Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
saska - presne tak to my vravel aj moj pri prvom a maju pravdu
važne nepisala by som to len tak
mame deti žive hyperaktivne chcu všetko sledovať 😀
daj ho na bruško nech sa pojeduje aj poplače a štikutka je preč 😉
mein a kedy ideš na poradňu? sa popýtaj dr.
Môjmu stále chrčí v pľúckach alebo krku, či nošteku, ja neviem 😔 ale nikto to nerieši, že sú to tie chrupavky, soplíky žiadne nemá
no noe to je taky zvlastny plac-skrekot, a strasne sa zvrta, kruti, kope nozickami, niekedy sa mu az zle dycha, akoby mu nieco stalo v hrdle. a to nieje len moj postreh /nie som hysterka/, toto si aj mm mysli, ze cosi mu je.
baby u nás len valí a valí snehu - kkočíkovanie nehrozí 😒
mein - určite to niečo je, ty to ako matka najlepšie cítiš, plač zase nie je len tak.
Môj skoro vôbec neplače, len od jedu, keď si ho nevšímame alebo sa nudí, to nás tak zvoláva a má nahnevanú pusinku, že čo si to dovoľujeme sa s ním nehrať
saska - jasne že chrupavky to sa tiež spravy aj my to mame
bože ale si myslite ako to že to berem len tak čo ????
mein - ked plače jasne že až tak že sa nevie nadychnuť no vie sa riadne nahnevať 😉
chodiš na kontroly už by ti niečo lekarka povedala nie
a tu rurku ked si dala nejde o to že sa vykaka ale plyny odišli ???
my sme už boli rano v školke potom v meste a teraz idem zase do školky tak 3 krat sa už budem brodiť aj u nas stale husto sneži
saska - hadam nemaju naši spoločneho otca lebo až my je to divne ako sa podobaju aj čo robia rovnako 😀
aj moj tak kruti pusinkou ked som neni pri nom a nepočuje ma a neplače 😀
no mm bude volat dnes doktorke, lebo ja uz si pred nou pripadam ako hypochonder 😅 . ale sak nemozem za to, ze malemu furt nieco je. mm mi vzdy hovori, ze sak na toto tam ta doktorka je.
noe toto som doktorke este nehovorila. a velmi sa pri rurke nevyprdkal.
ozaj davate im pančušky ???
my už nosime
mein - aj ja som pri malej stale lekarke telefonovala aj domou 😀
no tak skus ešte raz rurku a poriadne potrebuje aby mu plyny odišli
skus ju tam mať aj 15 minut a točiť nou do kruhu a hlbšie a hlbšie a on sa vyprdka
a bruško nech manžel pri tom masti
a ma ho mekke ???
lebo nam vždy doktorka kontroluje bruško všimla by si aj ta tvoja či ho ma moc nafuknute???
a plače aj ked ho vyrurkuješ???
mein - aj moj sa sprava tak ako opisujes, na brusku spinkaval len ked mal mesiac a teraz uz nechce, ked ho dam n brusko tak dviha hlavku a blaboce ...
sasi - aj moj stale chrci, hlavne v noci, spoliky mava strasne malinko len take rieducke takze zo soplov to nie je, dufam ze to je ta chrupavka ako vsetci vravia a ze sa to co najskor strati
lia - ja som myslela nutrilon 🙂
pandul - ja som mala klobuciky medela S
aj v BA snezi a snezi, doteraz boli chodniky na prd odrhnute a teraz zase na to napadne, no neviem kedy budem normalne kocikovat, uz ma ta zima nebavi, nech je uz JAR! 😠
mein - radšej zavolaj akoby si si mala niečo vyčítať
noemi - ja som rada, že mu navlečiem dupačky 😀 pri jeho pohyboch
...že rovnakého otca 😀 😀 😀
ahojt noe, vlastne vsetkym AHOJ 🙂
ano, rovnaky den sme rodili a este tusim aj so suy... Vivien je ako mala spagetka 😀 , modelka nasa.
idem ju nakrmit... uz som jej davala mliecko UM a teraz skusim zasa didiky,,, som sa rozhodla znova rozbehnut mliecko... ajked zatial mame malo, sa tesim 🙂 - prikladam si ju co najcastejsie, len musim pouzivat klobucik - co uz
aj tu husto snezi
😨 ako vam zavidim, ze mate cas sem pisat, no nic musim ist (sa mi zda, ze sem viac pisete ako ked sme boli este tehu) - papa
myo - no to bude modelka
hej hej 3 sme rodili aj suy 😉 krasna to nedela 😀
no moj maly prave vykalada lienke daco 😀
juuj to aj my mame potom reflux 😖 ale to maju vsetky deti, ved neikedy ma tak ogrca, ze sa musim sprchovat, ale to viem ze sa prejedol, takze to neriesim, ale meinka ked sa ti daco nezda tak jasne, matka najlepsie vyciti ze daco nie je v poriadku 😉
rotavirusovu vakcinu mame uz doma - 56 eur som doplacala 😝 dufam, ze pomoze a neublizi 😅
a tie chrupavky to asi aj my mame, ste ma upokojili, som myslela ze to ma sople, ale to ked ho odsavam tak mu ide len take biele a trosku 😅
ahojte kocky, som nestastna, vratili sme sa od doktora, zase mala zase malo pribrala, nemam ju casto krmit ale len kazde 3 hodiny aj ked ju kojim, aby jej mliecko nezatazovalo sustavne zaludok a aby viac vypila naraz a tiez dostala aj antibiotika na dychacie cesty ☹
cafte safce
ja ked to citam co tu pisete a ake trapenia mate, tak mozem byt rada, ze simca je tak spokojnucke babatko 😀 😀
mein za opytanie nic nedas, len si treba uvedomit, ze malicky bol spavy a teraz zacina!zit!, takze sa musi dostat do normalu akoby bol novorodenec...na porodke tiez ostali maminy prekvapene ake maju cule deticky, ked im odisla zltacka 😉 😀 😀
aela moja tiez za ttri tyzdne pribrala len 300g a teraz za posledny 400 😉 😀 😀 takze klud...davaj jej ked je hladna ale po UM by mala dlhsie vydrzat...skus cumel- simcu s tm niekedy oklamem 😀
mein a pri kolike by mal plakat bolestivo 😒 to uz viete rozoznat ze to je plac od bolesti....simca ma asi 5 druhov placu 😉 a vacsinou len mrnci, ze chce spat alebo jest 😀
hej noe a super sprava, ze ti nemusia zase podvozok opravovat 😀 😀 😀
iwka - 😀 😀 😀
no ale už neni taka ako predtym
presne aj my mame viac druhou plaču a viac menej taki prefikani plač ma
od bolesti plač sme ešte nemali
moj je tiež dobručky zaspinkal teraz sam a ocino išiel kočikovať nech sa on brodi 😀
ja upracem a idem za nimi von
tak papa
a detičky mate zdrave tak sa tešte a nehladajte na nich chyby 😀
noemi- si super, mas pozitivny pristup, dobre sa to cita 😉
aj nas ma take vselijake place, som zvedava na ten zajtrajsi po ockovani 😅
jaaaj lubi tak to vam nezavidim...ja ten plac od bolesti neznasam...a este aj ked ju ukludnim, tak po minutke da take, ze leeee...akoze sa musi postazovat 😀 😀 my ideme tiez do poradne po mesiaci, tak som zvedava ako dopadneme,lebo slecna je este stale lenoska a malo dviha hlavicku 😀
noe 😉
saska, ten chrapot, či čo to je, máme aj my, je to totál nechutné...mm má na to nervy, že mu to hrozne vadí
ja to neriešim, keďže bolo povedané, že to treba iba z toho vyrásť, ale možno to 17teho na poradni iba tak spomeniem
ozaj, čo sa to očkuje po tom 10w1d??? šak neviem, čo nám to budú pichať 😅 😅
ono je dobre byt v pohode a prilis deti nesledovat...ale ked mate nejaky problem treba sa poradit s lekarom...napr. ten reflux...fakt moze dost ublizit ak sa to neodsleduje...mozu sa grcky dostat do pluc, do dychacich ciest a sposobit chronicke ochorenia a alergie na cely zivot...takze to treba minimalne prekonzultovat s lekarkou...najma ked po kojeni kasle alebo silno stikuta...nam ho zvykne vzdy na kazdej kontrole prezriet, popocuvat a kedze vie, ze mame ten silny reflux, vzdy tomu venuje patricnu pozornost...
cez den sa mi neda spat a len tak lezat 😝 🙄 a pritom som unavena ako pes 😝
ten chrapot mame aj my,ale ked ste pisali, ze je ok a mala nema sople, tak to neriesim,ale spomenula som to v poradni a ona doktorka nas aj tak vzdy popocuva, takze viem, ze to nie je nic vazne 😀 😀
ako pisala noe aj ja som pri prvej dcere vsetko sledovala a to mam mamu sestricku 😉 😀 😀 takze ma uzenmila 😀
ja sa len bojim teploty, lebo soms i zazila s oboma febrilne krce ☹ zevraj deti do troch rokov nemaju este tak mozog vyvinuty a preto sme skrcovali, lebo teplotu mali obaja len 37,5 😒 a to by som vam nepriala zazit ☹ dieta v krcoch a bezvedomi 😒
mnaam prave tlacim haluskyy a simca vyprava levovi v postielke 😀
iwa, moja nechce cumel, napina ju, ma ten najmensi od MAM, aj cumel na flaske ju napina, vypije len ked ma naladu, alebo je uz fakt hladna, neviem... vcera som nutrilon 4x vyliala, ked som jej zarobila a nechcela pit, az na piaty raz vecer vypila, doky vravel, ze ked nevypije, mozem dat do chladnicke a dat neskor zohriate, kocky davate aj vy niektora zarobene UM do chladnicky?
rush dik za podporu 😉. tak ako hovoris, pre istotu. ja som fakt z tych menej uzkostlivych, ale uz som si tu pripadala ako hysterka. 😅

ja len ze kamoska, co mala tieto problemy s malou, tak tiez jej vsetci hovorili, ze je hysterka, ze to nic nieje, ze deti to takto mavaju a nakoniec to malej preslo do chronickeho stavu. no a potom su deti nachylne na zapaly pluc atd. ja nie som vobec uzkostliva matka, ale toto sa mi nezda