icon

Vypínate systém Start-Stop po naštartovaní auta?

Včera o 08:26

Ahojte,

v aute mám systém Start-Stop a v servise mi povedali, že ho mám po každom naštartovaní vypínúť. Vraj sa tým šetrí palivo, že to zbytočne zaťažuje motor a batériu.

Nechávate si ho zapnutý alebo ho pravidelne vypínate?

Strana
z2
kocuris
Autor odpoveď zmazal
anonym_4e2464
Včera o 15:11
@frflos_nespokojny

Pokial ficis po diaľnici a odbocis na benzínku, alebo odpočívadlo, tak pri zastavení motor automaticky vypne. Pre turbo to nie je dobre a preto ak nezabudnem, tak to vypinam. Na svojom som to dal vypnut.

@frflos_nespokojny veru, motor po zatazi treba nechat "dobehnut", az neskor vypnut, za mna start-stop uplna hovadinka

anonym_8317ed
Včera o 16:22

@anonym_autor vypínam, auto s tým má pomalší rozbeh. Nezareaguje tak, ako keď to vypnem a pravidelne sa mi stáva , že na úseku , kde je rampa a ja sa idem rozbehnúť, začína mierno mierny kopec , tak sa auto nerozbehne. Musím dať parking , vypnúť zapaľovanie a naštartovať. Ako otras pre mňa nieee

ariannazara
Včera o 19:51

Vypinala som a po case sa mi to uz vyplo asi same, lebo uz sa mi nezapina 😄

tenerifka
Dnes o 06:50

Tak ja som to vcera pozerala a je to stale vypnute....

tilly
Dnes o 07:17

Rituál pri naštartovaní auta, pás, vypnúť start/stop 🤣, zamknúť (toto som mala automaticky, ale vypla som to a robím manuálne)

tiezjedna
Dnes o 07:26

@anonym_autor na jednom aute vypínam, pretože mi lezie na nervy tá prodleva, na druhom nie, tam naskakuje okamžite. Obecne ma táto funkcia irituje...

natalka13
Dnes o 11:01

Baby ake mate auta a prevodovky?
ja mam 25rokov len automat, ziaden problem startastop.
pustim na semafore brzdu a auto sa pohne.

autorka palivo ti prave startstop setri, a baterka motor starter ze sa nicia je v dnesnej dobe uz hlupost.

Strana
z2