Výhody a nevýhody vodičáku na automat
Je tu niekto kto si robil vodičák výlučne na automat? Neoľutovali ste to časom?
Z každej strany počúvam že je to hlúposť, avšak viem že by mi to uľahčilo šoférovanie keďže to bude pre mňa skor nutnosť ako nejaká vášeň 😁
Naozaj je to taký diametralny rozdiel automat / manuál?
@vroni Inak, keby bolo po mojom a bola by som šéfka vesmíru tak by žiaden manuál nebol lebo šoféri sú ako spomalení film. Nie a nie vbehnúť do kruháča, nie a nie sa poriadne rozbehnúť na zelenej. prdkajú si tam sto rokov na jednotke, potom leeeedva dvoječka. Uplne ako s vypnutou hlavou alebo nohou a rukou keby jazdili. Určite by sa premávka o čosi zrýchlila, najmä v meste keby manuály zmizli z povrchu zemského.
Vodicak iba na automat majú vodiči čo majú telesný postih , tak to ma môj syn a nevýhoda je v tom , že ak by tá stopli policajti a budeš v aute , kde je manuál budeš mať problém a ja zasa neviem šoférovať automat , nejde mi to proste milujem autá s manuálom
@andrejka1974 tak ty si to už dotiahla do dokonalosti. Na automat majú vodičak len ľudia s telesným postihom 🤦♀️ . No jasné, všetci sme postihnutí, asi mentálne však.
A tebe to na automate nejde? Ehm a čo konkrétne ti na ňom nejde? Presúvať nohu z plynu na brzdu? To je veľmi náročný úkon, to na manualy sa nič také nerobí, všakže 🙄
Podla mna to nie je blbost je vela ludi ktory nikdy nebudu musiet riesit manual ved v dnesnej dobe nemas problem kupit automat prave naopak je to stale popularnejsie. Mam napr kamosku ktora sa dlho nevedela odhodlat urobit si vodicak aj zacala ale nezvladla to aj preradovat aj sledovat premavku atd a to je inak sikovna lekarka len proste na to nema bunky a teraz si spravila vodicak na automat a v pohode jazdi
@procrastique “Do práce, kde by bolo od nich služobné auto nejaký vrak určite nenastúpim” …auto s manuálom je pre teba vrak?
@andrejka1974 aj by som ťa nejak okomentovala,ale zvládla si to sama a úplne bravúrne🤦♀️
Ja mam vodicak na manual robeny 22 rokov dozadu, hned som sadla do automatu. Nikdy som manual nepotrebovala z dnes by som sa asi ani nepohla s takym autom.
Na automat sa netreba ucit nic. Nahradne vozidlo v servise si berem automat.
@andrejka1974 ???? 🤦♀️
@a_alexandra_a bežné autá, ktoré má bežný zamestnanec je podľa mňa pojazdná rakva ale to je už na inú diskusiu.
@procrastique ako fakt? To su podla teba ktore auta?
@natalka13 to sú tie, kde keď vyletíš z cesty do stromu alebo prejde kamión do protismeru si to hasiči užijú kým šoféra pozbierajú.
Autorka, rob ako citis. Ja mam vodicak na manual, co som si robila pred 27 rokmi, a nikdy v zivote som manual nesoferovala. Mam automat, aj predtym som mala automat, citim sa pri soferovani komfortne a bezpecne. Nikdy som nemala nutnost soferovat manual, nikdy nebola prilezitost (zvladla by som to, ale nechcem). Cela moja rodina presli na automaty, aj zaryti "manualfanatici". Skratka su ludia, ktori budu este dlho jazdit na manualoch (najma kvoli financiam, lebo tieto auta su z roku Krista a lacne, a niektori preto, lebo stareho psa novym kuskom nenaucis...), ale realita je taka, ze stale percentualne porastie vyroba automatov oproti manualom.
Ak sa citis konfortnejsie a bezpecnejsie, chod do toho, nic lepsie pre seba urobit nemozes....
@sisaka nie ake viem , že syn je telesne postihnutý a ma to priamo vo vodičáku napísané , že môže len automat a nesmie jazdiť na inom aute a preto je lepšie si urobiť normálny vodicak , aby nemala obmedzenia
@lenkasarka čo je na tom celý život jazdím ba manuál a tak mi to vyhovuje , proste neviem prejsť na automat muž ma auto na automat išla som ba ňom trikrát a proste som mala strach a keď nemusím tak nejdem čo je na tom zle
@andrejka1974 nič pre mna za mna jazdi aj na vesmírnej lodi,ale nepíš tu chu.oviny, aké si napísala že; “Vodicak iba na automat majú vodiči čo majú telesný postih”
Dnes si na automat môže spraviť vodicak kto len chce.
@lenkasarka ja som tam ďalej napísala , že je potom problém jazdiť na aute s manuálom priam nesmieš
@andrejka1974 nato ťa upozorňujú rovno v autoškole. Ak robíš vodicak na automat,nesmieš šoférovať manuál. Na manuál si vies vodicak dorobiť.to je všetko.
Ano je pravda , že taký vodicak už môže získať hocikto , nielen telesne postihnutý, ale všetky staršie autá majú väčšinou manuál a je problém potom šoférovať , je lepšie sa naučiť aj manuál a potom automat
A ja som sa s tím stretla až pri synovi a to mám ďalších synov čo si robili vodičáky jeden pred rokom a ten ma normálny a preto som si myslela , že to je ken pri telesne postihnutých
Sa tu hádate o ničom. Nech si každý jazdí na čom chce a na čo si trúfa.
@procrastique, spanie na zelenú či pred kruhacom nie je vecou manuálu ale debilov, ktorý vodičák vyhrali v kartách a jednoducho jazdiť nevedia. Ale padla by si do rodiny, určite by sme sa vedeli na tému vodičák povadiť 🤣🤣🤣
90% jazd jazdim na dialnici, zaradim 5/6 podla auta, tempomat a iba tocim volantom. Mame aj aj, uprimne povedane, je mi srdecne jesno, co soferujem. Ale mam ovela viac na manuale a teda, ked som musela soferovat automat, tak mi preradovanie chybalo...
Ja som si robila vodicak na manual pred 17 rokmi a ak by sa vtedy dal robit vodicak na automat, spravim ten. Ked si raz bude robit syn/dcera vodicak, kludne jej odporucim iba automat. V nasej rodine mam iba automaty od roku 2014. Naposledy som pred 4 rokmi kupovala nove s autom, mam Opel Corsa. V ponuke su aj male vozidla s automatom, vsetky od koncernu VW (Aj Seat, Skoda) maju celkom dobry DSG automat a rovnako aj Peugeot, Citroen. Dnes nie je problem kupit auto s automatom a vobec sa nemusi jednat o strednu/vyssiu triedu. Ak by som si pozicala auto, v pozicpvni maju bez problemov vzdy automat a cudziemu by som manual nikdy nesoferovala.
30 rokov som šoférovala na manuále, teraz 10 rokov automat, manuál mi nechýba, ja by som si spravila na automat, zrejme do budúcna bude manuál pre autíčkarov ktorí sa vyžívajú v jazde, pre praktické využívanie ti stačí automat
@a_alexandra_a strašne dramatizuješ, ako keby bol manuál boh sveta. Predstav si že drvivá väčšina firiem prešla už daaaavno na automat. A napriek tomu, že som vodičák urobila na manuál, tak som nikdy manuál nešoférovala, v práci sme mali 2 autá obe automat. Doma mám automat. Ak uvidím zraneného človeka, tak mu volám sanitku a nesúkam ho do auta - si chýbala na prvej pomoci? 🤦♀️ také aj onaké konšpirácie tu dávaš a každá jedna má jasnú odpoveď, že manuál bežný človek už nepotrebuje 🙂
NIKDY nemôžeš vedieť kedy budeš potrebovat šoférovať manuál.
Ja si neviem predstaviť mať vodičák len na automat. Už roky máme doma len automat, ale… Auto išlo do servisu, ponúkli nám náhradné, k dispozícii bol však len manuál. Pre isté okolnosti sme museli požičať auto z požičovne. Opäť, vtedy bol v ponuke len manuál. Išla som na služobnú cestu, všetky automaty vybookované, mohla som si booknuť len manuál…
Aj napriek tomu, že jazdím roky na automate, ani jedna situácia ma nezaskočila a bez problémov som mohla jazdiť aj s manuálom.

Záleží, ja napríklad mám na manuál a v manuáli som nesedela od 18tky a zaručene ani nebudem.
Do práce, kde by bolo od nich služobné auto nejaký vrak určite nenastúpim, doma máme 3 autá pre 2 osoby za automatom. Rodičia majú auto z automatom, určite to nevyužijem nikdy.
Nehovoriac o tom, že autá ktoré si kupujeme a chceme sa doslova ani v manuáli nevyrábajú.