Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
Pati tu je dobre zobrazený vývin dieťaťa 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
vlasti ta stranka je veeeelmi dobra 😉
lubka, ja zas hormony nechcem, som to brala 10 rokov a myslim, ze uz akurat tak stacilo, podla mna je to svinstvo, hold bude si muz musiet davat pozor 😀
ideme sa kupkat 🙂
tak zatial sa majte...
mne doktorka dala asi zo 20 brožurok o vyvoji dieťatka
ako kojiť a prikrmovať a potom o strave............
iwka - už ste maly z oču???
my ešte nie
ale pri malej ano
noe, ja mam kocik s cervenym lemom, tak snad dceru nikto neuriekne, som videla, ze niekto zvykne mat cervenu maslicku na strieske zavesenu
Ahojte mamicky a uz skoro 2mesacne deticky 🙂 🙂 🙂
kazdy den vas tu zbezne citam aj ked sa nezapajam
dakujem - za tip na akciu plienok v Tesco, ako aj tie dobre stranky pre deticky 🙂
bola som dnes na kontrole po 600nedeli, vsetko je o.k., mam vysoku sliznicu do 10dni mi ma dojst mrska, a dostala som cerazzete na rok 😀 😀 😀
hurrra "trenovat deticky " 😀 😀 😀
ja som dostala od svagriny cervenu snurocku pre maleho a mam ju zaviazanu na postielke. konecne viem naco🙂
ahojte, tak ja mam pocit, ze uz mam aj po prvej mrche. Lebo to sestonedelove spinenie mi uz končilo a zrazu sup - štyri dni normalne krvacanie. Alebo to ešte nemoze byt ono? 😅
ako pijete mlieko? prevarate si ho? Lebo Ninka mala naposledy, ked som dala mlieko trochu problemy, tak nechcem riskovat. Ale ja zboznujem kavu s mliekom. Aspon Caro 😔
millada, mna detsky doky upozornil, aby som si mliecko na pitie prevarala
baby co uz mate mrsky a kojite neni nieco zle?
mne sa zda ze mrsku by ste aspon 3 mesiace nemali dostat alebo a mylim
no takze poradnu mame za sebou...aj prvu jazdu autom sami...maly je v aute super..hned zaspinka, takze dobre...len to teriganie sa s taskou a s vajickom a konstrukciu rozkladat..akoze ide to easy, len aj tak je to natahovanie sa 😝 🙄 ale dobre...maly bol pochvaleny, ze je pekny, ma 60cm a 5,7kg...takze urcite nehladuje 😀
vlastulka - skvelá stránka 🙂 😉 😉 dakujem za tip, už si to tam čítam
inak zatial kramy nikde...klop/klop...a ze druhe babo? kde zijete? ja ak vobec, tak urcite medzi poslednymi 😀 😀
...a mliecko si davam...s grankom a len zohrievam...neprevaram...mne nic take nikto nehovoril 😕 maly sa zda byt v poho...
rush - no to je už chlapisko, veľmi peknú profilovú fotku máš, máš ju aj v súťaži na facebooku? zahlasujem ti za nu
mrska tfuj tfuj, dúfam, že ma obíde aspoň na polroka 😝 millada to by si mala strašne skoro, to sa mi nezdá
rush, pekne rastiete 😉
milli, caro vraj podporuje tvorbu mliecka 😉 dnes mi to hovorila kamaratka dula/laktac.poradkyna 🙂
mala chrni na mne v manduce 🙂
a co by mohlo byt zle??? 😕 ja uz asi mrchu mam 😅 🙄 a to cisto kojim...
jeej, teraz som si vsimla v albume u zvalky, ze vy uz ste mali aj stretko🙂 zase som nieco zmeskala...
caute baby,
tak ja mam dnes za sebou dlhy den. same behacky po doktoroch. boli sme na poslednu B12-ku a mame konecne cez 4kg. huraaaaaaaaaaaaaaa 😵 /a to maly sa narodil 3700g/.
boli sme dnes aj na tie oblicky, tak maly ma vrodenu dilataciu oblicky 😢 musime chodit kazde 2 mesiace na kontrolu a vraj ked sa mu to nezmeni, tak bude ok. ale keby sa to zhorsilo, tak to uz bude zle. ☹ 😢 😢
a tiez sme boli na vysetrenie usiek, ale nebol tam lekar takze po vysledok si idem asi zajtra. na prave usko asi pocuje slabsie ako na lave, ale vraj to bude asi ok. musime pockat na doktora 😢
takze den blbec som dnes mala
a este aj na urade ma nasrali, lebo som isla konecne odniest papiera na prispevok a zasa zle. musim ist potvrdit este raz ku gyndovi, lebo som mala na zlom tlacive. a to my minule vsetky papiere kontrolovala, no nemohla mi to vtedy povedat. a zasa 2 eury za potvrdenie 😠
rush takze o tom noseni vajicka hore dole mi ani nehovor. tiez vacsinou chodim sama autom a vlacim sa s vajcom
meinkonka, neboj, dilatacia je v tomto veku normalna a vraj zvykne sama zmiznut. Marcovi ju nasli v porodnici, v piatok sme boli na kontrole a vraj mu uz zmizla
saska dakujeme za pochvalu 😵 nemam ju v ziadnej sutazi...a ani o ziadnej neviem 😕
no veru...pekne pribera krpec...taky je uz baculaty 😅
mein no ti verim...den blbec ako vysity...drzim palce aby vsetko dobre dopadlo...verim, ze casom zo vsetkeho maly vyrastie...
my ideme na povinne ockovania 24.2. 😨 bojim bojim aky bude po tom nepokojny...hadam dobre bude...a chcela som sa este opytat...date sa ockovat proti rotavirom?
cmeliacik / to sme sa stretavali uz daaaaaaaaaaavno...a uz sa tesim, ked bude teplejsie..hadam sa vidime znova 😉
ahojky
tak my sme včera oslavovali, samko mal 4 roky 🙂
na fejsbuku ja som dala foto do súťaže, čo spomínala saska, ale tam takou rýchlosťou pribúdajú nové fotky, že už ani ja neviem tie svoje nájsť 😅 takže tam mám asi len 2 hlasy 😅 😅 takže neni šanca na výhru 😀 😀 😀
našlaaaa som ... na 56 strane sme 🙂 zatial...
no niektoré maminy tam nahrajú aj 20 foto 😝 😝 😝
zuzit a kde je ta sutaz? ako ju najdem?
zval,nielen caro,ale celkovo obilninové kafky podporuju mliečko,babky by odporúčali meltu,kedysi asi nic iné nebolo...
ja som si uz 3 dni uvarila normalnu kofeinov kafku,taku slabu,lebo mam nizky tlak a malemu to nastasite spanok neohrozilo,ale akosi mi kava nesmakuje.Este pred tehu to bol pre mna pozitok,ale teraz bleee.Tiez som si zvykla uz na to caro s mlieckom.....
no a druhe babo,tak to zatial neplanujeme ani my,casom urcite ale teraz budem rada,ked si vypiplem Matúška, takže asi si dám pichnut tiez tu anti injekciu.
rush ... na FB sa musíš stať členom "ženy na materskej spojme sa"
betynka, aka to je injekcia? ja sa este len chystam na kontrolu po sestonedeli a tiez take nieco chcem, kedze druhe baby este musi chvilku pockat, mam co robit s tym nasim jednym 🙂
po kave ja uz tuzim prevelmi.... cele tehu som sa obmedzovala na 1 denne ku koncu uz len bezkofeinovu,a teraz tiez. Par x som si dala aj normalnu, ale zdalo sa mi ze maly privelmi reve, no neviem ci som si to nenahovarala, niekedy si dam ale taku slabu, ale nie je to ono 😒
No a s tym cvicenim, neviem baby, ja som skusala na steperi co mame doma, a po 10 minutach som skoro odpadla dole, vobec sa mi nedalo dychat, reku budu ma kriesit 🙂 ale myslim ze to je len nezvyk, a treba to zdolat. Dnes som mala dilemu ci cvicit alebo deci vinka tak hadajte co vyhralo 😀 Citala som o tom clanok, ci to moze ovplyvit mliecko, ale vraj ta kyselina ci co sa vyplavuje len ked sa cvici az do svalovice denne niekolko hodin a to mne urcite nehrozi... ale uz ma to veru hneva ze furt len tehu gate musim nosit, ine este neobleciem 😖
janula, to som citala aj ja, ze kyselina sa uvolnuje, len ked je svalovica. Ale zial, u mna to neplatilo, svalovicu som nemala a cvicila som tak, ze sa to normalne ani cvicenim nazvat neda 😒
meltu na mliecko nam davali v nemocnici a aj nam ju odporucali pit.
Kočky, ste tu ešte niektorá?

lubka tak len davat pozor 😉 🙂 ja musim brat AK lebo inak by som bola furt tehu 😀 😀 😀 a na pozor neverim 😉 tak som dosla k malemu aj prvej dcere 😀 😀
nestalo sa mu z oci na tom krste? lebo simca nemusi takto nasu susedu 😉 to ju vzdy potom "v dobrom" spominam 😒