icon

Zariadenie bytu - cena

dzt
22. apr 2020

Žienky koľko asi stojí zriadiť byt? Teda kuchyňa, obývačka, spálňa a wc+sprcha... na koľko sa mám asi pripraviť? Vôbec netuším 🤷🏽‍♀️😩🤔 viem, že každý ma iné predstavy a požiadavky, ale tak aspoň približne 😊
Ďakujem

jaskolka
22. apr 2020

@mirage nie ja, sestra, a kúpila ho na stránke novynabytok

jaskolka
22. apr 2020

@lenuliatko84 ak práveže oni naschvál kúpili lacný, kvoli dvom malým deťom, aby im nebolo ľuto, že sa zničí 😃a milo ich to prekvapilo

kristiii
23. apr 2020

@dzt ja som prerabala 60m byt cca 7000. Jadro, podlahy, nábytok, mala som akurát chladničku a tv. A poviem ti mám veci z Meuble, Decodomu, Aska, Mercury, Ikey, Mobelixu a ak mám zhodnotit kvalitu, najlepšie mi vychádza Mercury. Odtiaľ mám v podstate celú obývačku, aj napr. sedačku za 270 a zvláda dieťa aj dosť časté prespavanie. Najhoršia skúsenosť za mňa Decodom. Ale ako niekto spomínal, veľa spraví, či si viete položiť napríklad sami podlahu či zmontovať nábytok.

dollyzv
23. apr 2020

@lenuliatko84 ja mám gauč za 350€ veľké ucko skoro 5rokov a je stále ako nový ;) je pravda že bol v 40%zlave a deti ešte nezažil ale zatiaľ drží 🤣🤣

dollyzv
23. apr 2020

@fazulkaaa preboha to aké ceny 😲😲🤣🤣🤣 tv 1000? To vám tam premietajú aj kinove premiéry? 🤣🤣 Ako jasné že každému podľa vlastného gusta,len sa potom nečudujem že všetci tvrdia že bývanie je drahé 🤣

dollyzv
23. apr 2020

@dzt a otázne je teda či chces byt len zariadiť alebo prerobiť,lebo to je veeelky rozdiel..zariadili sme komplet asi za 3tis aj so spotrebičmi.mozno aj menej. Ale aj to záleží od nárokov a kvality..ja som kupovala z tých najlacnejších,aj spotrebiče aj nábytok a mám ich 6rokov a nič sa ešte nepokazilo alebo nevysuchalo...kuchynskú linku sme mali pôvodnú čo tu bola,mala asi len dva roky,takže bola škoda ju vyhadzovať,jedálenský stôl so stoličkami do 100€,sprchový kút sme vymenili za vaňu,to bolo asi 150-200€ kúpeľňa s wc,umývadlo so skrinkami pod umývadlo a nad práčku do 100€,obývačka Uckovy gauč cca 350,obyvackova stena okolo 170€,tv -110cm uhlopriecka do 200€, stolíky do 80€ oba(máme dva), posteľ s matracom 200€ cca, skriňa 150€, práčka okolo 200€,chladnička tiež okolo 200€,rúra bola pôvodná,no a mixér,hriankovač a takéto prkotiny možno do 60€, riady,hrnce do 100€ a záclony,závesy,vankúše,a takéto doplnky do domácnosti tiez to zaokrúhliť tak na 100€ 🤣

zooeynka
23. apr 2020

@dollyzv ono, clovek co preraba si povie ze ked uz do toho ide tak treba daco zainvestovat, neoplati sa kupovat najlacnejsie materialy, to sa skor ci neskor vypomsti. Vsetko sa da urobit aj lacnejsie, ale casom to bude treba vymenit, prerobit, dokupit nove....su veci na ktorych sa neoplati setrit -podlahy, sanita, kvalitna postel, kuchyna - proste to co sa pouziva najcastejsie. Ja napr.lutujem ze som si pri stavbe nedala urobit zamurovane wecko(teda tu nadrzku do steny), vtedy to boli naklady navyse+by to zmensilo miestnost a teraz sa musim pozerat na "staromodne"wecko s nadrzkou. To len tak napriklad. Proste ked prerabas rob to poriadne, kvalitne, radsej drahsie ako neskor musiet prerabat.

dollyzv
23. apr 2020

@zooeynka no ona sa pýtala na zariadenie,tak neviem či chce len zariadiť alebo prerobiť 🤣 ja som kupovala tie najlacnejšie a zatiaľ sa mi to nevypomstilo 🙂 ja si napr. Neviem predstaviť mať 20rokov jeden nábytok ,takže keby sa mi aj niečo teraz pokazilo ani by ma to tak nemrzelo tým že to bolo tak lacné 🙂
Samozrejme pri prerábke už treba viac uvažovať kde ušetrí a kde sa mu oplatí viac investovať 🙂

zooeynka
23. apr 2020

@dollyzv menit nabytok pokial je funkcny je konzum ;)

tinatitti
23. apr 2020

@tramtada31 prosím ta, to je aky typ skrine? To vidím prvýkrát, že panoramaticka skrina.

lenuliatko84
23. apr 2020

@jaskolka aj ja mam male dieta a kupujem nanytok za 10 000 +.výhovorky nie su deti ale rozpočet

dollyzv
23. apr 2020

@zooeynka ja tomu hovorím rotovanie 🤣🤣 pokiaľ mám niečo staré a funkčné ale chcem niečo iné a nové,staré predám a kúpim nové to čo chcem 🤣 doplatim si pár euro a všetci sú spokojní 😊

simca06022011
23. apr 2020

@lenuliatko84 nepokladam "deti" za vyhovorku, poznam kopec rodin, co sa k zariadovaniu postavili tak, ze ked budu deti vacsie kupia si "riadne" a uplne s nimi suhlasim po 5rocnej skusenosti v novom dome :DDDD dokonca suseda povedala, ze ani malovat nejde tu novostavbu, kym "deti" trochu neodrastu a nechava vsetko biele (a ked som to pocula prvykrat od nej tiez som pozerala, ze preco)... nasa detska izba vyzera ako keby som mala 10 deti, som stastna ze docastna skrina a docastny stol,s ktorymi sme prisli sluzia a nemienim ich menit este rok-dva... detsku izbu mi z masivu nacenili na 7t eur.. ak by mi to znicila tak ako je doriadeny nabytok nalepkami, fixkami, ceruzkami a proste beznym tvorenim a vykyvanim dveri a zlikvidovanim suflikov, tak by som sa zblaznila... investovali sme do podlah nekrestanske peniaze a dveri, okien, malovania... a vidim ako prezivam vyliate jedlo, flaky a skrabance... zalezi od povahy :D niekeomu je fuk, ked mu deti znicia 2t gauc za par rokov, inemu nie... a rozpocet by vobec nebol problem...

lentilkaxxx
24. apr 2020

@dzt čisto nábytok si vieš pozrieť u nich na stránke, isto majú rôzne kvalitatívne úrovne. Najdrahšia bude kuchyňa. Do linky by som išla na mieru, tam budeš mať veľké rozdiely podľa veľkosti, použitých materiálov vrátane dojazdov, šuplíkov, rychlozhadzovacích dvierok a iných technických vychytávok. Obyčajná môže byť za 500 EUR, ale na mieru v tej veľkosti aj 5000 a vyššie. Spotrebiče- samostatná kapitola. Chceš voľne stojace či zabudované? Veď len obyčajný sporák +digestor+ mikrovlnka môže byť za 400 EUR, ale napríklad biele sklo v edícii Karim Rashid (a to nie sú tie extra drahé) máš cca 2200 EUR. Chladnička Ti stačí obyčajná za 300 EUR, či lacnejšia amerika za 1000 alebo kombinácia chladnička + mrazák Liebherr za 3000 EUR? Chceš aj poriadnu umývačku riadu? Lacný riad IKEA isto má. Na veľa vecí môžeš získať v správny čas aj veľkú zľavu, treba sledovať letáky. TV- uprednostníš cenu alebo vysokú kvalitu a riadny rozmer? Rozdiel v cene niekoľkonásobok.... V kúpeľni obyčajná práčka za 250 EUR alebo aj práčka a sušička za 2000 EUR. Klíma od 650 EUR vyššie, ak chceš. Aký veľký máš byt? Si minimalistka alebo chceš mať všade riadny masív a prepchaté poličky, skrinky a milión pracholapiek? Na garsónku v jednoduchej výbave Ti bude stačiť aj pár tisíc, ale vo väčšom byte dokážeš oplieskať aj 40000 a stále ešte nebudeš ma konci.

jaskolka
24. apr 2020

@lenuliatko84 tak pri malých deťoch a hypotéke asi nemajú taky rozpočet, keď robí len muz. A aby, kúpila 10000 gauč a o mesiac ho deti obleju, či nechtiac podriapu,nemá význam. Zrejme si skvelo zabezpečena, ale sú ľudia, ktori aj keď by mohli trebárs si dovoliť drahé, tak im to príde zbytočne,lebo ozaj aj lacnejsie veci môžu byť kvalitné a pekne, netreba ich dopredu podceniť. Trebárs aj o oblečení to platí, mam skúsenosť, že drahé vetrovky, či topánky po jednej sezóne úplne odišli, praskol opatok, rozišiel zips. Veci z "obyčajneho", obchodu majú roky a sú v poriadku.

lenuliatko84
24. apr 2020

@jaskolka ja len pisem a to mam tiez male dieta ze prvy gauc za 800€ sme kupili a za 5 rokov sme ho museli vyhodit.uplna hroza.a druhy sme kupili ovela ovela drahsi a vidim tu kvalitu uz teraz a ten rozdiel.

jaskolka
24. apr 2020

@lenuliatko84 samozrejme, každý má svoje skúsenosti aj preferencie. Ja tiež len píšem svoje a sestrine skúsenosti, nič iné v tom nie je

lenuliatko84
24. apr 2020

@simca06022011 nobtreba si deti vychovat a nie aby carbali fixkami po drahom nabytku.na kreativitu maju predsa detskunizbu

simca06022011
24. apr 2020

@lenuliatko84 😂 jasne (ale hovorila som o detskej, ved ten nábytok mam po kuchyni najdrahší v projekte) 😂 a môžu aj po špičkách chodiť, lietať... Ja mam dieťa opatrne ale stane sa, aby som jej zakázala kreslit malovat atď to nie (lebo mam ak taku jamku, deti doma len spia alebo telku pozerajú, len aby sa neznicilo nič v novom dome.

drozdajkahra
24. apr 2020

@lenuliatko84 aj salutujú jak dojdeš domov? A potom čo odplazia sa do detskej aby nedajbože niečo nepoškodili?

lenuliatko84
24. apr 2020

@drozdajkahra samozrejme,aj v uniforme chodia, a zem umyvaju zubnou kefkou

drozdajkahra
24. apr 2020

@lenuliatko84 tak to im závidím také krásne detstvo

mischelin999
24. apr 2020

Super teda. Ako jasne, kazdy to chce mat doma tip top, ale proste sa to niekedy fakt neda a to hlavne pri mensich detoch. Upozornovat treba, no zas to podla mna netreba prehanat. Poznam aj take pripady, kedy maju deti vstup do obyvacky zakazany a to uz je teda iny level

lenuliatko84
24. apr 2020

@drozdajkahra asi neviete co je sarkazmus.

dzt
autor
24. apr 2020

ŽENY DOSŤ! Vidím to v každej diskusii, v jendnom kuse musí niekto zaparať a mať debilné poznámky... nikto nie je dokonalý... 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Nenervujme sa pre somariny 😉

ckatka
24. apr 2020

@dzt ved si pozri ikea katalógy a po vyberajú veci ktoré chceš a hneď máš finálnu sumu

kristiii
24. apr 2020

@dzt presne, v takejto diskusii nemá význam veľmi riešiť, každý má inú skúsenosť. Ako som písala, u mňa sa napr. nepotvrdila čím vyššia cena, tým lepšia kvalita. Ale to neznamena, že inde tomu nemohlo byť inak. Ja som dávala skôr na recenzie konkretnych vecí a od toho som sa odpichla

rachel36a
26. apr 2020

Velmi individualne...my mame len kuchyn 10000 a kupelnu okolo 5000

tomas97
7. júl 2021

@korunka1 3000e? A ty si čo? Na hlavu padla? 😀 3000e aj s podlahami zárubnami asi? 😀

juliet86
1. mar 2024

@jaskolka posles mi link na gauc prosim?