Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
baby ja frflem pri nasich 5.10 kg ... a vy uz 6 kilovych klackov mate. 🙂
inak dnes ideme na kontrolu 6 tyzdnovu. sme isli rano na baby clinicu a doktor tam nebol hlavne ze hovorili vcera ze bude 😠 tak naspat poobede. premavaju snami ty lekari jaaaj
bubacik je hore caute ide sa papat a snad aj prejst
Ahojte 🙂
Mein tak aj vy máte ten fliačik na čele? Mne doktorka povedala, že to zmizne do 6 rokov 😕
ahojte,
aj my sme mali vcera poradnu - alexko vazi 5 kg, za 3 tt pribral 0,4 kg - vraj dobre prospieva, zatial plne kojime 🙂
neviem kolko meria, ale uz vyradujem newborny, lebo dlzkovo sa mi do nich nezmesti 🙂
baby mi uz obliekame bodynka 68ky 😝
v 62kach je uz velmi natesno 😨 sak zachvilu bude nosit veci na rocne deti 😕
napapani sme si pustili uspavanky podhradskej a canakyho a napriek tomu ze sme predtym 3hodky spinkali sme krasne zabuvinkali uz na 4pesnicke 😵
a milujeme plysove hracky...sa na ne usmieva, rozprava im...nacahuje sa za nimi...uz aj cielene sa ich snazi dotknut...a uz niekedy sa podari aj chytit....joj miujem ho...toto je taka laska ze dovidopo 😀 😵 😵
cropi do 6 rokov 😲 preboha
veronikam prajem vsetko naj k meninam 🙂 A idem vas dočitat 😉
dakujem
dnes ma meniny Veronika???
tak mein všetko najlepšie nech maličky poslucha 😉 a robi radosť vam
o čom ste pisali??? no sa my zda že sa tu viac a viac piše žeeeeeeee?????
babo - aj my mame na ličkach pupačiky a povedala že to su poteničky mne sa to tiež nezda
a ešte ste my ani jedna neodpovedali
poteničky potom sa vysušia lebo mu to natieram sudokremom a visušuje sa to
aj ked mne to nepride ako potenička fakt neviem ale hadam lekarka vie
a dnes som najšla za nočnim stolikom pliesen skoro ma šlahlo
tak od tadeto ideme preč ked tu je pliesen
manžel to vystriekal a riadne smrdi
a to som pred mesiacom prehadzovala postel a nič tam nebolo a za mesiac pozri ho 😠
vsetko najlepsie mein / malo starosti a vela radosti 😵
Kedy davate spat babätka? Ja nejako večer neviem spravit ten rezim. Cez den je to celkom pravidelne, ale večer sa snazim ju uspat medzi deviatou-desiatou. Niekedy aj zaspi, ale o jedenastej, je zasa hore. Ona ma furt na nočny spanok az 23,00 😔
A cez den aj uspavate, alebo len date lahnut a zaspinka same??? 😕
cropina fliačik do 6 rokou fuuuuuuuuuha
to asi nie ja čakam že to zmizne do pol roka 😕
dominika mala na viečku fliačik a ked plakala tak až zbordovel a zmizol do pol roka
a mali ma tiež na čielku a doktorka povedala tiež do pol roka a že to je z toho ako ležal v brušku bol čelom opreti o maternicu a to sme si všimli aj na 4D sone ako mal čelo oprete tak zanechalo otlačok 😉
milada - o 20 sme všetci tvrdi
a dnes som zaspala skor ako deti
tie zaspali same asi neskor 😀
ja neuspavam vobec dam cicik a ked je unaveny už z toľkeho trasenia ručičiek tak zaspi hned na ciciku
a v noci tak isto a ked by ešte chcel nahodou papať dam dudlik a zadudluje a spi dalej 😉
cropi a nie je to do 6 mesiacov? moja prva dcera to tiez mala na cele a do par mesiacov jej to zmizlo urcite 😎
ja sa vytesujem, dnes ma mala asi dobry den, krmime kazde 3 hodky a asi uz je dobre hladna, zakazdym vypije 40 ml UM a spokojna odfukuje jupiii 😀
millada, moja prva dcerA bola tiez taka sova, vzdy zaspavala medzi 22 - 23 a rano spala aj do desiatej a to jej aj ostalo, aj teraz byva dlho hore a rano by spala a potom zaspi do skoly 😀
nasa v poslednom čase nechce byt na ramene na odgrgnutie. Začne sa krutit, mrnčat, neviem ju tam udrzat. Ved musi grgnut, ako ju mam dat??? 😕
iwi, ako to, ze neexistuje predne a zadne mlieko? Ved to aj vidno, ze najprv ide take riedke, priesvitne a potom take hustejšie biele, nie? No kto sa ma z toho vyznat? Vsade inak. Niekde, ze čajik netreba, niekde zasa ze hej... 😒
včera som malu 2x natrela tym kremom na ličkach a krasne jej to pomaha. Ak chcete, kupte v lekarni, vola sa Holtova mastička, poradila mi to len sestrička, lebo dr. tam nebola a fakt to super pomaha. Včera to mala uplne červene a dnes uz vybielene pekne a vysusene. Do zajtra bude jak fotomodelka 😀
lubka - hadam nebude mať maly horučky
jaj tie očkovania aj my slzi vybehnu vždy
mein - tak take situacie ani ja nemam rada ja tiež koľko krat sa prebudim večer a kontrolujem či dycha tiež spinka tak že ani sa nepodne
milada - moj ked si chce odgrgnuť tak sa nehmiri
ale ked sa hmiri moc tak nechce grgať nemusi vždy vtedy si chce poprdkať ked sa tak my zkruca
dakujem baby
milli ja sa pokusam davat spal o 19 ale zaspi az tak o 20, lebo o 19 sa kojime, takze takto mu to trva. a zacinam mu vytvarat aj denny rezim, okolo 7 - 8 vstavame, okolo 10 spat do kocika na 2-3hod a o 15 zasa spat ku otvorenemu oknu na 2hodky. takto by sa mi to pacilo
millada, aj moja sa kruti a place, ked ju chcem dat hned po krmeni odgrgnut, pomaha, ked ju chvilu necham polezkat a az potom odgrgne a je to raz dva
milada - a ta mastička je od čaho nam povedala že poteničky aj na to??? my to už natierame tyžden a zda sa my to škarede
mein, my tiez cez den rovnako, vstava cca 8,30, papat ranajky, potom si drieme v lehatku hojdacom, pokeca so zvieratkami, čo nad nou visia 😀, o 12,00 obed, potom vonku 3 hodky prechadzka, potom olovrant o 16,00 no a potom ešte dve večere...
Aj ho uspavas o tej osmej, alebo sam zaspinka??? Ja by som bola rada, keby nasa aspon o deviatej zalomila 😒
ahojte babulky
noemi, aj my mame vyrazky na tvaricke. na nosteku mame seriu takych bielych, ze mam chut mu ich vytlacit, ale samozrejme, ze to neurobim a pockam, kym mu popraskaju alebo sa vysusia.
a tiez sa mu urobili take drobne vyrazky na brade zospodu a dnes som nasla aj na licku taku cervenu. opytam sa v utork v poradni, cije to ok, ale co som citala, tak taketo vyrazky byvaju. a myslim, ze aj zvalka tu raz pisala, ze to mali a zmizloo. my mame tie na nosteku uz niekolko tyzdnov, ale zatial som kludna, nemyslim, ze by to mal byt daky probelm
millada - my to mame rovnako. cely den ma pekny rezim - spanok, kazde tri hodiny papanie a potom mi hned pekne zaspi. ale vecer sa mu velmi nechce. niekedy sa nam ho podari uspat medzi krmenim o 20 a o 23, ale najviac tak na pol hodku. skor zaspi jedine vtedy, ked sme s nim v spalni, staci, ze lezim vposteli a citam si, vtedy spokojne zaspinka. som rozmyslal, ci to nie je aj tym, ze vecer pride domov aj tato, takze situacii v domacnosti sa zmeni a maly ma konecne dovod byt hore. ale zatial to dako neriesim, pevnejsi rezim nastolim asi az, ked bude mat tri mesiace. oni sa zatial velmi menia. moj idel je, aby mi potom chodil spat medzi 19. a 20.
milada - my robime každy den to iste dokola
rovnako sa budime idem do školky a potom na obed von kočikujeme do 15 potom do školky kupeme v rovnaky čas a zvikol si
ale viem že ked spal do 19 že o 20 nezalomi lebo je ešte malo unaveny preto ho držim dlhšie aby nespal a zaspal o tej pol 8 - až 8
noe, sestrička mi povedala, ze to zvyknu deti mavat. Nepovedala presne, čo to je. Ono to bolo najprv len take suche vyraztičky, ale svetle. Potom jej to velmi zčervenelo, mala lička ja matrioška 😀 Tak mi odporučila ten Holtov krem, aby som 2-3 dni skusila 3x denne natierat. A uz po dvoch natretiach je to krajšie. Ovela!!! Skus, krem nie je na recept 🙂
fialka - z bielimi pupačikmi by som nič neriešila to mala aj mala aj mali to je ok to maju babetka a nevitlačaj nič
ale toto su ine tie sa my nepačia 😉
no ja ho vacsinou uspavam. sam zaspinka len na cerstvom vzduchu rsp. ked ho obleciem do overalu, lebo vie, ze ide na vzduch. ale obcas aj sam zaspinka
aela, aj moja bude asi taka sova 😀 A skusim s tym odgrgnutim, ako pises, ze ju necham najprv polezkat a potom ju dvihnem. Lebo sa mi zda, ze ked ju hned dvihnem, ze jej to nejako rychlo vyjde hore a aj čkat začne z toho 😨
fialka, ja by som tiez chcela aby chodila spat max. o osmej. Hadam po tych troch mesiacoch sa to podari nejako nastavit.
Ale teraz, ked chcem aby zaspala do tej desiatej, musim pri nej sediet, stale jej davat cumel do pusy, lebo ho vypluva, potom plače a to aj pol hodinu robime, az konečne vypluje tak, ze zaspi ☹ Ja neviem, prečo aspon nelezka spokojne, ked je napapana 😔

zuzankaro - no pekná váha aj dĺžka a to ste skôr obaja drobnejší, dobré mliečko máš
Idem niečo nachystať o 15.00 mi prídu sesternice.