Zrušenie zmluvy so Slovakia Energy
Ahojte mamičky, chcela by som sa na vás obrátiť s mojim problémom. Nič príjemné a sama nechápem, ako som niečo také mohla urobiť, keďže zvyknem byť v takých veciach dosť opatrná. V skratke, včera som podpísala zmluvu s tými idiotmi zo Slovakia Energy, kde ale figuruje meno mojej mamy, keďže je majiteľkou bytu, ale môj podpis. Potom som sa spamätala, lebo som si o nich ponachádzala samé zlé veci, chcela som to zrušiť, volala som tam a mám zo zákona právo do týždňa bez udania dôvodov zrušiť zmluvu. Dnes som to bola poslať, doporučene, aby som si bola istá, že to prevzali. Obávam sa toho, lebo oni sa majú vyjadriť do 30 dní a určite ma nechajú čakať celú dobu a aby ma dovtedy neodpojili od našich dodávateľov VSE. Má nikto podobné skúsenosti? Resp. vie mi pomôcť nejaká mamička právnička? Ďakujem pekne.
Aspon vieme z coho ziju..
@ala7782
Dobrý deň...tiež sa chcem podeliť s praktikami predajcov zo Slovakia Energy. V apríli u mňa zaklopal ich zamestnanec s tým že je zo SSE a pokial chcem nadalej odoberať elektrinu musím podpísať zmluvu. Vraj sa zmenili majitelia a nazov firmy ale hned mi začal hovoriť ako to bude pre mňa výhodné a budem platiť menej. Nakolko "potreboval stôl na písanie" natlačil sa mi do obývačky kde som žialbohu podpísal zmluvu. Odišiel a viac som to neriešil, v domnení že som predsa dodávatela vôbec nemenil. O nejaké 2 mesiace mi volali zo Slovakia energy, že nieje možne aby som k nim prestúpil,nakoľko mám v SSE zmluvnú viazanosť,ale že mi pošlú dalšiu zmluvu,ktorú mám podpísať a poslať im späť. Až vtedy som pochopil že ide o prestup a začal som sa o to viac zaujímať a čakal som,čo mi teda pošlu. Do týždňa mi poslali " Splnomocnenie pre úkony spojené s Procesom zmeny dodávateľa plynu/elektriny" ktorú som už ale nepodpísal a ani som im ju neodoslal. Dnes mi prišla faktúra za deaktivačný poplatok v sume 120 Eur. Hned som im volal za čo im mám platiť ked som k nim nikdy reálne neprestúpil a nič mi neposkytli no iba mi stále pracovnička opakovala že je to v zmluvných podmienkych. Volal som aj do SSE, čo mi poradia. Bolo mi povedané,že zmluvu s nimi som nikdy neukončil a teda som ani žiadnu nezačal so Slovakia Energy,teda im nemám nič platiť. Potom som volal aj do centra Združenia spotrebiteľov o podomov predaji energii,kde mi bolo tiež povedané aby som žiadny poplatok neplatil a v prípade ak budú na mňa zo Slovakia Energy naliehať,mám im poslať moje zmluvy a začnú to prešetrovať. Perlička na tom deaktivačnom poplatku je aj to,že mi bol doručený dnes, no je na ňom aj dnešný dátum uvedený ako dátum splatnosti...takže zatiaľ nič platiť nebudem a uvídím ako to budem riešiť ďalej...
Toto nemyslíte vážne, toto čo si už Slovakia Energy nevymyslí, je to zlý sen 😠
Josh, Vy ste nesvojprávny, alebo čo? Vy úplne bežne podpisujete niečo, čo nechcete podpísať?
totka12 ešte raz,asi ste to nepochopila na 1.krát. Pracovník Slovakia Energy prišiel za mnou s tým,že sa mení názov a majitelia firmy SSE a ak chcem naďalej odoberať elektrinu musím podpísať zmluvu. O takýchto praktikách som ešte ani nikde nepočul. Nejde o to,ci som to chcel alebo nechcel podpísať,lebo som to podpísal. Ide o to ci majú nárok na 120 eurovy poplatok za deaktivaciu niečoho, čo mi nikdy neposkytli. Ide o tie praktiky ktoré používajú na obyčajných ľudí...
Vzhľadom na to, že neviem čo ste podpísali, tak iba "od boku" si dovolím konštatovať, že majú právo žiadať deaktivačný poplatok. Záleží na tom čo ste podpísali.
V každom prípade sa môžete brániť, to je však už skôr práca pre právnika.
josh15: Ak si chcete ten deaktivačný poplatok aspoň nejakým spôsobom kompenzovať, tak si pozrite u ktorého dodávateľa koľko ušetríte a vyberte si toho, ktorý Vám najviac vyhovuje cenou, menom a dôveryhodnosťou..
Odporúčam porovnať si ceny elektriny a plynu na www.vyhodnaenergia.sk
@totka12 Musim sa zastat @josh15 .. ja som si totiz tiez myslela, ze mna sa taketo veci netykaju a ze takito podvodnici mozu oblbnut akurat tak nejaku babku. dnes sme tu ale mali navstevu a typek udajne zo ZSE, aj sa mi hned preukazal preukazom ZSE a ze dostal info, ze v nasom dome chodil nejaky podvodnik, ktory sa snazil ludi prepisat k inemu dodavatelovi elektriny a ze sa prisiel teda spytat, ci o tom nieco vieme..a tvrdil, ze sa nasmu bytu ma menit jednotkova cena za kwh a ze ci sa tak uz udialo, a ze na tieto ucely potrebuje vidiet nase rocne zuctovanie za elektrinu, aby si to overil a ked tak, aby mohli vykonat napravu. a ze nam budu volat z call centra, aby si overili, ci bol tu a ci sa k nam dobre spraval a podobne
nastastie som dala na svoj instinkt a kedze mi to cele nejako nesedelo a nedavala mi ta jeho navsteva zmysel, tak som ho vykazala prec. zacal totiz vytahovat nejake tlacivko, ze to je iba "protokol o jeho navsteve", aby mal pre nadriadeneho, ze tu realne aj naozaj bol. tak som mu povedala, ze ja mu podpisovat nic nebudem a ze papa. vsimla som si totiz na nejakom jeho cenniku logo slovakia energy...a i ked mi to nic nehovorilo, tak zse to teda nebolo...
takze aj takto nejako to cele moze prebiehat a i ked ja som to nepodpisala, neverila by som, ze moze niekto takto nechutne a do oci klamat a keby som tu mala revuce dieta na kolenach a nemala nejaku slabsiu chvilku, tak si viem uplne dobre predstavit, ze by som mu to bola schopna podpisat iba preto, aby som sa ho zbavila.
Ľudia mňa dnes tiež jeden takýto pán vygelovaný konkrétne Ing. Stanislav Tribus oblbol a ani neviem ako. Teda viem, zaklopal večer keď som sa chystala uspať malú a mlel dve na tri až som mala pocit, že má vypité. Uviedla som ho do záhrady za stôl lebo večer si do domu hostí nevodím, malá mi plakala na rukách a napriek tomu sa nedal odbiť a mlel a mlel až mi asi rozum z hlavy vymlel lebo som mu zmluvu podpísala ani neviem ako a teraz tu celý večer sama na seba nadávam. Akú máte prosím vás skúsenosť so zrušením v 14 dňovej lehote? Zajtra totiž pošlem to zrušenie a už to je dosť čo prerobím na poštovnom za svoju sprostosť. Jedno sa im musí uznať, tí ich zástupcovia musia mať sakra dobrý výcvik keď nás tak viacerých dokážu oblbnúť, že im popodpisujeme to čo ani nečítame. Ďakujem za vaše skúsenosti so zrušením v 14 dňovej lehote.
@reginka1981 Tu je viac informácií
https://www.vyhodnaenergia.sk/odkaz/64/odstupen...
@zuzajo POZOR všetci na praktiky Slovakia Energy,včera mi prišlo vyučtovanie a skoro som skolabovala.Spoločnosť SE si účtovala každý mesiac platbu 20,64 vraj za nejaký Balík výhod.T.J.preplatila som plyn o 200E oproti najdrahšiemu dodávateľovi.Ked som tam volala a pýtala sa aké mám výhody tak mi nikto nevedel odpovedať,hádam len jednu,NAJDRAHŠI plyn na Slovensku,pekná výhoda....
@totka12 moj zlatý zástupca SE,já som žiadnu zmluvu s Vašou vydarenou spoločnosťou neuzavrel.Já som uzavrela zmluvu s Energetickým Centrom,kde bol Balík výhod BEZPLATNY,zo spoločnosti SE mi prišlo len oznámenie o zmene spoločnosti,ale akosi pozabudli napísať,že sa menia aj obchodné podmienky.Keď už poslali papier o zmene spoločnosti,mali tam poznamenať,že sa menia aj obchodné podmienky.Veď starší občania nemajú internet,a ani normálny občan nemá celý deň zapnutú Vašu stránku,aby si stále kontroloval čo si na neho Vaša vydarená spoločnosť vymyslí.dnes tam možete napísať,že výhodný Balík výhod bude stáť 50E bez DPH a zajtra,že bude stáť 100E.To,že niečo uverejníte na internete,nie je primeraný sposob,veď všetci občania nemajú inernet a so zmenou ceny nemusia súhlasiť!a keď sa tak oháňate internetom,prečo mi Vaša spoločnosť odmietla uznať reklamáciu podanú elektronicky,ale vyžaduje ju v písomnej forme?Aby ste natiahli čas?A mohli si ešte účtovať 20,64 bez DPH za ďalší mesiac?POZOR SU TO PODVODNICI!
@memena
Dúfam, že tým zástupcom SE ste nemysleli mňa 🙂
SE je vlastnená z Čiech - Bohemia Energy. V ČR je rozdiel oproti SR v tom, že v ČR nie je regulovaná koncová cena elektriny, alebo plynu, pre domácnosti.
V rámci konkurencie, aby sa na trhu v ČR uchytili noví dodávatelia týchto komodít, tak idú s cenou čo najnižšie. Tento benefit pre koncového odberateľa má aj odvrátenú stranu - odberateľ dostane super cenu za energiu, ale ak tento odberateľ chce od dodávateľa nejaké služby, tak za ne musí zaplatiť. Za služby sú v tomto prípade pokladané aj komunikácia na zákazníckom centre, neoprávnená reklamácia a podobne.
Pri všetkej úcte k Vám musím skonštatovať, že každý odberateľ, ktorý je lenivý prečítať si papiere, ktoré podpisuje, si za problémy ktoré z toho (prípadne) vyplývajú, môže sám.
Píšete, že SE sú podvodníci. Nezastávam sa ich, ale keď si ktokoľvek neprečíta, čo podpisuje napriek tomu, že je to v slovenskom jazyku zreteľne napísané na papieri (ktorý podpisuje), tak chyba nie je u toho, kto predkladá papier na podpis, v takejto situácii je chyba IBA u toho, kto si neprečíta, čo podpisuje.
Na jednom chate bolo v súvislosti s praktikami EC raz napísané - občan, ktorý má volebné právo sa nemôže sťažovať na to, že pri podpise akéhokoľvek dokumentu sa slobodne rozhodol niečo podpísať. Ak má tento občan volebné právo a jeho príbuzní, alebo známi sa na chatoch sťažujú na to, že tento občan bol podvedený pri podpise zmluvy s EC, tak tieto osoby by sa mali s rovnakým nasadením sťažovať na to, že politické strany sľubujú vo volebných programoch nesplniteľné sľuby a voliči napriek tomu, že sľuby sú nesplniteľné, tak volia tieto politické strany.
Myslím si, že pri podpise zmluvy s SE sa na podvod môžu sťažovať iba neplnoleté deti a nesvojprávne osoby, ak museli podpísať zmluvu s SE. Všetci ostatní svojprávni voliči sa nemajú na čo sťažovať - boli leniví prečítať si text na papieri ktorý podpisovali a za lenivosť musia zaplatiť drahé "školné".
Zásada je plyn od SPP a elektrinu od ZSE, agentov s teplou vodou otáčam už pri bráne.
@samo_blaho
Nezdieľam rovnaký názor. Myslím si, že stačí čítať celý text zmluvy...
V každom prípade vďaka slepo verným odberateľom si môžu dovoliť SPP a aj ZSE to, že ponúkajú najdrahší plyn a najdrahšiu elektrinu na trhu.
@totka12 Zdieľaj si čo chceš.
@totka12 já som si text zmluvy prečítala velmi podrobne,ale ako som už raz písala a Vy ste si to pozorne neprečítal,tak já so SE nemám uzatvorenú žiadnu zmluvu,zmluvu som uzavrela s Energetickym Centrom,kde bol balík služieb bezplatný,a EC následne odkúpila SE,ktorá mi len poslala oznámenie,že je nástupnícka spoločnost po EC,im som nič nepodpisovala ani neuzatvárala s nimi novú zmluvu.Kedže mi zabudli napísať ,že sa menia obchodné podmienky,ani ma o tom primeraným sposobom neinformovali,predpokladala som,že platia obchodné podmienky,ktoré som podpísala s EC.Aj primitív sa musí pozastavi´t nad tým,že spoločnost SE si zdvihla cenu o 200percent a túto zmenu uverejnila niekde na poslednej strane svojej stránky a tak ,aby ste na prečítanie potrebovali lupu!Každá slušná nástupnícka spoločnosť dodržiava ceny ,ktoré boli podpísané u predchádzajúceho dodávateľa,ešte sa musím poradiť s právnikom,či pre mna platia ceny SE,keďže s nimi som žiadnu zmluvu nepodpísala a nikde nemajú moj podpis a súhlas s ich obchodnými podmienkami.Mne zo zákona nevyplýva povinnosť mať internet a každý deň sledovať podvodníkov na našom trhu.Ak ma chcú informovať a mať istotu,že si to prečítam,tak nech to pošlú doporučene!Keď vedia poslať upomienku,tak možu poslať aj zmenu obchodných podmienok!SU TO PODVODNICI!UTEKAJTE OD NICH PREC!ZSE má lepšiu cenu a nemá takéto podvodné praktiky,ak niečo nerozumiete tak Vám to vysvetlia,nemusíte si brať lupu a právnika na podpis zmluvy!
@memena spoločnosť musí prijať aj elektronickú reklamáciu, na jej vybavenie (nie odpoveď o prijatí) má podľa zákona 30 dní od doručenia. Spoločnosť musí dodržať štandardy kvality. Odvolaj sa na Zákon 250/2012 o regulácii v sieťových odvetviach, par. 22. Ak štandard nedodržia, že budeš žiadať kompenzačnú platbu. "ak regulovaný subjekt nedodrží štandardy kvality a toto nedodržanie preukázateľne nastalo, je regulovaný subjekt povinný uhradiť odberateľovi kompenzačnú platbu, každoročne do konca februára úradu pre reguláciu sieť.odvetví musí zasielať prehľad o vyplatených kompenzačných platbách za predchádzajúci kalendárny rok." Takže sa im takto skús povyhrážať.
@totka12 nie je pravda,že majú ZSE a SP najdrahšiu elektrinu a plyn,práve tieto malé podvodné spoločnosti,ktoré majú o niečo nižšie ceny si to nadháňajú roznymi poplatkami,a tak som za 9 mesiacov prerobila 200E oproti najdrahšiemu dodávateľovi,na URSO je kalkulačka,kde sa zadá spotreba a vypočíta ti cenu,u mna to bolo o 200E viac,takže všetci obhajcovia týchto pofidérnych spoločností sú zrejme ich pracovníci.
@totka12 vy asi nečítate čo píšem ,ja som s nimi žiadnu zmluvu nepodpísala,tak sa ich prestante zastávat a robiť zo mňa mentálneho retarda,ja mám podpísanú zmluvu s Energ.Centrom,ktoré odkúpila Slov.Energy,takže podľa právnika keďže som im nič nepodpísala,ani žiadny PODPIS nežiadali,platia pre mňa obchodné podmienky ako u povodného dodávateľa,teda Energ.Centra,kde bol Balík služieb bezplatný.Ak u nich pracujete-hambite sa!Takí podvodníčkovia!!!
@memena
Nepracujem v EC a ani SE. Žiadneho dodávateľa sa nezastávam. Na druhej strane odmietam tvrdenie, že najdokonalejšími dodávateľmi sú ZSE, SSE, VSE a SPP.
Všimli ste si to, že na stránke https://www.vyhodnaenergia.sk/ nikdy nezaradili medzi porovnávaných dodávateľov firmu PB Power Trade, a.s.? Vedeli prečo tohto dodávateľa nikdy do porovnávaných dodávateľov nezaradili - PBPT skončil ako dodávateľ
http://ekonomika.sme.sk/c/7378959/pb-power-trad...
http://www.pbpt.sk/
V energetike sa vyznám a domnievam sa, že napríklad táto stránka
https://www.vyhodnaenergia.sk/odkaz/64/odstupen...
poskytuje odberateľom veľmi dôležité informácie v situácii, že odberateľ podpísal zmluvu a vzápätí si podpis rozmyslel.
@totka12 ja som si nič nerozmyslela,v roku 2011 som podpísala zmluvu s En.Centrom,ktoré mala Balík výhod zadarmo.EC v r.2013 skončilo,asi malo tiež problémy a tak som sa dostala do Slovakia Energy.Prišiel mi domov papier na ktorom ma informovali ,že odkúpili EC a sú nástupnícka spoločnosť./nič o zmene obch.podmienok,tak to bolo aj s T Mobailom,ked ho odkúpil T-Com,pre mna sa nič nemenilo,len hlavička bola iná,keď chceli niečo meniť,najskor ma telef.kontaktovali a následne mi poslali zmluvu na PODPIS.Táto podvodnícka spoločnosť si nedala nič podpísať,tak pre mňa platia obchod.podmienky ako u povodného dodávateľa.Ak si ich menila,mala mi poslať novú zmluvu,ktorú bolo treba PODPISAŤ,že s novými podmienkami súhlasím.Spoločnosť Sl.Energy nevlastní žiadny moj podpis a nikdy ho vlastniť nebude.Z každej normálnej spoločnosti chodí mesačne Fa,na ktorej vidíte koľko platíte a za čo,SE vám zašle len šeky na celý rok a raz za rok vyúčtovanie,kde sa vlastne dozviete za čo platíte.A hoci som 25.9.2014podala elektronickú reklamáciu,následne mi telefonoval pracovník SE,že to neplatí a musí prísť poštou.Aké neplatí?Tak som podala návrh na URSO!A budem to riešiť takto!Hoci som návrh na URSO podala elektronicky,odpoveď so žiadosťou o doplnenie mi prišla ešte v ten deň a už len čakáme na výsledky reklamácie.Predpokladám,že mi odpoveď príde na 30-ty deň.Hoci som mala preplatok 95 E,tak mi sploločnosť SE navýšila mesačné platby o 10E,TAK ĽUDIA POZOR!ZAS NIEČO CHYSTAJÚ!!!!PODVODNÍCI!!!!UTEKAJTE PREČ!!!!!
Presne kvôli týmto peripetiam sa neženiem za ušetrením 10€ ročne.
@samo_blaho
Súhlasím, že úspora 10 euro za rok nie je motivujúca na zmenu dodávateľa.
@memena
Čo sa týka Slovakia Energy, tiež mám pochybnosti o ich snahe vyjsť maximálne v ústrety odberateľom. Pokuta za zrušenie zmluvy po uplynutí 14 dní od podpisu (120 E), to je sila.
Dobrý večer,
viete mi niekto poradiť, ako postupovať keď dodávateľ el.energie PBPower Trade je v konkurze,ako získať naspäť peniaze, teda zálohové platby.
Ďakujem
Prosim vas, otec dnes podpisal s nim zmluvu, aj ked som mu dosledne hovorila ze nech nikomu nic nepodpisuje, idem poslat zrusenie zmluvy, chcem sa spytat staci poslat iba tento papaier doporucene postou?Zavolam este aj povodnym dodavatelom aby to nerespektovali len potrebujem vediet ci staci poslat iba to odstupenie do 14 dni?Dakujem velmi pekne

@luckanitra no ved toto.Zavadzaju nepovedia celu pravdu a potom vymahaju pokuty