icon

Muž nesúhlasí s iným menom

16. júl 2023

Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..

vamajka
17. júl 2023

@lenka.25 Tak sebe meno zmeni lebo sa jej nepaci a da ho dcere? Meno, ktore cely zivot nenavidi no chore

lenka.25
17. júl 2023

@vamajka ja som nič také nepísala

vamajka
17. júl 2023

@lenka.25 Prepac to nemali byt tebe, neviem to zmazat

basska_b
17. júl 2023

V ziadnom pripade nedavaj a len ty a muz mate pravo dat meno. Starych rodicov je do toho velke gulove. Napises tam svoje vybrane meno a muz nakoniec kyvne a podpise. Alebo bude mat v RL "Nepomenovana" a pojdete na sud 😄

jakubik
18. júl 2023

Daj meno na K,ale nie katarina, to by som ani ja nedala, ja by som dala Klára,Klárka

ddaassuullaa
18. júl 2023

Pre mna mas najkrajsie meno na svete, moj nesplneny sen, aby sa moja dcera volala Katarina. Ale - po sebe by som meno dietatu nikdy nedala, v tom s tebou suhlasim. Ak mu chces aj vyhoviet a aj aby mala dcerka ine meno, a nevadia ti dve mena, mozes spravit kompromis - prve meno vyberies ty a druhe bude Katarina🤷‍♀️ alebo proste vyber podla seba - ty nosis, trpis a rodis. Drzim palce, nech sa rozhodnes dobre👍

1alzbetka1
18. júl 2023

Tiež sme kedysi riešili podobný problém pri treťom. Prvú dcéru chcel Milku - ja nie, ale napokon na návrh mojej mamy je Milada. Druhému synovi chcel Stanislav a mne sa tiež páčilo. Ale tretieho chcel po sebe Andrej. Jeho otec aj obaja dedkovia boli Andrejovia. Tak máme Ondreja. 😉 Podobne by som to poradila vyriešiť aj vám.

drahomirrra
18. júl 2023

Ja ta chapem, ja by som takto nedala Lenku, ani keby traktory padali. Hoci sa to muzovi paci. Ja to meno nenavidim, nemozem ho ani citit. Hnus.

isabella15
18. júl 2023

sa smejem ze Anna ( inak pekne meno) a vravis ze neotrepane , ked moja teta,jej dcera a aj jej dcera su Anny. .. ach. 🙂

linkapaulinka
18. júl 2023

A aké meno sa ti páči? Hladkaj si brucho a hovor jej menom. Tym ktore si ty vybrala. Má to byt kompromis ?...ale ani ja som nechcela aby sa mi dieta volalo po rodinnom clenovi - ma svoje meno , a akosi ..sa s tym stotoznili ... hladkala som si brucho s jeho menom a ked sa opytali akosa bude volat povedala som razne ze tak a tak. A pretrhla 4generaciu . Meno podla mna, priezvisko po otcovi . Nedaj sa . Ked si neni stotoznena🍀🍀

cimage
18. júl 2023

Katarina je pekne meno, ale pokial sa ti nepaci, tak by som ho nedala. My sme na tom boli rovnako pri druhej dcere. Ja som 9mes chcela Viktoriu, on chcel Kvetku. Ani za svet nepustil. Nakoniec 2dni pred porodom sme sa dohodli na Eliske. A tretorodena je Viktoria a pritom 8mes mala byt Hanka 🤷🏻‍♀️😁. Drzim palce, aby ste sa zhodli, ale nenechaj sa dotlacit k niecomu co sa ti nepaci.

queen_el
18. júl 2023

V žiadnom prípade by som nedala meno po sebe (ani po manželovi a po nikom) a mohli by sa aj na hlavu postaviť. Nenechaj sa zmanipulovať. Buď aj ty nekompromisná a povedz NIE. Keď si obaja budete stáť za svojim rozhodnutím, budete musieť vymyslieť kompromis. Buď teda 2 mená, alebo niečo neutrálne.

Mimochodom, tvoje vybrate mená sú krásne. Emília je u mňa v topke ❤️

cervenaruza123
18. júl 2023

Ja by som mu povedala, ze velmi chcem dceru Esmeraldu, ze po nicom tak netuzim, len po tom, aby ustupil a dovolil ti take meno dat. Akoze nech sa spamata. A ked sa rodicia nevedia dohodnut na mene, moze o mene rozhodnut sud a urcit meno, tak nech neprehana, aby ste nakoniec na sude neskoncili pre taku somarinu. Rodicov a svokrovcov by som vobec nebrala do uvahy a on nech trochu berie aj na teba ohlad. Vzdy by to malo byt tak, ze sa vylucia mena, co nesuhlasi ani jeden z rodicov a vybera sa z ostatnych. Preco by ta mal nutit dat ine? Nut aj ty jeho dat take, co jemu sa absolutne nepaci. Ked neustupi on, preco by si mala ty? A ked tak chce byt tvrdohlavy, potom sa obratte na sud, ze sa neviete dohodnut a sud vam da meno a bude hotovo. Ked mu to pripada jednoduchsie. Mne sa moje meno paci, ale aj tak by som dcere svoje nedala, je to neprakticke. A uz zo zasady by som neustupila, lebo preco by on mal nutit mna do mena, ktore nechcem.

natalka13
18. júl 2023

@marianarem kamoska dala meno podla seba a muz ho siel na matriku zmenit. Potom uz to ona neriesila.

00kvetinka00
18. júl 2023

Popravde ....moje dieťa je Karolinka ale aj tak ma milión prežitie že menom jej tak párkrát za týždeň povieme 😅🤣
Inak ďalšie dieťa ak bude som chlapovi povedala ze KATARINA .... ZE CHCEM aby som mala deti s rovnakými inicialami 😆😅🤣 takže chcem Karolinku a Katarinku

natalka13
18. júl 2023

Ako ta vola manzel?

simca06022011
18. júl 2023

Daj si ake sa tebe paci a nediskutuj. Ja som uplne diskusie o mene vynechala v rodine a najlepsie som urobila. V porodnici som nahlasila a vsetci mohli akurat tak suchat nohami. Zvykli si. nastastie nic take nemohlo byt ze by isiel otec bez mna na matriku a menil si co chcel..

yanni
18. júl 2023

Ja som Katka a je to prakticke meno. UZijeme v zahranici a vsade, kde sme boli a zili nebol problem. Aaaaale tiez ako tyn, nechcela by som a ani som nikdy nechcela, aby mali deti mena po nas. Ja som tento zvyk uz ako dieta nejak nechapala. Nevidim v tom zmysel. Kazdy ma mat svoje vlastne meno. A tak ma aj nasich 5 deti kazdy lastne meno a ani ejdno s nevola po nas rodicoch ci prarodicoch.

ukulela
18. júl 2023

Ponukni mu aj 10 alternativ. Aj 20. S tym, ze ty odmietas len toti jedno. Vie on vobec preco nechces meno po sebe? Ponukni mu tvoje oblubene mena, ale aj podobne alternativy. Karolina, Kristina, Kamila, co js viem... Margaréta, Juliana.... s tym, ze ti ide o dohodu. Nie o vojnu o meno. Syn je po nom? Ak nie, nevrhni zensku verziy jeho mena, Martina, Petra, Slávka, .... drzim ti palce, aby ste sa hohodli.

yanni
18. júl 2023

@isabella15 Anna bola a aj stale je in a otrepana. my byvame v zahranici a Anna (a halvne u deti a pubisov) je tu nejak na kazdom kroku. Sama Anna, fakt nechapem. Dokonca moje dve kolegine maju obe Anny. Jedna ma uz 17 rokov, druha 9. Takze nejaka nova moda poslednych par rokov to nie je.

ukulela
18. júl 2023

... a teda ja som bola mala M a moja mama velkaM. Yeraz sme stara a mlafa M. Mame v rodine velkych/ malych a starych/mladych kopu. Nie je to pekne.

x_mery_x
18. júl 2023

Joj, to jak keby o mojom muzovi citam, ja som zasadne proti mojmu menu, ale my sme sa nakoniec zhodli na inom mene a to Hanka 🙂

mooonika1975
18. júl 2023

Nikdy by som nedala meno po sebe, ani nie preto te by sa mi mení nepáčilo, ale preto , že by mi to bolo divne

14petulka88
18. júl 2023

Ja som synove meno mala vybrate este ani na plane nebol 🤣
Len som si stale vravela ze ked raz budem mat chlapca bude Šimon, a manzelovy som to oznamila nemal na vyber 🤷🏻‍♀️😁
Nepacilo sa mu to meno.

jablkovastrudla
18. júl 2023

@deti95060810 mne sestricky 😂 tiez som mala byt chlapec a nasi nemali ziadne meno pre dievca

naniki
18. júl 2023

slovo "úžasný a dokonalé manželstvo" sa hovorí vždy až na konci manželstva, a je jedno,akým spôsobom zanikne.Niekto je úžasný 30 rokov a v jeden moment nespoznáte s kým ste žila...Sú páry,kde bol partner úžasný 30 rokov A ? Z dňa na deň bol "ch.j"Ale dovtedy to bolo dokonalé manželstvo ! Aj deti má každý úžasné - vydarené a príde dedičstvo,alebo iba klasická staroba a ich kategória "úžasné" sa razom zmení.K menu : Ak je taký úžasný,zrejme by mal akceptovať,že o meno ako také ani tak nejde,ale prihliadať na to,že vy ste sa s tým menom nikdy nestotožnila a máte voči nemu averziu...to je podstatný aspekt, a nie, či ho vynosíte a máte právo veta.Potom použijem metaforu - mňa by ani najúžasnejší partner nepresvedčil,aby som jedla na dovolenke kalamáre,lebo jemu chutia a ja mám k ním odpor - tu neexistuje konsenzus.Vyhovieť iným,lebo si to želajú - ak je mi to proti srsti,je začiatok manipulácie.Ženy ! Buďme trocha egoistické - v živote sa to fakt oplatí !!!!

marisoul17
18. júl 2023

Katarína je krásne meno, v základnom tvare. ale keďže žijeme na SR kde je národným športom akekoľvek meno skrátiť, zdrobnit, obmeniť a neraz sprzniť, tak sa nedivim, že mnohí si vypestuju odpor k svojmu menu (aj môj prípad).
Takže autorka, ak sa ti nepáči, nedávaj ho a nech sa všetci aj na hlavu postavia. Je to aj tvoja voľba a je dôležitá.

zenulkaaa
18. júl 2023

Za mna ma byt meno vyberom a odsuhlasenim oboch rodicov. Tzn ze ak sa Tebe nepaci meno ktore navrhuje on, tak sa hlada dalej. Musite najst take aby sa pacilo obom.
Opytaj sa ho ako by sa mu pacilo, keby meno vyberies ty a trvas na nom bez jeho suhlasu.

keathli
18. júl 2023

Necitala som celu diskusiu, ale ja som tiež Katarína, partner ma pri všetkých deťoch nahováral na Katku, no nepovolila som. Dlhé roky som neznasala svoje meno, dnes ho už akceptujem, dokonca ho považujem za pekne, no svojmu dieťaťu by som to meno nedala. Viem, že mne trvalo 25 rokov, kým som si naň zvykla a to som nemohla spraviť aj svojej dcére (máme 3dcery). Viem, že raz mi možno budú vyčítať mena, ktoré majú (ktoré pubertálne dieta je spokojne so svojim menom?)….

hanastaruchova
18. júl 2023

@deninka233 prečo by ona mala robiť ústupky ? Za 10 rokov mohol spoznať,že to meno neznáša a bodka !!!Prečo taká dráma ?