icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

dena69
23. aug 2010

@kuspitka mi sme na tom rovnako uspávame sa na rukách ☹ ale aj to mu už v poslednej dobe nejako vadí 😠 detičky sa nám mesiac čo mesiac menia a tak ako ich nároky aj nálady 🙂 veru je to normálna vysoká škola byť matkou 😀 ale stojí to zato 😵

kuspitka
24. aug 2010

@bluvatko uspavam na fit lopte.predtým v sedčke,ale tam už nechce byt.občas mi zabúva aj v kočíku ,ale to je malo...

bluvatko
24. aug 2010

@kuspitka a na brusku ti nezaspi,nas zaspava na brusku

kuspitka
24. aug 2010

@bluvatko nie nezaspí ....jednine na fit lopte

bluvatko
24. aug 2010

@kuspitka,skus lekarke povedat,ci ju nieco netrapi ked ti nechce zaspat

kuspitka
24. aug 2010

@bluvatko ju nic netrapi .stale skusam ci jej nieco nieje.len viem,ze su take deti co nevedia zaspat

zuzitka
autor
27. aug 2010

@kuspitka
@dena69
@bluvatko

ahojky ... nejak zanedbávam koníka 😒

zaspávanie ... ak sa podarí pri kojení, ale väčšinou v kočíku na prechádzke ale i doma na chodbe v kočíku ho musím uspať ... kedy príde ten deň, že ho položím na postel a on zaspí sám od seba????? 😀 😀 😀

zuzitka
autor
27. aug 2010

@dena69 alexko spinká ešte 3x za deň.... ale to sa bude postupne meniť .... potom už len 2x za deň alebo len raz 😝

večer ide spať o 21h-21.30h .... ráno vstáva okolo 7h-8h /samozrejme kojíme asi 4x v noci 😝 /

bluvatko
27. aug 2010

@zuzitka,raz príde ten deň,neboj.dceru som uspavala na rukach neviem asi do roka a potom sa naučila sama zaspavať.Môj Riško zaspava iba na bruchu večer o osmej a spí do 6:30 a papa 2x a niekedy iba raz v noci.

babula
29. aug 2010

ahojte kočky,tak ja sem pisem prvýkrat, pisala som aktivne ked som bola tehulka,ak si pamatate,ale odkedy sa maly narodil,tak som akosi konika zanedbala,teraz obcas potrebujem nieco zistit,a nahodne som vas nasla,tak vam napisem v skratke ako sme na tom my...

na buduci tyzden ma Adamko 9 mesiacov, takmer 80cm, takmer 11kg, dava mi zabrat, nestvornoskuje,iba sa trochu plazi ale uz 2 tyzdne chodi pekne ked ho drzim za ruky, beha aj v choditku,lebo sedet moc nechce sa a ja s nim behat stale nemozem...vsetky jednotky zubky vonku, jedna dvojka a asi sa nam tlacia stolicky,lebo je mrzuty, prsty si pcha az dozadu a posledne noci asi 15x hore,uz sme z toho hotovi..rano vstava asi o 6.00, doobedu spi hodku a poobede aj tri hodinky ale asi 3x sa prebudi na dudu...
vieme dat papa, povedat tata, baba,mama,auto, vsetky skrinky otvorime , uz nas zaujimaju aj zastrcky,tak uz je to pestre...

som rada,ze som vas nasla a dufam,ze sa castejsie pridam...

kuspitka
30. aug 2010

@zuzitka tak ja som tiez uz poriadne unavena.mat narocne dieta nieje az tak supor ,ako si stale nahovaram...

flowerska
30. aug 2010

ahojte maminy neda mi nenapisat aj my mame doma vianocny darcek vola sa viktor a narodil sa 25.12.2009 od 23.50hod. s mierami 3,76kg a 51cm dnes ma 8.mes.a vazi 10,32kg a 75cm meria.
konecne nam v 7.mes.vysli prve dva zubky dolne a uz sa nam tlacia 2 horne)))
choditko nemame lebo mal z neho nervy tak musime drzat za ruky, lozit lozi len dozadu a to uz dost dlho, co sa tyka rozpravania to uz tiez nejaku dobu baba, tata ale mama este nepovedal(((
na brusku moc nespime, spat chodime cca.20hod. a vstavame o 7hod, v lete sme chodili aj neskor ale znova sme presli na skorsi cas, odkedy mu vysli zubky uz neprespi celu noc ako mi spal od 3.mes. zobudi sa tak 2-3 na cajik...
inak si myslim, ze je dost akcny a stale si vyzaduje pozornost i ked je pravda vies a zahrat aj sam vo svojim kutiku s hrackami 🙂
baby, kt. nekojite kolkokrat davate pit mliecko za den?

babula
30. aug 2010

tu sme tusim viacere co mame akcne deti,ja si dost dlhu dobumyslim,ze mame narocne dieta ale hovorim si,ze to moze byteste horsie,stale musim vymyslat program,aj ked je moc vnimavy a sikovny ale moc zivy.my pijeme mliecko rano a vecer a v noci ale o4:00 take slabo riedene.a este jednu mliecnu davku,teraz jogurt

flowerska
30. aug 2010

dik aj ja davam len rano a vecer 240ml teraz sme zacali, ale v noci netreba nastastie len cajik

aela
30. aug 2010

jeeej ahojte kocky, kolko novych vas sem pribudlo 😉 @flowerska ja davam miške asi 4x za den mliecko, no z toho 2x kasu, lebo malo pribera, ona mi vela prikrmov zatial nespapa, tak sa musi dotlacit mlieckom, ale niekedy sa zadari aj skoro cely pohari prikrmu 😉

tami_tami
30. aug 2010

@flowerska my tiez rano a vecer 240ml + v noci uz mi sice prespi ale nie preto ze nie je hladny ale preto ze je spachtos a dost mu davam zabrat vecer a tak mu davam na spanku tiez 240ml lebo rano sa mi potom ohlta a strasne mu pri papani skvrka v brusku a kedze mu nechcem rozbit zaludocek tak mu davam aj v noci - on si vypije, dam ho odgrgnut a ani nevie ze sa nieco dialo 😀

tinika
31. aug 2010

@flowerska ahoj, ja davam mliečko rano cca o 5-6 ked sa zobudi, a potom bud na obed abo olovrant, 210ml viac nevypije a večer kašu na noc tej vypije aj viac ak je hladny

flowerska
31. aug 2010

no super, ja na desiatu davam jogurt a poobede mliecnu kasu, my totiz papame uz od 4.mes kedze som ho vela nekojila len nejake 2 mes. ☹ takze my papkame uz dlhsiu dobu a ked mu davam uz ine mliecne jedla tak preto mlieko len rano a vecer

tinika
31. aug 2010

@flowerska ja tiez nekojim od 3,5mesiaca 🙂

babula
31. aug 2010

no ja mu davam tak150-180 a to si myslim,ze mu moc davam.ale okrem toho ma jednu presnidavku,jeden jogurt,polievka a druhy masity prikrm.v noci sa teraz velmi casto budi ale kvoli zubkom.
Kocky necaka niektora z nasho terminu druhe resp.dalsie babo?

tinika
31. aug 2010

@babula no moj sa tiez teraz často budi kvoli zubkom, a my nečakame .)

babula
31. aug 2010

my mame 5zubkov vonku ale uzivame si to naplno.ani my necakame ,len som zvedava ci nie je niekto taky

tinika
31. aug 2010

@babula nas ma zatial len dva, mal akurat hnačky, teraz ma aj teplotky tak uvidime 🙂

flowerska
31. aug 2010

no moj mal 210ml donedavna a uz mu to nestacilo takze som pred par dnami zvysila na 240 a on vypije vsetko velmi ma rada mlieko od narodenia nastastie lebo kamoskyn maly mlieko odmieta a to je este mladsi ako moj..
no nam sa budu tlacit horne dva uz ich je vidiet pod dasnom, v noci tiez spi zle stale sa mrvi musim mu dat cajik a dudlik...dalsie dieta necakame a tak skoro este ani nechcem))))
a co sa tyka hnaciek a teplot tie sme nastastie nemali, prvy vysiel ani sme nevedeli pri druhom uz to bolo citit)))

tinika
31. aug 2010

a kedy planujete druhe babo kočky? my tak zhruba ked Paťko bude mať dva ročky by sme chceli začat snazilkovat

flowerska
31. aug 2010

no my tak asi ked bude viktor skor v skole ako v skolke)))

kaja73
31. aug 2010

naš- vianočny-je druhorodeny.Prvy mal už 11 rokov ked sa narodil.Peťko-ten prvy- bol velmi naročne dieta.Do 3 rokov sa budil v noci 5-10 krat, cez den sa nezastavil,chodit začal ako 9 mesacny,ako 2 a pol ročny bicykloval bez pomocnych koliesok, poznal všetky pismenka, počital.Korčuluje od 3 rokov -lad aj inliny, plave tiež od 3 rokov a to je len omrvinka z jeho zrýchleneho vyvoja.Zhruba v 8 rokoch sa trochu skludnil a teraz v takmer 12 je užasny , mudry a kludny chlapec. Mať druhe dieta som si pri nom nikdy nevedela predstaviť.,Ale od jeho 8 rokov to už bolo aspon ako tak predstavitelne. Teraz ma nas Patrik 8 mesiacov a z Petka je super brat sice o 11 rokov starši, ale myslim si že pre nas bola prave toto tá spravna chvila.Peťko je samostatny, ked treba pomože s malym, maly ho doslova žere a ja nemam vyčitky že sa niektoremu z nich malo venujem.Iste v podstate su akoby obaja jedinačikovia, ale je užasne mat takeho maličkeho anjelika pri takom super velkom bratovi.

tinika
31. aug 2010

ja som preto tiez nechcela hned druhe, ale ked Paťko bude vedieť sam chodit po schodoch, byvame na 3. bez vytahu a najma aby som zvladla dve deti popri praci kedze aj pracujem ale zase nechcem čakat 5 rokov, kedze chcem rozsirit svoju firmu 🙂

flowerska
1. sep 2010

@kaja73 presne aj ja takto rozmyslam zatial, ze radsej az ked bude v skole mat druhe kedy uz je samostnany a vie pomoct)))

aela
2. sep 2010

@tinika mm planuje este syna o dva roky 😀 ale ja uz neplanujem nic 😀 😀 😀