icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

noemi01
24. jan 2010

mein - ja kupam ked sa zobudi lebo vždy my o 17 zalahne a zobudi sa o 18 tak ho okupam
moj neplačka a ked tak dam dudel a rad sa kupka a potom sa napapame a spinka

a zničil dudlik taki suprovy mal ho najradšej tak dnes sa jeduje so silikonovim a ten sa mu šmika neni dobry
a iny som u nas nenajšla v obchodoch

aotrnavska
24. jan 2010

baby a vy uz ste zacali sa nejak hybat???ja zatial ficim uz druhy tyzden na stacionarnom bicykli,tak cca 5x do tyzdna po 35minut a potom si dam este brusaky.aj ked keby nebola taka zima,tak urcite idem behat,lebo to milujem.no nezda sa mi nejak,ze to ide dole....pocas tehu som pribrala 21 kil(na 81)a doteraz sa mi podarilo dat dole 13,takze este osem ostava...aj ked tieto sa na mne drzia uz dva tyzdne a nechcu sa pohnut.uz zopar rifli obleciem s pred tehu,ale teda do 90% sa este nezmestim,brucho mam uz ploche,len tie bocne faldy su hrozne a zadok..akokeby sa mi rozsirila panva alebo co...kua,dufam,ze sa to stiahne 😨

aela
24. jan 2010

aotrnavska, tak ja planujem na jar sa hybat na zahradke inac nie, kym kojim, sa bojim, ze by som prisla o mliecko 😉

pietra
24. jan 2010

tak ja z pohybu planujem len dlhe prechadzky, inak sa bojim o mlieko, teda skor o jeho chut. Aj ked sa hovori, ze mlieko nezmeni chut, kym nie je svalovica, ale u mna to zjavne neplatilo. Len co som zacala pri malej trochu cvicit, tak zacala odmietat moje mlieko. Tak tentokrat radsej riskovat nebudem. Kila isli dole aj same, len to samozrejme par mesiacov trvalo. Ale ta rozsirena panva uz ostala a co som sa bavila s kamoskami, tak skoro kazda povedala, ze boky (tie kosti) po porode uz sirsie ostali

betyna8
24. jan 2010

my kupkame pred papanim, aj keď malý spinká a prebudí sa,že je už hladný, ešte ho obabreme kúpkaním, to zbožňuje,skor sa čertí keď ho vyberáme z vodičky.Inak,nejaký spací ritmus ešte nemáme vytvorený, niekedy po kupkani a napapani zaspi a spinka 3 hodiny,niekedy zaspi až po hodine.A aj krmenie mame tak cez deň každé 2-2,5 hodiny , v noci 3 hodiny a nadránom už po tých 2 hodinách.To ešte medzi tým masírujeme bruško,keď sa pučí v spánku.A to ma tiež strašne rád,vychutnáva si masáž tak ako sa patrí 🙂
Lius,ja jem skoro každý deň jogurt s vločkami a malému to myslím nevadí.Ale 2 krát do dňa dostáva 10 kvapiek espumisanu.
A moj mm sa nevypytuje vôbec,či sa na neho podobá.My tu podobu akosi neriešime, veď aj tak sa miminká furt menia a je jedno na koho sa podal,hlavne nech je zdravučký.
Noe,koliky začínaju skor ako v 6 t, už od 3 t su bežné a aj skôr.

aotrnavska
24. jan 2010

aela..jasne,to chapem....to,ze ja to mam ulahcene tym,ze odstrekujem a dokrmujem um...takze sa az tak nestresujem,co s mlieckom....ale zistila som,ze ,ked bicyklujem,tak som spokojna a potom este aj viac odstreknem ako predtym,takze mam vacsiu produkciu mlieka po pohybe 😀

hoci som uz z toho odstrekovania nestastna,odstreknem denne úpo piatich razoch asi 4ooml mlieka,co je tak 50% dennej davky malej,ale najedujem sa pritom ako diva svina 😀 ..prsia mam bolave,chrastove,modrinove.....tak neviem co s tym urobim...zajtra idem na prehliadku po sestonedeli,tak sa skusim poradit s gynekologickou,ze ci to ma zmysel,alebo si dam pichnut inekciu na zastavenie laktacie.ja v podstate od zaciatku len odstrekujem,odsavat mi vobec nejde a to mam odsavacku Avent rucnu(s tou tak 30ml odsajema odstreiakm tak 80-100ml s oboch prs...no nic moc).keby sa mi mala chcela aspon chytit na prso...aj ked evidentne,nemam dost mlieka pre nu.od zaciatku sa mi zvysila produkcia asi o 200ml,co nie je bohvie co za pat tyzdnov 😖 .viem,ze je najlepsie,keby som malej davala aspon takto moje mm,ale ked ja nic nestiham potom cez den,lebo minimalne pat hodin denne stravim odstrekovanim...do toho este zarabanie mlieka,zohriievanie,umyvanie flias,sterilizacia...no hruuuza.
vsetkym Vam,ktore kojite velmi v dobrom zavidim,je to uzasne,,ked mozte dat svojmu dietatku svoje mliecko.pri druhom uz budem obozretnejsia a nedovolim sestrickam v nemicnici,aby mi pchali flasku,ked este nebudem mat vytvorene dost mlieka.

pietra
24. jan 2010

aotrnavska, skus elektricku odsavacku, s tou to ide rychlejsie

aotrnavska
24. jan 2010

pietra ...myslis???ked ja uz som do toho mm tolko investovala...ale tiez to berem ako poslednu moznost 😖

pietra
24. jan 2010

aotrnavska, ja som pri malej len odsavala, kedze sa nechcela prisat. Najprv som mala rucnu avent, super odsavacka, len to trvalo a po par mesiacoch ma strasne boleli prsty. Tak som kupila elektricku medelu. S tou to islo ovela rychlejsie a pohodlnejsie. Ale strasne huci a obcas sa stalo, ze medela uz nic nevytiahla a avent este ano. Inak pri avente som dala prec tu silikonovu vlozku, co je v tej hlavici na prsia a bradavky ma potom neboleli

aotrnavska
24. jan 2010

pietra...lenze ja neviem ci mi to aj s tou elektrickou pojde...rucna Avent mi uuuplne znicila bradavky....mala som ich napuchnute ako cely dvorec...v com je elektricka ina???vytiahne viac mliecka a neboli to tak???

noemi01
24. jan 2010

aotrnavska - tak ja chcem tiež cvičiť doma sa my moc neda ale ako nahle začneme papať stravu tak budem chodiť na airobik

moj maly ma dnes smiaci den cely den sa iba škeriiii a smeje aky je zlaty
a zase som sama doma
dominka išla k dedkovi a maleho my zobrala babka von

tami_tami
24. jan 2010

ahojte tak ja som dnes velmi nepospala maly sa budil vzdy po dvoch hodinach od krmenia a mrncal a plakal takze som bola hore hodinu do krmenia a potom dlasiu kym sme zalahli.. no strasne- som ledva oci drzala ked som ho krmila... a teraz spi jak keby sa nechumelilo trpaslik moj maly pekny joj 😀

tiez by som najradsej nejak cvicila ale neda sa este - akurat spim uz na bruch - neboli to velmi takze sa snazim.. a chodim na prechadzky s malym - vcera sme boli dvakrat - aj doobedu na hodinku aj poobede... a teraz tiez cakam kym sa zobudi a pojdeme...

inac vobec neriesim kolko stupnov je von ked ideme von... zabaleny je vzdy dobre a nadycha si v deke ci je vonku -5 ci -20 takze kym neprsi alebo nejak velmi nefuka sme vonku vzdy... ked je niekomu zima tak len mne a jemu sa nemoze nic stat 😉

pandula
24. jan 2010

noe - aj my dnes smejeme a vypravame a pozerame si na nostek 🙂

cmeliacik
24. jan 2010

my sme mali rano tiez usmievavu hodinku. teraz spinkame a po papani hajde von. dneska pojdeme prvy krat na maly vylet s drobcom. a konecne som stihla navarit obed🙂

noemi01
24. jan 2010

no dnes mame 6 tt
narodili sme sa v nedelu tak sa asi maly teši

cmeliacik - my už dlhšiu cestu autom mame za sebou a prespal by v aute aj cely den

pietra
24. jan 2010

aotrnavska, vytiahne to mliecko rychlejsie, nastavis si tam silu tahu, takze teoreticky by ta to mohlo aj menej boliet. Neviem, mna odsavanie nebolelo. Podla mna by nemalo boliet, rovnako ako nema boliet kojenie. Nepoznas niekoho blizko teba, kto ma elektricku odsavacku? zeby si si ju pozicala a vyskusala?

pietra
24. jan 2010

aotrnavska, medela kedysi robila taku sluzbu,ze odsavacku aj zapozicali. Tak skus niekde na nich zohnat kontakt

cmeliacik
24. jan 2010

noemi01: no ja som povodne z prievidze, co je 150 km od modry, kde som teraz, ale muzik sa este boji a pojdeme tam az o mesiac, ked bude maly vacsi.:((

noemi01
24. jan 2010

cmeliacik - my sme z partizánskeho

ciefulik
24. jan 2010

aotrnavska - 100% je odsávanie iné s ručnou a elektrickou!! mám medelu el. a za 15-20min odsajemm v pohode 160ml - toľko mám teraz na 1 odsávanie

s ručnou som skúšala v pôrodnici a to boli iné bolesti, ja som čakala s kúpou odsávačky, lebo som si povedala, že buď žiadnu, alebo elektrickú. tá moja stála 66,- eur a je v pohode, aj keď vyzerá ako hračkárska 😉 a je trošku hlučnejšia

baby, vy nikto nepijete kofein kávu? 😅 ja každé ráno, v pôrodnici nám povedali, že 1-2 slabšie nescy denne sú ok, nesmie sa iba zalievaná

zvalka
24. jan 2010

Aotrnavska,ja necvicim tiez,neriskujem mliecko 😉 ale bola som raz lyzovat a denne 3hodky kocikujem.tipujem,ze tych 6km denne nakocikujem 🙂 takze ja len pohyb riesim 😉

zvalka
24. jan 2010

Cief,ja pijem nescu bezkofeinovu nescafe gold. Chuti super,ani nezbadat rozdiel.a robim si ju s mlieckom. 🙂

pietra
24. jan 2010

ciefulik, ja som od porodu mala kavu len raz. Citala som protichodne info. Jedno presne take, ako pises, ze jedna kava denne je v pohode. A druhe take, ze iste mnozstvo kofeinu sa cez mlieko dostava aj babatku a to ho odburava az niekolko dni a teda mu zatazuje organizmus. Tak neviem, co si mam vybrat, ale na kavu uz mam neskutocnu chut

babonr
24. jan 2010

Ahojte!Ako sa mi mate?nemam moc casu aby som s vami popisala.My sa mame raz lepsie a raz horsie...Maly niekedy plaaceeeee a nevieme co s nim.Ani na rukach ani v kociku ani nikde....Boli ho to brusenko.Presli sme vcera na Bebu,tak dufam,ze sa mu polepsi.Mam pocit,ze ten nutrilon mu nerobil dobre.Ale ked nezaberie Beba,tak uz neviem.Budeme len cakat kedy to rpejde.My kupeme vzdy pred papanim.snazime sa aj pred kupanim cvicit a tak,ale niekedy nestihneme,lebo maly sa tak rozcerti,ze hruza.

lubkaeck
24. jan 2010

ahojte koceny 😉

noo vcera sme sa konecne dopracovali ku krstu 🙂 ale bolo toho na maleho vela a aj na mna, strasne vela ludi a ten krik (mm rodina ma take dooost zvucne hlasy), no a smaoska vsetci aj cudzi kukali do koca a jedna trubka mu tam strcila celu hlavu a odvtedy maly reval az do vecera, no des 😠 😠
vecer mam mm vyhnal spat, ja som bola total odpadnuta, ani mlieko uz nebolo, tak sme ho dokrmili sunarom, spala som 6 hodin 😕 a zobudil ma o tretej, co som uz prsia mala ako melony a maleho som pekne nakojila a budil sa mi kazde dve hodky na kojenie 😉 a drichmosili sme dlho az do stvrt na osem, no potom sa natlacil a este driemal, no a s dalsim kojenim to bol des, ani za svet nechcel prsnik, akonahle sme ho dali do horizontalnej polohy jacal ako sialeny, nakoniec sa najedol o dvanastej a potom som ho vzala von 😉 a teraz lezi v postielke a kuka na kolotoc a vyklada mu daco 🙂 konecne - klop, klop

cvicenie - mne povedali ze isto nemam robit brusaky do troch mesiacov, bo brusne svay sa dlhsie ukladaju spat a ked ich zacnem posilovat tak ze ostanu roztiahnute, aj ked pevne ale nie dobre, tak este necvicim 😉 ale chcela by som bud pilatesa, alebo zumbu - len zumbu je tu len v stredu vecer a to mm nemoze strazit krpca 😖

zavinovacka - my sme vydrzali cca mesiac, potom sme moc chceli kopat nohami 😉

kafe - no bezkofeinova mi moc nechuti, ja pijem kazde rano caro 🙂

noemi01
24. jan 2010

ciefulik - nepijem kavu žiadnu

babo - my sa mame dobre
zatiaľ maly poslucha neplače
beba je dobra aj kamoškin maly nebol spokojni z nutrilonom a to vravely viaceri že boli bruško po nom

noemi01
24. jan 2010

baby ja ked vas čitam ake su vaše detičky tak rozmišlam či moj je poriadku ked neplače 😀

lubka - len si oddychni nas to čaka na buducu nedelu
a tiež mam strach z toľkych ludi

noemi01
24. jan 2010

no a už som cela ogrcana až po zemi to tečie idem umyvať zaseeeeeeeeee

lubkaeck
24. jan 2010

noemi - dojdi aj k nam, ja nemam kedy 😉 😖 no a pekne si priprav nervy na to, je do sakris narocne

babo - noo tak to poznam - natriasam a sermujem s nim a nic nezabera, vtedy mam tazke nalady, ze co som to za matku ked vlastnemu dietatu neviem pomoct ☹
a ten nutrilon, u svagriny pasoval, nam nechutil ten HA ale sunar ked ho sem tam dokrmujeme tak ho vypije v pohodicke - davame mu ten complex1, chuti ako klasicke susene mlieko 😉

vlastulka
24. jan 2010

Ahojte, tak my klasika, teraz sme sa vrátili z prechádzky, samozrejme Sofi ťahá dalej 😉 Ale je tam zima, brrrr...
My v noci už krásne spinkáme, zaspí o tej 22h a túto noc sme prvý krát papali až o 5.15h, no ale potom o 7h a o 9h a spinkala až do 10,30h 🙂 takže sme vyspinkané pekne 🙂
Ja som tiež rada, že už máme krst za sebou, bo toľko ludí bolo aj na mna veľa.. ale Sofi všetko prespala, či kostol alebo oslavu v reštaurácii. Budúcu nedelu nás zas čaká oslava Viktorkiných 3 rôčkov, tak sa už teškáme 🙂
Ja by som tiež cvičenie neriskovala, ked sa kojí, tak kilá pôjdu rýchlo dolu samé 🙂 Pri Viki som schudla až pod váhu, teda až priveľa som bola chudá, uvidíme ako teraz to pôjde 😅