icon

Zoznam možných katastrof

kvetinka211
26. jún 2012

Túto tému zakladám inšpirovaná inou témou (o zvládaní domácnosti s náročným dieťaťom), keďže nás napadlo že by bolo dobré vedieť čo všetko môžu extra kreatívne deti vyparatiť. Všade v knižkách sa píšu všeobecné rady, človek aj urobí nejaké bezpečnostné opatrenia, ale tí prckovia vždy vymyslia niečo nové. Preto by tu mohla vzniknúť databáza daľších rizík, aby sme sme sa poučili na chybách iných. Nemusia to byť len nešťastia, čo sa stali, ale aj čo sa mohli stať prípadne veci čo ste si uvedomili že by mohli byť nebezpečné. Ďakujem za príspevky!!!

Pár príkladov z môjho života

- bosé nohy+dlažba v kúpeľni, sekunda nepozornosti = pohotovosť a roentgen, tri dni strachu a tona vycitiek
- spanie na veľkej posteli bez matracu okolo = dva pády, naštiastie bez následkov
- kábel od monitoru dychu (mala som paranaju že sa ním udusí)
- ochrana rohov z ikey - odlepil ju pomerne ľahko a daval do ust, takže radšej rozbita hlava ako udusenie ochranou rohov
- nôž na stole aj ked nie na kraji - dieta dočiahne dalej nez si myslite
- 5/6 mesacne dieta vie vyliezt z hlbokeho kocika. fakt. treba popruhy
- dieta sa vie odrazit nohami od cohokolvek ak je vo vysokej stolicke, moze sa prevratit (treba dat dalej od stola ci kuchynskej linky)
- psy - az dnes mi doslo, ze treba reagovat rychlejsie a nedopustit aby istiel ku kociku ak ho nepoznam
- zapojeny kabel od notebooku a zvedave ustocka ... kabel vzdy vytiahnut zo zastrcky

Ked si spomeniem na dalsie hrozy, tak doplnim.
Inak moja nocna mora je preddstava ze by som s mojim syncekom bola na lanovke .. to by bolo 😀

Strana
z4
kvetinka211
autor
27. jún 2012

@liave no, aspon teda viem ze som nebola paranoidna, ked som snuru od monitoru specialne schovavala aby na nu babo nedociahlo ... to je extra zle ze aj bezpecnostne pomocky mozu byt nebezpecne 😒

liave
27. jún 2012

@kvetinka211 my sme ju tiez mali schovanu no 7 mesacna uz co to dokazala vynurat 😕 ale pravdu mas tych bezpecnostnych veci je daleko viac ktore mozu byt aj na skodu 😒

akika722
27. jún 2012

balkon-nikdy nenechavať otovreny,okna len na vetračku...
kuchynu mam upravenu tak aby sa do vnutra maly nedostal..vidi do nej,ale nevojde dnu 😀 /šikovny manžel vymyslel zlepšovak... bok z postielky-klasickej drevenej.. a mame "dvierka" ktore sa daju odtiahnuť no my preskakujeme..už sme si zvykli-našťastie mame po 180cm 😀
zásuvky-mať poistky
-pozor čo periete 😅 už mi nahadzal do pračky tesne pred pranim-len čo som zbehla pre avivaž/ kadečo..a tvari sa to -ja nič 😅
-skakanie po posteli dvoch deti skonči vždy plačom-aspoň u nas.. bud padnu na zem alebo na seba 😖
-pozor na pera,nožnice,"zabudnuty" pohar v obyvačke 😖 neskonči to dobre 😖
zamykať dvere-otvarať sa nauči ked to budete najmenej čakať.. /sekunda a dieťa som našla ako klope susede na dvere 🤐 /
kôš mimo dosah-vyhodene zvyšky jedla chutia viac z koša ako z taniera 😖

estterka
27. jún 2012

ako deti vidia veci inak 😉

ja odporucam davat pozor na smetny kos,najprv sme nevedeli najst dake veci a raz som ho otvorila a navrchu jej nohavice..takze velakrat sme si nevsimli asi..najcastejsie vyhadzuje jednu z papuciek..nie je to katastrofa,ale ani nic prijemne.

ichbinich
28. jún 2012

Ochranu rohu, taku priesvitnu silikonovu, moj tiez zlupol a srtcil si do ust. A potom reklamuje, ze sa mu tam lepia auticka na zvysku toho lepidla 🙄
Pozor na skakanie po posteli, my sme nasu uz zlomili... 😨
Sipkocku z gauca spravila jedna z dvojok-neteriek. Oni tiez maju parkety ☹ Ale okrem hrce a placu nastastie nic.
Bratovi sa podaril jeden kusok: ked odchadzala navsteva, nasi ich boli odprevadit k dveram a brat zatial hral "dojizdaka": dopil VSETKY pohare, co boli nedopite na stole. Vratane dzusu, vina, tvrdeho...
Podobny kusok spravil manzelov brat: letna party sidliska, ludia sa tlacia okolo stolov, maly pribehne, strci ruku pomedzi dopelych, natiahne sa za poharikom so sektom, exne ho a ide si po druhy. Ale ze potom dobre spal 😀
Ja som raz pojedla nejake lieky, co boli drazovane na ruzovo a vyzerali ako lentilky. Podla lekara som mala byt ospala (nebolo toho tak vela, ze by mi museli cistit zaludok ani nic podobne), ale ja som skakala do polnoci 😀
Ale z liekmi treba fakt strasny pozor, manzel ma lieky na srdce, tie su vzdy hore v policke a uz synovi prizvukujeme, ze tie lieky moze jest iba manzel a nikto iny.
Smetny kos treba kontrolovat vzdy. Bud tam skonci to, co nema (ja som vrajj vyhadzovala mokka lyzicky), alebo si tam dieta najde nejaku mlsku (neterka to robi pravidelne) 😀

helsinka
28. jún 2012

@lamina súhlasím s tým košom (vlastná skúsenosť 😒 ) . .alebo ho dať na balkón . . . .my máme doma dosť veľký balkón s takým tým sklom ako býva na výťahoch a mám hrôzu, že o to zabúcha, alebo sa oprie a poletí to aj s ňou . ..takže na balkón ju nepúšťam, iba so mnou . . .

helsinka
28. jún 2012

@kvetinka211 veľmi zaujímavá téma a dosť poučná . . . človeka by niekedy nenapadlo, čo tie deti vymyslia a takto sa môžeme aspoň trochu varovať dopredu

cikyta
28. jún 2012

A pozor aj na to, aby neboli na balkone stoličky, stolčeky ... a dieťa tam samé ! 😒

cacika
28. jún 2012

holiaci strojcek omylom zabudnutý medzi zubnými kefkami... a dieta som poslala umyt si zubky... nuz tak sa oholil! skoncilo to nastastie len doskrabanou tvarickou...

vivia
28. jún 2012

a taktiez na male predmety, ktore mozu skoncit najcastejsie v nose, alebo byt prehltnute (moje deti oblubuju mince )

locko007
28. jún 2012

Moja nočná mora momentálne je že malý si rozhrýzne dudlík a zadusí sa s ním.

lamina
28. jún 2012

este mi napadli ziletky na vani, umyvadle..nebezpecna hracka. takisto vata - vyzera ako cukrovalen tak dobre netravi 😉

babulatko
28. jún 2012

chcem upozorniť na cenovky na regáloch v obchodoch, napr. v tescu. Také ktoré majú ten plastový kryt, majú ostré hrany, ak to dieťa chytí môže sa porezať. Mojej dcére sa to ešte nestalo, ale môj manžel sa porezal už dvakrát ☹ Prečo tú cenovku chytal, to teda neviem 🙂

sissy27
28. jún 2012

och bože, sa čudujem, že som vôbec prežila detstvo a vy všetky ostatné tiež, keď sme kopec dnešných bezpečnostných ochranných prvkov nemali 😀 😀 😀 ja osobne by som dala pozor na chemikálie a lieky, možno ešte nejaké ozaj životunebezpečné záležitosti (nič ma narýchlo nenapadá), ale ostatné veci - darmo stokrát povieš nechytaj páli to, keď ešte nevie, čo to znamená... trošku menej paranoje dámy, užite si detstvo s drobcami aj s rozbitými kolenami alebo odreninami - aj to patrí k životu... trošku viac uvoľnenosti a radosti z maličkostí, nie len neustály stres a strach, čo všetko sa môže stať...

zabka8423
28. jún 2012

zapalovac alebo zapalky odlozte na absolutne nedostupne miesto, ano, aj z policky na kredenci, ktora je vysoko. aby sa nestalo to, ze dieta vyjde na stolicku, zo stolicky na kredenc, ponatahuje sa po policke ako opicka a chmatne z vrchnej zapalovac, skrtne a sup, kuchynske utierky horia.... no ved este si aj zakrical: "Hojíííí" 😀

anaxamon
28. jún 2012

necitala som, ale moja desat mesacna dcera vcera ked som vyberala umyvacku riadu a ona mi "pomahala" vyliezla na dvierka kym som ja odlozila do skrinky salky(je v podstate hned vedla umyvacky hore, otazka 10 sec.)....som nechapala ked som sa otocila a ona, na dvierkach od umyvacky, pridrzajuc sa horneho vysunuteho kosika..nic sa nestalo, ale mohlo...

graceful9
14. júl 2012

inak pozor na prach na pranie, bratovi veľmi chutil,,,,a pri drobcoch si nerobte frizúru,,,,ja som oblápala horúcu kulmu 😅

dm
15. júl 2012

nas malicky beha od 10mesiacov ako feraricko a tak vsetci: nechaj ho, ved on tie schody zvlada, naco davas pozor...a tak som pred mesiacom nedavala, mal uz 20 mesiacov a spadol zo schodov, ale ten pohlad, nikdy-nikdy-nikdy nezabudnem, jak z tych kriminaliek, kde zhodia niekoho zo schodov a on sa zabije...strasne nieco, od tej doby, chodim za nim a ked ideme ku schodom, sam ma pocka a da mi rucicku, netreba pocuvat v tomto nikoho, ked raz ma matka pocit, ze radsej strazit, tak radsej strazit ako potom cely zivot oplakavat!!!

lucka1987
5. okt 2012

taaak ozivuje temu trosku.. vidim, ze naposledy sa tu prispelo este 3 mes dozadu .. to vase deturence nerobia ziadne huncutstva ? 😀 😀

dospeli sme aj my do veku, kedy sa zacina prejavovat Marekove rebelstvo a pokusa sa o prve snahy o vytvorenie katastrof roznych stupnov zavaznosti 😝

včera sa potichucky hral v takom " kutiku" medzi sporakom a jedalenskycm stolom, u svokry, ma tam odlozene jedne oleje na vysmazanie. ja som si zatial odbehla umyt flasku na caj, potom na vecku do kupelne a spat do kuchine, to desive ticho mi bolo zvlastne, kulla som lepsie na drobca, on mi bol otoceny chrbatikom, sklonila som sa a bolo.. sedel v oleji. 😝 litrovu flasu otvoril zubami. a pekne takmer celu ju na seba vylial. a rucickami sa v tom potom babral... Olej na vlaskoch, na teplakovej supravke, v ppuckach, na zemy, pod stolom, olej vsade 🙄
no uz si musim zvykat, ze to uz nie je to babatko, ktore sedi, kde ho necham a hra sa s hrkalkou 😀 😀

sue
8. okt 2012

Hmm, nikdy sme žiadne zabezpečovacie zariadenia nemali...a nikdy (klop klop klop) sa nám nič nestalo... mám pocit, že čím viac ich chránime, tým je to horšie 😲

ichbinich
9. okt 2012

V case, ked este nevedel vyliezt na stolicku: Pracovala som pri pocitaci, syn sa hral vedla mna. Musela som ist na wecko, tak som mys posunula dalej od hrany stola, stolicku som prisunua a sla som (sak ma nemoze roztrhnut 😀).
Zrazu pocujem suchanie stolicky, no ale co uz, nemohla som vstat okamzite... Ked som vysla z wecka, syn sa na mna vitazoslavne rehli zo stolicky a tuka do klavesnice 😉 😀
Nastastie mi nic nezmazal ani nepokazil. Ale aj tak, v prvom momente mi to nebolo jedno...

My mame tiez zabezpecene iba zastrcky. Ani len suflik z nozmi, aj ked si ho raz otvoril a uz si jeden niesol 😲 Ale tie najostrejsie su aj tak inde, nie v tom sufliku.

My sme mu ako pokazene platne vysvetlovali a vyvsetlujeme, ze zastrcky su nebezpecne, ze kabel zastrcit mozme iba my, mama a papa, ze pocitac nie je na hranie atd. Raz si privrel prsty do suflika, lebo ho chcel zatvorit tak, ze ho drzal zboku. Tak som mu vysvetlila, ked sa ukludnil, ze suflik sa otvara a zatvara iba za to madlo, ze na to to tam je, aby sme si nepricvikli prsty...

A smetne kose treba kontrolovat, v sobotu mi neter pohadzala kadeco do kosa na papier. Kos na papier je prepravka na zemi pod polickou. A ona zacala veselo zhadzovat tie veci z policky do tej prepravky 😀 Nastastie som to videla, tak som to potom vsetko povyberala.

Ale "olejovy kupel" ako pise @lucka1987, sa mu nastastie nepodaril 😉 Inak zevraj este horsie su kremiky na zadok, ze to sa neda dat dole nicim.

Moj raz rozsypal balenie Osanit guliciek po posteli, ani neviem, kolko ich aj pojedol. Ale tie mu aspon neuskodili a zuby ho v ten den neboleli 😀

Strana
z4