icon

Chlapčenské meno Levoslav

31. dec 2022

Ahojte čo hovoríte na meno Levoslav pre chlapca? Proste len Levo..nejako ináč sa to asi ani nedá povedať, takže by meno nemal ani nikto skomolit a to sa mi páči. Dokonca je aj v slovenskom kalendári. Nepoznám nikoho z takým menom. Ďakujem za vaše názory.

Strana
z4
zoja1234
2. jan 2023

Kludne daj, je originálne a hlavne veľa mužov s takým menom nieje. Ak máš vzťah ku slovanistike alebo ku starým slovanskym koreňom, je to krásne meno. Mozeme sa tvarit ako chceme, mozeme sa hrať ze sme Američania ci Španieli a dávať cudzie mena, ale to co je naším pôvodom, historiou a odkiaľ sme prišli, to nikdy nezmazeme ❤️

gertrudaosem
2. jan 2023

Strašne meno

zoja1234
2. jan 2023

@gertrudaosem prepáč ale ty si strašná, ty a všetky ženy co tu hejtutete toto meno... 😁🙏

lululilien
2. jan 2023

Za mňa áno! Je to silné meno. Veľmi pekné. Moje deti majú talianske mená a tretí sa volá Leo. Uvažovala som aj nad variantou Leone (Lev). V Taliansku je populárna renesančná verzia - Leonardo. Ak ho chceš volať Levo, skús pozrieť ci je v kalendári aj takáto varianta mena.

taty
2. jan 2023

Mne sa to meno páči. Určite nebude jediný chlapec s takým menom ale zároveň nebude ich v škole a v okolí veľa. Takže za mňa áno

veronikarokova
2. jan 2023

Podľa mna výborná voľba;)

alyn
2. jan 2023

Nepaci sa mi. Ale v zasade som za to ze ak sa Tebe a muzovi paci tak dajte meno ake sa Vam naozaj naozaj paci. Ak mas sama pochybnosti, tak skus hladat dalej.

autor
2. jan 2023

@zoja1234 Ďakujem krásne 😉.

ivangeline
2. jan 2023

Leo

leskovael
2. jan 2023

Mne sa nepáči

andreafa
2. jan 2023

@zoja1234 to, ze niekto vyjadri nazor, a je negativny, neznamena to este, ze hejtuje dane meno 🤦‍♀️ ani mne sa to meno vobec nepaci, a je mi jedno, co za meno da pani matka svojmu decku

andreafa
2. jan 2023

@zoja1234 a zojka nie je sa pise osve!

zenulkaaa
2. jan 2023

Dá sa to povedat aj inak - Lev. Neviem si teda predstavit že by moje dieta sa takto volalo. Vždy myslim na to, že ako by sa asi muselo citit s takým menom.
Ale každý nech si dá, aké sa mu páči. Mne osobne sa meno Levoslav vobec nepáči.

luciajass
2. jan 2023

Ja mám suseda Levoslava. Synom dali mena Levoslav a Jaroslav. Levko a Jarko. Nikto s tým problém nemá a ani ich inak nevolajú. Žiadny Lev, Levik

yanka2828
2. jan 2023

Mne sa paci 🙂

ysseba
2. jan 2023

Mne sa nepaci, ale tak kazdemu sa paci nieco ine. Ale teda “pridem na navstevu s levom” za mna fakt nie… (a ano viem, ze na zaciatku ma byt velke L, len som proste chcela poukazat na to, co to meno vo mne evokuje 🦁 a najma v takej fotme do akej si ho dala ty

arcanne2
2. jan 2023

Mne scelkom páči, mam rada také netradičné mena. Paci sa mi veľmi aj Mikuláš a Mojmír. Za mňa určite lepšie ako Leo, Tobias, Liam a pod.

zoja31
2. jan 2023

Nemá to s tým menom nič spoločné. Ale ja keby mám druhé dieťa a syna dám Noel. Dcéra je Olívia 😊

davidofff
2. jan 2023

Vôbec

salsa26
2. jan 2023

Moja dcéra má v triede spolužiaka menom Lev.. je Ukrajinec. Asi to bude ukrajinské meno. LEVOSLAV je iné... Tak bude jediný možno.. 😉

tanya65
2. jan 2023

Kamaratka ma synceka Levoslava...volaju ho Levi. Je to netradicne meno. Ked sa vam paci, tak ho synovi dajte 😉 .

petkazamborska
3. jan 2023

@lululilien le je BOMBA :D aj leonardo ako som pisala :D

gulolo
3. jan 2023

Krásne meno, ak sa hodí, odporúčam všetkými desiatimi. A prečo nie aj Levík?🙂

lauraanastazia
19. jún 2024

Dobrý deň, ja by som len chcela vedieť, či to meno chlapček nakoniec dostal.
Náš syn sa narodil pred pár dňami a tiež dostal toto meno.
Reakcie sú buď úplne zdesenie alebo úplne nadšenie. Žijeme v zahraničí ale jediný zdesený sú slováci :D
S manželom máme veľmi blízko k slovanskej kultúre a pre syna sme chceli silné meno, keďže veríme, že meno dokáže veľmi ovplyvniť osobnosť človeka.
A vollem ho Levi, Levko, Levino, Levo.

anonym_6e55d9
1. okt 2025

Mne sa páči

gulolo
2. okt 2025

Áno, je to krásne meno, mne sa páčilo Leo, ale Levoslav je krásne slovensko-slovanské a Leonard je aj také medzinárodné🙂

Strana
z4