icon

Zvykne vaše dieťa umývať chodbu v bytovke?

alissawhite
10. jún 2019

Ahojte ľudkovia, mám otázku: Ako doma pomáhajú vaše deti? Poslali by ste ich umyť chodbu ( ak bývate v bytovke) ? Keď ste boli mladí, nikdy vás rodičia neposlali umyť chodbu??
Ja som totiž ako dieťa pravidelne umývala chodbu a nielen ja ale všetky deti z nášho vchodu.
Mne totiž bolo práve totálne vynadané, ako môžem poslať 14ročného syna umyť chodbu..mám tlak asi 200 pretože prišli susedia ( manželský pár asi 75 roční) že chcú najprv so mnou po dobrom predtým ako zvolajú domovú schôdzu kde sa bude prejednávať ako môj syn umýva chodbu..a môj syn si dáva záležať, najprv pozametá, potom poumýva, tak ako keby som to upratovala ja. Ja už neviem či chodia v bielych rukavičkách to po víkendoch kontrolovať po všetkých susedoch či iba po nás ale strašne ma to vytočilo. Očividne nemajú čo iné na robote alebo ja neviem, ja mám tri deti, najmladšie rok a pol, potom dcéra prváčka a syn deviatak takže sa nenudím, môj muž chodí na týždňovky takže keď konečne na víkend pride domov chceme si spraviť aj výlet, nie celý víkend rozmýšlať že treba umývať chodbu. Včera večer sme sa vrátili z výletu, no nie úplne po tme, o nejakej šiestej, ja som išla robiť večeru, potom okúpať deti, malého dať spať a pomedzi to som nachystala metlu, vedro a mop najstaršiemu nech zatiaľ poumýva. Akože koľkokrát som si všimla že niektorí susedia neumývajú vôbec, a práve sa vedľa nás nasťahoval mladý chalan čo už pol roka prerába ale chodbu ešte neumyl a viete si predstaviť ten bordel z prerábania? Ale vždy som to umyla nech sa nám to nevláči to bytu..povedala som to teraz susedom a oni na to veď ale on tu ešte nebýva..jaaj takže špiniť to tu môže aj keď tu nebýva ale umyť už nie?
Mám sto vecí čo by som susedom chcela ísť povedať lebo ma až chveje od zlosti ale nechcem sa rozčúliť ešte viac, najmladší mi spí, tiež mám svoju robotu nie sa tu teraz dve hodiny rozčuľovať, ale keď ich stretnem ešte im svoje poviem

alasea
10. jún 2019

Ano, ako dieta som chodbu umyvala a aj deti susedov uplne bezne - chalani aj baby. Susede by som povedala, ze si si ista, ze 14 rocne dieta dokaze chodbu umyt lepsie ako 75 rocny clovek a ak ma iny nazor, moze kludne umyvat aj za vas.

nyusika
10. jún 2019

Ja by som jej s kamennú tvárou povedala, že 14 ročný mladý muž to umyje stokrát lepšie, ako polodementna dôchodkyňa s roztrasenymi rukami.
a už nikdy by som spoločné priestory necítila.

shilla23
10. jún 2019

@alissawhite ja mam uctu k starym ludom ale niektory seniori by si mali dat dobre po hube.. ja som dieta z domu isla som raz do podnajmu s priatelom starsia bytovka, takze geriatria, prepojene trubky na radiatori s bytmi .. iba sme sa pristahovali v ten tyzden isli sme jest v lete o pol9 vecer iba trochu zavrzgala stolicka a uz nam dosiel sused nadavat (otvorila som ja) zacal mi do soplaciek nadavat co stale vrzgame a jeho vnucata uz spia (potom sme sa dozvedeli ze nemal ziadne a si to vymyslel) az sa objavil moj dvojmetrovy stokilovy ex vo dverach a opytal sa ho co ma za problem ked este ani nocny klud nieje ..sa uzemnil a isiel prec.. dva dni nato nam zacal vyklopkavat na radiator a lyzickou od 20tej do presne 23tej kedy zacal nocny klud.. len som v noci na zachod presla potichu uz s metlou buchal do stropu.. no a toto pokracovalo s malymi prestavkami az kym sme sa neodstahovali co trvalo dva mesiace nedavali sme to .. bol mu aj nadavat exo ale uz mal taku alergiu na neho ze by ho asi zadrhol.. ozaj niekedy byvat medzi geriatriou radsej s drogovym dilerom vo vchode 😁😁😁 od vtedy som do bytovky nesla

saslavka73
10. jún 2019

@alissawhite To je smiešne. U nás tiež umývajú decká. Starí ľudia sa nudia nech idú do riti.

nikk1
10. jún 2019

@alissawhite Ja som ako 11 ročne dieťa pravidelne umývala každý 3 týždeň chodbu čo sme mali na poschodí službu a keď sme mali dole vchodovu tak som tiež chodila 😄 proste tiež to tak bolo mamina robila večeru a ja som išla poumývať. Ale nikto nebol taký sisi na hlavu aby sa chodil stazovat 😄😄 veď keď si vie dieťa doma poupratovať tak hádam zvládne aj toto 🙈 to si netreba takých ľudí všímať, nemajú čo na robote tak kontrolujú 🤷‍♀️ Určite máš šikovného syna keď ti takto pomáha ☺️

selest
10. jún 2019

Tiez som umyvala v takom veku. Inak je dobry napad najst niekoho kto to bude robit za vas. Dajte si inzerat alebo si pokukajte inzeraty alebo sa popytajte v inych cinziakoch. Mamina ma v panelaku pani ktora pride kazdy tyzden umyje od hora az dole plus spolocne dvere proste vsetko maju tiptop. A platia vsetci po 3 eura mesacne. Pani to spravi raz dva a robi plno panelakov v okoli.

mata1001
10. jún 2019

Ja by som susedom povedala,ze nech sa zdrzia komentara a ked sa im nepaci ako syn umyva chodbu,tak to mozu pretret po nom...a urcite by som syna "podrzala" ,ze to robi spravne a najlepsie ako vie.
Niektori ludia su strasní,nemaju co robit tak provokuju...

suesue1983
10. jún 2019

No moj 14 rocny umyva bezne, nikomu to nevadi dokonca uz aj 11 rocna dcera 2x umyla.A co si pamätám ja ako dieťa som to robila bežne 🙂

suesue1983
10. jún 2019

No môj muž hneď nato že ich máš poslať Do.. Preč😁

zuzankkaa1
10. jún 2019

@alissawhite no to su drze sproste susedy,dofrasa! 😡 jasne ze moze ist umyt chodbu,taky velky chlapec. aj moje dve dcery umyvaju,maju 8 a 7 rokov 😎😎 vsetko im nachystam a ony si tam zametaju,umyvaju,prataju...normalne ich to bavi. Fuuuu,keby mne toto nejaka suseda povedala tak buchnem jak atomova bomba 😁

evittam
10. jún 2019

@janinka007 To nie je o tom ze sa niekomu nechce. Ale jeden umyje a druhý nie. A prečo by som to mala robiť vza iných. Úprimne -radsej zaplatím 5Eur mesačne a niekomu tym pomôžem ako sa budem neustále hadat. A svoj voľný čas viem využiť lepsie ako umývaním chodby.

alissawhite
autor
10. jún 2019

@evittam Presne tak, môžem len súhlasiť že radšej niekomu pár eur zaplatím ako porovnávať kto lepšie umýva chodbu..lenže to by sme sa museli zhodnúť celý vchod a už vidím kto bude prvý proti tomu

evittam
10. jún 2019

@alissawhite Na tvojom mieste sa vy.eriem na celu chodbu. Kde je napísané (a hlavne kde si podpisala) ze si povinna ju umývať?

zibi
10. jún 2019

@alissawhite bezne sme so segrou umyvali chodbu a boli ovela mladsie a bralo sa to normalne,ze pomahame...aj sme sme utierali prach,lestili diavou nabytok a sidolom 😝😂to teda bolo,vysavali, stale sme kose chodili vysypavat a robili ovladac rodicom😂a aj zehlili s hroznou starou zehlickou vreckovky,uteraky, utierky a aj mame pomahali prat v pracovni ked sa nam pracka pokazila..bezne domace prace kazdu sobotu ako vsetky komacovske deti😂ani ma nenapadlo,protestovat,nepomohlo🙈 a nikto nesiel pomaly socialku zavolat,ze upratujeme😁ocividne sa susedia nudia a buzeruju

diewcatqoo
10. jún 2019

@alissawhite no u nas sme navrhli, ze budeme platit pani na upratovanie, ale ani polka vlastnikov nebola za.. takze to nepreslo. Velmi pochybujem o tom, ze dochodcovia budu za. Pre nich su 3€ horibilna ciastka a najma utrpi ego, ze za nich niekto spravi ich pracu

zara1357
Autor odpoveď zmazal
alissawhite
autor
10. jún 2019

@zara1357 ja som to práveže po ňom kontrolovala takže som im s čistým svedomím mohla povedať že to bolo umyté poriadne, ako by som to ja umývala ale oni iba to svoje že nie dieťa to tak nevie umyť, syna to bavilo, spravil si z toho zábavu, pekne mopom robil rovné čiary od steny po stenu aby bol umytý každý jeden kúsok, ja keď sa ponáhľam lebo mám aj iné povinnosti tak to ani tak neumyjem ako on

ktochytavzite
10. jún 2019

@alissawhite vadi jej ze dieta ,teda dost velky syn nevie umyt dokladne chodbu?A ptm ako to uz dokladne umyju oni,ti dochodcovia????No nenechaj sa vytocit.Umyte je a basta.

alissawhite
autor
10. jún 2019

@ktochytavzite ja by som to ani druhý krát umyť nešla veď umyté bolo dôkladne, lenže dnes sa dôchodci bavia tým že chodia pretáčať rozpis služieb naspať na moje meno..a my ho zase chodíme pretočiť na dalšie..ibaže vždy keď ideme von už je to zase na našom mene lebo čakajú že pojdem a umyjem to znovu..ako s malými deťmi..

sovica
10. jún 2019

@alissawhite Tak treba ísť za správcom, bytovým dôverníkom alebo ako sa tá funkcia volá, proste za človekom, ktorý sa stará o chod vašej bytovky a sťažovať sa na "premotivovaných" dôchodcov u neho. Ani náhodou by som to nešla upratať znovu.

mamcotka
10. jún 2019

@alissawhite nech sa bavia.. ale mne by už asi praskli nervy.. ja dôchodcov fakt nemusím

petra7481
10. jún 2019

Ja som umyvala ako 12 ročná ale starým ľuďom nevysvetlis 🙈😁alebo im povedz že vy sa tak doma nenudite jak oni aby riesili take banality 😅

dskjhfdlkdjhl
10. jún 2019

@alissawhite a ved to kludne nechaj na svojom mene, neskac im na ich primitivnu hru-nech si tocia s cim chcu, ved inu zabavu nemaju. Ty si ich nevsimaj.

ciernysokol
10. jún 2019

Ja som ako mala zlym susedom vzdy zamietla smeti pod rohozku 🙂 teraz to uz nerobim,mi to nestoji za tu namahu dvihat ich rohozku 🙂))

simca06022011
10. jún 2019

@alissawhite nerieš 😁 nevšímaj si. Nik na svete ťa nemôže donútiť umývať schody 😁 ešte aby si sa trápila nejakým prehadzovanim mien 🙏 by ma vytočili tak tu svoju chytím a hodím do koša 😁
@diewcatqoo u nás schválila menšina, lebo väčšina nechodí na schôdze 😁 a vybavené. Jednoducho pár ľudí neumyva, nikdy, a teda výš sa zoženie upratovačka alebo si to budú dobrovoľne umývať ti čo chcú upratovať.

korunka1
10. jún 2019

@alissawhite joj, škoda, že namám takýchto sprostých susedov...dávno som sa s nikým nehádala.
Ináč..ignoruj, neodpovedaj, nezdrav. Nie si povinná umývať schody, je to tvoja dobrá vôľa. A už vonkoncom nie vtedy a podľa predstáv zakomplexovaných starých susedov. Žiadna úcta k veku v tomto prípade

puklica13
10. jún 2019

@alissawhite nepretacaj..by som sa im na to cele vyprdla🤣

selest
10. jún 2019

Vyser sa na nich co ste v materskej skole? Kks aby po mne niekto chodil kontrolovat ako som umyla chodbu😂pretoc to na nich ked sa im nepaci, nech si umyju podla vlastnych predstav

letfenixa
10. jún 2019

Ako dieta som umyvala, cca od 7.rocnika, striedali sme sa s bratom (jeden pozametal, druhy umyl). Ako dospela, po prestahovani, som zazila skritizovanie mojho umytia od susedy, svoje som jej povedala. A konecne uz mame upratovaciu sluzbu.

cacianka
10. jún 2019

Uplny suhlas s babami.a k tej tabulke na sluzbu - uz by bola riadne upatlana a v kontajneri