Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
ahojte.tak my sme uz doma a sme vsetci chory,ale dnes ideme vonka je velmi teplot
Tak dnes maly prvy krat otvoril sam dvere.Normalne dočiahol na klučku a otvoril. 😕
@tinika Moj tiež doteraz zatvaral,lepsie povedane trieskal s dverami.No, ale teraz objavil "Ameriku" a nič už pre neho nie je nemožne.Kluče nemame,takže sa vsade dostane.Problem je hlavne Petkova izba,kde je lego na legu a krpec ho niči 😒 ,Takže starši syn ma "radost".Niekedy proste nestiham vcas zakročit. 😲 a potom som ja ta zla-že čom som mu zas dovolila.
a vlastne take mame len jedne dvere do wcko, do izieb a pracovne zatahovacie to uz ovlada davno akurat do spalne su hrubsie a tazsie tak tam sa este nedostane 😀 😀
chcela by som sa opytat, ucite uz drobcekov na nocnik?
a ak ano mate nejake tipy? 😉
@miau Misku davame na nocnik asi od 10 mesiacov. Rano ked vstane po mliecku sa na 90% vzdy vykaka - trva to uz hadam 4 mesiace. V podstate vzdy ked ju dam na nocnik, tak sa vycika ak prave necikala do plienky. Cize urcite vie co tam ma robit a aj to robi 🙂 Ona kaka aj 4x denne a teraz ma obdobie ze sa strci za dvere cupne a vykaka sa tam - do plienky samozrejme. Niekedy mi to pride aj oznamit "kakala". Ale oducat ma vyznam az po 18-tom mesiaci, dovtedy vraj deticky nevedia ovladat mechur. Ale je to individualne...
dakujem za odpovede 🙂
my sme zatial este neskusali ale cez leto by som chcela zacat, ked bude pobehovat iba v plienke to bude snad jednoduchsie 😉
vsak do 3 rokov sa to snad nejak nauci....mne zatial pride ze vela krat este vobec nerozumie co po nej chcem, chce to asi vsetko cas...
to pocasie je nanic.....ani von sa neda ist mala je tak zla...
My sme davali maleho na klasicky /nie hraci/ nocnik asi od siedmych mesiacov. Nocnik mame odvtedy v izbe.
Ale neprehanali sme to a davali sme ho vzdy len ked sme mali cas aspon jeden z nas sa tam s nim tak 5 - 10 min. hral s hrackami a sedel pri nom. Popri tom sme mu pripominali, ze ak potrebuje nech urobi eee alebo cííííí. Dakedy sme ho na nocnik cely den aj vobec nedali. Maly tam sediet ako tak chcel. Teraz sa takmer vzdy rano po mlieku vykaka, alebo ked zje jogurt alebo jablko. Uz asi mesiac sa aj pyta na nocnik - hovori eee a najnovsie uz aj síííííííííííí ale dakedy urobi aj zbytocny poplach aj tri razy za hodinu. Stale aj tak musi mat plienky pre istotu, lebo dakedy este zabudne zahlasit potrebu, alebo "povie" az ked sa vykaka do plienky. V tomto je dost sikovny, klop, klop, ale za to chodit zacal sam len pred mesiacom.
tak nas nechce ani na normalnom wc sediet,ale zas ja ju nennutim,ak bude chciet dobre...
Baby ,maly pred tromi dnami dostal tento bežecky bicykel-odražadlo http://www.stridersports.com/strider-bikes-in-a... a dnes už sam prešiel cca 4 metre. 🙂 Jasne, že na nom zatial nesedi,len ide v stoji,ale denne robi pokroky.Vrele odporučam,sedatko sa da dat uplne nizučko cca 26cm od zeme-merala som to- a bicyk važi len 3 kg.Super vecička. 😉 Brzda sa da dokupit-na nohu,nie na volant.

@boise tak ja ju ani nenuti.oblecena si tam sadne,ale to je vsetko.neviem co sa stalo sedela nam pekne na nocniku apotom orazu nechcela.