Išli by ste na svadbu bez detí?
Ahojte išli by ste na svadbu kde nie sú pozvané vaše deti len vy? S tým že dieťa mladomanželov bude jedine dieťa prítomné na svadbe?
Áno je to ok. Boli sme tak keď bol syn malý a aj teraz keď mal 12r. Nedávno sme boli dokonca od piatku do nedele na svadbe. Bez deti boli všetci teda okrem nevestinej sestry.
@bonboniera preboha to kto povedal taku perlu? 😀😀😀
@gerrwie_girl to som našťastie vytesnila 😅 ale bolo to v tej diskusii ktorú cacianka spomína.
Pre mňa je ešte nezabudnuteľný komentár nejakej uzivatelky ze keď oni ako rodina idú na svadbu (samozrejme aj s tromi deťmi) tak akokeby za deti do obálky nedáva nič lebo “oni toho veľa nezjedia a aj tak sa v tom jedle iba pobrblu” 🫠
@anonym_autor áno išla by som
@gerrwie_girl to som našťastie vytesnila 😅 ale bolo to v tej diskusii ktorú cacianka spomína.
Pre mňa je ešte nezabudnuteľný komentár nejakej uzivatelky ze keď oni ako rodina idú na svadbu (samozrejme aj s tromi deťmi) tak akokeby za deti do obálky nedáva nič lebo “oni toho veľa nezjedia a aj tak sa v tom jedle iba pobrblu” 🫠
@bonboniera áno to je častý názor, deti zoberiem nech sa zabavia, ale za ne nedám nič. A rovnako aj ten, že hoci si neželajú deti, ja svoje zoberiem nech sa moje deti potešia, proste čistý egocentrizmus-že niekto nevie akceptovať že v najväčší deň života chcú mať mladomanželia oslavu podľa seba a pokazia ich ju svojimi spratkami... Neviem ako by sa tvárili keby tie ich deti majú oslavu napríklad narodenín a niekto im ju tiež cielene pokazí.
Radšej chodíme na svadbu so synom, keď je možnosť. Ale ak si to novomanželia neprajú, rešpektujeme, zariadime sa a prideme aj tak. Neprišla by som len keby bol ešte syn vo veku, kedy bez nás komfortne nezvládal noc (v našom prípade do cca dvoch rokov) - jednu svadbu sme tak odmietli a na jednej sme boli a rezervovali si ubytko hneď vedľa, kde bol syn s mojou sestrou a kedykoľvek som za ním mohla ísť
Diskusií na túto tému je tu už niekoľko. Stačilo si prečítať reakcie.
@anonym_autor ja by som bez detí nešla, ale to je môj názor... Neviem prečo sú pre niekoho deti prekážkou v zábave. Aj tak nevydržia dlho a môžu pre nich prísť babina s dedenom a pod.
@bonboniera tak to sú spratkovia rodičia, a deti sú v stave že narobia bordel, postúpaju neveste šaty, ocápaju rukami od zákuskov, od ich hučania bolia starších uši, čašníkom sa motajú popod nohy a vyrazia polievkovú misu, dj ťahajú káble a fotografovi čumia do objektívu. Ale pre egoistickych rodičov sú to najmilšie a najinteligentnejšie zlatíčka.
S radosťou🤣boli sme tak aj keď sme boli pozvaní všetci(kamarátom nie rodine)
Osobne to vítam. Aj moja svadba bola bez detí
Nechce sa mi veľmi čítať celú diskusiu (aj keď je to moja obľúbená téma 😁, ani nestíham, lebo idem zehlit), ale už len kvôli štatistike z týchto diskusii na túto tému, našiel by sa niekto prosím, kto mi v skratke len napíše:
1. Už sa pohádali? Na ktorej strane?
2. Padol už argument "neprídem, lebo by ma mrzelo, že moja 4 ročná dcéra bude mať traumu z toho, že sa nemôže točiť v pekných šatách na parkete"
3. Bola už odpoved: " ak ste nemali na to, robiť veľkú svadbu, kde pozvete všetky deti celej rodiny a kamaratov a kolegov, tak ste ju ani nemali robiť"?
Vďaka 😅
Nechce sa mi veľmi čítať celú diskusiu (aj keď je to moja obľúbená téma 😁, ani nestíham, lebo idem zehlit), ale už len kvôli štatistike z týchto diskusii na túto tému, našiel by sa niekto prosím, kto mi v skratke len napíše:
2. Padol už argument "neprídem, lebo by ma mrzelo, že moja 4 ročná dcéra bude mať traumu z toho, že sa nemôže točiť v pekných šatách na parkete"
3. Bola už odpoved: " ak ste nemali na to, robiť veľkú svadbu, kde pozvete všetky deti celej rodiny a kamaratov a kolegov, tak ste ju ani nemali robiť"?
Vďaka 😅
@oblecenie99 perferktne 🤣
Ano isla, ale bolo by mi to luto
Vďaka 😅
@oblecenie99 ešte k tomuto neprišlo. Na počudovanie drvivá väčšina akceptuje ba dokonca podporuje. Stav ku 21.00h
@anonym_autor Ja som pozvala na svoju svadbu rodinu samozrejme aj s deťmi, keďže aj tie deti sú moja rodina a kamošov páriky bez detí, tak ako aj oni mna. Nuz len medzitým sa im narodili deti a jeden párik sa veru urazil. Ja som chcela, nech si môžu vypiť a zabaviť sa spolu ako partia do rana bieleho, ako na plese. Keby boli s detmi, o deviatej večer su prec. Keby som vedela, že deti nemajú s kým nechať, tak deti pozvem. Ale taký problém nebol. Keď som chystala svadbu bola som tehotná a unavená, bolo to narýchlo a pre mna veľmi stresujúce, ale najviac ma ranilo, keď mi tá kamarátka vynadala, že akože bez detí si to predstavujem, že to sa tak nerobí a že oni sú už rodina aj s detmi a má sa pozývať celá rodina…. namiesto ďakujem za pozvanie. Potom som to aj študovala na internete, či sa to nepatrí, či je to v rozpore so spoločenskými normami, ale dali mi za pravdu. Ostatné kamosky boli happy, že môžu vypadnúť z domu a zabaviť sa. Bolo to pred 13 rokmi ale doteraz si na to veľmi zle spomínam a vždy sa mi to vynorí pri pomyslení na moju svadbu. Je podľa mna každého vec, koho si pozve a pozvaný ma byt vďačný za pozvanie a môže aj slusne odmietnuť, ak ma nejaký dôvod. . A keby sa normálne spýtala, či by nemohli prísť aj s detmi, tak by som samozrejme súhlasila.
Jasne ze ano, ak mam mladomanzelov uprimne rada a chcu si uzit svoj den bez deti a detskeho vystrajania. Bola som na takej a bolo vyborne, hoci nevravim ze mi syn nechybal a nebolo mi luto ze sa s nami nebavi
Aj my sme mali svadbu (este ako bezdetní) s deťmi, nerozlišovali sme medzi rodinou a priateľmi. Napriek pozvaniu detičiek, niektorí nechali deti radšej s dedkovcami a parili s nami do rana 🤣.
Dnes mame dieta a vôbec by nam nevadilo, kebyže niekto, kto bol na nasej svadbe s deťmi, by nás dnes pozval na svadbu bez syna. Úplne v pohode, ak by sme mali stráženie a viem, že malý by už vydržal (ešte je plne dojceny), tak ideme. A kebyže na tej svadbe bude XY iných deti, nemám dovod to brat osobne.
@anonym_autor Ja som pozvala na svoju svadbu rodinu samozrejme aj s deťmi, keďže aj tie deti sú moja rodina a kamošov páriky bez detí, tak ako aj oni mna. Nuz len medzitým sa im narodili deti a jeden párik sa veru urazil. Ja som chcela, nech si môžu vypiť a zabaviť sa spolu ako partia do rana bieleho, ako na plese. Keby boli s detmi, o deviatej večer su prec. Keby som vedela, že deti nemajú s kým nechať, tak deti pozvem. Ale taký problém nebol. Keď som chystala svadbu bola som tehotná a unavená, bolo to narýchlo a pre mna veľmi stresujúce, ale najviac ma ranilo, keď mi tá kamarátka vynadala, že akože bez detí si to predstavujem, že to sa tak nerobí a že oni sú už rodina aj s detmi a má sa pozývať celá rodina…. namiesto ďakujem za pozvanie. Potom som to aj študovala na internete, či sa to nepatrí, či je to v rozpore so spoločenskými normami, ale dali mi za pravdu. Ostatné kamosky boli happy, že môžu vypadnúť z domu a zabaviť sa. Bolo to pred 13 rokmi ale doteraz si na to veľmi zle spomínam a vždy sa mi to vynorí pri pomyslení na moju svadbu. Je podľa mna každého vec, koho si pozve a pozvaný ma byt vďačný za pozvanie a môže aj slusne odmietnuť, ak ma nejaký dôvod. . A keby sa normálne spýtala, či by nemohli prísť aj s detmi, tak by som samozrejme súhlasila.
@labka444 môj názor je, niekto tým raz začať musí. Všetci sa tvária lebo sa to musí a patrí. Tak volajú na svadbu, či narodeniny babku-kladku...... Ak tento krok spraví niekto prvý,pridajú sa časom ďalší. U nás som bola príkladom ja😂 Nevravím,že sa nenašli urazení, ale bolo a je mi to jedno.
Jasné, išla. A takych svadieb mam v okoli čoraz viac. Napr boli dve svadby pod holým nebom - jedna pri jazere, druha na lodi. Mladomanželia rovno upozornili, aby si to hostia rozmysleli s deťmi, lebo väčšinu času strávia tým, že budú svoje ratolesti sledovať, či neskáču do vody. Ale aj keby bola svadba hocikde inde a mladomanželia si deti neželajú, tak by som ich tam nebrala. Každý môže mať taký svadobný deň, ako si naplánuje a predstavuje.
Ale čo tu v poslednom čase čítam diskusie (hlavne o škôlkach), tak mam pocit, že niektoré mamičky sa bez deti nevedia pohnúť ani krok.
Vďaka 😅
@oblecenie99 trefné 😄😄 dávno som sa nepobavila na takom dobrom komentári 🙂🙂🙂
Vďaka 😅
@oblecenie99 2 bola isto 😁
@anonym_autor ja by som bez detí nešla, ale to je môj názor... Neviem prečo sú pre niekoho deti prekážkou v zábave. Aj tak nevydržia dlho a môžu pre nich prísť babina s dedenom a pod.
@anonym_6b7221 babina a dedeno ich mozu postrazit aj celu noc.
Ja zasnem, ze luto ze deticky sa nemozu zsbavit.
To chodia deti aj na oslavy 50tok 60tok s vami? Na celu noc?
@anonym_autor hneď by som išla bez detí. Nechápem prečo sa nad tým ľudia furt pozastavuju a riešia také somariny.
Keď je raz bez detí tak to rešpektujem a nerobím z toho hneď kauzu
Jasne, užili by sme si to 😝
Ja zasnem, ze luto ze deticky sa nemozu zsbavit.
To chodia deti aj na oslavy 50tok 60tok s vami? Na celu noc?
@natalka13 s nami áno, užijeme si to aj s malým, sme rodina a radi trávime čas spolu. Celú noc tam teda nebývame dieťa/nedieťa 😀 ale ako som písala, absolutne rešpektujem keď chce niekto svadbu bez detí. Zamrzí nás to, ale kľudne malého necháme so starými rodičmi (od veku kedy to v pohode zvláda)
Išla by som. Boli sme na svadbe kde bolo veľa detí a celý večer sme ja alebo muž museli behať za našim vtedy 4r synom hľadať ho. Behal s inými asi deťmi kade tade aj vonku, schovávali sa pod stoly atď. Nwnala som nič z tej svadby
@anonym_autor nesla by som ale len z dovodu ze ich nemame komu dat. Ak by sme mali, jasne ze by som sla.
@anonym_autor nedavno sme boli na takej,že sme nebrali naše dieťa lebo novomanželia chceli svadbu bez detí.Mne to nebolo veľmi po chuti ale čo uz...

@anonym_autor to co je za otázku. Veď logicky, keby som mala kde nechať deti idem, keď nie, tak nejdem. Či riešiš, že máš byť urazená, lebo nepozvali tvoje deti?