icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

iwa1
26. jan 2010

ja si idem objednavat z cewe knihu a kalendar, len cakam na foto od fotografky 😉 mam tam zlavy a ja na fotoplatno z DM mam 50% zlavu, tak uvidim 🙂

zuzitka
autor
26. jan 2010

noe .. išlo mi objednať. som dala 111 fotiek. som nedávala vyvolávať žiadne foto od samkových 3 rokov. a nedávam vela, len tak primerane. nerada kukám na foto, kde je niekto nafotený v jeden moment z každej svetovej strany asi 10x 😀
mne stačí zachytiť každý mesiac ako vyzeral a hotovo
tak som zvedavá na kvalitu a kedy to hlavne príde

ale ja za hodinu po papaní nemám tolko mlieka, že by sa najedol. a bradavky ma zbytočne bolia ... lebo klobúčiky už nepoužívam

zuzitka
autor
26. jan 2010

iwa ... alex mal zelené hovienko, ale kvôli tomu, že som atb užívala. už sme sa obaja prečistili, lebo už je zase praženička 😀 😀

kalendár iwi cez fotolab? ja dám neskôr takú brožúrku, ked bude mať alex aspoň 1 rok

noemi01
26. jan 2010

iwka - noooooooo chod sa učiť 😀 😀

naš nechce rasť do dlžky 😠

a mne to nejšlo objednať stiahlo iba 14 fotiek a že ostatne sa nepodarilo iba zopar fotiek my napisalo
ani ja nemam všetky fotky od dominičky

prišli my fotky rychlo

ako vieš že nemaš mliečko ja mam prsia mekke a mliečka mam
a keby si ma vydela jedno prso male a druhe veke no strašne hadam to do leta prejde lebo sa budem vypchavať ani tričko z vistrihom nedam na seba

no idem ja do sprchi
dobru nocku vam aj detičkam

aela
26. jan 2010

millada, ale ona pribrala 200 g za mesiac a to je teda malo, sa teraz zobudila, dala som je nutrilon, stiahla 60 ml a lezi spokojna a si kuka, ziadne pucenie a papanie ruk, si teraz pripadam ako krkavcia matka, ze ona bola hladna, ale zas sa mi zda aj tych 60 ml, ze vypila malo, tak uz neviem, co si mam mysliet ☹

saska, hej zaspavala, ale po stuhnuti dvakrat potiahla a zas spala a mi pripadala, ze sa napila a uz len dudluje

pietra
26. jan 2010

my sme poobede boli s marcom u ocnej, skontrolovala mu to hnisajuce ocko a povedala, ze mu da este cas do 2-2,5 mesiaca a ked sa to nespravi samo, tak pride na rad preplachnutie kanaliku, ale ze to neodporuca robit takemuto drobcovi. Tak budeme teda cakat a dufat, ze sa to samo napravi.

zastavili sme sa aj v mothercare, maju vypredaj na oblecenie 30-70%. Pre dievcatka uplna nadhera, len som tam nad tym slintala, ale chlapcenske sa mi nic nepacilo 😝

plienky do zasoby nekupujem. Este sa mi nestalo, zeby niekde nebola akcia na nejake plienky, takze je podla mna zbytocne si byt zapratavat balikmi plienok. To by musela byt extra vyhodna cena

pandula
26. jan 2010

baby caute

nestiham vas citat ani prispievat nemam cas. maly teraz byva vela hore cez den tak ma zabava. a stale niekam chodime dnes sme isli s nim na k terapeutovi na miernu baby masaz. nam povedal ze take zdrave deco uz dlho nevidel. tak ma potesil , ja idem k nemu na buduci tyzden ze po porode sa zide napravit 😀

musim objednat k doky na 6tyzdnovu kontrolu bleee na buduci tyzdne a zacat vybavovat malemu pas a slovensky rodny list. akoze im to bude trvat 4 mesiace kym mi ho poslu... no tolko papierovaciek ze dovidenia uz to davam dokopy

inak som volala na slovensku ambasadu sa o niecom informovat a my mila slecinka povedala ze vsetky informacie su na nasej webovej stranke dovidenia. no pristup ako na socialnej positovni. pravdepodobne tam tato krasavica predtym robila

iwa1
26. jan 2010

hzuzi nooo kalendar si chcem s foto malej, lebo vsetkym sme dali pod stromcek, len nam som neobjednala 😀 😀

iwa1
26. jan 2010

milujem riesit rovnice o dvoch neznamych 😀 😀 😀 uz som aj zabudla ako som to mala rada 😀 😀 aj sustavy rovnic 🙂

beruska.zuzanka
26. jan 2010

hello kočky, tak som vás konečne zhruba dočítala... 🙂

dopadla som skvele, mala som tam zabudnutý ten tampón ako som si myslela, teda bol veľký jak moja päsť 😲 ale už je von, doky sa divil, že som nemala horúčky ani nič, tak to ja som zasa rada 🙂 inak môj doky je skvelý, pekne mi hneď aj vyšetrenie zrobil akože po šestonedelí, aj keď po budem mať až cez víkend, nejaký ster mi robil, tuším kultiváciu, inak vyšetrenie ma vôbec nebolelo, čo som sa bála.... dostala som antibiotiká, pre istotu a masť a o týždeň na kontrolu 🙂 normálne sa mi lepšie dýcha.... ale fakt mi vravel, že sa to stáva....
tak som mu vravela, že kebyže ma upozornia, že mi to tam dávajú a treba vybrať, tak sa ozvem, aby mi to vybrali, len mne nikto nič nepovedal.... čo už, žalovať isto nikoho nejdem, som rada, že som ok 🙂

naša heerečka im tam zrobila koncert na celú nemocnicu, po mne geriatria kukala, keď sme s kočárom odchádzali 😀 😀 😀

lia
26. jan 2010

ahojte,

dava niekto espumisan kvapky??kolko sa ma davat??v letaku je napisane 25 kvapiek-to je na den alebo pred kazdym krmenim??

beruska.zuzanka
26. jan 2010

lia, má to byť vraj pred každým kŕmením, ja som tak dávala a keď sa malej polepšilo, tak dávam bnuď menšie dávky, alebo pred každým druhým kŕmením a tak.... už nie pravidelne 🙂

lia
26. jan 2010

tiez mate bolenie bruska berus??za kazdym dokrmujes??ake mlieko davas??

noemi01
26. jan 2010

pandula - tak maličky je aj riadny chlap jasne že zdravučky

a tie vybavovačky nezavidim a tiež by ma nahnevali krašlice

beruška - tak to je sila
ešte šťastie že si v poriadku bože aj ja by som sa bala
a ja sa aj čudujem však v nemocnici každy den boli kontroly kde nam rano pozerali šušure a to vtedy nič nevydeli???
ja som sa inak doma tiež dole ešte nepozerala

ja idem ku gyndovi zajtra

noemi01
26. jan 2010

tak to ťa riadne tlačil ten tampon 😕 chudatko ale už je ok

beruska.zuzanka
26. jan 2010

lia, hej mávame, ale už je to oveľa lepšie ako pred mesiacom, to nespala ani v noci, ani cez deň, len plakala, ba revala... dokrmujem zakaždým a už pomalinky len UM dávam, bo mliečko odchádza, dochádza 😢 ale čo už.... máme nutrilon, začali sme Nutrilon HA, ten aj v pôrodke dostávala, ptom sme prešli na Nutrilon comfort, to je proti kolikám, super pomohol a momentálne už klasický Nutrilon 1 v tej veľkej 800g krabici a pekne sa napapá a kaká už po každom jedle takmer, pred mesiacom tak ledva raz za dva dni kakala a straaašne plakávala....
ale premýšľam, žeby sme prešli na bebu, alebo sunar.... poradím sa s lekárkou, ale vraj sú tie UM v podstate rovnaké, tak uvidíme 😉

noemi01
26. jan 2010

lia - mne doktorka vravela rano 10 kvapiek a večer 10 kvapiek
inak moj prdi o 106 tak nedavam nič
a čo už sa malej stolica polepšila???

beruska.zuzanka
26. jan 2010

noe, no to hej teda... veď som kukala, kde sa to tam vmestilo 😕 😀

my ideme zajtra na úrad práce, na sociálku a tak, tak bude radosti zas...

iwa1
26. jan 2010

berus tak to je ine kafco....brrrr az ma striaslo a normalne sa bojim ci mi tam tiez nieco nezabudli 😀 😀 😀 ale som po sone, tak hadam by doki videl 😀 😀

mi sme uz espumisan pekne dlho nepouzili, lebo simca prdi ako slon 😀 😀 ale ja pijem feniklovy caj a aj tie tablety more milk ho obsahuju, takze nas prevetra 😀 😀 😀

noemi01
26. jan 2010

beruška - to si mala ako druhy pôrod 😉

iwka - ved aj ja sa bojim ale som teraz nakazala mužovi aby sa pozrel dole a tak pozeral a pozeral až som sa zlakla čo tam tak študuje reku aj mne niečo najde a on my vravi pozeral lebo som ju dlho nevydel 😀
trtko a ja reku čo tak sleduje 😀

iwa1
26. jan 2010

ja som tiez davala nutrilon comfort a teraz sme na nutrilone extra 😉 a v pohodke, mne sa tiez zda , ze comfort pomohol, aj ked hnusne chutil 😉 🙂

beruska.zuzanka
26. jan 2010

kočky,kto to dnes písal, že ešte používa plienky 1, pietra? bo mne je fakt ľúto ich vyraziť, a neviem, komu by som ich dala....

lia
26. jan 2010

teeedddaaaa berus,ako si ti zistila??boze,chvalabohu,ze to mas vonku 🤐
my sme na tom podobne berus 🙄 odmieta ti prsnik??ja sa cudujem,ze sa mi este tvori nieco.nam raz kakava,ale dnes 2x,predtym kakala stale,nechapem.to po tych vlockach ☹ nestastnych 😠
aj mne place,chudatko ju to boli cele dni ☹
zevraj nutrilon sa najviac podoba materskemu mlieku a ja som chcela radsej hypoalergenne,ty nie??bojim sa spekulovat,ze jej este uskodim,vo stvrtok mame poradnu,uz sa neviem dockat,je strasne vyhadzana,neviem co to ma ☹

iwa1
26. jan 2010

beruska sa mi zda, ze meinka 😉

iwa1
26. jan 2010

noemi som sa strasne nasmiala 😀 😀 😀 😀

idem babule, lebo ma decka vyhadzuju 😉 dobru nocku 😀

noemi01
26. jan 2010

baby vam neporadia decke lekarky ???
mne všetko vravi a veľa radi
aj ohladom kojenia aj maleho všetko

no deti my už spia maly zaspal sam tak idem za nimi zalahnuť
papa

lia
26. jan 2010

noemi papapa
uz je stolica troska lepsia,ale musim jej pomahat,najlepsie je masirovanie s kremikom na prdiky a cvicenie,ale niekedy ani to nepomoze.a strasne prdi smradlavo,asi je fakt ucpata,kedy sa jej to dostane von?? ☹

triminka
26. jan 2010

ahojte maminky...

ani vas nejdem citat dozadu,nebola som tu asi 3dni....

s leuskou sme boli na koznom,lebo sa postupne vyhadzala po celom telicku...tak sme museli zmenit prasok,periem jak o zivot vsetko, dala nam dva druhy kremov zarobene v lekarni a kedze ju kojim mam sa stravovat ako rocne dieta...tak to teda neviem ako 😅 a na kontrolu o 10dni....len dufam,ze ju to prejde chuda moje....

a vy tu ako,zdrave su babatka?

beruska.zuzanka
26. jan 2010

lia, no, našej nerobilo HA mlieko moc dobre a ten úúplne obyč nutrilon jej sedí, nemá problémy s ním...

trimi, to budeš mať jakú stravu 😀 😀 mrkvičkové kašičkyyyyy 😀

trpezliva
26. jan 2010

Ahojte, fiha, beruska, s tym tamponom to je hrozne! Neviem si predstavit, ze by som nieco take nosila v sebe vyse mesiaca. Mne ked robili cisarsky, tak po skonceni operacie pocitali vsetky nastroje ci nahodou vo mne nieco nezabudli. 😝
zuzit, vy kde byvate ze vam davaju taky prispevok? Musim zistit, kolko dostanu deticky v Karlovej Vsi, neviete niekto? LEbo patrime do stareho mesta a tam je krasne to uvitanie do zivota, v Zichyho palaci, kazdemu babatku to robia individualne, len rodina a vy ste tam, hra aj pani na gitare, dievcatko recitovalo...a dostala Lili zlaty privesok s erbom Stareho mesta. Lenze my uz sme odstahovani, ale este som nezmenila trvaly pobyt, asi ho zmenim az po tom uvitani 😝 . /napadlo ma, ze sme mali Johanku neikde prihlasit na trvaly pobyt..hm..este sme to nevybavili/.
pleinky mame kupene tiez akciove pampersky, my mame taku spotrebu ze az. kaka do kazdej plienky. A kupila som aj 8 baleni vloziek do podprdy, tie minam tak isto strasne rychlo. Ze vraj by sa mali vymienat po kazdom kojeni, tak to nehrozi...
ja som volala este v decembri na ten ultrazvuk usiek do Ruzinova, a prvy volny termin mi dali 20.2.,tak predpokladam, ze teraz by ste sa dostali na rad az koncom marca alebo v aprili. Dufam, ze dovtedy ten stroj opravia. Inac aj Lili mala tu dilataciu obliciek v porodnici, ze vraj je to velm bezne..a na prvom vysetreni uz to mala v poriadku.
Lius, aj nasej smrdi kako aj prdy.... 😎 .
zvalka, sladkosti zeriem aj ja...
A baby, fakt, prisaham, ani po behani Johanke neprestane chutit moje mliecko. To je tiez psychicke, ako vsetko ostatne okolo kojenia. Ked si mamicka povie, ze jaj, teraz som sportovala, tak mozno babatku bude inak chutit mliecko tak to tak naozaj bude, lebo si to vsugerujete...a postupne vam bude to mliecko ubudat a ubudat. To je moja skusenost a poznam tolko vrcholovych sportovkyn, ktore kojili svoje babatka 😵
Chut mlieka sa meni skor podla toho, co zjete...ved ochutnajte, kazdy den ma inu chut. po cesnaku taaak smrdi 😅 . nasej Johanke nevadi ani to.