Išli by ste na svadbu bez detí?
Ahojte išli by ste na svadbu kde nie sú pozvané vaše deti len vy? S tým že dieťa mladomanželov bude jedine dieťa prítomné na svadbe?
Áno je to ok. Boli sme tak keď bol syn malý a aj teraz keď mal 12r. Nedávno sme boli dokonca od piatku do nedele na svadbe. Bez deti boli všetci teda okrem nevestinej sestry.
@bonboniera preboha to kto povedal taku perlu? 😀😀😀
@gerrwie_girl to som našťastie vytesnila 😅 ale bolo to v tej diskusii ktorú cacianka spomína.
Pre mňa je ešte nezabudnuteľný komentár nejakej uzivatelky ze keď oni ako rodina idú na svadbu (samozrejme aj s tromi deťmi) tak akokeby za deti do obálky nedáva nič lebo “oni toho veľa nezjedia a aj tak sa v tom jedle iba pobrblu” 🫠
@gerrwie_girl to som našťastie vytesnila 😅 ale bolo to v tej diskusii ktorú cacianka spomína.
Pre mňa je ešte nezabudnuteľný komentár nejakej uzivatelky ze keď oni ako rodina idú na svadbu (samozrejme aj s tromi deťmi) tak akokeby za deti do obálky nedáva nič lebo “oni toho veľa nezjedia a aj tak sa v tom jedle iba pobrblu” 🫠
@bonboniera áno to je častý názor, deti zoberiem nech sa zabavia, ale za ne nedám nič. A rovnako aj ten, že hoci si neželajú deti, ja svoje zoberiem nech sa moje deti potešia, proste čistý egocentrizmus-že niekto nevie akceptovať že v najväčší deň života chcú mať mladomanželia oslavu podľa seba a pokazia ich ju svojimi spratkami... Neviem ako by sa tvárili keby tie ich deti majú oslavu napríklad narodenín a niekto im ju tiež cielene pokazí.
Radšej chodíme na svadbu so synom, keď je možnosť. Ale ak si to novomanželia neprajú, rešpektujeme, zariadime sa a prideme aj tak. Neprišla by som len keby bol ešte syn vo veku, kedy bez nás komfortne nezvládal noc (v našom prípade do cca dvoch rokov) - jednu svadbu sme tak odmietli a na jednej sme boli a rezervovali si ubytko hneď vedľa, kde bol syn s mojou sestrou a kedykoľvek som za ním mohla ísť
@anonym_autor ja by som bez detí nešla, ale to je môj názor... Neviem prečo sú pre niekoho deti prekážkou v zábave. Aj tak nevydržia dlho a môžu pre nich prísť babina s dedenom a pod.
@bonboniera tak to sú spratkovia rodičia, a deti sú v stave že narobia bordel, postúpaju neveste šaty, ocápaju rukami od zákuskov, od ich hučania bolia starších uši, čašníkom sa motajú popod nohy a vyrazia polievkovú misu, dj ťahajú káble a fotografovi čumia do objektívu. Ale pre egoistickych rodičov sú to najmilšie a najinteligentnejšie zlatíčka.
Nechce sa mi veľmi čítať celú diskusiu (aj keď je to moja obľúbená téma 😁, ani nestíham, lebo idem zehlit), ale už len kvôli štatistike z týchto diskusii na túto tému, našiel by sa niekto prosím, kto mi v skratke len napíše:
1. Už sa pohádali? Na ktorej strane?
2. Padol už argument "neprídem, lebo by ma mrzelo, že moja 4 ročná dcéra bude mať traumu z toho, že sa nemôže točiť v pekných šatách na parkete"
3. Bola už odpoved: " ak ste nemali na to, robiť veľkú svadbu, kde pozvete všetky deti celej rodiny a kamaratov a kolegov, tak ste ju ani nemali robiť"?
Vďaka 😅
Nechce sa mi veľmi čítať celú diskusiu (aj keď je to moja obľúbená téma 😁, ani nestíham, lebo idem zehlit), ale už len kvôli štatistike z týchto diskusii na túto tému, našiel by sa niekto prosím, kto mi v skratke len napíše:
2. Padol už argument "neprídem, lebo by ma mrzelo, že moja 4 ročná dcéra bude mať traumu z toho, že sa nemôže točiť v pekných šatách na parkete"
3. Bola už odpoved: " ak ste nemali na to, robiť veľkú svadbu, kde pozvete všetky deti celej rodiny a kamaratov a kolegov, tak ste ju ani nemali robiť"?
Vďaka 😅
@oblecenie99 perferktne 🤣
Vďaka 😅
@oblecenie99 ešte k tomuto neprišlo. Na počudovanie drvivá väčšina akceptuje ba dokonca podporuje. Stav ku 21.00h
@anonym_autor Ja som pozvala na svoju svadbu rodinu samozrejme aj s deťmi, keďže aj tie deti sú moja rodina a kamošov páriky bez detí, tak ako aj oni mna. Nuz len medzitým sa im narodili deti a jeden párik sa veru urazil. Ja som chcela, nech si môžu vypiť a zabaviť sa spolu ako partia do rana bieleho, ako na plese. Keby boli s detmi, o deviatej večer su prec. Keby som vedela, že deti nemajú s kým nechať, tak deti pozvem. Ale taký problém nebol. Keď som chystala svadbu bola som tehotná a unavená, bolo to narýchlo a pre mna veľmi stresujúce, ale najviac ma ranilo, keď mi tá kamarátka vynadala, že akože bez detí si to predstavujem, že to sa tak nerobí a že oni sú už rodina aj s detmi a má sa pozývať celá rodina…. namiesto ďakujem za pozvanie. Potom som to aj študovala na internete, či sa to nepatrí, či je to v rozpore so spoločenskými normami, ale dali mi za pravdu. Ostatné kamosky boli happy, že môžu vypadnúť z domu a zabaviť sa. Bolo to pred 13 rokmi ale doteraz si na to veľmi zle spomínam a vždy sa mi to vynorí pri pomyslení na moju svadbu. Je podľa mna každého vec, koho si pozve a pozvaný ma byt vďačný za pozvanie a môže aj slusne odmietnuť, ak ma nejaký dôvod. . A keby sa normálne spýtala, či by nemohli prísť aj s detmi, tak by som samozrejme súhlasila.
Jasne ze ano, ak mam mladomanzelov uprimne rada a chcu si uzit svoj den bez deti a detskeho vystrajania. Bola som na takej a bolo vyborne, hoci nevravim ze mi syn nechybal a nebolo mi luto ze sa s nami nebavi
Aj my sme mali svadbu (este ako bezdetní) s deťmi, nerozlišovali sme medzi rodinou a priateľmi. Napriek pozvaniu detičiek, niektorí nechali deti radšej s dedkovcami a parili s nami do rana 🤣.
Dnes mame dieta a vôbec by nam nevadilo, kebyže niekto, kto bol na nasej svadbe s deťmi, by nás dnes pozval na svadbu bez syna. Úplne v pohode, ak by sme mali stráženie a viem, že malý by už vydržal (ešte je plne dojceny), tak ideme. A kebyže na tej svadbe bude XY iných deti, nemám dovod to brat osobne.
@anonym_autor Ja som pozvala na svoju svadbu rodinu samozrejme aj s deťmi, keďže aj tie deti sú moja rodina a kamošov páriky bez detí, tak ako aj oni mna. Nuz len medzitým sa im narodili deti a jeden párik sa veru urazil. Ja som chcela, nech si môžu vypiť a zabaviť sa spolu ako partia do rana bieleho, ako na plese. Keby boli s detmi, o deviatej večer su prec. Keby som vedela, že deti nemajú s kým nechať, tak deti pozvem. Ale taký problém nebol. Keď som chystala svadbu bola som tehotná a unavená, bolo to narýchlo a pre mna veľmi stresujúce, ale najviac ma ranilo, keď mi tá kamarátka vynadala, že akože bez detí si to predstavujem, že to sa tak nerobí a že oni sú už rodina aj s detmi a má sa pozývať celá rodina…. namiesto ďakujem za pozvanie. Potom som to aj študovala na internete, či sa to nepatrí, či je to v rozpore so spoločenskými normami, ale dali mi za pravdu. Ostatné kamosky boli happy, že môžu vypadnúť z domu a zabaviť sa. Bolo to pred 13 rokmi ale doteraz si na to veľmi zle spomínam a vždy sa mi to vynorí pri pomyslení na moju svadbu. Je podľa mna každého vec, koho si pozve a pozvaný ma byt vďačný za pozvanie a môže aj slusne odmietnuť, ak ma nejaký dôvod. . A keby sa normálne spýtala, či by nemohli prísť aj s detmi, tak by som samozrejme súhlasila.
@labka444 môj názor je, niekto tým raz začať musí. Všetci sa tvária lebo sa to musí a patrí. Tak volajú na svadbu, či narodeniny babku-kladku...... Ak tento krok spraví niekto prvý,pridajú sa časom ďalší. U nás som bola príkladom ja😂 Nevravím,že sa nenašli urazení, ale bolo a je mi to jedno.
Jasné, išla. A takych svadieb mam v okoli čoraz viac. Napr boli dve svadby pod holým nebom - jedna pri jazere, druha na lodi. Mladomanželia rovno upozornili, aby si to hostia rozmysleli s deťmi, lebo väčšinu času strávia tým, že budú svoje ratolesti sledovať, či neskáču do vody. Ale aj keby bola svadba hocikde inde a mladomanželia si deti neželajú, tak by som ich tam nebrala. Každý môže mať taký svadobný deň, ako si naplánuje a predstavuje.
Ale čo tu v poslednom čase čítam diskusie (hlavne o škôlkach), tak mam pocit, že niektoré mamičky sa bez deti nevedia pohnúť ani krok.
Vďaka 😅
@oblecenie99 trefné 😄😄 dávno som sa nepobavila na takom dobrom komentári 🙂🙂🙂
Vďaka 😅
@oblecenie99 2 bola isto 😁
@anonym_autor ja by som bez detí nešla, ale to je môj názor... Neviem prečo sú pre niekoho deti prekážkou v zábave. Aj tak nevydržia dlho a môžu pre nich prísť babina s dedenom a pod.
@anonym_6b7221 babina a dedeno ich mozu postrazit aj celu noc.
Ja zasnem, ze luto ze deticky sa nemozu zsbavit.
To chodia deti aj na oslavy 50tok 60tok s vami? Na celu noc?
@anonym_autor hneď by som išla bez detí. Nechápem prečo sa nad tým ľudia furt pozastavuju a riešia také somariny.
Keď je raz bez detí tak to rešpektujem a nerobím z toho hneď kauzu
Ja zasnem, ze luto ze deticky sa nemozu zsbavit.
To chodia deti aj na oslavy 50tok 60tok s vami? Na celu noc?
@natalka13 s nami áno, užijeme si to aj s malým, sme rodina a radi trávime čas spolu. Celú noc tam teda nebývame dieťa/nedieťa 😀 ale ako som písala, absolutne rešpektujem keď chce niekto svadbu bez detí. Zamrzí nás to, ale kľudne malého necháme so starými rodičmi (od veku kedy to v pohode zvláda)
Išla by som. Boli sme na svadbe kde bolo veľa detí a celý večer sme ja alebo muž museli behať za našim vtedy 4r synom hľadať ho. Behal s inými asi deťmi kade tade aj vonku, schovávali sa pod stoly atď. Nwnala som nič z tej svadby
@anonym_autor nesla by som ale len z dovodu ze ich nemame komu dat. Ak by sme mali, jasne ze by som sla.
@anonym_autor nedavno sme boli na takej,že sme nebrali naše dieťa lebo novomanželia chceli svadbu bez detí.Mne to nebolo veľmi po chuti ale čo uz...

@anonym_autor to co je za otázku. Veď logicky, keby som mala kde nechať deti idem, keď nie, tak nejdem. Či riešiš, že máš byť urazená, lebo nepozvali tvoje deti?