icon

Zaplatili by ste 3 € za domácu buchtu?

14. aug 2025

Ahojte 😊,
zaujímalo by ma, čo si myslíte – dali by ste za domácu buchtu 3 €? 🍰
Ja viem, že to môže znieť trochu viac, ale je úplne čerstvá, domácou rukou vyrobená a z kvalitných surovín. Stojí podľa vás tá cena za dobrú buchtu?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
o__o
14. aug 2025

Ja nie, lebo buchty nemam rada. Ale aj tak, už keď musim dať 3-4€ v cukrárni za kúsok cheesecakeu, tak moje vnútorné žgrlošské dieťa plače 🥲

mandzula
14. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173 inak vitaj späť🙂

earlgrey
14. aug 2025

@princkrason buchty? ty si ich milovník nie? dal by si 3€ za buchtu? 😀

iwesska
14. aug 2025

Budem hadat. Si to ty,co si chces otvorit pojazdny stanok s niecim sladkym,co ludia miluju,ale nikto to momentalne nepecie? Tak nie, 3e som ochotna dat za zakusok, nie za buchtu. Max.2,50 stoja fakt obrovske,jemnucke, mega naplnene priamo z pekarne. A v tom uz je zaratany aj dovoz do BA. Sorry,ale,ze si ju miesila rukami,nie je pre mna ziadna pridana hodnota,ktoru by som vedela ocenit. Ak by bola kvaskova alebo spaldova,vtedy som ochotna za nu tolko dat.

lienka.7
14. aug 2025

@anonym_autor v žiadnom prípade.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
14. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173 viem, bola si len pozorovatel.🙂

iwesska
14. aug 2025
@eviq

@anonym_autor nie a každá pekárka si píše "z kvalitných resp. domácich surovín" a väčšina reálne nakúpi v normálnom obchode tie suroviny

@eviq Ano v Lidli,tie najlacnejsie "domace", v akcii,aby bol co najvyssi zisk. Pozname...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
iwesska
14. aug 2025
@lucik194

baby predpokladam , ze slecna/ pani pise o velkej buchte, takej ako je "buchta chopok", nie ze muz si do roboty zoberie 5-6 buchiet ..... z plechu, kde ich je naukladanych 30ks.

ze ta takuto v pohode ludia zaplatia aj 6-7€

@lucik194 Nie,ona nepise o parenej buchte,ona pise o buchte a za nou je kolacik. Cize predpokladam,ze to mysli ako snack,nie hlavne jedlo. To zas ako za 3e s oblohou hadam ani nikto predavat nemoze.

venusa85
14. aug 2025
@maranco

Muránske buchty zdraželi na 2€ už to je na zváženie, takže by som redukoval počet len jednu na osobu. A 3€ len preto že je doma robená to nie, musíš tam pridať viac benefitov.

@maranco podľa mňa je rozdiel za muransku buchtu 🤤 dat 2 € a domácu parenu buchtu 3€ kus. Za tie peniaze doma človek spravi dosť buchiet

princkrason
14. aug 2025
@earlgrey

@earlgrey jedine s prilohou

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
14. aug 2025

kedze v meste, v tejto chudobnej bb si kupujem chlieb za 5EUR a slimaka alebo kus sladkeho hocicoho za takmer 3EUR, tak nie.. nepride mi to vela. Kupit by som to nekupila, lebo buchty nemam rada :D ale ked pridem do peakrne trochu poobede a nemaju kus nicoho, tak myslim, ze ludia kupia vsetko. TEraz na pocuvadle cez vikend.. zakusok 7,5EUR, ks. Obycajne veci, mala pavlovka, atd proste maly zakusok... a ako sme sadli a prisli k dezertu pol "vykladu" bolo fuc.
A piect to doma... no jasne aj strikovat, sit, pestovat.. vsetko sa da doma. Len na to nie vzdy je cas a ked raz je clovek v meste/praci hladny kupi si co je po ruke :D

anonym_639b3c
Autor odpoveď zmazal
sense
14. aug 2025

Nie je buchta ako buchta, a tiež je rozdiel surovina a surovina

princkrason
14. aug 2025
@earlgrey

@anonym_639b3c
@earlgrey
ale ved za 2,2 euro mam langos mastny cesnakovy riadne vymagani kucharskymi tricepsami , to co musi byt za buchtu za tri euricka? bude aspon riadne pomastena? posypana? 😉

mandzula
14. aug 2025
@simca06022011

kedze v meste, v tejto chudobnej bb si kupujem chlieb za 5EUR a slimaka alebo kus sladkeho hocicoho za takmer 3EUR, tak nie.. nepride mi to vela. Kupit by som to nekupila, lebo buchty nemam rada :D ale ked pridem do peakrne trochu poobede a nemaju kus nicoho, tak myslim, ze ludia kupia vsetko. TEraz na pocuvadle cez vikend.. zakusok 7,5EUR, ks. Obycajne veci, mala pavlovka, atd proste maly zakusok... a ako sme sadli a prisli k dezertu pol "vykladu" bolo fuc.
A piect to doma... no jasne aj strikovat, sit, pestovat.. vsetko sa da doma. Len na to nie vzdy je cas a ked raz je clovek v meste/praci hladny kupi si co je po ruke :D

@simca06022011 presne pre toto sme to Počúvadlo začali bojkotovať, resp. občerstvenie tam. Kedysi, ešte pár rokov späť, sme tam raz, dvakrát za sezónu chodievali na langoš. Dnes? Toľko peňazí zaň nedám ani náhodou, lebo to už je o totálnej nenažranosti. Nie preto, že by som na to nemala, ale z princípu, nebudem podporovať hajzlov v zaprdenej drevenej búde.

lucia13022023
14. aug 2025

Ja ano, ale určite nie na dennej báze. U nás v jednej pekárni pečú osie hniezdo, ale také, že som nikdy nič lepšie nejedla. Je veľké, chrumkavé, šťavnaté, škoricove a stoji 3,50€. Nekupujem ho vždy, skrz výživovú hodnotu, ale nikdy mi nevadí dat za to peniaze.

44janica44
14. aug 2025

Áno ... Bežne v kvaskovej pekárni kúpim croissant alebo buchty po 3. €....pokiaľ sú kvaskove, použitý je kvalitný džem (nie iba plno cukru a umelé arómy) prip. Ovocie.
Proste musia byť použité kvalitnejšie suroviny ako na dopekance z Lidla alebo v bežnej veľkej pekárni.

lenka.25
14. aug 2025

Ak by bola dobrá a veľkosť prijateľná , tak určite áno . My nejedavame veľa pečiva , takze upiecť 4 buchty pre nás , sa mi naozaj neoplatí a ani nechce .

alica110
14. aug 2025

Nie, nedala

anickaaa6aaa
14. aug 2025

Ja osobne by som za žiadnu buchtu či parenú alebo pečenú nedala 3€. ale to som ja. trochu žgrloš ale proste nemám rada sladké...

kiki68
14. aug 2025

Urcite ano, ale ja som zvyknuta na ceny peciva va AT a take ako lepsie pekarne pod 4-5 eur ani nejdu. Cize 3 eur za kvalitu na SK je velmi rozumna cena. Ved mate rovnako drahe suroviny, ak jie drahsie

anonym_b00770
14. aug 2025
@iwesska

@eviq Ano v Lidli,tie najlacnejsie "domace", v akcii,aby bol co najvyssi zisk. Pozname...

@iwesska aj tá buchta v Lidli stojí euro, keď kúpiš pre celú rodinu a puberťák nezje jednu tak to mas kilo mäsa🤣ja som si tento týždeň kúpila buchtu v pekárni za 1,80 išla som od lekára a chcela som niečo malé...samé cesto a trocha džemu.Bola otrasná.Uz len z princípu nekupujem v reťazcoch tieto sisky, štrúdle atď...je to drahé, vysušené, rozmrazene

kiki68
14. aug 2025
@venusa85

@maranco podľa mňa je rozdiel za muransku buchtu 🤤 dat 2 € a domácu parenu buchtu 3€ kus. Za tie peniaze doma človek spravi dosť buchiet

@venusa85 naozaj? Ale nepocitas svoju pracovnu silu, plus nepocitas naklady na energie okolo toho, to sa pri 3 eur za kus dostanes na malinke plus. Ale dom ani auto z toho mat nebudes. Je ine piect doma buchty pre 6 ludi a tiez napec buchty z pol kila muky, ked si napr sama. To sa neoplati, to za tie 3 eura vyjde lepsie

jamimo
14. aug 2025
@maranco

Muránske buchty zdraželi na 2€ už to je na zváženie, takže by som redukoval počet len jednu na osobu. A 3€ len preto že je doma robená to nie, musíš tam pridať viac benefitov.

@maranco napríklad vychválené muránske buchty nám vôbec nechutia. Dostali sme zadarmo a šli sliepkam 🙄 Takže ani zadarmo.
Ale za buchtu. ktorá mi chutí áno 🤷‍♀️

jamimo
14. aug 2025
@oceanahory

@anonym_autor Mne urcite ano, ale to preto, ze si taketo "buchty", ci ine remeselne sladke pecivo doprajem iba mozno raz za 2-3 mesiace 😁 a rovnako aj ostatni clenovia mojej rodiny...takze na mne nezarobia. Rada si vsak raz za cas zaplatim za kvalitu.

@oceanahory presne tak👍