Vynadal mi cudzí človek, že som ho "predbehla" v kruháči

2. nov 2023

Ahojte, pisem tento prispevok anonymne, lebo mi je to neprijemne pisat pod vlastnym menom.Vodicak mam pol roka, jazdim denne, myslim, ze mi to ide celkom ok, jazdim uz aj po BA obcas. Jasne, ze sa stane, ze aj hlupost spravim, ale snazim sa ist zodpovedne a aj dodrziavat rychlosti.Byvame v meste pri BA, kde su tiez poobede dost zapchy. Ja som prichadzala po vedlajsej ceste do kruhaca, po lavej a pravej strane som mala hlavnu cestu, tam samozrejme milion aut z jednej aj druhej strany. Tak som teda cakala a cakala. Potom z lava dala pani rovno smerovku, ze hned odbaca, tak som vosla do kruhaca a hned som aj odbocovala asi o meter dalej, do Tesca, pri odbocovani z kruhaca som dala smerovku . Ked vidim, ze za mnou mi uz blika, trubi chlap, isiel az za mnou, zastavil, ukazoval mi cez sklo gesta. Ja som tiez uz potom zastala a ukazovala, ci mu nesibe. Isiel zaparkovat, prisiel tak 10 metrov odomna, zacal mi nadavat, ze som debilka prijebana, kto mi dal vodicak, ze on bol na hlavnej ceste a ma prednost (v kruhovom to neplati a tu to tiez teda neplatilo..) mas dat prednost tomu kto je v kruhovom objazde, kym teda neda smerovku, ze z neho vychadza. Ja som mu tiez vynadala uz potom, ale popravde ani neviem, co som mu povedala, lebo som bola dost roztrasena z toho, som sa branila a bola som dost v soku. Potom isiel do Tesca a videla som ho v stavkovej kancelarii.
Stalo sa Vam niekedy nieco podobne?
Som z toho v soku este teraz. Nikomu som nevosla do cesty, neohrozila som ho, ani som ho nespomalila v jazde, tak tomu naozaj nerozumiem,,preco by mi mal cudzi clovek nadavat.

Tesca a h

domkakvet
2. nov 2023

Ak si nic neurobila, tak to vypusti z hlavy, ak ano tak si len zober ponaucenie.

janinah
2. nov 2023

Začni si ho natáčať na mobil a to s kľudom Angličana.

bloger
2. nov 2023

Takých arogantných debilov je po ceste veľa. Preto to tak aj vyzerá. Po mne bežne niekto zvrieskne z auta za chrbtom. Chodím často na bicykli. Vždy ma to rozhodí ale potom si uvedomím, že normálny človek sa tak nespráva. Ale vždy sa nejaký debil musí nájsť.

jj298
2. nov 2023

Naozaj ta to tak rozhodilo ze musis pisat sloh na kona? Nauc sa to ignorovat. Ziadne gesta ci mu sibe alebo nie. Ak viem ze pokracujem v jazde by som ho max vytrubila (zalezi od nalady). Pre vacsinu chlapov je to strasne ponizujuce. A do 10 minut by som na takeho trtka zabudla.

simsalabim
2. nov 2023

Kasli na to. Na cestach je kopec debilov a najlepsie neist s nimi do konfliktu. Mne najviac utkvel v pamati jeden blazon pred Lidlom na parkovisku. Vsetky auta stali tak divne, nie v strede medzi ciarami, ale poposuvane (preco, netusim, ale zrejme jeden zastal zle a ostatne auta podla neho) . Tak som aj ja tak zastala (este navyse medzi dvomi autami). A ked som sa vratila, stal vedla mna chlap uplne natesno, asi 20 cm od mojich dveri, ale teda “v ciarach”, a stal oprety o kufor a cakal ba moj navrat. Vsetky ostatne auta, vratane mojho, stale posunute… A vrieskal na mna, ze ked stojim j.bnuto, nech si uzijem nastupovanie do auta 🤷‍♀️ Tak som si nastupila dverami spolujazdca a odisla som. Debil je debil.

jesenzima
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahhola
2. nov 2023

Celu dopravnú situáciu by som si musela zakreslit😅a tak ju pochopiť. Ale incident ako taký... mne sa osvedčilo nenadvazovat očný kontakt. Jasne, ze bocim doľava tak pozriem, ci rovný smer ozaj stojí, ale vykukov, ako popisujes, už poznám z kilometra a prevenciou je nulový očný kontakt. Je fura frustrovaných chlapov, co zbadajú ženskú v lepšom aute, co vyzerá lepšie ako ich stara😃a na konflikt "zadeláno. Malé zazmatkovanie a vytiahnu ta okienkom von. (v menšej miere aj ženy). 30.tnik to je chodiaci testosterón, veľký pozor. Raz išlo na Nove, v HR zastavil policajt 2 Češky za nejakú blbínu, omlatil ju o kapotu, ktorá bola rozpálená v tropickom dní, sputal ju a kým ho kolegovia stopli, ta sa pomocila a koktala ešte v zime, keď o tom točili a možno dodnes. A ta chudinka vcera vo vlaku v SNV...

dagas
2. nov 2023

Mne asi pred rokom sused z ulice kričal kurvaaaaa 🤔 nič som nespravila ja som išla dole po ulici on hore išla som po kraji miesta mal habadej...srdce sa mi rozbuchalo zle mi bolo ešte mesiac po tom vždy keď som ho stretla...ale je o ňom známe že je to dement tak možno mal len svoju fazu 😂🤷

iwesska
2. nov 2023

To su taky dementi tu v BA. Ja jazdim tiez kratko,vedla znacky mam Z. Su useky,kde proste trva,kym sa pripojis z vedlajsej na hlavnu,pretoze neustale idu auta z oboch stran. A prisaham, z 10 razov,co tadial idem a zastanem prva,tak 6 aut ma vytrubi,lebo su slepi,ze idu stale auta a do cesty im skocit nemozem. Alebo sa pohnem na semafore o sekundu neskor ako naskoci zelena,uz trubia🙈 Znamy jazdi po Europe a hovoril,ze tak arogantni a sebecki vodici jazdia len v BA. Ja ich ignorujem,aj ked velakrat mam chut im ukazat🖕,ale co si pomozem?

autor
2. nov 2023

@ahhola no ved to, ze som si na nu spomenula, ze aj ja som mala brzdit v mojom prejave, lebo napr mohol tiez na mna zautocit, lebo vyzeral byt na hlavu padnuty, a ano mame Kodiaka, on mal nejake stare auto (mne na tom nezalezi vobec) ale tu sa to presne ukazalo, ze uvidel zenu v lepsom aute a uz mi musel vynadat, a este mi povie, ze ako sa to ja s nim rozpravam, ze sa mam so svojim tatkom takto rozpravat a ja som debilka prijebana podla neho 😅 tak to uz bol gol.

autor
2. nov 2023

@iwesska v BA som nemala zatial zlu skusenost, ale v PK uz viac x. Co sa dost cudujem, lebo o BA hovoria vsetci, ze je to masaker.

autor
2. nov 2023

@jj298 ulavilo sa mi, ze som to sem napisala popravde, lebo su to take na rit pocity, ked jazdim kratko, potom uz neviem ci som fakt nespravila nejaku blbost, tak som si to asi potrebovala zrekapitulovat. 🙈

betulinka1
2. nov 2023

Takych este stretneš. Mne minule zena ukazala z auta stredný prst. Maly to videl a bol z toho v soku, ze preco. Dovolila som si na nu zatrúbiť, kedze telefonovala a ostala stat v križovatke, ze nech ide, lebo ziadne auto široko daleko. A to ja som kľudný vodič, ak by stal za nou chlap a stala by v križovatke s telefonom na uchu asi by ju aj dobehol a vytiahol z auta. Malemu som vysvetlila, ze niektory ludia su proste menej inteligentní. Alebo mlada baba odbočovala do lava ja do prava. Jasne, ze mi nedala prednost ale kedze predvídam a videla som, ze nespomaľuje aby mi dala prednost, tak som postala. Len jedno ti Radim ak ta niekto zastavi a to je jedno ci oprávnene alebo nie, nevystupuj z auta. Zamkni sa a nech ti povie co potrebuje cez zavrete okno alebo mierne poodchylene. Nikdy nevies akeho magora stretneš.

salamistka
2. nov 2023

Áno, vodiči sú často agresívni, nadávajú na iných vodičov, cyklistov, chodcov, chodci zasa na všadeprítomné autá....najlepšie čo môžeš urobiť je, že ty sa tak správať nebudeš, v aute zachováš pokoj a rozvahu a arogantných ľudí si nebudeš všímať, aj keď niekedy je to ťažké, lebo ich je na cestách celkom dosť.

tetapetra
2. nov 2023

Takých je, kašli na to. Máš to za sebou,verím,že to nebolo 3x príjemné. Veľká-prevelka škoda, že si v aute nemala chlapa,ktorého by si panko nevšimol. Potom by bol malinký 😉. Aj na mňa trúbili, ale aj ja som už ukázala prostredník 🤬. Najradšej mám fešákov,ktorí radšej pridajú, len aby ťa nepustili pred seba🤷

oli18
2. nov 2023

No, mat pol roka vodicak, to by som si spytovala svedomie, ci som ozaj neurobila chybu. Ale to som ja. Myslim, ze ti mohol pan pokojne vysvetlit, ako si tu prednost predstavoval on a rozdebatovat situaciu namiesto nadavok a zistit, kto urobil chybu, ak nik z vas si jej nie je vedomy.

autor
2. nov 2023

@oli18 tak samozrejme, ze som si tu situaciu prehravala v hlave, ale asi by som to znovu tak spravila, tie kruhace su ale podla mna take zradne niekedy, ze bud budes stat do aleluja, alebo vystihnes tych par sekund a ides. V tomto pripade, som ho neohrozila a je mozne, ze o 2 sekundy spomalila, ale tak preto nemusi za mnou utekat a nadavat mi, do muza by si isto nedovolil a do zeny ano.

tana85
2. nov 2023

@iwesska suhlas, som z BA a zijem tu, ale toto musim uznat, ze nebyvalo to take zle ako posledne 2 roky. Vela hulvatov bolo cca 15-20 rokov dozadu, potom sa nejak naucili spravat, ale od covidu tu ludom normalne preskakuje. Uz sa v sute zamykam lebo velmi podobnu skusenost mam aj ja a je to pre mna trauma, o ktorej mam velky problem hovorit

autor
2. nov 2023

@tetapetra manzela som sa pytala, co jazdi X rokov, ze dobre som spravila, ked som isla, ze tak sa tu proste jazdi, lebo aut je milion a musis sa strcit niekedy, aby si presla, a zle som nic neurobila, ze by som niekomu vosla do cesty. A ze by mu dal veru jednu po nose, keby tam bol.

hariet
2. nov 2023

Nabuduce uz budes vediet, ze v takychto situaciach neukazuj gesta naspat a v ziadnom pripade nezastavuj auto. Takyto psychopati nosia casto so sebou aj zbrane. Normalny isto nebol.

autor
2. nov 2023

@hariet tak ale ja som isla normalne do tesca na nakup, isla som kupit desiatu synovi, takze som normalne zaparkovala. Co som mala s autom utiect? Tak nevedela som, ze mi ide nadavat. Ale tak uz mam aspon skusenost do buducna.

lalala94
2. nov 2023

Ja stále hovorím, že pri absolvovaní kurzu na vodičák by sa mali povinne absolvovať psychotesty. To by asi polovica ľudí vodičák nemala. Arogantní idioti.

autor
2. nov 2023

@tana85 co sa stalo tebe?

hariet
2. nov 2023

Aha, to mi nebolo jasne, ze si sla hned parkovat a tam ta konfrontoval. To je ine, ale mne pri takychto ludoch uz svieti kontrolka, nabuduce sa radsej zamkni v aute a pripadne volaj policiu. Muselo to byt riadne neprijemne.

autor
2. nov 2023

@hariet bolo to na parkovisku, tak asi to niekto aj videl, pocul, ale popravde, ja ani neviem co som mu povedala, lebo to v soku som na neho hovorila, aj som teda povedala, ze som nic zle neurobila a aj som opisala tu situaciu, on ked neuspel, ze bol na hlavnej, tak, ze on uz bol v kruhaci, ale to nebola pravda, tak potom este raz mi vynadal a isiel dnu do Tesca. Ja som aj premyslala, ci ist dnu a co robit, ale pockala som, zavolala som manzelovi a isla som. Keby nieco, uz len policiu by som volala.

mikadooo
2. nov 2023

Ach moja... Vieš čo, odkedy ma jeden magor začal blokovať priamo na ceste, ja s 3 deckami v aute a on viackrát pridal a potom prudko zabrzdil predomnou /v protismere jedno auto za druhým, to nechci vedieť akým štýlom ma predtým predbehol - že ho vytrúbili protiidúce autá/, až kým nezbadal, že vyťahujem mobil (chcela som si odfotiť jeho špz, že idem volať políciu, tak vtedy pridal plyn a zdrhol ako gáfor), odvtedy nech sa stane hocičo, pomyslím si len v duchu fuck you idiote a viac sa tým nezaoberám. Ale mrzí ma to. Keby namiesto teba šoféroval nejaký hrubokrký, tak 99% chlapov drží hubu a potichúčko prefrčí okolo, aj keby si s otvorenými dverami jazdila... A som rada, že si sa ozvala za to palec hore 👍. Aha no a prečo mi to robil, tak si predstav, dovolila som si ísť v dedine "len" 50tkou a som ho chudáčika asi hrozne zdržovala. Veľa ľudí sa za volantom mení na kôpku nervov, neviem prečo šoférovanie v niektorých ľuďoch vzbudzuje agresivitu 🤷.

20erika07
2. nov 2023

Och nepríjemné, ja by som ostala asi ako obarena , ja velmi neviem reagovat hned s dobrymi argumentami a tak, musim si situacie nechat ulezat. Mne sa stalo raz , ze na mna trubil pán za mnou, inak oprávnene bohuzial som si neuvedomila, ze v inych mestach ( v nasom nie) maju chodci na prechodoch semafor🙈 a zastala som húfe detí, nech si kludne prejdu cez prechod, deti stoja ( viac rozumu jak ja mali) pán za mnou zúrivo trieska do volantu a trubi, no by som sa v riti videla. Chvalabohu, aj ked vyzeral nepríčetne, vykaslal sa na mna a nevyhuboval mi, mozno si pomyslel, ze sedlak v meste podla špz. Bolo to dávno, vodičák mam takmer 15rokov, stále mam velky respekt, jazdim sice denne, ale tá premavka je coraz viac zahustena. Stali sa mi aj opacne situácie, kedy som ja krutila hlavou a bola ohrozená no nikdy by ma nenapadlo ani len skarede gesto ukazat, nie to este zastavit niekoho.

autor
2. nov 2023

@mikadooo ja som tiez hrda uz teraz, ze som sa nedala. (Aj ked clovek nikdy nevi, mohol aj zautocit na mna). Ale tak ja som niekedy aj dost prchka (aj ked podla ludi, co ma dobre nepoznaju, aj prilis slusna)... ale myslim, ze on vobec necakal, ze sa nedam a vratim mu to slovne. Tak sa stiahol a isiel si staviť do Tesca. To presne taky nejaky magor, co sa nevedel dockat, kym si stavi, tak som ho zdrzala 2 sekundy.

mikadooo
2. nov 2023

Tak tak... Nevieš čo sa mu v hlave odohráva. Alebo nestihol cigaretku či sex ráno a nervy tečú... 🤷🤷🤷.

autor
2. nov 2023

@mikadooo a toto, co sa tebe stalo je uz extrem, niekoho blokovat a priamo ohrozovat je uz uplne dno. Toho uz rovno by som nahlasila policajtom, nech si robia poriadok.