icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

zuzankaro
3. feb 2010

ahojte, tak my sme spat od dr. maly uz vazi 6,160kg a meria 60cm, no riadny macek! pochvalila ho ako pekne drzi hlavicku ked ho tahala do sedu za rucky a aj ked je na brusku, maly mal naladicku, usmieval sa a potom to tam vsetko ocikal 😀 . moj ma s kakanim trosku problem, kaka len 1, alebo 2x denne tak mi odporucila tu biogaju a ze mam davat castejsie pit kamilkovy caj
o vlasoch mi nehovorte su slabucke a tiez hodne padaju 😢
pasticku aj moj cuca, tak mlaskaaa, zlaty je a slinta az az hlavne ked je na brusku

millada
3. feb 2010

mam pocit, ze ju svrbia tie lička, lebo si tam aj 2x poskrabala a stale si tam ide pästičkami, chudatko. Dufam, ze jej ta mastička pomoze 😔

iwi, a čo tvoja mala dneska? Neposlucha? 😀

millada
3. feb 2010

zuzankaro, no pekne priberat 🙂 A to je malo, ked kaka 1 az 2x denne? Aj moja len tak kaka a som myslela, ze to je v pohode 😨

lubkaeck
3. feb 2010

no caute- mlady muz stiahol veselo 60tku sunaru po kojeni a teraz zaspal, ale este asi bude chciet 😅

no a vlasy? pred par rokmi som ich mala raz tolko, toto je uz len taky zvysok 😖 a co mi ostane na hlave teraz tak to neviem 😅

iwa - noo aj my sme mali divny den, a zajtra? noo to bude vesele 😅

no idem zalahnut, kym drobec buva 😅

dobru noc 😉

zuzankaro
3. feb 2010

millada len ja dokrmujem nutrilonom a z toho dost zapeka, a casto s nim musime cvicit aby sa vykakal, inak ciste kojene deti nemusia kakat aj niekolko dni

vlastulka
3. feb 2010

uauau Zuzankaro, aká váha.. O takej my ešte budeme dlho snívať 😀

Naša madam potiahla z prsa iba 30ml, tak som jej išla dať sunar, no a naň robila také ksichtíky, akoby som jej dávala kyslý citrón 😀 Tak som jej aspon 20ml nakvapkala do úst, lebo ani flašu nechcela 😅
Koľko kg ste pribrali od narodenia? Nech viem porovnať aspon troška...

iwa1
3. feb 2010

milli my mame na striedacku take dn, ze bud spi ako vcera furt, len s polhodinovymi pauzami alebo ako dnes max. 20min. a potom hore hodku a pol 🙂 😉 a potom je protivna lebo je unavena a nevie zaspat 😠 ale uz spi 😀 😀

zajtra mame poradnu a som zvedava co bude 🙂

zuzankaro 2x denne je malo? 😕 simca kaka raz za tri dni 😉 😀 😀 a to ju kojim a aj dokrmujem, teraz zhltla 60 UM 😉

a dosla som na to, ze musim brat homeo aby som mala mliecko 😉 uz teceeeee 😀

vlastulka
3. feb 2010

Iwi ako a kedy ju dokrmuješ? Myslím či ráno-poobede-večer? Kolko krát za den?

zuzankaro
3. feb 2010

iwa a simca sa vykaka sama? teda nepomahas jej cvicenim alebo rurkou? no my nasmu musime pomoct, len obcas nas prekvapi ze v plienke nieco najdeme, preto som to dr. spominala

zuzitka
autor
3. feb 2010

ahojky

ja si musím zaklopať, môj drobec je v pohode, nič ho nebolí, nič netrápi. len papá, kaká, rehoce sa, vypráva a spí 🙂 dokonca som prestala aj nutrilon dávať, teda len kojíme 🙂

tak dúfam, že mu to vydrží, a že sa nič nedokašle 😉

keby mu bolo niečo, tak tiež stresujem 😅

zuzitka
autor
3. feb 2010

trimi ... ja tu propagujem od začiatku modrú indulonu 😀 😀 😀

vlastulka
3. feb 2010

Zuzi a ty ako si často dokrmovala?

zuzitka
autor
3. feb 2010

vlasti ... dávala som za deň 1-2 dávky po 30ml, ked som spravila 60ml, tak ajtak vypil len 30ml

teraz mu stačí len moje mliečko

meinkonka
3. feb 2010

no ja tiez len kojim a zda sa, ze sa dostavame do dobrych kolaji. za 3 dni sme pribrali 110g takze za tyzden by sme mohli aj 250g dosiahnut nie? takze uz mame 4.270g jupiiiiiiiiiiiiiii. ale asi najmenej zo vsetkych vianocnych babatiek 😒

iwa ani tbc. koli tej zltacke az v 3. mesiaci

meinkonka
3. feb 2010

baby to uz sa mozeme kupat???????

vlastulka
3. feb 2010

No asi začnem aj ja tak raz-dva razy za den ten nutrilon.. Lebo pomalinky priberáme..
Mein my máme 4600g a to pri narodení mala 3720g.. takže ešte ani kilo sme nepribrali 😒 Ale mein, to asi naše detičky poznačila tá "hnusná" žltačka, preto tak pomalinky priberajú..

meinkonka
3. feb 2010

vlastul my sme mali 3700g pri narodeni, takze este ani pol kila 😒

betyna8
3. feb 2010

mein,neboj Markus dobehne aj naších papkáčov ,skôr či neskôr 😉
kupať sa podľa mňa už môžeme.
Moj malý ma tiež niektore z priznakov,ktore ste tu opisovali,pučí sa, slintoší,rozhadzuje rucickami a kopka si,sem tam plačka ale je celkom v pohode,tak tiež zatial nestresujem.Je mi ho luto ,ked tak plačká,ale ono to prejde a je zas dobre.Musi z toho vyrast.

vlastulka
3. feb 2010

Aha mein..takže nie som sama, čo máme tak málo. Snad teda čoskoro dobehneme tých papkáčov tady 😀
A ty mein aj dokrmuješ či len kojíš?

meinkonka
3. feb 2010

teraz uz len kojim, podla mna uz mam celkom dost mliecka, tak akurat. minuly tyzden sme pribrali 190g a teraz uz za 3dni 110g. tak verim, ze uz to bude len lepsie a lepsie 😉

idem buvat bru nocku 😔

meinkonka
3. feb 2010

vlastul my sa asi budeme musiet zaradit medzi netabulkove deticky 😉

zuzitka
autor
3. feb 2010

no alex mal pri narodení 4070g, ale schudol na 3810g .... a má už asi 7000g ... presne mi to povedia na poradni v pondelok. ale teda priberá nejak moc na môj vkus 😅 😅

vlastulka
3. feb 2010

Zuzit náááááá pekne teda priberáte 😀 Akurát teraz som niekde na nete čítala, že dieťa by malo mať dvojnásobok svojej pôrodnej váhy okolo 5. mesiaca... No tak vy už daleko od toho nemáte 😀
Mein tak ste sa už pekne rozpapali, to sa o nás nedá povedať 😒 Už jej zrejme nestačí moje mliečko, tak od zajtra začínam riadne dokrmovať asi aj ja už 😒
Už došiel mm z futbalu, tak letíííím źa ním do postele aj ja..
Brú nocku všetkým 😔

zuzitka
autor
3. feb 2010

vlasti ... ja neviem, prečo je taký macko... ale hlavne, že je zdravý 🙂
my sme v podstate preskočili oblečenie pre novorodeniatko 😀 😀

bruuu noc

triminka
3. feb 2010

zuzi - aka si ty doctorka 🙂 s tou indulonou myslim 🙂 ja som ju s tym uz natierala ked mala tie licka strasne suche a pomohlo to

inak herecku som po 7h spanku zobudila,dala jest a spi zasa...tak dufam,ze v noci prespi tiez... 😅

zuzitka
autor
3. feb 2010

trimi ... mne tú modrú indul. poradila tiež kožná pri samkovi, ked mu ten atopic.ekzém nabehol, takže teraz alexa natieram len modrou, občas nechtíkovou indulonou, striedam to s avirilom 🙂

triminka
3. feb 2010

zuzi aviril mam aj ja doma...len teraz davam mast z lekarne co mame od dr....tak zatial budem davat tu a potom prejdem na aviril+indulona podla potreby 🙂

inak dokedy ste prali v detskych praskoch?

pietra
3. feb 2010

triminka, ja dcerine veci periem v detskom prasku doteraz a to uz ma 2,5 roka 😅

pietra
3. feb 2010

ja som dnes totalne znicena, Marco takmer cely den nespi 😝

zuzitka
autor
3. feb 2010

ja budem prať asi tak do 1 roka 🙂