icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

tinika
11. dec 2010

@dena69 aj my prajeme všetko naj .)

dena69
11. dec 2010

@zuzitka
@tinika dakujeme pekne... 😉

katuska1974
11. dec 2010

@dena69 aj my prajeme Matkovi vsetko naj,nech vam robi len radost. 😉

katuska1974
11. dec 2010

@kaja73 no vidis ,je to sikulka,zachvilu behat o sto sest. 😀
nas tiez najprv len odo mna k mm a teraz sa uz pusta sam od nabytku ,steny ,no vsetkeho ,ale len tak 3-4 kroky a potom sup na styri a ide sa dalej,uz sa mu podarilo aj vyliezt na postel,tak si ho asi budem musiet dat na voditko,lebo to uz ho nebudem stacit striehnut,kde zase je vylezeny 😝

dena69
11. dec 2010

@katuska1974 dakujeme 😵 😵 😵

snehovavlocka
11. dec 2010

@dena69 😀 😀 😀 gratulujem....tusim to tu s tym prvym rokom hustne 😀 😀 o chvilu uz nebudeme stihat gratulovat.
nasa uz minikrocikmi prejde pol izby,ked sa jej chce 😎 ale teraz objavila caro pochodovania so starsim bratom za ruky.vtedy su nazozratie 😝

dena69
11. dec 2010

@snehovavlocka dakujeme 🙂 čo chvíla už aj vy budete behať...náš už lieta ako drak 😀

kaja73
11. dec 2010

Dnes už Patulo prešiel sam okolo 3 metrov 😵 Ale až tak ho to nechytilo,ako staršieho, ked začal chodit.Ten sa už potom nezastavil.Patko,tak pomaličky na to ide.Ale znakuje už o sto dvesto a pekne si pyta slovom-daj,napodobni tiež par zvieratiek,zbožnuje knižky,hlavne s autami a zvieratkami.Vtedy ak pozna znak,tak pekne sam od seba znakuje,alebo vydava zvuka ako to zvieratko ,čo prave pozera.Je pri tom strašne zlatučky. 🙂
@katuska1974 vy ste ako na tom,čo už maly vie?

peuska
11. dec 2010

ahojte, dakujem za pripomienku, kedze sme sa stahovali nasla som si ju az teraz 😉 No my sa mame dobre, moja dcerka uz beha vyse mesiaca takze je vsade takze je to snou vesele 🙂 Inak je taka chuducka ze stale nosime veci na 6-9m :D ma 71cm a 8500g, kojila som ju do 8.mesiaca.

snehovavlocka
12. dec 2010

@peuska nasa na vyzor nie je chuda a predsa ma nizku vahu.kojim este stale a kedze dr.nekomentovala jej vahu,tak sa netrapim.vyzera zdravo,licka ma tucne,telo ma tiez so zahybmi...pokial tvoje dieta je spokojne a zdrave ,myslim,ze sa znepokojovat nemusis.

idris
12. dec 2010

@peuska vahov je ok my mame 73 cm a 9 kg no ked sa jej niekto pozrie na tvar tak ma pocit ze mala ma aspon 11 kg inak telicko je chuducke a kojila som do 11 m a pribrala mi az ked som prestala kojit asi som mala uz dlho malo mliecka...
@snehovavlocka vsetko najlepsie k Prvemu rocku 😵 😵 😵
@kaja73 to znakovanie je super ja to urcite zacnem pri druhom babe ked budem mat lutujem ze som to nezacala ked bola Miluska mala, lebo cil mi ani nahodou nerozprava nieco si z casu na cas blaboce a iba ukazuje co chce a co vidi ....

aela
12. dec 2010

@peuska vy mate krasnu vahu oproti nam, moja miška ma 7000g, teda dufam, ze uz ma, nie je kojena, ale licka ma pekne ako skrecok, je chuda, vsetky teplacky na gumu su jej este volne, ale na dlzku dobre a bodynka ako vykradnute 😅 ideme na gastro, ci je vsetko oki, ja myslim, ze je, ze jej to tak staci, len ona je slaby papkac po taťkovi 😉 😅

kaja73
12. dec 2010

@snehovavlocka Všetko naj k prvemu ročiku. 😵 😵 😵
@idris Este nie je neskoro na začatie znakovania.Ved vyskušaj.Ja som si material objednala cez internet.Su to v podstate velmi lahke znaky.Teraz by sa ti mala rychlo chytala.Niektori dokonca cielene začinaju až v 11-12 mesiaci,vtedy sa to babo rychle uči.Nezastavuje to rozpravanie.Prave naopak, babo lepšie chape princip komunikacie.To je jedno či verbalne alebo neverbalnej.
@aela my sme zas opačny extrem ,maly ma 86 cm a važi 12 300g.Je ako jeho 2 ročna kamoška.A nas zase pre tu dlžku chce doki poslat na endokrinologiu.Ale aj starši bol taky.Takže je viem,že to je OK

aela
12. dec 2010

@kaja73 no neviem ,co je horsie alebo lepsie, moje boli drobne obidve, ale starsia s jedenim nikdy nemala problem, ta teda az teraz chudne 😅 😅 no ale my sme s mm uz z mišky niekedy zufali, ked nechce jest a pit tiez nechce, sa bojime, ze bude dehydrovana, zajtra ideme s nou na gastro, ale zazraky od toho neocakavam, uz sme tam raz boli pred pol rokom a vsetko bolo oki a nic nam nedala ani ziadne vyzivnejsie mliecko alebo co 😕 🙄

aela
12. dec 2010

@kaja73 my neznakujeme, ale mam pocit, ze miška vela veci vyjadruje akoby znakmi, len ich treba vnimat, ked som vcera prisla zo sluzobky domov, tak zakricala aaa mama a zacala tlieskat 😀 😀 😀

dena69
12. dec 2010

@snehovavlocka gratulujeme k rôčku 🙂 prajeme vela zdravíčka a aby vám rástla Katuška do krásy 😵

katuska1974
12. dec 2010

@snehovavlocka Katulke vsetko naj k rocku.... 🙂 nech vam robi len radost a rastie do krasy....

katuska1974
12. dec 2010

@kaja73 ajoj,no my neznakujeme,vieme podat mam,tata,baba,co potrebuje ukaze rukou,pozna zvieratka a vie ze havo robi ha-ha a zacina coraz viac sam chodit.Vcera sme boli u nasich na dome a tam si vykracoval jedna radost aj zakruty pekne vyberal,tak sa musi uz aj doma viac osmelit,co ked to 4nozkovanie je najistejsie 😀 vie vyliezt na postel a ani chvilku neposedi 😝 a vie navliekat kruzky na kuzel,tapi-tapi a tak,ale je strasne lenivy na ucenie,on musi byt totizto stale v pohybe......uz zacinam byt z neho miestami grogy,hracky ho moc nebavia,lepsie je byt vlezeny v kuchynskej linke a vyberat zo suplikov co sa da 😀
v stredu sa ideme ockovat ,lebo sme konecne bez soplikov a zrovna aj poradna ,tak som zvedava kolko budeme mat.Papka sice krasne,ale strasne malo tekutin mi vypije za den,mam strach ze bude dehydrovany. ☹

kaja73
12. dec 2010

@katuska1974 my zatial chodime len rovno-ved chodi len treti den,ale už viac metrov v kuse prejde.Tiež navlieka ne kužel 🙂 On obsedi pri knižke a tiež auta ho fascinuju.Dlho sa s nimi vie zahrat,Naklada a vyklada z nakladneho auta a prevaža hore-dole po byte.Asi pre 4 dnami povedal lampa,ale vyznelo to ako pampa 😀 a pritom na nu pekne ukazal.Teraz mu idu stoličky aj dvojky rezaky naraz,len sa tlačia velmi pomaly. 😠 Inak tiež všetko od všadial vytahuje a rozhadzuje po byte.Najradšej hadze dole schodiskom-hocičo.Mame tam zabradlie a to prehadzuje s obrovskym rehotom-vie že to nema robit.Tiež ho stale vytahujeme spod počitačoveho stola-rozobera nam tam kable 😒 Proste je ho plny dom.Takto presne o tyžden mame velky den. 😵 😵 😵

aotrnavska
13. dec 2010

@aela aj nasa mala je strasne zly jedak,uz niekedy stracam trpezlivost...pat druhov jedal jej ponukam v jednom chode a z kazdeho tak dve lyzicky...tiez ma malo kil...8,5,tiez jej je vsetko velke...ale zase jej dost dlha,ma 80 cm....takze asi to bude taka spagetka 🙂.deti sami vedia kolko maju zjest....urcite neumru od hladu...treba im asi davat to,co im chuti...a neskor sa vyprofiluju.teraz sa mi to lahko pise,ale ked papame,tak som z toho nestastna.

janinka25
13. dec 2010

@zuzitka dakujem zuzitka, ja hľadam taky, ktory zastane ked vyberes tych panáčikov. zajtra sa ideme očkovať, dufam, ze to dobre dopadne, a som zvedava koľko váži Marko lebo už ho nevladzem nosiť.

kaja73
13. dec 2010

@janinka25 Ano,ja mam aj knihu.Nie kvoli tomu,ale očkovanie sme odložili a MMR asi nedame vobec.

janinka25
13. dec 2010

@kaja73 čo je to MMR?

kaja73
13. dec 2010

@janinka25 Mums,osypky a rubeola.Očkuje sa v 15-17 mesiaci-je to živa vakcina.Ked si daš do konikovskeho vyhladavača očkovanie na ovčie kiahne,tak tam jedna baba dala otazku či ich treba očkovat,tam si najdeš moj nazor na to cele. 🙂

kaja73
13. dec 2010

Janinka25 Už to takto nenajdeš-asi si dal niekto zaležat aby to odtial zmizlo. 😒 daj si otazky a posledny prispevok je myslim 11.12.Je to zatial na prvej strane medzi otazkami.Este včera som to vedela vyhladat aj cez vyhladavač. 😠

aela
13. dec 2010

@aotrnavska aj miška ma 80 cm a 7200 g, dnes na gastro ju merala a vazila, ja neviem, ako ju ten nas doktor odmeral, on vzdy menej aj odvazi, ale aj tak je to malo, nam nadala, ze preco sme neprisli skor, ze nam mohla vyzivnejsie mlieko predpisat, no asi sama som sa tam mala poslat 🙄 😝 ja uz neviem, ten nas doktor asi starne a senilnie alebo co 😝 😝 tak nam predpisala dake kvapky na podporu chuti do jedla a multi vitaminy a o 2 mesiace ideme na kontrolu

aela
13. dec 2010

juj ja som sa tusim troska preklepla, miška ma 70 cm a nie 80 😅 😅 😅

dena69
14. dec 2010

@aotrnavska Vaneske prajeme všetko najsamlepšie k rôčku...🙂

kaja73
14. dec 2010

@aotrnavska Všetko dobre k 1 ročiku. 😵 😵 😵