Zhromažďovanie ľudí v rámci rodiny
Ahojte všetci pisem anonymne a poprosim len slušne odpovede . Ako to teraz je ked sa nesmie zhromazdovat . My sme 5 a chce dojst ku nam moja mama a brat možu normalne prist Beriem to važne nechcem mat s toho problemy ale zas pride my to hlupe povedat mame nechod nieje ohrozena skupina je mlada ale chce si odychnut proste u mna nemusi varit zahra sa s vnučatami a tak dalej a predsa len uz aj psychika robi svoje . Aj ja sama som s toho na prasky všetkeho že nahodou dojde mama a nabehnu my domov policajti .Nemam na pokutu ledva na hypoteku škrabene takže by my to najmenej chybalo . Ale cele je to na hlavu . A ano mame dobreho suseda :D Viete ako to myslim . Ma obycajny clovek neake prava proste sa nebat a zit normalne . Vravim si ved je to moja mama aj keby dosli policajti poviem že je to mama mam ju nechat samu sa zblaznit doma . Neviem čo chcem proste asik sa iba vylžalovat a počut co je spravne .
@jankapepe moje nervy. Ale ti,co tie priznaky maju a zavazne,nech je to len 1%, nam plnia nemocnice. Tie uz su nutene reprofilizovat. Takze niektore oddelenia uz neexistuju. A kedze je tl infekcne, musia to byt zvacsa samostatne bloky nemocnic a znefukcnuju sa oddelenia. Tak sa tu place, ze onkopacienti sa k liecbe nedostanu. Viete, co pomoze? Nemat nemocnice plne korony. Dodrziavanim opatreni napr. Ale to nam zasahuje do slobody nenosit rusko a robit party. Potom su staznosti, kolkokrat yo este bude treba absolvovat. Kym nebude ucinna vakcina. A na to samozrejme - ja sa zaockovat nenecham,to je proti mojej slobode!!! Cize najvacsi ignoranti opatreni v podstate najviac predlzuju stav, na ktory nadavaju.
@zuzanockamt premorenie spomalujeme, aby nam nepadla zdravotna starostlivost. Ze k nemu dojde je viac menej jasne.
Ja sa naozaj nestačím čudovať, ako tu, ženy, pokojne píšete o tom, že no a čo, že mrú ľudia, veď umreli by aj tak, aj tak sú starí/chorí/... každý sa zbytočne bojí, každý je sprostý, lebo dodržiava nariadenia, pretože len ten, kto neverí, že sa môže nakaziť je v skutočnosti rozumní, len ten logicky uvažuje a len ten má pravdu. Argumentujete tým, ako sa odkladajú operácie, ale prečo sa tak deje? Lebo ľudia ako vy, čo z podstaty veci ignorujú opatrenia zbytočne nakazia lekárov, zdravotnícky personál, takže nemá kto operovať, liečiť a poskytovať adekvátnu zdravotnú starostlivosť necovidovým pacientom. V nemocniciach sa reprofilizujú lôžka, takže nie je dostatok miesta pre iných pacientov. Čo majú nemocnice robiť? Poslať ľudí s covidom domov, niektorých naozaj už len dožiť? Alebo ako to robili na jar v Taliansku? odpájať ich od ventilácie, lebo potrebovali voľné lôžko? To naozaj ste ženy také bezcitné a toto napíšete? Písali by ste to aj keby tam ležal váš príbuzný, ktorý sa nakazil na svadbe, oslave, pretože nedodržiaval pokyny a odporúčania? Mávli by ste rukou takto isto aj nad smrťou blízkeho a povedali by ste no a čo, aj tak tu nebol navždy? Len preto, že sme už tak rozmaznaní a rozhýčaný, že nosiť rúško je pre nás neprekonateľné obmedzovanie?
Stále je to pre vás banálne ochorenie, veď aj tak sú ľudia bezpríznakoví? A že ten bezpríznakový môže nakaziť človeka s oslabenou imunitou, alebo iným ochorením, pre ktorého to môže mať fatálne následky, to je akože jedno? Veď je to len jeden z tisíc, zanedbateľný počet? Je to infekčné ochorenie, preto je o ňom toľko kriku, preto je toho všade plno.
Áno, ja viem, že na mnohé ochorenia majú viac obetí, napríklad rakovina, ale tá nie je infekčná.
Nikto, ani jeden z nás si nemôže byť istí, že ak sa nainfikuje, priebeh jeho ochorenia bude hladký. Je jedno či máte 30, alebo 80.
Neuveriteľné, kam ľudstvo dospelo...
@bashawelle veľa ľudí je bezpríznakových, resp. minimálne ťažkosti...veď už ani netestujú v zamorených oblastiach primárne kontakty, iba príznaky
@zuzanockamt ano, lebo uz precerpavame testovacie kapacity 🤦♀️ ved je to desive, ze uz nie sme schopni otestovat vsetky kontakty a ludi negativnych pustit spat do skoly, prace... takto su casto v karantenach. A zase, tych par % tazkych priebehov uz teraz reprofilizuje nemocnice.nie preo, lebo maju vip chorobu, ale preto, lebo im ide o zivot. To je neodkladna starostlivost.
@petkaaa to nieje úbohé, to je realita, bohužiaľ
Niekde niekto písal, že tu pokapeme ako muchy a ano pokapeme, ale nie na covid ale na to, že sa nám nedostane riadneho vysetrenia!
Teraz akurát idem s kamoškou, ktorá sa chcela objednat na sono prsnikov, no neordinujeme, lebo Covid 🤷♀️🤷♀️ takže všetci majú problémy len s covidom a ľudia čo umierajú na iné choroby asi prestali existovať
@lenka2710 Ale prečo? Pretože sa reprofilizujú oddelenia a sťahujú sa lekári na oddelenia, aby liečili covid pacientov, lebo ich je veľa. Čo ich majú poslať domov? Nemáme kapacity na to, aby sa to zvládalo... takže buď sa budeme chrániť pred nákazou, alebo nám budú zomierať ľudia, ktorí nedostali zdravotnú starostlivosť.
@lenka2710 to nie je o vip chorobe, ale o jej infekcnosti. Uz teraz nemocnice nestihaju, a v tejto diskusii je tolko pohrdacov opatreni, ktore by toto zlepsili. Niektore prispevky by sa tu dali prepisat asi takto: JA, JA A MOJE R9ZHODNUTIE, MOJA RODINA. JA A JA.
@bashawelle ja mám na to svoj názor...netestovať, nechať to žiť svojím životom...väčšina to prejde a ani nebude vedieť ako...kto bude ťažko chorý, test, nemocnica...a hlavne konečne prestať strašiť ľudí a začať normálne fungovať a nie zničiť ekonomiku, ľudí...nebude to korona, čo nás zničí
Čiže počkať ja mám rodinu >>> 4 členovia a sestra ,>>> 5 členov...chcem vidieť toho kto mi zakáže sa s nimi vidieť...🙂 takú ešte nehrali...odtiaľ potiaľ...a áno tiež poznám zopár starých ľudí ktorí v prvej vlne umreli na samotu a nie koronu...smutné...
@zuzanockamt to tusim vyskusali Anglicania a Rusi. Vysledok - nejako vela zapalov pluc a ochoreni hdc, plne nemocnice... aj bez testov sa to bude sirit a raketovo, ked sa neobmedzi socialny kontakt. Anie, nesedim uzamknuta v protiatomovom kryte. Iba respektujem opatrenia a minimalizujem socialny kontakt, ktory nie je nevyhnutny.
@bashawelle nemocnice boli aj pred koronou hlboko poddimenzované či materiálne či personálne.....veľa zdravotníkov je doma lebo školy a škôlky sú zatvorené....lebo pozitívny bez príznakov.
Ten vírus tu bude už stále 🙃 takže na Slovensku musí jedného dňa byť pozitívnych cez 5 miliónov ľudí. Ak chceme silou mocou držať číslo denne dajme tomu pod 1000 .....tak čas ktorý budeme dodržiavať tieto opatrenia bude 5000dni 😁 t.j. niečo cez 13 rokov!!!!
Ale fajn ....nepremorme....školy na 13 rokov vynechajme a zatvorme sa doma a zamorme zem jednorazovými obalmi, rukavicami a ruskami....tá nám to zráta aj iným ako nejakým vírusom.
Pre mňa je toto zbytočná debata. Žite si každý ako chcete 🙂
@bashawelle aj Švédi...jasné, že budú plné nemocnice...ale to sú aj teraz...ja tiež rešpektujem nariadenia...nosím rúško, používam dezinfekciu v obchode...ale kontakt s rodinou mi nikto nemôže zakázať
@bashawelle pri tvojej neskonalej inteligencii ozrejmi mi opatrenie, že kovid pacient ma do 15 minút nenakazí, keď som v jeho blizkosti menšej ako 2m a máme rúška , ale ja nakazím celú ulicu ak pojdem po nej bez rúška úplne sama..
Ale tak neviem, čo za idioti susedia by to museli byť, aby riešili, že prišla mama na návštevu... nepoviem, keby k vám napochoduje pol rodiny, ale 1 osoba plus... treba poznať svojich susedov pre istotu.
@poopsie 😀😀😀😀 dakujem za ironicku poklonu. Je to asi takto. Ludia sa zgrupuju aj vonku a hromadia sa (zastavky mhd a podobne), tam sa zvysuje riziko nakazy aj v exterieri. Ludia prosto absolutne nerespektovali, ze maju mat ruska, ak su od seba menej ako 2 metre,vyhovaracky a podobne. Takze sa zaviedli pravidla prisnejsie. Stale opakujem - ignoranti opatreni sposobuju predlzovanie stavu, ktory kritizuju,a dovedu nas do lockdownu. Hodia to na Mikasa a je vystarane. Dalsia vec - manipulacia s ruskom hore dole kazdu chvilu - plna ulica, prazdna ulica, obchod, prazdna ulica, druhy obchod, plna ulica, doma... tiez na jeho ucinmosti nepridava. Nejako kriteria nastavenr byt musia. 2m a 15 min nezarucuju uplne nulovu transmisiu virusu, aj ked sa k tomu blizia. Lenze takmer nikdy nie su dodrziavane sucasne.
@jankapepe takze potrebujeme tie poddimenzovane nemocnice narazovo pretazit? To pomoze komu? Ci jednoducho covid pozitivni bez ohladu na stav ostanu doma, nech sa mozu riesit ine veci? A nie, nemozeme si zit 100% ako chceme. Nasa sloboda ma limity. Nejdem po ulici a nestrielam do ludi naboje. A nebudem ani kvapocky dychu, aj ked sa citim zdravo. Neurobim si doma stretko pre 15 ludi ( pred koronou to bolo u nas bezne).
Susedia nadomnou maju pravidelne vesele navstevy a najlepsie kazdy vikend niekto iny stretavaju ss tam.cela.rodina aj a aj s kamaratmi ci kto to tam chodi a b zivote by ma nenapadlo bonzovat 😆 moj syn ma na dalsi vikend 3 roky moj muz nedojde domov z nemecka ale krstnych babku ci tetu volame a nech sa pokakaju vsetci...
Áno, lebo veď ostatní pacienti a chori ľudia môžu skapat, lebo veď potrebujú lôžka pre covid a ostatni si žiť nezaslúžia, len ti s covidom???
Už som pisala na začiatku, v mojom okolí od marca cca 20 ľudí umrelo, ktorí tiež chceli žiť
Trocha na zamyslenie: teraz všetci budeme dodržiavať stanovené nariadenia, počet infikovaných bude klesať, čo bude postupne viesť k uvoľňovaniu opatrení... To zasa následne povedie k nárastu infikovaných, tak opäť prijmeme opatrenia... Koľko krát to budeme opakovať? Či si niekto myslí, že ten vírus jedného dňa úplne zmizne, stratí sa?
@bashawelle juj ospravedlňujem sa zabudla som na fakt že pozitívna môžeš byť zas a znova kľudne aj každý rok .....tak opravujem....13 rokov skrtam a nasobim do aleluja.
ale treba sa aj pozriet na starkych v domovoch socialnych sluzieb ktori uz rok skoro su sami bez navstev a posudte co je horsie :( chyba nam vsetkym svetlo na konci tunela a to je myslim ze zdrojom nenavistnych komentov tu a aj vsade inde na nete...fakt je ze nase generacia take nic nezazila a velmi dufam ze uz ani nezazije...respektujme kazdy co nam nariaduje litera zakona a nechodme do extremov, nenechajme rodinu samu ak nas potrebuje a ked nas az tak nepotrebuje tak ju chranme...a urcite to coskoro prejde 🙂
@lenka2710 ide o infekcnu chorobu a neodkladnu starostlivost. Cim menej covidu,tym viac standardnej starostlivosti. Cim menej socializacie (kde nke je nevyhnutna) a viac dodrziavania r-o-r, tym menej korony.
@sonicka19983 krasne vystihnute. Chyba nam ta nadej z jari, ze to prejde.

@poopsie To myslíš vážne toto? To už na aké dno si klesla, keď sa o smrti iných ľudí vyjadruješ ako že či tu mali zajednané miesto navždy? Keby tu pomrelo toľko tisíc ľudí, medzi nimi tvoji príbuzní, tiež nad tým mávneš rukou, že veď tu nemali miesto navždy? Toto je vrchol úbohosti...