Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mam pocit, ze ju svrbia tie lička, lebo si tam aj 2x poskrabala a stale si tam ide pästičkami, chudatko. Dufam, ze jej ta mastička pomoze 😔
iwi, a čo tvoja mala dneska? Neposlucha? 😀
zuzankaro, no pekne priberat 🙂 A to je malo, ked kaka 1 az 2x denne? Aj moja len tak kaka a som myslela, ze to je v pohode 😨
no caute- mlady muz stiahol veselo 60tku sunaru po kojeni a teraz zaspal, ale este asi bude chciet 😅
no a vlasy? pred par rokmi som ich mala raz tolko, toto je uz len taky zvysok 😖 a co mi ostane na hlave teraz tak to neviem 😅
iwa - noo aj my sme mali divny den, a zajtra? noo to bude vesele 😅
no idem zalahnut, kym drobec buva 😅
dobru noc 😉
millada len ja dokrmujem nutrilonom a z toho dost zapeka, a casto s nim musime cvicit aby sa vykakal, inak ciste kojene deti nemusia kakat aj niekolko dni
uauau Zuzankaro, aká váha.. O takej my ešte budeme dlho snívať 😀
Naša madam potiahla z prsa iba 30ml, tak som jej išla dať sunar, no a naň robila také ksichtíky, akoby som jej dávala kyslý citrón 😀 Tak som jej aspon 20ml nakvapkala do úst, lebo ani flašu nechcela 😅
Koľko kg ste pribrali od narodenia? Nech viem porovnať aspon troška...
milli my mame na striedacku take dn, ze bud spi ako vcera furt, len s polhodinovymi pauzami alebo ako dnes max. 20min. a potom hore hodku a pol 🙂 😉 a potom je protivna lebo je unavena a nevie zaspat 😠 ale uz spi 😀 😀
zajtra mame poradnu a som zvedava co bude 🙂
zuzankaro 2x denne je malo? 😕 simca kaka raz za tri dni 😉 😀 😀 a to ju kojim a aj dokrmujem, teraz zhltla 60 UM 😉
a dosla som na to, ze musim brat homeo aby som mala mliecko 😉 uz teceeeee 😀
Iwi ako a kedy ju dokrmuješ? Myslím či ráno-poobede-večer? Kolko krát za den?
iwa a simca sa vykaka sama? teda nepomahas jej cvicenim alebo rurkou? no my nasmu musime pomoct, len obcas nas prekvapi ze v plienke nieco najdeme, preto som to dr. spominala
ahojky
ja si musím zaklopať, môj drobec je v pohode, nič ho nebolí, nič netrápi. len papá, kaká, rehoce sa, vypráva a spí 🙂 dokonca som prestala aj nutrilon dávať, teda len kojíme 🙂
tak dúfam, že mu to vydrží, a že sa nič nedokašle 😉
keby mu bolo niečo, tak tiež stresujem 😅
trimi ... ja tu propagujem od začiatku modrú indulonu 😀 😀 😀
Zuzi a ty ako si často dokrmovala?
vlasti ... dávala som za deň 1-2 dávky po 30ml, ked som spravila 60ml, tak ajtak vypil len 30ml
teraz mu stačí len moje mliečko
no ja tiez len kojim a zda sa, ze sa dostavame do dobrych kolaji. za 3 dni sme pribrali 110g takze za tyzden by sme mohli aj 250g dosiahnut nie? takze uz mame 4.270g jupiiiiiiiiiiiiiii. ale asi najmenej zo vsetkych vianocnych babatiek 😒
iwa ani tbc. koli tej zltacke az v 3. mesiaci
baby to uz sa mozeme kupat???????
No asi začnem aj ja tak raz-dva razy za den ten nutrilon.. Lebo pomalinky priberáme..
Mein my máme 4600g a to pri narodení mala 3720g.. takže ešte ani kilo sme nepribrali 😒 Ale mein, to asi naše detičky poznačila tá "hnusná" žltačka, preto tak pomalinky priberajú..
vlastul my sme mali 3700g pri narodeni, takze este ani pol kila 😒
mein,neboj Markus dobehne aj naších papkáčov ,skôr či neskôr 😉
kupať sa podľa mňa už môžeme.
Moj malý ma tiež niektore z priznakov,ktore ste tu opisovali,pučí sa, slintoší,rozhadzuje rucickami a kopka si,sem tam plačka ale je celkom v pohode,tak tiež zatial nestresujem.Je mi ho luto ,ked tak plačká,ale ono to prejde a je zas dobre.Musi z toho vyrast.
Aha mein..takže nie som sama, čo máme tak málo. Snad teda čoskoro dobehneme tých papkáčov tady 😀
A ty mein aj dokrmuješ či len kojíš?
teraz uz len kojim, podla mna uz mam celkom dost mliecka, tak akurat. minuly tyzden sme pribrali 190g a teraz uz za 3dni 110g. tak verim, ze uz to bude len lepsie a lepsie 😉
idem buvat bru nocku 😔
vlastul my sa asi budeme musiet zaradit medzi netabulkove deticky 😉
no alex mal pri narodení 4070g, ale schudol na 3810g .... a má už asi 7000g ... presne mi to povedia na poradni v pondelok. ale teda priberá nejak moc na môj vkus 😅 😅
Zuzit náááááá pekne teda priberáte 😀 Akurát teraz som niekde na nete čítala, že dieťa by malo mať dvojnásobok svojej pôrodnej váhy okolo 5. mesiaca... No tak vy už daleko od toho nemáte 😀
Mein tak ste sa už pekne rozpapali, to sa o nás nedá povedať 😒 Už jej zrejme nestačí moje mliečko, tak od zajtra začínam riadne dokrmovať asi aj ja už 😒
Už došiel mm z futbalu, tak letíííím źa ním do postele aj ja..
Brú nocku všetkým 😔
vlasti ... ja neviem, prečo je taký macko... ale hlavne, že je zdravý 🙂
my sme v podstate preskočili oblečenie pre novorodeniatko 😀 😀
bruuu noc
zuzi - aka si ty doctorka 🙂 s tou indulonou myslim 🙂 ja som ju s tym uz natierala ked mala tie licka strasne suche a pomohlo to
inak herecku som po 7h spanku zobudila,dala jest a spi zasa...tak dufam,ze v noci prespi tiez... 😅
trimi ... mne tú modrú indul. poradila tiež kožná pri samkovi, ked mu ten atopic.ekzém nabehol, takže teraz alexa natieram len modrou, občas nechtíkovou indulonou, striedam to s avirilom 🙂
zuzi aviril mam aj ja doma...len teraz davam mast z lekarne co mame od dr....tak zatial budem davat tu a potom prejdem na aviril+indulona podla potreby 🙂
inak dokedy ste prali v detskych praskoch?
triminka, ja dcerine veci periem v detskom prasku doteraz a to uz ma 2,5 roka 😅
ja som dnes totalne znicena, Marco takmer cely den nespi 😝
ja budem prať asi tak do 1 roka 🙂

ahojte, tak my sme spat od dr. maly uz vazi 6,160kg a meria 60cm, no riadny macek! pochvalila ho ako pekne drzi hlavicku ked ho tahala do sedu za rucky a aj ked je na brusku, maly mal naladicku, usmieval sa a potom to tam vsetko ocikal 😀 . moj ma s kakanim trosku problem, kaka len 1, alebo 2x denne tak mi odporucila tu biogaju a ze mam davat castejsie pit kamilkovy caj
o vlasoch mi nehovorte su slabucke a tiez hodne padaju 😢
pasticku aj moj cuca, tak mlaskaaa, zlaty je a slinta az az hlavne ked je na brusku