Využívate samoobslužné pokladne a prečo?
ak nie, prečo?
@hiro
@ivka225 hlavne že len vy mate pravdu. Vaša pravda je jediná správna. Narozdiel od vás ja tu nikoho neurážam.
@ivka225 a pre teba osobitne, ty asi tiež nebudeš najostrejšia pastelka v preračníku keď niekomu napíšeš že nemá mozog lebo sa nestotožňuje s tvojim názorom.
Týmto komunikáciu s vami končím. Ja nemienim svoj čas strácať s ľuďmi ktorí si zamieňajú debatu s urážkami, ponižovaním a výsmechom.
@hiro ty vyvrátené klamstvo. vysvetli mi ako je možné, že budova číslo 7, ktorej sa nemalo čo stať, nebola nijako poškodená lietadlami ani nárazom, sídlo CIA padlo o pár hodín neskôr behom 3 sekúnd. a to nie je jediná vec na zamyslenie. je ich mnoho. a tí inžinieri čo potvrdili že to padlo kvôli lietadlám tak takých si môžem kúpiť kedykoľvek ako rožky v obchode. keď budem chcieť aby si ľudia mysleli, že je mesiac zelený tak si zaplatím inžinierika ktorý vydá vyhlásenie, že je to tak. ľudia bez kritického myslenia veria všetkému čo počujú v telke. lebo to američania povedali. ale hlavne že mňa tu ideš obviňovať že som volička smeru.
@zuzu1122 Prepáč, ale veriť klamstvám šíriacim sa na internete od hybridných vojakov s, ktorí už aj práve kvôli šíreniu dezinformácii spôsobili reálnu vojnu a nedôverovať vedcom, fyzikom, tisíckam ľudí, ktorí robili na projektoch, ktorí sa snažia aby sa toto ľudstvo niekam posunulo je podporovanie zla. Byť ticho, keď druhý klame je podporovanie klamstva a to ja nebudem. Podporovanie klamstva a šírenie klamstva je podporovanie zla a vojny. Pozri si video, ako to dopadne, keď sa nebojuje s klamstvom.
A ide aj do vlastných radov.
@zuzu1122 "ktorej sa nemalo čo stať, nebola nijako poškodená lietadlami ani nárazom, sídlo CIA"?
Sidlo CIA? Mali tam polovicku jedneho poschodia zo styridsiatich siedmych poschodi.
Ano, neposkodilo ju lietadlo ale trosky zo severnej veze. Nielen ze ju do polovicky preburali ale sposobili poziar ktory oslabil strukturu rovnako ako v dvojickach.
@zuzu1122 pohoršuješ sa, prečo vyťahujeme na teba plochú zem. Ale veď je to logické. Ak veríš teórii, že ľudia neboli na Mesiaci, tak logicky by si mala veriť aj teórii o plochej Zemi. Argumenty plochozemcov sú oveľa presvedčivejšie, ako to, že Američania neboli na Mesiaci. Dokonca ani Remek ich nepresvedčil, ani Grigar, ani najlepší český Debatér. Odrovnali ho ako malého chlapca. Ten sa aspoň nerozčuľoval, Grigar a Remek boli červení od zlosti. A to je ten problém, že bludu keď človek uverí, nepresvedčí ho nič. Existuje jedna psychologická metóda. Dajú ti zmanipulovanú fotku tvojej rodiny keď si bola malá. Tvoja mamka, ocko, ty ste spolu na výlete balónom. A ty máš tam takých 8 rokov, čiže vek, kedy si to určite pamätáš. Aj mamka aj ocko ti budú tvrdiť, že tam boli s tebou, že si na to len zabudla. Dajú ti tú fotku a povedia ti, aby si si na to spomenula, že keď na to budeš často myslieť a predstavovať si ten výlet, tak si na neho spomenieš. A máš to robiť 7 dní. Po 7 dňoch k tebe prídu a ty zrazu si na všetko pamätáš, dokonca si spomenieš na detaily, ako ste k tomu balónu šli, aká tam bola vôňa, všetky detaily, aj tie ktoré ti nikto nepovedal a ktoré nie sú na fotke. Všetci ti potvrdia, že si to pamätáš správne a pochvália ťa za to, že si si spomenula. Ty si prekvapená, ale aj v živote na niektoré veci zabudneš a spomenieš si po rokoch. Takto ťa nechajú niekoľko týždňov a ešte ťa budú občas potvrdzovať v tvojom klame tým, že ti niektoré veci dopovedia. Potom príde chvíľa, kedy sa rozhodnú teba ako pokusnú osobu konfrontovať s pravdou. Neuveríš ani vlastným rodičom. Budeš nahnevaná, nešťastná, pretože každý človek potrebuje sebapotvrdenie. A to je to, čo ti dávajú konšpiračné správy. Potvrdzujú ti tvoj názor a vyvracajú tvoje pochybnosti. Vymyslia niečo, nájdu pár zdanlivo logických argumentov, ako napríklad, že nevidno hviezdy na záberoch z Mesiaca, že sa tam hýbe vlajka, že neexistovali počítače vtedy, že súperili USA a Rusi na život a na smrť, že zo Zeme na štart bolo treba raketu veľkosti mrakodrapu a tam malý modul s jedným motorom odštartoval a ty ďalej nepátraš. Potvrdilo sa ti to o čom si pochybovala, nevedela si, že kybernetický systém nepotrebuje digitálny PC na to aby pracoval, nevedela si, že na Zemi musí raketa okrem 6x silnejšej gravitácie prekonať ešte odpor vzduchu a dostať sa na kraj atmosféry a až potom môže zrýchľovať na prvú kozmickú rýchlosť a energia na tento výťah nákladu a paliva je taká obrovská, že mnohonásobne prevyšuje potreby modulu na Mesiaci. Mimochodom to je aj dôvod, prečo sa z Marsu nedá tak ľahko vrátiť ako z Mesiaca. Nevedela si o tom, že ani na pozadí záberov z obežnej dráhy niekedy nevidno hviezdy a je to len otázka osvetlenia a expozície filmu, kamery. A keďže si to nevedela, ale konšpiračný web ti dal vysvetlenie, tak ti potvrdil tvoju pochybnosť a dal ti do nejasnosti a chaosu poriadok a dal ti jasno. Volá sa to sebapotrdenie. A teraz sme my, ktorí ti hovoríme pravdu klamári, pretože ti rúcame tvoje sebapotvrdenie a to v tebe vyvoláva nepríjemný pocit. Riadiš sa pocitmi. Asi som teraz neurobil dobre, že som celú túto vec vysvetľoval na príklade tvojej osoby. Ale nechce sa mi to už prepisovať. Prepáč, hoci sa to týka teba, hovorím o tebe, nie je to myslené ako útok na teba a tvoje myslenie. Je to len vysvetlenie princípu omylu a jeho akceptácie, neakceptácie pravdy. Tak ako hovorím o tebe to platí aj pre iných. A možno aj pre mňa. Aj ja som už uveril konšpiráciám v minulosti. Ja si nemyslím, že ľudia dôverujúci konšpiráciám sú nevzdelaní, lebo mnohí majú vyššie vzdelanie ako ja. Len psychika ich klame a oni jej uverili. Američania vydali film na vyvrátenie všetkých klamstiev a bludov teórie nepristátia na mesiaci. Nikoho z veriacich nepresvedčili. Preto záver z toho je, že s týmito ľuďmi sa nedá diskutovať. Jeden film stačí, viac filmov robiť ani presviedčať veriacich bludom už nebudú. Nepomohlo to ani v stredoveku, nepomôže to ani teraz. Kvôli tejto psychologickej metóde o ktorej som hore písal napríklad súdy neakceptujú svedectvá detí zneužitých, kde je pochybnosť o tom, že sa to stalo a naopak je tam podozrenie, že im to niekto úmyselne nahovoril. Naprogramoval im vyslovene traumu, ktorá sa nestala.
@zuzu1122 Ešte s jedným ohavným spôsobom zneužili režiséra Kubrika na svoje tvrdenia konšpirátori. Tu je video, v ktorom sa vraj Stanley Kubrik priznal, že všetko natočil. Mne ho jeden taký konšpirátor podstrčil. Nič som o Kubrikovi nevedel, tak som si pozrel na internete jeho hlas, jeho tvár a hľadal som čo má jeho tvár spoločné s týmto človekom hovoriacom a osvetlenom len z jednej strany spoločné. Len možno obočie má rovnaké, inak nič. Ani nos, ani pery, ani hlas.
https://www.youtube.com/watch?v=odmqs-V1ImQA ešte jedna vec: Ak už by Američania sa odhodlali na také klamstvo, ako by to utajili? Pred Rusmi, Japoncami, Číňanmi, Indami a pred budúcimi generáciami, ktoré sa možno budú prechádzať po Mesiaci? A ešte by to klamstvo opakovali 7 krát. Veď by to bola hanba na 1000 rokov. Konšpirátori majú jedno zmanipulované video Kubrika, ale nemajú jednu relevantnú osobu pracujúcu na programe Apollo, aby o spochybnila to, že ľudia boli na Mesiaci.
Ono v neslobodnej spoločnosti sa dá klamať, napríklad ZSSR tvrdili až do 1991 roku, že Katyň je prácou Hitlera. Ale západ už pri norimberských procesoch mal svedkov Poliakov, ktorí popisovali vraždenie Ruskými vojskami. Bol som v pionierskom tábore s Poliakmi a tí mi tvrdili, že vedia, ako to bolo. Skúsil by to povedať niekde do novín, napísať do knihy, alebo to povedať na policajnej stanici. V momente by mal problém. Nezavreli by ho, ak by to nepovedal do správ, ale minimálne by mu narobili problémy v práci, v škole. Ak by to rozširoval verejne, to by už bolo na basu. Tu si tieto konšpirácie môže kto chce ako chce rozširovať verejne. Tu je slobodná spoločnosť. A preto asi musíme sa naužiť žiť s konšpirátormi, ak tým neohrozujú spoločnosť. Názor na plochú zem a pristátie na mesiaci ju neohrozí. Ale konšpirácie vedené hybridným vojskom nepriateľa môžu ohroziť bezpečnosť krajiny. Hlavne keď ich už opakujú vládni politici.
@zuzu1122
"sa idete z celej AI roztiecť. Som prevsvedčená, že celé toto nedopadne dobre."
No, vyzera ze zatial to dopada dobre 🙂 Toto je od konkurencie:
https://spravy.rtvs.sk/2024/09/rychlejsia-diagn...
Rýchlejšia diagnostika a nižšia chybovosť: Lekárom v košickej nemocnici pomáha umelá inteligencia
Lekári na urgentných príjmoch košickej univerzitnej nemocnice využívajú umelú inteligenciu. Dokážu robiť rýchlejšiu diagnostiku zlomenín a klesá chybovosť. Za mesiac vyšetria okolo dvetisíc pacientov.
Umelá inteligencia pomáha minimalizovať chyby. „Je tam nejaká zlomenina. To vidí aj laik, že tá kľúčna kosť je zlomená a aj posunutá. Čiže toto nie je nič, čo by si hocikto nevšimol. Keď ale pozriete bočnú projekciu a aj výstup, tak si všimnete, že softvér označil aj hlavicu ramennej kosti,“ povedal Pedowski.
„Možno by sme si to nevšimli. Hlavne v nejakých nočných službách, kde tých pacientov je veľa. Chybovosť štatisticky, ktorá je celosvetovo, je na úrovni zhruba 20 percent v nočných hodinách,“ dodal.
@hiro ty si videl niekde, že by som napredovanie technológii hanobila? Ja neviem, či nečítaš alebo nechceš čítať. Ja som všade písala, že je fajn, pokiaľ je technológia človeku nápomocná. V tomto prípade ja nevidím absolútne žiadny problém. Čo sa mi nepáči je to, že postupne AI preberá aj prácu, ktorú by mali robiť podľa mňa výlučne ľudia. snáď už sa už konečne preberiete a zbadáte, k čomu smeruje nesprávne využívanie AI. Alebo možno nie. Možno sa aj ty preberieš až keď sám prídeš o prácu
https://www.interez.sk/o-pracu-pride-dalsich-15...
Stále som presvedčená o tom, že pchanie technológii do všetkých odvetví, na miesta, ktoré môžu robiť ľudia, je viac na škodu ako na úžitok.
@zuzu1122 "ktorú by mali robiť podľa mňa výlučne ľudia"? To je aka praca?
"preberieš až keď sám prídeš o prácu" :D Prace je habadej, najnizsia nezamestnanost, firmy nevedia naist ludi - a toto sa deje ked pracu preberaju roboty a AI? ;) Technologie neberu ludom pracu. Nikdy nebrali ani nezoberu. Len ich odbremenia od tazkej ci monotonnej lopoty aby mohli robit nieco lahsie za viac penazi.
@hiro a teraz tú o tej červenej čiapočke. Ty si buď zaplatený, alebo žiješ v úplne inej dimenzii že nevidíš realitu. Ľahšia práca? Za viac peňazí??? Som zvedavá akú prácu si nájdu starší ľudia, ktorí napríklad nemajú vzdelanie na tú tvoju "ľahšiu prácu". Či čo? Kašľať na nich lebo si za to môžu sami, lebo sú starí, lebo si vybrali pred x rokmi zlý obor, lebo... A vôbec, ja už nebudem s tebou diskutovať, vypisuj si tu čo chceš. Napísala som reálny argument s tými pokladničkami a k tomu si ty dal smiešny, detinský proti argument, že že niekto musí tie samoobslužné servisovať. To je ako keď v týchto suchách zaprší jemný dážď 5 minút a ty povieš, že však pršalo. To je jedno, že to absolútne nestačí (je jedno, že 5 predavačiek príde o prácu), ale pršalo (jeden servisák bude mať o jednu zákazku viac lebo raz za uhorský rok príde zoservisovať samoobslužnú) 🤦 pomoc technológií ľuďom a náhrada technológií za ľudí je sakra rozdiel.
@zuzu1122 Ten argument o servisovani som nedaval ja ;)
Tak ci tak zamestnanost je nezavisla od samoobsluznych pokladni ci hociakych inych technologii. Prave teraz za cias megapouzitia technologii je najvyssia zamestnanost. Pred 20 rokmi bez robotov a AI sme mali 5x vyssiu nezamestnanost.
5 predavaciek pride o pracu monotonne pipanie pri pokladni a zamestnaju sa napriklad ako youtuberka ktora poukazuje co mozno vidiet v jej kraji a technologicka firma im zaplati 5x viac za to ze si to ludia pozru ako dostavali pri pokladni. Takychto novych moznosti zarobku vznika daleko viac ako zanika uz nepotrebnych.
predavačky môžu prekvalifikovať na sbs, lebo sa začalo kradnúť vo veľkom 👍
kto ma cas .....
https://www.youtube.com/watch?v=99JU--2l-ikKto má chvíľočku čas môže si prečítať. Celá AI.... Som prekvapená, že to vôbec preniklo na verejnosť a kto vie koľko ešte takých prípadov po svete je...
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/932193-mo...
Autorka ja vyuzivam najma v lete ked je u nas vsade strasne vela ludi, inak mi je pohodlnejšie ked mi blokuje vacsi nakup pani predavacka.
@mondolina no,takže už ani tá rekvalifikácia na SBS nepripadá do úvahy. Nech sa páči krátky článok https://fontech.startitup.sk/tesco-roboty-kradeze/
Do konca februára ich budú mať všetky predajne Lidl
https://zive.aktuality.sk/clanok/rRrlD0l/lidl-n...

@hiro ale jasne tak ako aj 9/11. To je tiež určite tak ako tvrdia. Nebudem ja nikoho presviedčať. Každý má oči, mozog, nech sa zariadi ako každý uzná za vhodné.