icon

Detské tábory za 500 € – čistý biznis

15. máj 2025

Som mama troch detí. Dvaja chalani sú už na strednej, dcérka je tretička. Robím ako predavačka, na zmeny, 900 eur v čistom. Otec sa o ne nezaujíma, vyzivne minimalne.
A tak tu teraz sedím, pozerám tie „letné ponuky“ táborov a mám chuť plakať. Za jeden turnus 450, niekde 520. Čo je tam? Ubytovanie, nejaký bazén a „zážitkový program“. Super. Len ja by som na to musela robiť celý mesiac. A to len pre jedno dieťa. Čo tie ostatné dve? Tie sú už „veľké“, tak majú byť doma a nudiť sa? A merkovať súrodenca????
Denné tábory okolo 200 eur od 8 do 16tej. To kam sme sa dostali?

akvi
15. máj 2025
@lila246

@alkoholik co ma viera spolocne s taborom? no s klasickym asi nic, ale s krestanskym taborom ma toho spoločneho vela :D ano, neviem si predstavit dat svoje dieta ako ateista na tabor, ked niekto nema zaujem o kone tak nepojde asi na jazdecky tabor

@lila246 nemyslím si, že to je v prvom rade o viere, skôr je to o hodnotách. To máš presne to isté, ako keď neveriaci dajú deti do cirkevnej školy. Ide im o morálne hodnoty, lebo cirkevné školy si zakladajú práve na nich, aspoň teda u nás v meste je to častý argument, prečo ľudia vyberajú cirkevnú školu, aj keď sú neveriaci. Ak by to cirkvi vadilo, tak ich tam predsa nevezmú. Či už do školy, či do tábora. Predstav si, že v našej dedine sme napríklad mohli ísť na výlet, ktorý organizoval farár, úplne všetci, on sa nepýtal, kto je veriaci a kto nie. Spájal tak komunitu, mne to prišlo náhodou veľmi sympatické. A ak mám byť čisto "materiálna", tak na cirkev sa v tomto štáte skladáme všetci, nevidím dôvod, aby dieťa z neveriacej rodiny nemohlo využiť výhody lacného cirkevného tábora, pretože čisto prakticky, aj jeho rodičia naň prispeli.

tiezjedna
15. máj 2025
@majka35

@tiezjedna myslím, že príspevok bol o niečom inom, nevyžiadané rady sú zbytočné

@majka35 nevyžiadané rady sú niekedy užitočné a je dobré sa nad nimi zamyslieť, človeku to môže otvoriť oči. Určite sú užitočnejšie ako neopodstatnený nárek.

mk1111111111
15. máj 2025

Baby, tak preco autorka pise 500, ked sa da aj za lacnejsie? Ci som nieco nepochopila?

gov
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
15. máj 2025
@miskakyska

@simsalabim dcéra robila dlhé roky animatorku a nikdy nebol farský tábor zadarmo...dokonca sa ho nemohli zúčastniť detí z iných farnosti

@miskakyska vies co, ja si myslim, ze sa to bude lisit od farnosti k farnosti…

benit
15. máj 2025

U nas mesto robi pobytovy tabor pre deti zo soc.znevyhodneneho prostrredia, matiek ziviteliek.... zadarmo. Vojsko robi denny tabor len za stravu. Treba si pozistovat moznosti v okoli.

simca06022011
15. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov zacni podnikat :D a budes mat bmw...

akvi
15. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov vidno, že nemáš ani šajnu, čo koľko stojí. 300 éčok by mohli byť tak náklady na základné veci, ubytovanie, strava, dozor. Lenže podnikateľ nie je charita. Samozrejme, že potrebuje na tom aj zarobiť. Plus vieš, koľko stojí napríklad vstupné do aquaparku? Stačí, že pôjdu deti raz za celý tábor do aquaparku a len vstupné bude cca 25-30 éčok, kde je ešte bus, ktorý ich tam dovezie. Každý ďalší "výlet" počas tábora ti navýši cenu. Jasné, že dá sa vybrať aj tábor za 300, kde deti sú v stanoch, varia si samé a nepohnú sa z taboriska ďalej, ako na pešo. Lenže nie všetci chcú takýto typ tábora. Naozaj sa v dnešnej dobe dá vybrať podľa možností. Milujem tieto vyplakavacie témy. Keď je to také terno, prečo už všetci nepodnikajú, to je fakt záhada.

sleepy_joe
15. máj 2025
@pribinak

Určite nájdeš aj lacnejšie tábory, jandenne a pobytové tábory využívam pre syna cela roky a požiadaj o zvýšenie výživného.

@pribinak pracovné tábory sú zadarmo! 😂

pribinak
15. máj 2025
@sleepy_joe

@pribinak pracovné tábory sú zadarmo! 😂

@sleepy_joe daj sa liečiť !

dagas
15. máj 2025

Pozri si bombovo.sk tábory tak za 370 eur..
Vy čo jej tu píšete niektoré tak by ste sa mohli hanbiť...
A že je ľuďom zle ja slovenku hlavne že v pohode dajú dieťa do tábora za 500 euro...

tiumen
15. máj 2025

Aj moja dcéra bola minulý rok na takom tábore pre veriacich a páčilo sa jej (sme inak ateisti 😅) a tento rok ide znova a cena tábora je super, zvyšovala sa a tento rok na týždeň je to okolo 150€

subartic
15. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov vieš čo ? Nemám slov na teba. Odíď z práce , a choď podnikať , budeš mať aj ty BMV a love a šperky a dovolenky, 4 krát do roka na Havaji a Floride. Zrazil si sa s koňom asi , keď takéto sprostosti píšeš.
Ja neviem čo sa tu všetci čudujete, tak ako máte dovolenku za 15 000 eur ,máte aj dovolenku za 1500 eur , v tej istej krajine a často aj meste, len sú iné služby poskytované. Ak sa vám to zdá moc , tak jednoducho to preskočte a hľadajte lacnejšie . Ale sú aj vyššie príjmoví ľudia , ktorí chcú aby ich deti boli v lepších podmienkach , ubytované v čistých penziónoch , s kvalitnou stravou a mali bohatí program . To ako keď niekto nemá na to , tak takéto tábory ako majú zaniknúť? Prestane sa vyrábať kvalitná kozmetika, lebo na ňu polovička žien nemá a budeme sa všetci poctivo mastiť Indulonou ? Nikto si nekúpi pravú sviečkovú ale všetci len bravčové pliecko ?
Je kapitalizmus , zodpovednosť je prenesená na zdravého jedinca , ten je zodpovedný za svoj život a život svojich detí . Ako ja chápem že niektoré životné udalosti sú nepredvídateľné , sama som toho vzorovým príkladom , ale tak keď nemám , tak nemám a musím si to zariadiť inak . A nie tu nariekať ako je tábor za 500 eur drahý . Drahý ako pre koho , pre človeka čo zarába 3500 eur v čistom drahý nie je , pre človeka čo je na minimálke je takmer nedosiahnuteľný. Jednoducho treba byť flexibilný , kreatívny , využívať lacnejšie možnosti ,

mizoko
15. máj 2025
@liz_lemon

@mizoko my sme tiez neveriaci, ale deti chodia do krestanskeho tabora, je tam rano omsa, ale to je v poriadku, nikto nikoho nenuti, aby sa zapajali, detom sa tam velmi paci

@liz_lemon to že nejdú na omšu je jedna vec,to že sa tam bude vkuse riešiť náboženstvo druha

zuzinka888
15. máj 2025
@mizoko

@liz_lemon to že nejdú na omšu je jedna vec,to že sa tam bude vkuse riešiť náboženstvo druha

@mizoko tak asi si nikdy na krestanskom tabore nebol/a. Vobec sa tam "neriesia krestanske veci"- teda okrem omse a "modlitby"( pesnicky). pred jedlom.u nas bezne chodia deti aj z neveriacich rodin.

kuchynka15
15. máj 2025

U nás v meste je teraz aj letný tábor pre deti jednorodičov a sociálne odkázaných zadarmo. Treba si podať žiadosť na mesto. Skús pozrieť niečo také. Alebo aj cez cirkev sa dá a u skautov. Moja dcéra chodila do tábora k rádovým sestričkám za ozaj symbolickú sumu. Aj centrá voľného času pri školách robili denné pobytové tábory za symbolickú cenu a tiež u nás napríklad aj Mestská polícia robila denný tábor. Vždy sa dalo, treba hľadať, zisťovať. Držím palce, nech si deti užijú leto.

david1202
15. máj 2025
@melanta

Prečo máš minimálne výživné? Žiadaj adekvátne výživné aktuálnym nákladom na deti. A rovnako vo výživnom žiadaj, aby sa otec podielal mimo bežného mesačného výživného aj polovicou na iné náklady, ako je napríklad lyžiarsky, tábory, strojček na zuby a podobne. Je to bežná záležitosť, ktorá sa dohaduje vo výživnom, že otec platí aj polovicu výnimočných nákladov, ktoré vzniknú počas roka.

Ja chápem, že byť sama s 3 deťmi a takým príjmom je mega náročné. Ale namiesto plakania rieš výživné. Nerieš, či muž má dostatočný príjem, či vôbec má príjem. Podaj návrh na zvýšenie výživného v takej výške, aké sú reálne náklady na každé jedno dieťa.

@melanta
@melanta výživné sa určuje na základe prijmu domácnosti...tak že ak by mal minimálnu mzdu...tak nemôže dať viac...

subartic
15. máj 2025
@david1202

@melanta
@melanta výživné sa určuje na základe prijmu domácnosti...tak že ak by mal minimálnu mzdu...tak nemôže dať viac...

@david1202 neurčuje sa takto , ale určuje sa predovšetkým podľa životnej úrovne domácnosti, oprávnených výdavkov dieťaťa , jedného aj druhého rodiča. Na papieri môže mať minimálku ale jeho životná úroveň tomu vôbec nezodpovedá, taktiež sa porovnáva úroveň vzdelania verzus aktuálne zamestnanie . Tých premenných je dosť.

liz_lemon
15. máj 2025
@mizoko

@mizoko jasne, ze su na omsi, ale tymto konci, nic nabozenske sa tam viac neriesi

xronus
16. máj 2025

Tak treba prestať pracovať za 900€, šup šup založiť tábor a ryžuješ...

petrusa87
16. máj 2025

Ano zdaju sa drahe, ale ked si predstavim, co vsetko v tom maju mozno ani drahe to tak neni. My s muzom obaja v praci zarabame malo na tuto dobu( pritom ja podnikatelka, muz v statnej sprave) a musime sa nahanat popri pracach, aby sme zarobili viac penazi na ukor volneho casu a dat detom takyto tabor je nad limit, to uz konecne by som doplnila a konecne isla na prvu tyzdnovu rodinnu dovolenku.

lauricka
16. máj 2025

Ani my nechodíme do kostola, ale tábor organizovaný farnosťou dcéra navštívila, bol za minimálnu sumu. Potom tu máme jednu organizáciu, ktorá robí tábory za 250, určite sa dajú nájsť za 300. Všetko myslím pobytové. Tak drahé, ako vy píšete, nie sú všetky tábory. Áno, aj tak je to veľa, samozrejme, keď má človek viac detí a nízky príjem. Skúste sa porozhliadnuť, či tiež v okolí nemáte nejaké organizácie, spoločenstvá, kde to robia a lacnejšie. Niekedy aj obec robí napr. denný tábor, videla som aj také. Je to ťažké, viem.

lauricka
16. máj 2025

Ešte ma napadlo, ak by chodili na nejaký šport, krúžok, tie organizácie zvyknú potom pre svoje deti robiť sústredenia s tábory, ktoré tiež nie sú až také drahé potom. Napr. judo sústredenie, hádzanársky tábor, dokonca aj ZUŠky niektoré robia umelecké tábory, aj to som videla.

adaluc338
16. máj 2025

Uplne suhlasim, tiez mi to pripada aky velky biznis. A to moja ide do denneho tabora...lebo nemam ako vykrit 1 tyzden v lete...no ked som sa dozvedela ze tam bude 52 deti na 2 dospelych ludi. Tak som si to popocitala na ten obyc.jednoduchy program co bude.... Normalne si myslim ze niektory chcu zarobit za 2 mesiace rocny prijem. Este som porovnala ze minuly rok bola tiez v inom tabore kde na 20 deti boli 3 dospely a aj tam si myslim ze sa im oplatilo...( des a hruza).

adaluc338
16. máj 2025
@lauricka

Ani my nechodíme do kostola, ale tábor organizovaný farnosťou dcéra navštívila, bol za minimálnu sumu. Potom tu máme jednu organizáciu, ktorá robí tábory za 250, určite sa dajú nájsť za 300. Všetko myslím pobytové. Tak drahé, ako vy píšete, nie sú všetky tábory. Áno, aj tak je to veľa, samozrejme, keď má človek viac detí a nízky príjem. Skúste sa porozhliadnuť, či tiež v okolí nemáte nejaké organizácie, spoločenstvá, kde to robia a lacnejšie. Niekedy aj obec robí napr. denný tábor, videla som aj také. Je to ťažké, viem.

@lauricka ver mi ze maximalne rozdiel je do 30 eur.... a aj to niekedy ze rovnaka cena za akoze tabor na dedine typu zahrame si futbal a nieco bude....alebo organizovany tabor s lepsim programom. Uplne suhlasim s autorkou su predrazene. A velmi si treba davat pozor lebo som sa stretla s taborom kde sa nezislo tolko deti tak potom si to akoze spravil organizator doma na zahrade... ze som bola taka vytocena ze nikdy viac. Peniaze nevratili, lebo vsak podmienky..( no a nehovoriac ze dieta som mala zapisane do tabora aby som vykrila leto a den pred nastupom som zostala sokovana) - prenich zahrada so psikom bolo nahradne riesenie akoze vyhradena zmena programu

michaela329
16. máj 2025

Takto...ja som na VŠ párkrát robila animatorku na táboroch. A áno, máš aj lacnejšie a máš aj drahšie. A áno, tie drahšie sú obvykle v lepšom ubytku, s lepšou stravou a majú aj viac vecí z programu v cene. Bola som na lacnejšom tábore, kde bola strava taká mizerná, že sme deťom zo svojho kupovali pasteky a večer natierali chleba. Prípadne ubytko s jednou sprchou a spoločnými wc na chodbe a aj drahší tábor, kde bola sprcha na ubytovacej jednotke. Je to už 20 rokov, ale keďže teraz chodím na školu v prírode, viem, že tie ubytovania môžu byť hodne drahé. Skús teda robiť kompromisy s lacnejším táborom, veď sú aj za 300. Tiež nepôjdem na Maledivy, keď mám max na Balaton 🤷 No a starší chlapci asi na tábor ani nechcú ísť, či? Ja som na strednej už napríklad chodila po brigádach - to boli už zážitky iného typu a nemenila by som.

apolka77
16. máj 2025

Tiež žasnem čo tu niektoré píšu.
Neepaticke stvorenia.
Pani sa vás vôbec nepýtala na názor že má 3 deti , snáď je to jej osobná vec.
Že ceny sú v poriadku 🙈😂
Boli by v poriadku keď by zarábala aspoň 2500 eur .
Všetko úplne všetko je na SK premrštené .

apolka77
16. máj 2025

Ale inak nevidím nič zle na Tom, aby starší súrodenci postrážili mladšiu sestru.
Veď môžu ísť spolu na kúpalisko , hrať karty , na zmrzku ..tak ako voľakedy , veď to boli super strávené prázdniny...

gab1sol
16. máj 2025
@apolka77

Tiež žasnem čo tu niektoré píšu.
Neepaticke stvorenia.
Pani sa vás vôbec nepýtala na názor že má 3 deti , snáď je to jej osobná vec.
Že ceny sú v poriadku 🙈😂
Boli by v poriadku keď by zarábala aspoň 2500 eur .
Všetko úplne všetko je na SK premrštené .

@apolka77 “Boli by v poriadku keď by zarábala aspoň 2500 eur .
Všetko úplne všetko je na SK premrštené .”

Nebudem nadávať na predajcov Mercedesu, prečo predávajú také drahé autá, lebo ja nemám dostatočný príjem, aby som si také auto mohla kúpiť. Kúpim si také, na aké mám. A ak nemám na žiadne, tak hold, budem to riešiť prostredníctvom MHD. A predsa sa nájde mnoho ľudí, ktorí si ten Mercedes môžu dovoliť.
Prenesene na autorku - nebudem pozerať drahé tábory v pomere k môjmu príjmu, ale obzriem sa po niečom lacnejšom, jednoduchšom (ako tu aj mnohé písali, že sa dá nájsť), alebo poprosím synov/stredoškolákov, aby pomohli s dcérou. A predsa sú ľudia, ktorí chcú pre svoje deti niečo viac a môžu si to dovoliť, tak prečo by aj takú možnosť (drahšieho tábora) nemohli mať? Lebo niekto iný na to nemá?

weronika2
16. máj 2025

V Tvojom pripade by som ju dala na denne tabory co pises ze stoja tych 200 €, co napriklad aj tu v BA tolko stoja a tiez su od 8 do 16 alebo max 16:30. Ak dceru nestihas vyzdvihnut, nech ju vyzdvihuju surodenci, ktori su uz dost velki na to. Ten tyzden dva zvladnu a im by som uz program nevymyslala, su uz na strednej, musia si ho urobit sami.
My tu tiez nemame ziadnych starych rodicov (este stale pracuju) ani nikoho na strazenie ci pomoc, tiez musime dat deti na 2 alebo 3 tabory ( vek 5 a 7).
Kazdopadne drzim palce