icon

Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!

zuzitka
12. jan 2010

🙂 🙂 🙂

kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉

tak podte a píšte 😀

mucher
14. jan 2010

meinkonka -skús budiť mimi cez deň každé 3 hodiny na papanie, cez noc môže spať aj 4-5 hodín
Ja som mala ten istý problém so stolicou a malo mi pribral,zastupujúca pediatrička mi naordinovala beba HA- Čo som ja odmietla dávať, lebo viem, že potom by mi nechytil prsník-mám skúsenosť so starším..volala som laktačnej poradkyni, tá povedala, budiť aby sa napapkal ked mu netečie...stláčať prsník aby mu rýchlejšie tieklo.....výsledok stolice sú také ako maju byť a váha
Narodenie 4350g , po prepustení z nemocky...22.12: 4070 a u lekárky 11.01. 4750g... tak pekne priberá
Je tu jedna zláátučká baba annag-ak máte problém --kontaktujte ju...vo vyhľadávači a má aj stránku
http://dojcenie.wordpress.com/
a prikladať často
kim_rossi_stuard
som si naštudovala sendy--kde sa daju kúpiť navýhodnejšie?
...a používame plienky babylove a momentálne aj pampers

kim_rossi_stuard
14. jan 2010

dobree ranko 🙂
aj ked je skoro obedik, dnes sme pekne spinkali asi dohnala tu noc predtym 😉 ale vstali sme o 9, ale mame upratane, navarene, oblecene a teraz o 1 idem na celotelovu masaz 😀 milujem masaze 😀
asi som masazomaniak 😎

mucher- sendi su take ortopedicke co netrebap od ne bavlnenu plienku, take modernejsie 😉 ja ich mam preto rada, lebo ked som malej dala este aj tu plienku navyse vyzerala ako keby mala okolo pasa polku skrine 😒
tieto su praktickejsie mozes aj na saty dat 😉 ja som ich kupovala cez web, stali okolo 9ecok 😵

saska- vdaka, pokukam dnes vecer a nieco poriesim 😎
pekny dnik baby 🙂

meinkonka
14. jan 2010

baby som z toho zufala, na jednej strane som stastna, ze spinka ale na druhej nestastna, ze malo papa ☹

saska tiez mojho beriem ako menej tyzdnoveho, kedze malo papal pre zltacku tak mu teraz nemozem narvat zrazu 150ml nie?

a som zistila, ze ked vela spapa, tzn. z mojho prska a dotlacim bebu, tak 120ml dokopy, tak mu je vela a mi zvracka. a z toho UM mu zle travi, normalne mu to stoji v zaludku a nemoze dychat, musim ho mozno aj po pol hodine zasa dvihnut odgrgnut. neznasam UM 😝

mucher, uz som pisala annag. cakam na jej odpoved 😉 totiz ked maleho zobudim, tak on je velmi nervozny a tiez ked ho prilozim, tak par krat potiahne a zasa spi. takze to asi nema vyznam ☹

zvalka
14. jan 2010

Bety,ja som to odniesla hned a hned aj peniazky poslali 😉

meinkonka
14. jan 2010

ja este nemam vybavene papiere 😒 nemam cas, uz to musim poriesit.

iwa1
14. jan 2010

ahojte maminy...uz som chcel napisat tehule 😀 😀

mein ja mam ten isty problem, ze mi nechce jest, vypije max. 40ml UM a dost a spi a posledne dni si vyzaduje dudel...dam jej ho a zaspi sama 🙂 ale nechce jest...normalne jej ho musim vytiahnut a vopchat flasu 😠

zuzankaro nic si z toho nerob, ze dokrmujes, aj ja a uz som zmierena, ze nebudeme sa len kojit ☹ co uz, ved sa za to nestriela 😉

zvali kraaaasne fotecky 😉 mi ideme v utorok, tak sa vytesujem uz tyzden 😀 😀

babule nezabudnite si ist do 45 dni od narodenia dietata na socialku(nie na urad prace) vybavit II. pilier a nech stat za vas odvadza odvody ked budete na rodicaku, inak vas budu brat ako nezamestananu a budu vam chybat roky do dovolenky 😉 na socialke vam daju take tri papiere...len si ich treba pytat 😀

mucher
14. jan 2010

ani ja ešte nemám pepiere, až po kontrole gynd. nech tam nemusím behať 2x

iwa1
14. jan 2010

mucher na gynde mi to dnes potvrdia, ked ich ovsem nezabudnem ako u detskej 😀 😀

booooze mala zaspala s dudlom a ja namiesto toho aby som sa sla dat dokopy, tak tu vypisujem na nete 😠 😀 😀 cista zavislost 🙂

sasi nam sa stalo to co vam vcera v noci a to, ze si "vynutila" caj 😕 prvykrat mi vypila caj a aj to 50ml naraz 😕 som len pozerala ze coooo? 🙂 doteraz ho nechcela...a tak som si spomenula na teba 😉

saska73
14. jan 2010

kua kim_rossi, že masáž, to stíhaš aj takýto luxus, ticho závidím 😉

už som to tu písala - z ortopedických obyčajných poštoliek som vystrihla ten plast aby sa mu ritulka nezaparovala

na ten úrad práce sa nesie čo ?, rozumieme tomu správne:

- žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa (dali nám na matrike)
- žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa (stiahla som si z netu) - tu sa dáva podpis a pečiatka gynekologa
- potvrdenie od pediatričky, že sa dieťa dožilo 28 dní - na to je nejaké tlačivo alebo to dr. vypíše na obyč. papier?
- občiansky preukaz, rodný list dieťaťa (fotokopiu aj original)
- fotokópiu mojej bankovej kartičky
- potvrdenie zdravotnej poisťovne, že matka dieťaťa bola pred jeho narodením 12 po sebe idúcioch mesiacov povinne alebo dobrovolne poistena.

zvalka
14. jan 2010

Mne nabehlo akurat tych 20tis. Uz 🙂 aj materska 🙂
mata,15 ks foto 25e

millada
14. jan 2010

saska, presne, v spanku detičky rastu. A ja som bezradna z tej nasej Ninky. Ona niekedy skoro vobec nespi cez den. Včera spala len hodinu, kym bola v kočiku a potom az o polnoci zaspala 😢 Niekedy uz zaspava a potom sa strhne, otvori oči, ma ich unavene, červene, ale ako by si hovorila, ze "nie, nesmiem zaspat!" 😔

sasi, aj to france lait je vraj sladšie mlieko, mozno to mu bude chutit 😉

a ked krmite z flase, davate medzi tym odgrgnut alebo naraz celu davku? Lebo nasa vypije čast, potom vypluje, dam ju odgrgnut, ulozim. A ona zasa plače, tak jej dam ešte a ona zasa pije a tak to trvaaaaaaa dlhoooo 😒

iwa1
14. jan 2010

saska na urad prace som odniesla to co som na matrike dostala a kopiu RL a ona mi dala vsetky ostatne papiere 😉 co som dala jeden pediatricke potbrdit, jeden mi dnes na gynde orazia a jeden mam ako cestne prehlasenie, ze simca je tretie dieta 🙂

na socilaku som odniesla kopiu RL a dali mi tie papiere na II. pilier 😉

saska73
14. jan 2010

iwa - dak,. II. pilier som už dávno vybavila, len toto na tých 20 tis. nejako meškám a prašule sa hodia

millada
14. jan 2010

ja teraz trochu nerozumiem. My dostaneme tych 20 000,-, potom zvyšných 8000,-, matersku a tiez pridavky na deti??? 😕 Tie su kolko?

iwa1
14. jan 2010

millaDI ako kedy davam grgnut, ked vidim , ze ju tlaci, tak dam 😉 inak aj simca to robi, ze uz uz zaspava a rozhodi rucickami a sme hore 😠 😀

millada
14. jan 2010

iwi, presne s tymi ručičkami 😀

iwa1
14. jan 2010

sasi tyx 20 tisic ti neujde, tam nie je termin 😉 ale hodia sa 😀

milladka dostanes 20 440 + kocikovne cca 4000 + priadavky + matersku 😉

iwa1
14. jan 2010

saskaaaa 😀 😀 😀 😀 som sa nasmiala 😀 😀 😀 to je strasneee

mucher
14. jan 2010

Tak toto môže napadnúť len muža 😀 😀 😀
milené 🙂

aela
14. jan 2010

millada, aj moja cez den dost malo spi, teda do jednej spi len tak, ze na chvilku zdriemne, mozno pol hodku, dnes ani to nebolo, ale dala som jej espumisan kvapky, dobre sa vyprdkala aj pototo 😀 a o jednej konecne zaspala, pocitam, ze bude spat tak do 17-18 h a potom zas do desiatej budeme hore a noc prespi, tiez sa vecer dve hodiny nosime, kym zaspi poriadne, no ale co by mm kvoli malej neurobil 😀 😀 😀

veronika60188
14. jan 2010

dievčatá,aj vaše detičky sa povyhadzovali? moj sa vysypáva od nedele

beruska.zuzanka
14. jan 2010

Uff, my konečne buvame, o dvanástekj sme sa kojili a kŕmili a potom dve hodiny koncertovali.... konečne buvame 🙂

veronika, nie, moja nie je vyhádzaná a to som už aj čokoládu jedla, teda len kúsok a vanilkové rožky, kde sú orechy a nič jej nie je... akurát nejem arašídy, to ani inokedy, citrusy a iné tropické ovocie a nafukujúce potraviny... 🙂 🙂

veronika60188
14. jan 2010

beruska,tiež si dávam pozor, aj keď na čokoláde fičím skoro od začiatku,tak snáď to z toho nebude.ja len viem, že kamarátkam sa bežne po tom treťom týždni bábatká vyhodili tak cca na 3 t, nech jedli, či nejedli čokoľvek,ani zmena prášku nepomohla,ani kúpele, nič.vačšinou to lekárka zhrnula,že sa bábatko v tomto období čistí.náš priberá neskutočne

veronika60188
14. jan 2010

beruska a kedy vstávate?

zuzitka
autor
14. jan 2010

ahojte

mne dali tlačivá na matrike:

- prídavky na dieťa /okolo 20€/
- žiadosť o rodičovský príspevok /to až mi skončí materská/
- žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa - tu je aj kolonka na potvrdenie od gynekologa
- žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa /tzv. kočíkové/
...sa mi zdá, že lehota na vybavenie je polroka...
- potvrdenie o nároku na materské na účely poskytovania rodičovského príspevku ... toto treba odniesť na sociálku, kde ti potvrdia, odkedy dokedy si poberala materské
- potvrdenie ošetrujúceho lekára na účely posúdenia nároku na prvé, druhé alebo tretie dieťa, kt.sa dožilo aspoň 28 dní

+ všade berte kopiu rodného listu

aela
14. jan 2010

veronicka, tak neviem, ci je to normalne, ja by som sa veru tej cokolady vzdala, keby sa mi mala vyhadzala, ja si davam pozor na cokoladou a sladkost, to veru nejem

beruska.zuzanka
14. jan 2010

tyy brdo veronika, kolko u vas v porodnici stoji nadstandardna izba? ja len koli predstave..... 🙂

zuzitka
autor
14. jan 2010

saska ... to potvrdenie zo zdravotnej poisťovne ... na to máš tlačivo?

beruska.zuzanka
14. jan 2010

veronika, no vstávať na kŕmenie by mala medzi treťou štvrtou ☹ ale bude ľúto mi ju budiť, no čo jesť musí, ta sa napapá a potom snáď zabúva do večera... 🙂