icon

Detské tábory za 500 € – čistý biznis

15. máj 2025

Som mama troch detí. Dvaja chalani sú už na strednej, dcérka je tretička. Robím ako predavačka, na zmeny, 900 eur v čistom. Otec sa o ne nezaujíma, vyzivne minimalne.
A tak tu teraz sedím, pozerám tie „letné ponuky“ táborov a mám chuť plakať. Za jeden turnus 450, niekde 520. Čo je tam? Ubytovanie, nejaký bazén a „zážitkový program“. Super. Len ja by som na to musela robiť celý mesiac. A to len pre jedno dieťa. Čo tie ostatné dve? Tie sú už „veľké“, tak majú byť doma a nudiť sa? A merkovať súrodenca????
Denné tábory okolo 200 eur od 8 do 16tej. To kam sme sa dostali?

natalka13
16. máj 2025
@mamaaja82

@anjelicek26 moja dcera ide na tabor kde za 8 dni sme zaplatili 185€,tam chodil aj moj syn dlhe roky,takze to ide aj za menej so stravou 5x denne a programom pre deti.Mne neslo o to si ulavit ale niekedy by si si mohla uvedomit,ze v Nemecku to funguje uplne inak ako na sk.Tu polovicu vydavkov od otca dietata len tak nedostanes,pridavky 60€ ci kolko su takze tak.Ak zije niekde na dedine kde maju kednu jednotu je rada,ze ma pracu a nemusi nikde dochadzat a minat tretinu vyplaty na cestovne a ,ze tie platy na Sk su ubohe to vieme vsetci.Moj muz menil robotu a na papier mu kazdy daval minimalku a do ruky zvysok,8 mesiacov trvalo kym nasiel poctiveho zamestnavatela.Bohuzial takto to na sk (ne)funguje.Preto som ti pisala,ze niekedy mlcat je fakt lepsie.

@mamaaja82 ved napis nazov tabora nech si to autorka pozrie aj ine mamicky.

ninanikalova
16. máj 2025

Sa mi ľúbi že sťažnosť bez ľadu a skladu, aký tábor za 500 pochybujem že na 4 noci niekde na ubytovni. Jasné keď chcete dať dieťa na 10 dní niekam, nebodaj na niečo špecializovane( kone, turistika,plávanie, jazykové) tak berte do ceny inštruktorov, materiál etc. Takže ak sa jedná o takýto 500€ nie je veľa. A určite sa dá nájsť aj lacnejšie my chodievame na 5 dní / 4 noci a ten bol donedávna pod 200 to keď si roztátate to je 50€ noc. A v Tom od zdravoťáka cez lekárniču až po veci na tvorenie, ubytovanie a stravu.
A ak si myslíte že ľudia na tom ryžujú ste na neskutočnom omyle. Ešte som nevidela animátora čo by povedal že robí tábory lebo si chce zarobiť.

mamaaja82
16. máj 2025
@natalka13

@mamaaja82 ved napis nazov tabora nech si to autorka pozrie aj ine mamicky.

@natalka13 ja uz som to pisala,tahamatam.sk

zuzanaam
16. máj 2025
@pribinak

@anjelicek26 nie sú v poriadku. Tie ceny sú premrštené. Nemôžeš porovnávať Slovensko a Nemecko, príjmovo sú tu ľudia úplne inde ako v Nemecku
Mam jedno dieťa a taký drahý tabor nie som ochotná zaplatiť

Autorka musí hľadať lacnejšie tábory, napr cez cirkev, skautov, CVC

@pribinak tak záleží asi aj aký tábor. Dcéra bola v takej cene na turistickom vo Vysokých Tatrách, obdeň veľká túra 20 km+, lanovkou na Lomnický, rafting na Dunajci, skalolezenie a veľa iného. Za tie peniaze by som jej to nevedela zorganizovať sama ani náhodou. Plus mala partiu rovesníkov. Má 15 a chystá sa na tábory chodiť do 18-tky. Nechápem komentáre, že tábory už nie sú pre stredoškolákov. Veľmi sa vždy teší, lebo tam stretne kamarátov z predošlých ročníkov z celého Slovenska.

pribinak
16. máj 2025
@zuzanaam

@pribinak tak záleží asi aj aký tábor. Dcéra bola v takej cene na turistickom vo Vysokých Tatrách, obdeň veľká túra 20 km+, lanovkou na Lomnický, rafting na Dunajci, skalolezenie a veľa iného. Za tie peniaze by som jej to nevedela zorganizovať sama ani náhodou. Plus mala partiu rovesníkov. Má 15 a chystá sa na tábory chodiť do 18-tky. Nechápem komentáre, že tábory už nie sú pre stredoškolákov. Veľmi sa vždy teší, lebo tam stretne kamarátov z predošlých ročníkov z celého Slovenska.

@zuzanaam kde píšem že tábory nie sú pre stredoškolákov?

natalka13
16. máj 2025
@mamaaja82

@natalka13 ja uz som to pisala,tahamatam.sk

@mamaaja82 zas kazda matka neda 9r dievca do stanu a hygiena v potoku. Potom ano cena 200e je adakvatna.

mamaaja82
17. máj 2025
@natalka13

@mamaaja82 zas kazda matka neda 9r dievca do stanu a hygiena v potoku. Potom ano cena 200e je adakvatna.

@natalka13 sprchy maju zabezpecene aj wc.Moje deti si chvalia,ked ma niekto dieta naucene na 5*hotel jasne,ze sa to mamickam pacit nebude.

zuzanaam
17. máj 2025
@pribinak

@zuzanaam kde píšem že tábory nie sú pre stredoškolákov?

@pribinak nie Ty, ale viac takých názorov tu je.

selenka7
Autor odpoveď zmazal
selenka7
17. máj 2025

Prihlás dcéru do skautingu. Dvojtyzdnovy tabor v podsadovych stanoch za 250€. Ale hlavne to nebude len o tabore, ale o celorocnom programe, vikendovych akciach a hodnotach do zivota. Okrem toho, minimalne nas zbor ma na tabory aj zlavy pre rodicov, ktori si to dovolit nemozu.

ibatanecnica
17. máj 2025
@hopatko

Tie ceny, hlavne za denne tabory su uplne sialene a premrstene, a kazdy rok viac a viac... U nas na ZS robia aj "zbernu druzinu", sice len na jeden tyzden, ale zadarmo, skus sa popytat.

@hopatko kazdy rok sa vsetko zvysuje..rastu naklady takze aj tabory su drahsie. Myslis ze.niekto tam bude robit zadarmo?

sasa1983
17. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ??? Kto si môže niečo dovoliť dopriať, tomu netreba závidieť. Mäso tiež môžeš mať z Lidlu, aj zo steakovej reštaurácie, keď si niekto môže dovoliť viac, nech si dopraje.

aurora33
17. máj 2025
@lenka.25

@simca06022011 veď chodí , ale za 500 € by nechodila . A písať tu, že je to v poriadku cena je úplne mimo . A ja inak nemám prehľad koľko iné tábory stoja, lebo tam kam chodí moja dcéra, chodí tam cielene a nepozerám/ neporovnávam iné ponuky

@lenka.25 áno cena 500€ za tábor je v poriadku. A vyjadriť sa tu môže každý. Nerozumiem, prečo tu píšeš jednej pouzivatelke že sa nemá vyjadrovať.

hopatko
17. máj 2025
@ibatanecnica

@hopatko kazdy rok sa vsetko zvysuje..rastu naklady takze aj tabory su drahsie. Myslis ze.niekto tam bude robit zadarmo?

@ibatanecnica nie, nemyslim si.

katulienkax
17. máj 2025

Mestský tábor v Cvc Bratislava stojí 149. Nie je to luxus ale je aj za takú cenu. Súkromne tábory sú od 200 vyššie denne v BA

maya_hi
17. máj 2025

Chvalabohu že aspoň niekde si nastavia ceny za starostlivosť o deti. Áno, je to biznis. Prečo inak by to robili? Z lásky k tvojim deťom, k tebe? Kaderníčka, automechanik, TY si za robotu nepýtaš peniaze? Za stravu si neplatíš? V tábore im majú jedlo ukradnúť?

maya_hi
17. máj 2025
@selenka7

Prihlás dcéru do skautingu. Dvojtyzdnovy tabor v podsadovych stanoch za 250€. Ale hlavne to nebude len o tabore, ale o celorocnom programe, vikendovych akciach a hodnotach do zivota. Okrem toho, minimalne nas zbor ma na tabory aj zlavy pre rodicov, ktori si to dovolit nemozu.

@selenka7 pretože animátori to robia zadarmo 😏

selenka7
17. máj 2025
@maya_hi

@selenka7 pretože animátori to robia zadarmo 😏

@maya_hi v skautskom tabore nie su ziadni animatori, vsetci su tam skauti, clenovia zboru, kazdy tam ma svoje miesto, svoje ulohy, mozno je to trosku tvrdsie ako sa valat na ubytovni po veceroch s mobilmi v ruke a tiez som sa trochu bala, ked bola dcera minuly rok takto prvykrat, ale prisla stastna, vysmiata, plna zazitkov, ake len tak niekto v skole nema, uz vtedy sa tesila, ze o rok pojde zas a teraz sa uz nevie dockat. Bojove podmienky mali riadne, v tej dobe boli navyse silne burky a k tomu mala prvy tyzden menzes. Deti to zoceli ani si nevies predstavit ako.

maya_hi
17. máj 2025
@selenka7

@maya_hi v skautskom tabore nie su ziadni animatori, vsetci su tam skauti, clenovia zboru, kazdy tam ma svoje miesto, svoje ulohy, mozno je to trosku tvrdsie ako sa valat na ubytovni po veceroch s mobilmi v ruke a tiez som sa trochu bala, ked bola dcera minuly rok takto prvykrat, ale prisla stastna, vysmiata, plna zazitkov, ake len tak niekto v skole nema, uz vtedy sa tesila, ze o rok pojde zas a teraz sa uz nevie dockat. Bojove podmienky mali riadne, v tej dobe boli navyse silne burky a k tomu mala prvy tyzden menzes. Deti to zoceli ani si nevies predstavit ako.

@selenka7 Čize ešte raz, robia to zadarmo. Preto je cena aká je. Nič viac, nič menej. Ostatné nekomentujem 😏

michaela329
17. máj 2025
@selenka7

@selenka7 tak musíte mať aj šťastie na zloženie konkrétneho zboru. Ja som zažila skvelé decká ako vedúcich na skautských, ktoré svoje úlohy plnili na sto percent a deti viedli. A zažila som aj takých, čo deti len nejako vypustili a boli aj úrazy vtedy. A išlo o ten istý oddiel, len s odstupom dvoch rokov, keď bývalí vedúci už boli preč.

selenka7
18. máj 2025
@michaela329

@selenka7 tak musíte mať aj šťastie na zloženie konkrétneho zboru. Ja som zažila skvelé decká ako vedúcich na skautských, ktoré svoje úlohy plnili na sto percent a deti viedli. A zažila som aj takých, čo deti len nejako vypustili a boli aj úrazy vtedy. A išlo o ten istý oddiel, len s odstupom dvoch rokov, keď bývalí vedúci už boli preč.

@michaela329 nas zbor ma 25 rokov, dlhu tradiciu, super zborovych vodcov, ktori vedia vyhodnotit, kto ma povahu a kapacitu stat sa druzinovym radcom. Mavaju skvele programy aj na vikendovych trojdnovkach.

lenka_vi1
18. máj 2025
@ariannazara

ANO sú tie ceny prestrelene, ale keď tu čítam tie komentáre tak si potom ani nemyslím ze sa mame na slovensku až tak zle. Každý sa sťažuje ake je vsetko drahe, a napise to tu niekto a každý vobec to nieje drahe, je to normálna cena. Tak potom sa nedivme ze mame potraviny a všetko najdrahšie v celej Eu keď to zjavne asi nikomu nevadí.

@ariannazara presne a k tomu tie pochvalne diskusie ako sa tu slovenské rodinky majú super ze maju mesačne 3000 eur príjem a pod. tak potom sa nečudujme tým cenám. Keby to ľudia neplatili tak aby by tie tábory neexistovali.

lenka.25
18. máj 2025
@aurora33

@lenka.25 áno cena 500€ za tábor je v poriadku. A vyjadriť sa tu môže každý. Nerozumiem, prečo tu píšeš jednej pouzivatelke že sa nemá vyjadrovať.

@aurora33 pre teba je to v poriadku , pre mňa nie . Áno , vyjadrit sa tu môže každý a ja som sa vyjadrila , že človek , ktorý nežije na Slovensku cez 20 rokov , sa nema čo vyjadrovať , čo je a nie je na Slovensku OK … ale veď môže , ale prd o tom vie .

ariannazara
18. máj 2025
@lenka_vi1

@ariannazara presne a k tomu tie pochvalne diskusie ako sa tu slovenské rodinky majú super ze maju mesačne 3000 eur príjem a pod. tak potom sa nečudujme tým cenám. Keby to ľudia neplatili tak aby by tie tábory neexistovali.

@lenka_vi1 ale čítaš tie komentáre?!tak nechápem čo sa každý sťažuje, keď sa tu máme tak vynikajúco.

slniecko66
18. máj 2025

Ja by som povedala starším nech na ňu dozru. Mna každé leto stojí strasne peniaze.. a kým bude schopná byt sama tak není o com. Do žiadneho táboru nepojde.. samozrejme ak sama nebude chcieť.

maciatkolulu
18. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ale snáď aspoň trosssssicku ovládajú základy gramatiky,na Tom sa zase úprimne smejem ja. Keď niekto píše na druhých,že sú telce....a pritom ,no

gab1sol
18. máj 2025
@ariannazara

@lenka_vi1 ale čítaš tie komentáre?!tak nechápem čo sa každý sťažuje, keď sa tu máme tak vynikajúco.

@lenka_vi1
@ariannazara a na Slovensku sú všetci rovnakí s rovnakým príjmom? Nemôže tu byť skupina tých, ktorí to majú naozaj tažké, žijú od výplaty k výplate bez možností iných finančne náročnejších aktivít? Ďalšia skupina, ktorá sa má v rámci možností dobre, ale zvažuje, hospodári tak, aby si aj užili, dopriali, ale aj nerozhadzovali? A potom tí, ktorí naozaj neriešia, čo koľko stojí a keď to chcú, tak si to zaobstarajú? Na čo je dobré toto posmešné zovšeobecňovanie?

veronicka88
18. máj 2025

Môj syn chodí na denné tábory za 110eur,sme dvaja s relatívne dobrým platom,vysokou hypo(dobrovoľne🙂a nie že by sme si to nemohli dovoliť ale už by sme nikde nešli na výlet ani na kúpalisko.roky chodí na jeden alebo dva denne tábory na spanie nebol okrem školy v prírode ani raz

aurora33
18. máj 2025
@lenka.25

@aurora33 pre teba je to v poriadku , pre mňa nie . Áno , vyjadrit sa tu môže každý a ja som sa vyjadrila , že človek , ktorý nežije na Slovensku cez 20 rokov , sa nema čo vyjadrovať , čo je a nie je na Slovensku OK … ale veď môže , ale prd o tom vie .

@lenka.25 ked rozratas ubytovanie stravu a plat animátorov na týždeň, tak 500€ je primeraná suma.

lenka.25
18. máj 2025
@aurora33

@lenka.25 ked rozratas ubytovanie stravu a plat animátorov na týždeň, tak 500€ je primeraná suma.

@aurora33 už som to tu písala , decka mi chodia už roky do táborov , vždy maju pekne , čisté ubytovanie , super stravu , nemaju animátorom , lebo chodia na športové tábory , ale miesto animátorom majú buď trénerov bývalých reprezentantov , alebo zahraničných trénerov atd - 3x denne tréningy , jeden cely deň strávený v Aqauparku , decka zoberú do cukrárne na zmrzlinu / koláčik …. A. Nikdy som viac ako 350€ neplatila .. Takze áno , mne sa zdá 500€ veľa .
A k tým animátorom … tento rok ide aj dcéra robiť animatorku a vies komu vlastne zverujeme deti ? Mojej dcere urobili 4 hodinový kurz , zaplatila za neho 30€ a už ide v lete robiť animatorku . Za týždeň dostane 200€ …. Mimochodom tých ich kurzom prešli úplne všetci čo sa prihlásili 👌