Vianočné detičky 2009. Maminy, pridajte sa!
🙂 🙂 🙂
kedže sme si už každá svoj "najkrajší vianočný darček" rozbalila, je načase prejsť do novej témy, kde budeme riešiť radosti i starosti našich detičiek 😉
tak podte a píšte 😀
mein - presne aj my mame taky razim ako si pisala 🙂 niekedy sa to vsak +/- odchyluje ale to je normalne
aela - super ze sa ti mala rozpapkala, len tak dalej 😉
aela, ved u nas to vyzera podobne. Po kupani som myslela, ze bude unavena, ale to len tak chvilu, potom ma oči jak cibule a zurovala by do pol noci 😀 Aspon ze rano spi aj do deviatej 🙂
A to som planovala, tak ako moja mamka, ktora nas so sestrou ulozila aj v lete o siestej a spali sme do rana. Cely večer mala volny 😅
a ako uspavate? Na rukach alebo len ulozite do postielky a nejaka ina finta??? 😕
pravdu povdiac, ja vlasne este stale neviem, co a ako robim. vzdy je to uplne ine. takze o nejakom extra rezime, metodach uspavania, ci poznania, ktory plac co znamena vobec nemozem hovorit. ja som este stale len v zaciatkoch. 😅
milli - s upsavanim je to u nas rozne, niekedy odkvacne sam, a niekedy mu pustim kolotoc - potom sa unavi a schrupne, a potom uspavac poobede je kocik ked ideme von, niekedy ho obliekam a uz je tuhy a niekedy este reve kym prideme k vytahu
miladka - u nas sa uspava stylom ze okupem, nakojim, odgrgnut a ukladam do postielky, polozim a zabalim do deky a do zavinovacky a spi.... sama sa divim ako to hladko funguje 🙂 snad to aj vydrzi.... no a potom papa raz v noci okolo 3, to ako kedy, hodinku je hore a spi dalej....noci si neviem vynachvalit
my sa ten rezim snazime dodrziavat samozrejme ze niekedy to nevyjde, dieta sa neda naprogramovat ale stale skusame, inak ten nas maly by mohol cez den aj dlhsie pospat, ale nastastie je v obdobi ze si porecni uz aj s hrazdickou alebo kolotocom 🙂
my kupeme kazdy druhy den, a potom sa napapa a sam zaspinka do 20 minut, zatial to takto celkom funguje, ked nekupeme aj tak do tej 20:00 je viac menej tuhy
my už asi 5tt máme takýto režim - dúfam, že nám ešte dlho vydrží 😉
kúpeme každý druhý deň okolo 20tej, potom dlhé papanie /asi 30-40min aj s prebalovaním/ UŽ V SPÁLNI a TAKMER POTME!!!! to aby mala znamenie, že ideme chrnieť)), položím do postielky, 5-10min si tam vypráva a spí od tej 21.00 do cca 2.30 - nakrmime, prebalíme, spíme do 6tej, nakrmíme, prebalíme.........a o 7.00hod každé ráno oči vytreští a potrebPuje si poriadne grgnúť alebo aj troška odgrcnúť. Potom mm zoberie preč a ja spím do 9.00 a idem krmiť, už celý deň v obyvačke s nami. Papá každé 2 hodiny /ak sme doma/, alebo po 3 hodinách /ak sme autom, alebo kočíkom vonku/. V noci neplače, ale začne tak krásne nahlas cuckať až sa musím usmievať. Tak ju schmatnem a hneď ceckoš do hubičky, kým stihne začať plakať)).
cief tak to mate teda paradne, zavidim
milli - to s tym cumlom poznam. uz je aj vo vecnych lovistiach, ale ked mu vypadne cumlik, zobudi sa a zlostne krici. niekedy davam cumel aj hodinu.
mein, neklesaj na duchu. system bude casom. u nas je to podobne. rodicia zaciatocnici len skusaju, co ako funguje a co zabera. jedine tie place uz roozoznavam. najvacsi plac je, ked boli brusko, nemoze sa vyprdkat alebo vykakat. taky standardny ukrivdeny, ked je hladny. zlostny a velmi hlasny, ked mu chyba cumlik v puse alebo ked mu betar z nicoho nic vyskoci z pusy. a take pomrnkavanie znamena, mam mokro v plienke alebo som pokandeny az za usami 🙂
Ahojte.my ako cief.kupeme kazdy druhy den,papanie je uz potme a pohojdam na kolenach a dam do postielky.okolo pol 7 az pol 8.ako to vyjde,podla toho,ci kupeme a ako je unavena 🙂
doobeda zdriemne aj sama cez obed 3hodky od 12 do 15.h. A poobede na rukach pospi alebo zase v kociku. Tak nejako...
A milli,aj my aj kamoska mala obdobie,ze tyzden zaspavalo babo o polnoci.preslo nastastie 😉
no dneska idem skusit po kupani ulozit do deviatej a uvidime... 🙂 Ale ona, ked ju po papani večer ulozim, začne plakat a nie je taka spokojna. A plače, plaček a dookola jej musim ten cumlik strkat 😠 🙂
Aj my uz mame uspavanky podhradskej 🙂 vypocujeme vecer.teraz zabuvala pri uspavankach koscovej 🙂
milada - rezim? no tak kupeme vecer o siestej, potom sa vymasirujeme, pocvicime, ulozime do postele a kojime, vacsinou pekne zaspime do pol osmej 😉 aj ja 😀 no budi sa bud o deviatej alebo az po jedenastej, ako ma naladu, potom okolo druhej pol tretej a potom o piatej, ale to je fakt indi-vindi 😅 niekedy som od jednej hore - mozno to vyznie blbo, ale myslim, ze ked pride mm do postele tak malemu to vadi, ten chodi okolo polnoci a maly byva odvtedy zly 😖
potom podla toho ci sa nam este chce spat alebo nie, tak papame po osmej, okolo deviatej ideme von a spinkame v kociku aj domka do tej jedenastej, dvanastej, potom papame a do druhej sm hore, napapame sa a ideme von, alebo sme domka a sme hore 😉 proste stale to nie je o rezime, ale to kupanie o siestej a zaspavanie, to je uz teraz pravidelne (klop, klop)
som zvedava aka bude noc dnesna po tom ockovani 😅 zatial je celkom oki, dala som mu na to octanovu mast a mam nachystane capiky 😉
a canaky a podhradska aj u nas funguje, ale musim spievat a tancovat 😀
cez den nechavate babätka v postielke same? Lebo ja mam postielku v spalni a väčšinou som v obyvačke alebo kuchyni... Alebo ich mate pri sebe?
Robim riadnu anketu, čo? 😀
millada - postielka je u nas len zbytocny kus nabytku, maly je vzdy so mnou, musi ma vidiet, inak je zle 😉
no idem kupat a spat, dobru noc 😉 😀
babulky co znamena kriklavo zelena kaka?
a stacaju/zvyjaju sa vam niekedy deti tak do klbka ako v brusku? lebo mne sa maly tak dakedy zvynie na rukach alebo aj na posteli 😕
prosiiiiiiiiim odpovedzte mi
mein, nas maly sa zvija tak hocikedy, hlavne ked sa prebudza a natahuje 😵
zelenu mal len par krat zatial, a vraj to znamena ze je dehydrovany.... ked kakne po 6-7 hodinach spanku
janula on tak kakol po 2.5hod spanku
mein - myslíš, že sa zvinie do klbka ? možno ho bolí bruško a hľadá si vhodnú polohu alebo tak jednoducho cíti pocit bezpečia
a tá zelená kaka - záleží, čo si zjedla, ak by bol dehydrovaný, tak by mal poklesnutú fontanelu a poprípade môžeš vyskúšať dať vodu či čajík - ak bude smädný, tak to vypije - mám vyskúšané, inak len mliečko chce.
millada, moja mala cez den vobec nespinka v postielke, musi ma pocut, tak spava pri mne v lehatku, v noci spava v postielke
millada - takto si to predstavujem, mať tak od 19.00 alebo od 20.00 už kľud 😵 lenže zatiaľ nehrozí. Ale som už spokojná v noci - spí parádne, od 3 do 6,5 hoidny dokáže potiahnuť a zväčša v noci kojím krátko a hned zaspí.
ciefulik - presne - to nočné zvolávanie - mľaskanie a cmukanie milujeeeeem 😀 Mne to robí aj cez deň, len beda, ked okamžite nedám didi a rozhodnem sa ho prebaliť - urazený až hrúza 😀
hej, to nocne zvolavanie je uzasne - ocka zatvorene, a len vzdycha a toci hlavickou a cmuka 😀 neda sa nanho hnevat nijakovsky....
saska - ako sa ti dari v noci tak rychlo nakojit a spinkat zase? u nas tak hodinu az hodina a pol nez zaspinka zase...
janula - spí medzi nami, tak si ho len pritiahnem a potom odtiahnem, ked si potrebuje odgrgnúť, tak sa ohlási ale zväčša v noci pije rozvážne a hneď zaspí.
Ale čítam, že tebe sa darí dobre uspávať, to zase u nás neexist. Večer všetky vrtule naštartované 🙂 čo sa mi do budúcnosti moc nepáči, to nebudeme mať ani chvíľku pre seba.
čo je to "poklesnuta fontanela"??? 😕
sasi, ako vies, kedy si chce odgrgnut?
milladka - my nechavame sameho cez den v postielke pekne spi ked spi a sem tam tam aj vydrzi s kolotocom sa sam zabavat. nespi inde ako v postielke maximalne v kociku. v posteli s nami sem tam len rano po poslednom kojeni ...
myslite, ze tie lehatka fisher price su tak tvarovane, ze v nom moze byt babätko aj dlhšie? Nemyslim cely den, ale tak hodinku-dve ked ju v tom necham, tak jej to nerobi zle na chrbticu? 😕
millada - začne frkať, prskať, prehadzovať sa, točiť hlavou zo strany na stranu, ak by som ho tak nechala dlhšie aj plakať - zdvihnem na ruky, nedávam na rameno, len tak hruď o hruď , grgne a je pokoj
poklesnutá fontanela - to je na temene, to mäkké miesto, ktoré treba chrániť, kým nespevnejú lebečné kosti, akokeby sa trošku prepadlo, ked je dieťa dehydrované, tak som čítala, raz sa mi zdalo, že malý moc riedko kaká a veľa, tak som mylsela, že má hnačku, ponúkla som čajík a úplne ho hltal, inak ho nechce
mein - som sa pobavila že nevieš čo ako robiš stale inak
a moj sa vobec nezvija bolesti nemal doteraz nikdy klop klop
jeho musi to bruško bolieť moc a už si skušala dnes tu rurku na vyprdkanie???

millada, mne sa to u laury nepodarilo to spanie nastavit skor nikdy, som ju kupala o siedmej, o pol osmej najedena spokojna zaspala a o osmej uz mala oci ako sova a do desiatej bola hore, tak som sa s tym zmierila a spavali sme rano do pol desiatej 😀