ide sama uz za jednu ruku...tiez je neskutocne aktivna.
ja mam teraz len dilemu,ze ako mam malu naucit spat,ked teraz objavila,ze sa moze postavit v tej postielke a celu ju pochodit...za posledne dni ju uspavam 1-2 hodiny,lebo vzdy ked ju polozim do postielky,okamzite sa postavi a takto to zopakujeme aj 100krat 😝 ,takze je to pekne namahave 😅 .

aotrnavska
10. aug 2010

@petronesa moj manzel kupil malej takeho hracieho motyla(znacka fisher price)...vyzera ako pevna knizka,su tam obrazky,napisany text pesniciek,spieva pesnicky,po stlaceni tlacitiek odznie farba na kazdej strane,pocet kusov nejakych veci na obrazku....mala je z toho hotova,vzdy ked chyti toho motyla do ruky,tak sa rehli ako diva a hlavne kasne si pritom blaboce,akokeby si pospevovala s motylom 😀 ...velmi dobra hracka na rozvoj blabotania a reci.

aela
10. aug 2010

@petronesa my mame najvdacnejsiu hracku natahovaciu opicku, ktora hra melodiu, miška sa naucila pri nej zaspavat a kazdy vecer pekne pri nej zaspi v postielke a este vdacna hracka je taky multifunkcny slon, ma hrkalku na nose a sustave usi, ked sa prevaluje, tak sa s nim zabavi 😉

timea.ryan
10. aug 2010

@petronesa U nas letia clemmy soft kocky,fajne vonaju 🙂 dostat ich v all toys. daju sa neskor stavat pyramidy a su s mickey postavickami...ako spominala aotrnavska tak dnes sme kupili toho motylika s riekankami.maly bol z toho uneseny hlavne ked svieti nostek 😀 inac mame kopu hraciek lamaze a fisher price,leporela,knizky sustiace,hrkali,ale maly objavil caro mobilov,ovladacov,kablov hehehhe 😀

petronesa
11. aug 2010

@timea.ryan pojdem asi aj ja kupit toho motylika a som zvedava ako bude reagovat uz mame novu hracku dokonca ju zaujala na pol hodinu rekord 😀 opasok a dala som nan stipce na pradlo 😀

kacenka1310
13. aug 2010

No tak ja som predvcerom kupila v draciku takeho slimacika co vydava melodiu a hojda sa od Fisher Price, Kubino je z nej hotovy, straaaasne sa smeje a tesi sa z neho 🙂

petronesa
14. aug 2010

ahojte chcem sa spytat ci davate detom rohlik do ruky nech si kusu ja davam tie kukuricne chrumky nesolene ale aj tak sa bojim aby sa mi nezadusila vraj jej mam dawat aj surovu mrkvu na kusanie ale bojim sa ze si odkusne privelky kus...

timea.ryan
14. aug 2010

@petronesa ahoj..ja davam malemu banan,mrkvu,ale taku hrubu a spodok odres-to nema sancu odkusnut..moj len take male kusocky odcmulka a raz som zatial len dala korku z chlebika,tak sa hral..davam mu aj jablcko-polku osupem..samozrejme vsetko pod mojim dozorom 😀 😀

kvetina2010
14. aug 2010

🙂 a ja ze preco nemozem najst deti z decembra 2009...tak som nasla.snad nevadi,ked sa pridam?

timea.ryan
14. aug 2010

@kvetina2010 vitaj 😀

kvetina2010
18. aug 2010

no co.....sup sup s novinkami....kde ste kto? Nas drobec uz toho celkom dost spapa....zatial ma sice len 2 zubky,ale uz s nimi okusuje jablcko 🙂

mirka333
18. aug 2010

ahojte, chcem sa spýtať, či vaši drobci štvorkujú, alebo lozia, naša sa pohybuje len tak, že sa otáča na brušku okolo svojej osi, ale nevie sa plaziť, aj keď by veľmi chcela 🙂, neviete poradiť nejaké cviky?