Zatvorené obchody v nedeľu
Ahojte len tak zo zvedavosti, aký máte názor na zatvorenie maloobchodných prevádzok v nedeľu a sviatky?
@maruniakovaeva kľudne, vadiť mi to nebude, aj tak chodím v nedeľu do obchodu možno 5x za rok 🙈
Za mna ako zakaznika zatvorene maloobchody v nedele a sviatky uplne OK 🙂.
@liusa82 No, vieš, ale väčšina ľudí rada ide cez víkend niekam, kde to vyžaduje prítomnosť iných ľudí v práci. Napríklad cestujú autobusom, či vlakom na kúpalisko, do ZOO, na nejaký hrad... Keď idú vlastným autom, možno potrebujú natankovať. Keď idú na celý deň, tak sa chcú niekde aj najesť. A ak aj trávia víkend doma, možno aspoň večer si chcú vybehnúť na drink, na večeru, do kina, alebo si aspoň objednať jedlo z donášky. A ešte aj človek, ktorý je fakt len doma a je a pije len to, čo si cez týždeň sám kúpil, si aspoň to rádio, či telku zapne. Tam tiež pracujú ľudia.
Možno sú ľudia, ako vy s manželom, že fakt možno okrem zamestnancov elektrární a vodární nikoho nepotrebujete, ale tipujem, že to bude veľmi výrazná menšina.
Ja len nerozumiem, prečo práve predavačky, chúdence, musia oddychovať. A čo kuchár, čašníčka, rušňovodič, vlakvedúci, vodič, pekár, plavčík, recepčná, sprievodca na hrade, pracovníci na pumpách, rafinérkach, elektrárňach, plynárňach, zdravotníci, sociálni pracovníci atď. Veď predavačky tvoria v tejto skupine ľudí mizivé percento.
Kludne,som rok na dedine. Sobota do 12 a nedela aj pondelok zatvorene. A zijeme v pohode.
@niekto2hy, ta tabuľka ukazuje priemery, ktoré de facto neexistujú. Za trojizbak v mestečku panubohu za chrbtom zaplatím 400, vo Viedni 2000. Ale ta predavačka zarobí tu i tam tisícku. V mestečku jej bude fajn, vo Viedni skončí pod mostom. Mame Billu na konci ulice. Okrem toho, že sa tam predavačky menia snáď každú hodinu, všetky bývajú mimo a dochádzajú. Byt vo Viedni si dovoliť nemôžu. Toľko k rakúskym platom.
@zuzanockamt všetci by mali v nedeľu zavrieť a naklusať do kostolov 😀
@vroni tak toto, čo si napísala, že predavačka zarobí v rakúsku rovnako ako na slovensku, prepáč, ale to je riadna kravina 🙂
@vroni https://www.profesia.sk/praca/textile-house-for...
Tak ja neviem kde si to videla...
Ked som na dedine a vysoko na lazoch, vobec mi nevadi, ze obchody su otvorene v sobotu iba do 12-stej a v nedelu zatvorene. Jednoducho je tam ovela pomalsi zivot, pohoda, na vsetko cas. Ked je clovek v meste… vadilo by mi to velmi. Lebo v meste ked je clovek v praci od rana do vecera, casto nie je kedy normalne nakupit, nakupy cez tyzden su rychle, iba zakladne veci a na vikend ostane velky nakup, tak kym na dedine je v sobotu tiez o par ludi viac v potravinach, ale bez problemov k tej pokladni pride, tak v meste s kopcom ludi, keby sa to vsetko vyvalilo do obchodov len v sobotu doobeda, tak sa ti ludia tam pozabijaju, poslapu a obchod by po chvili vyzeral ako po najazde kobyliek. Ludia by mali byt realisti. Za komancov sme tiez stali v sobotu v dlhej rade pred obchodom a ze by som si to chcela zopakovat v ovela zahustenejsom meste - to sa neda povedat.
@zuzanockamt pretoze bez obchodu jeden den v tyzdni snad prezijeme nie? Co je na tom ze by ludia chodili v nedelu do prirody a nie na prechadzky do supermarketu? Viem kolko a co sa v nedelu nakupuje. Jedna prihoda od kamosky zo stedreho dna. Chlap dosiel 10.50h do supermarketu farbu a stetec kupit otvorene do 11h a nadal tam vsetkym ze preco neni do 12h.. asi tolko k dolezitosti nakupov. Je to len o nastaveni cloveka. Je ine odstavit vyrobu a stroje vo fabrike je ine ze ludia cestuju z miesta na miesto aj cez vikend ale chleba si clovek dokaze hodit do mrazaku aj vo stvrtok aby nezomrel od hladu. Ja mam pre toto pochopenie je mi to jedno ked zatvoria svet sa nezruti ked nie aj tak nebudem chodit v nedelu do obchodov ako doteraz.
@bessie12 ved.aj u nas v malych mestach vsetko pozatvarane
Žijem v Bratislave, nie na lazoch. Áno bude mi to vadiť. Cez týdeň som vyťažená v kancelárií, dieťa chodí do škôlky. Počas týžďňa sa mi často stane, že sa na nákup dostanem až v nedelu. Áno žijem v hlavnom meste a od toho očakavám aj to, že služby budú fungovať pre potreby jeho občanov. To, že máte v malých mestách všetko pozatvárené so západom slnka je Váš problém, vybrali ste si, kde budete žiť.
@stary_ujco áno,súhlasím s tebou.
A všímam si,ako je Slovensko zrazu tak strašne nábožensky založené,v meste z kt.pochafzam sa také saskoviny robia posledné roky,že neviem,či sa smiat,či plakať
Otvorené alebo zatvorené,má byť slobodná voľba majiteľov prevádzky
@cessy01 Tak aj bez wellnesov, cukrární, hradov, ZOO, busov, vlakov, aquaparkov, hotelov atď. prežijeme jeden deň. Veď budú všetci v prírode.
Normálne som sa vytočila. 3/4 Slovenska sa hrabe do Bratislavy a iných väčších miest, využívate ich výhody a teraz Vám vadí, že sú otvorené obchody v nedeľu?! Naozaj? Vybrali ste si, že budete žiť v satelitoch, v dedinách, na lazoch, tak už teraz nevyužívajte nákupy v Poľsku, v Maďarsku, v Rakúsku. Užívajte si Váš obchod otvorený do 12 v sobotu, miestnu pekáreň a na mäso čakajte aj týždeň. Objednávajte si donášky tovaru, čakajte do najbližšieho pondelka. Sen
Všetky sa tu rozhorcujete ze zavreté v nedelu, ako to vydržíte ten jeden deň nenakupovat, pritom v zahraničí je zavreté v nedeľu furt a ludia žijú. Neriešia. To len Slováci sú arogantní sebci, co nevidia nič len seba a nedopraju iným. Hnusne sebectvo a budem sa tešiť keď to schvália.
Ľudia fakt potrebujú mať všetko prikazane a zakázané "zhora"? Ja nechápem, že sa niekto v dnešnej dobe niečím takým zaoberá. Sme v riadnych srackach, ľudia nebudú mať pomaly na suchý rožok, ale niekto ide riešiť pi...nu, ako nedeľný predaj. Čo tak nechať to na ľudí, kto chce mať otvorené, nech má, kto nechce, nech nemá. Kto nechce pracovať v nedeľu, nech nepracuje. Resp. neleziem do takej práce, kde je veľký predpoklad práce v nedeľu, ak sa mi to prieči. Mne osobne je to úplne sumak, bude otvorené, ok, nemám problém ísť na nákup aj v nedeľu. Nebude otvorené, nezblaznim sa, prispôsobím sa, naozaj na tom nestojí svet. Ja mám fakt niekedy dojem, že jediným cieľom vytahovania takýchto pseudoproblemov, je dokázať ľuďom ich totálnu nesvojpravnost.
@danielinaa nielen na Slovensku,môžeš sa skludnit
V Taliansku je voľba slobodná,každý si prevádzky organizuje ako sa mu zachce ,kto chce,ide v nedeľu do lesa a kto chce,ide do obchodu!
@danielinaa "To len Slováci sú arogantní sebci, co nevidia nič len seba a nedopraju iným. Hnusne sebectvo a budem sa tešiť keď to schvália"(krásne slová jednej "tolerantnej osoby") - ešte by som asi niečo s nenávisťou a zlosťou na tvojom mieste robila
Jedu máš v sebe neúrekom.
@panelacikova, netuším, koľko zarobí predavačka v Bille na Slovensku. U nás ponúkajú 1400 v hrubom, čo je cca tisícka v čistom. Ale rada poinformujem Rewe koncern, že trepu kraviny a nemajú potuchy o výške nimi ponúkaných platov. Iste sa potešia a budú viac sledovat modrého koňa, aby sa im podobná chyba viac nepodarila. 🙄
@danielinaa v zahraničí je zavreté furt? Hej? To vám tvrdia presadzovači zatvorených obchodov?
To je tak, keď človek verí všetkému, bez toho, aby sa zamyslel, či overil si fakty.
Toto je supermarket u nás v Kanade. Vidíš tam nejaký zatvorený deň?
@akvi alebo zakrývať skutočné problémy...
@danielinaa u nas v mestecku je zatvorene, ale chodime obcas v nedelu na nakupy do susedneho mesta. Najcastejsie do polskeho obchodu. Tie su otvorene 7 dni v tyzdni, ak nepocitam sviatky.
@danielinaa Jasné! Celý svet okrem Slovenska je zatvorený v nedeľu, lebo jedna pani na koni napísala.
Sebecký je skôr človek, ktorý vidí len seba a keďže mu teraz v Tv povedalo, že treba riešiť zatvorenie obchodov, tak kope okolo seba ako besný kôň a pľuje síru na všetkých, kto si myslia niečo iné. A tí druhí len možno myslia aj na tých ľudí, ktorí vďaka zatvoreným obchodom v nedeľu dostanú výpoveď, zmenšia sa im úväzky, výplaty.
Nevadí, konečne niekto dostane pokyn stráviť nedeľu s rodinou v prírode.Bomba!

@elizabet173 a tri víkendy mi to vyšlo len teraz v auguste, čo mi je aj jedno, keďže môžeme chodiť na výlety cez týždeň. Ďalší mesiac mi vychádzajú dva 😀 proste tu je nereálne mať otvorené po-pia, keď cez víkendy zarobíme možno 5x toľko. Len keď bude mať syn povinnú dochádzku a nebudem si ho môcť cez týždeň nechávať doma, už určite budem musieť hľadať hocičo iné.