icon

Detské tábory za 500 € – čistý biznis

15. máj 2025

Som mama troch detí. Dvaja chalani sú už na strednej, dcérka je tretička. Robím ako predavačka, na zmeny, 900 eur v čistom. Otec sa o ne nezaujíma, vyzivne minimalne.
A tak tu teraz sedím, pozerám tie „letné ponuky“ táborov a mám chuť plakať. Za jeden turnus 450, niekde 520. Čo je tam? Ubytovanie, nejaký bazén a „zážitkový program“. Super. Len ja by som na to musela robiť celý mesiac. A to len pre jedno dieťa. Čo tie ostatné dve? Tie sú už „veľké“, tak majú byť doma a nudiť sa? A merkovať súrodenca????
Denné tábory okolo 200 eur od 8 do 16tej. To kam sme sa dostali?

lenka.25
15. máj 2025
@anjelicek26

Ubytovanie, strava, dozor, tie ceny su v poriadku. Nie je vv poriadku, ze ty mas tak nizke vyzivne a veci ako tabor by mal muz prispiet aj nad ramec vyzivneho ako mimoriadne vydavky.

@anjelicek26 prepáč , ale naozaj sú témy, kde by si sa nemala zapájať . 500 € za tábor určite nie je v poriadku , možno u Vás áno , ale na Slovensku ani omylom . Dcéry mi chodí na 2-3 pobytové tábory v lete a 500 € by som teda nedala , ani keby sa rozkrájala a behali okolo nej svietiace jednorožce . Nikdy som neplatila viac ako 350 € za tábor a to chodí na športové tábory, kde majú 5 x denne stravu , vždy jeden deň na kúpalisku , minimálne 3 x denne tréningy so zahraničnými hosťami ,súťaže atď ...

tulipanik12
15. máj 2025
@anjelicek26

Ubytovanie, strava, dozor, tie ceny su v poriadku. Nie je vv poriadku, ze ty mas tak nizke vyzivne a veci ako tabor by mal muz prispiet aj nad ramec vyzivneho ako mimoriadne vydavky.

@melanta
@doriiis
@anjelicek26 ale vy a ešte mnohé ďalšie, ktoré píšete o vyššom výživnom a ďalších peniazoch od bývalého - vy ste ešte nikdy neboli na súde, však nie 🫣 ???

vierka82
15. máj 2025
@gabrielamodrykonik

vezmite radsej deti na dovolenku do Egypta za tie peniaze 😂.

@gabrielamodrykonik presne tak 😄
Náš ubytovanie v španielsku na týždeň stojí 500€ pre siedmych 😄😄😄
A letenky z Viedne spiatočné ani nie 500€
V živote by som nedala za tábor pre jedného 500€

simca06022011
15. máj 2025
@tulipanik12

@melanta
@doriiis
@anjelicek26 ale vy a ešte mnohé ďalšie, ktoré píšete o vyššom výživnom a ďalších peniazoch od bývalého - vy ste ešte nikdy neboli na súde, však nie 🫣 ???

@lenka.25 vidis, chodi ti... ale potom kde autorka pozera tie tabory, ked zvycajne v pohode najdeme lacnejsie... nech najde take, na ktore ma, alebo proste si to zariadi inak, tabor nie je povinna vec, kopa deti tam nechodi, niektore ani raz za zivot do tabora nejdu... nie je to lacna vec, nikdy nebola.
@tulipanik12 kto si ako urobi tak ma, otec sa ma tiez starat a ked neplati, ma detom mesiac v lete zabezpecit on. Vsak jej nemusi posielat. Podla mna to nie je nic nezvycajne, podotknut, ze deti maju aj otca a nielen matku a potom najst nejaku cestu = ok, tak za 500EUR nepojdu, ale za polovicu pojde mladsia a starsi nepojdu ale zoberie ich kazdy rodic vsetkych niekam na tyzden aspon...

akvi
15. máj 2025

500 sa zdá veľa, ale podľa mňa je to primeraná cena, treba si uvedomiť, že to nie je ako doma, ale že je tam dozor 24/7 a jednou nohou v base. A nikto to nebude robiť zadarmo predsa. Jedlo na deň si neviem predstaviť dostať sa pod nejakých 15-20 éčok, keďže ho niekto musí uvariť. K tomu vstupné na kúpalisko a pod. Plus ubytko, nejaký autobus, ak sa chodí na výlety, to sa nazbiera. Cirkevné tábory sú lacné nie preto, že sú tak genialni alebo nie nenazrati, ale preto, že to tá cirkev dofinancuje.

lenka.25
15. máj 2025
@simca06022011

@lenka.25 vidis, chodi ti... ale potom kde autorka pozera tie tabory, ked zvycajne v pohode najdeme lacnejsie... nech najde take, na ktore ma, alebo proste si to zariadi inak, tabor nie je povinna vec, kopa deti tam nechodi, niektore ani raz za zivot do tabora nejdu... nie je to lacna vec, nikdy nebola.
@tulipanik12 kto si ako urobi tak ma, otec sa ma tiez starat a ked neplati, ma detom mesiac v lete zabezpecit on. Vsak jej nemusi posielat. Podla mna to nie je nic nezvycajne, podotknut, ze deti maju aj otca a nielen matku a potom najst nejaku cestu = ok, tak za 500EUR nepojdu, ale za polovicu pojde mladsia a starsi nepojdu ale zoberie ich kazdy rodic vsetkych niekam na tyzden aspon...

@simca06022011 veď chodí , ale za 500 € by nechodila . A písať tu, že je to v poriadku cena je úplne mimo . A ja inak nemám prehľad koľko iné tábory stoja, lebo tam kam chodí moja dcéra, chodí tam cielene a nepozerám/ neporovnávam iné ponuky

zuzinka888
15. máj 2025
@anjelicek26

Inak tie cirkevne tabory su len preto lacnejsie, lebo cast nakladov prebera cirkev... je to ako subvencia, nie, ze sa to da spravit za menej penazi...

@anjelicek26 u nás cirkevny tábor je lacný preto- ze animátorov robia dobrovoľníci zadarmo, aj pani kuchárky róbia zadarmo. Náklady sa rozratavaju len na ubytovanie a stravu. Farnosť platí autobusy na presuny a autobusara(kostolnika).

simca06022011
15. máj 2025
@lenka.25

@simca06022011 veď chodí , ale za 500 € by nechodila . A písať tu, že je to v poriadku cena je úplne mimo . A ja inak nemám prehľad koľko iné tábory stoja, lebo tam kam chodí moja dcéra, chodí tam cielene a nepozerám/ neporovnávam iné ponuky

@lenka.25 uvidis, ze aj ten tabor bude vypredany, cize cena je ok, zaujemcov si najde... proste kazdy si vyberie nieco podla svojho gusta. To urcite nebude hocijaky tabor za 500... taka wachumba ma tinedzersky na 2 tyzdne do 600EUR, okolo 500 myslim jazdecky bol bombovo okolo 350 bezne tabory... a to su podla mna take zname taborarne... denne v BA tanecne so Strikom :D su za 200EUR tyzdne , tak take su bezne ceny podla mna

simca06022011
15. máj 2025
@zuzinka888

@anjelicek26 u nás cirkevny tábor je lacný preto- ze animátorov robia dobrovoľníci zadarmo, aj pani kuchárky róbia zadarmo. Náklady sa rozratavaju len na ubytovanie a stravu. Farnosť platí autobusy na presuny a autobusara(kostolnika).

@zuzinka888 u nas ani nevaria, jedlo je objednane :D ranajky vecere deti zvladnu s dozorom svojpomocne 🙂 doprava vlastna a vylety ak idu, tak bus/vlak verejny :D

majka35
15. máj 2025
@tiezjedna

Nechcem byť zlá, ale plakať môžeš jedine tak nad tým, že máš tri deti s idiotom a nič s tým nerobíš. Tie táborové ceny nie sú nijako prehnané, veď si spočítaj len náklady na ubytovanie, stravu, energie + personál. Tie vôbec nerieš. Ty rieš otca detí a adekvátne výživné.

@tiezjedna myslím, že príspevok bol o niečom inom, nevyžiadané rady sú zbytočné

veronicka1901
15. máj 2025

Autorka, este ma napadlo, s otcom sa deti nestykaju? Dobre, stredoskolaci sa uz osefuju, ak s nim nechcu byt, ale dceru by si mohol vziat aspon na dva tyzdne, idealne mesiac pokryt on, aby to bolo spravodlive.

luccija
15. máj 2025

Áno, je to veľa.Na druhej strane ľudia tie deti niekam musia dať a tak zaplatia, ak môžu...aj to je možnosť, že chalani postrazia dcéru a peniaze použijete inak.Tie energie, strava a všetko išlo tak hore, že možno o pár rokov povieme, že to bola fajn cena.Treba muža pozvrtat na súde

melanta
15. máj 2025
@tulipanik12

@melanta
@doriiis

@tulipanik12 ?????????? Cieľom autorky by nemalo byť pindanie na vysoké ceny niečoho, čo nie je povinnosť využívať. Jej cieľom by malo byť riešenie toho, prečo má minimálne výživné. Máš zlé skúsenosti na súde s výživným? To ma mrzí. Ale to nie je dôvod, aby autorka neriešila výživné a nežiadala, aby bolo vo výške k adekvátnym súčasným nákladom. Väčšina sudcov je pri zmysloch a stanoví výživné, aké deti potrebujú a ak je muž zdravý, tak ho nezaujíma, že robí za minimálku. Len o takýchto prípadoch sa nehovorí. Hovorí sa o tých, kde súd stanovil nízke výživné. Ale to ozaj nie je štandard. A ak sa také udialo, rieš to. Ak sa jedna matka zmieri s tým, že má minimálne výživné, tak nechápem prečo narieka nad drahými tábormi. Tábor nie je povinnosť, povedala by som, že väčšina detí do táborov nechodí.

melanta
15. máj 2025

@tulipanik12 a doplním aj to, že bolo rozhodnutie autorky mať 3 deti, hoci vedela, že má kvalifikáciu na nízko kvalifikovanú a teda aj nízkoplatenú prácu. Veľa žien to tu nechce počuť, ale áno, aj o tom je gramotnosť a zodpovednosť. Premýšľať pri plánovaní detí, či ich budem vedieť uživiť. Že muž môže odísť, zomrieť a ona bude na deti sama. Rodičovstvo je zodpovednosť. A nie nadávať na ostatných.

betulinka1
15. máj 2025

Asi moc necestuješ, lebo za 5 dni v pohode minieš za dieta 500€ a to sa este o neho musis starat ty 🤣🤣🤣 na tych táboroch maju v podstate 24 hodinovú sluzbu ludia, ktorych musis zaplatit, strava, pitny rezim, ubytko, platis zdravotníka, atrakcie, pomocky, vybavenie. Ved len obyc ubytko v lacnom ubytovaní na Sk stoji 30 a viac €, este si nejedla, nepila, ziadne atrakcie, ziadny personal.

lenka.25
15. máj 2025
@betulinka1

Asi moc necestuješ, lebo za 5 dni v pohode minieš za dieta 500€ a to sa este o neho musis starat ty 🤣🤣🤣 na tych táboroch maju v podstate 24 hodinovú sluzbu ludia, ktorych musis zaplatit, strava, pitny rezim, ubytko, platis zdravotníka, atrakcie, pomocky, vybavenie. Ved len obyc ubytko v lacnom ubytovaní na Sk stoji 30 a viac €, este si nejedla, nepila, ziadne atrakcie, ziadny personal.

@betulinka1 akože s cestovaním to nemá nič spoločné . My cestujeme veľa aj si doprajeme , aj ubytovanie hľadáme na akej takej úrovni . To ale snáď nechceš porovnávať s detským táborom ? Ubytovanie je úplne o niečom inom a o strave ani nehovorím . Minimálne aspoň raz majú špagety s kečupom a syrom , dukátové buchtičky , parené buchty , palacinky , atď ...čiže to keď ty si dáš s deckami na dovolenke krevety a kalamáre v cestíčku asi porovnávať nemôžeš

tramtada31
15. máj 2025

Tak mne tiež prídu ceny denných táborov vysoke, v Ba priemerna cena 200 eur, pri dvoch detoch na mesiac to je 1600 eur a už sa mi aj stalo, že som zaplatila za oboch 500 eur a deti začali vracat a ani nenastúpili, takze som prišla o 500 eur a musela čerpať dovolenku. Takze Ano, tie ceny sú vysoke a ľudia nemajú ako byt s detmi dva mesiace doma, keď počas roka je dalších milion prazdnin. Obaja stari rodičia zdravotne zle na tom, takze nemas ich kde inde dat.

tulipanik12
15. máj 2025
@melanta

@tulipanik12 ?????????? Cieľom autorky by nemalo byť pindanie na vysoké ceny niečoho, čo nie je povinnosť využívať. Jej cieľom by malo byť riešenie toho, prečo má minimálne výživné. Máš zlé skúsenosti na súde s výživným? To ma mrzí. Ale to nie je dôvod, aby autorka neriešila výživné a nežiadala, aby bolo vo výške k adekvátnym súčasným nákladom. Väčšina sudcov je pri zmysloch a stanoví výživné, aké deti potrebujú a ak je muž zdravý, tak ho nezaujíma, že robí za minimálku. Len o takýchto prípadoch sa nehovorí. Hovorí sa o tých, kde súd stanovil nízke výživné. Ale to ozaj nie je štandard. A ak sa také udialo, rieš to. Ak sa jedna matka zmieri s tým, že má minimálne výživné, tak nechápem prečo narieka nad drahými tábormi. Tábor nie je povinnosť, povedala by som, že väčšina detí do táborov nechodí.

@melanta žiaľ, väčšina sudcov pri zmysloch nie je, no ty to zjavne posúdiť nevieš

tulipanik12
15. máj 2025
@simca06022011

@simca06022011 tak inak je to pravda, kto si ako urobí tak má 😁

benit
15. máj 2025

Nemate na skole tabor? U nas sa robia 2 tyrnusy. Plati sa strava v jedalni a ked idu na vylet autobus a vstupy. Byva to za dobru cenu.

betulinka1
15. máj 2025
@lenka.25

@betulinka1 akože s cestovaním to nemá nič spoločné . My cestujeme veľa aj si doprajeme , aj ubytovanie hľadáme na akej takej úrovni . To ale snáď nechceš porovnávať s detským táborom ? Ubytovanie je úplne o niečom inom a o strave ani nehovorím . Minimálne aspoň raz majú špagety s kečupom a syrom , dukátové buchtičky , parené buchty , palacinky , atď ...čiže to keď ty si dáš s deckami na dovolenke krevety a kalamáre v cestíčku asi porovnávať nemôžeš

@lenka.25 ma to spolocne lebo vidis tie ceny. Vies si spocitat co vsetko su naklady, kde co stoji pre deti aby mali zabavu. Ked das dieta do ja neviem hoplalandu na hodinu, tak si spočítaj kolko by to bolo za 5 dni. A organizátor musi byt v pluse, nie len, ze naklady ma zaplatene. Za mna je cena 500€ uplne v poriadku do dobreho tabora. Do mnoho lepších táborov sa uz ani nedostanes, su vypredane, takze asi nebudem jedina s tymto nazorom.

miskakyska
15. máj 2025
@simsalabim

@maryetta urcite zavisi od konkretneho tabora aj cirkvi. Denne tabory byvali vacsinou zdarma, pobytove tak za 50€, lebo prispievala cirkev. Ale moji traja su uz vsetci dospeli, ako to je teraz, neviem.

@simsalabim dcéra robila dlhé roky animatorku a nikdy nebol farský tábor zadarmo...dokonca sa ho nemohli zúčastniť detí z iných farnosti

liz_lemon
15. máj 2025
@mizoko

@simsalabim skvelý nápad ale nie pre ateistov napríklad. To nemyslím v zlom len škoda že za dobrú cenu nerobia tábory bez týchto náboženských veci. Opäť nemyslím to v zlom. je to len povzdych.

@mizoko my sme tiez neveriaci, ale deti chodia do krestanskeho tabora, je tam rano omsa, ale to je v poriadku, nikto nikoho nenuti, aby sa zapajali, detom sa tam velmi paci

lila246
15. máj 2025
@liz_lemon

@mizoko my sme tiez neveriaci, ale deti chodia do krestanskeho tabora, je tam rano omsa, ale to je v poriadku, nikto nikoho nenuti, aby sa zapajali, detom sa tam velmi paci

@liz_lemon toto ked niekto robi mi pride ale uplne vyžieračstvo, pardon :D nevediete deti k viere ale lacny tabor sa vam hodi...

alkoholik
15. máj 2025
@lila246

@liz_lemon toto ked niekto robi mi pride ale uplne vyžieračstvo, pardon :D nevediete deti k viere ale lacny tabor sa vam hodi...

@lila246 Preco by to bolo vyzieratstvo? Cirkev je hradena z dani nas vsetkych pokial viem! Co ma viera spolocne s taborom? Podla vas by tam mali ist leni deti veriacich co im rodicia cely rok nosia drobne do mesteka?

liz_lemon
15. máj 2025
@lila246

@lila246 130 EUR/dieta sa mi nezda malo za denny tabor, v cene je len obed, a ak ta to potesi, tak drviva vacsina deti, ktore tam chodia su z neveriacich rodin

lila246
15. máj 2025
@alkoholik

@lila246 Preco by to bolo vyzieratstvo? Cirkev je hradena z dani nas vsetkych pokial viem! Co ma viera spolocne s taborom? Podla vas by tam mali ist leni deti veriacich co im rodicia cely rok nosia drobne do mesteka?

@alkoholik co ma viera spolocne s taborom? no s klasickym asi nic, ale s krestanskym taborom ma toho spoločneho vela :D ano, neviem si predstavit dat svoje dieta ako ateista na tabor, ked niekto nema zaujem o kone tak nepojde asi na jazdecky tabor

liz_lemon
15. máj 2025
@lila246

@alkoholik co ma viera spolocne s taborom? no s klasickym asi nic, ale s krestanskym taborom ma toho spoločneho vela :D ano, neviem si predstavit dat svoje dieta ako ateista na tabor, ked niekto nema zaujem o kone tak nepojde asi na jazdecky tabor

@lila246 ty nie si prava krestanka, lebo laska k bliznemu je ti cudzia, sudis ludi, este ze su krestania, ktorym nie su cudzie prikazania, a aj sa nimi riadia, a presne vdaka tymto ludom, tam chodia deti rady, lebo sa dobre citia, a nikto im nedava pocitit, ze su vyzieraci

lion777
15. máj 2025

U nás je letná družina v škole, prvé dva julove týždne za 80 euro, strava je z jedálne a majú aj tematický okruh a program. V škôlke to bol celý júl.
V meste zas organizuje detský denný tábor za 60 e týždenne, ale dotuje to mesto ( aspoň to tak bolo predtým, cena už môže byť mierne vyššia). Hľadaj centra voľného času, opýtaj sa iných rodičov v mieste bydliska.. ďalej môže ísť k otcovi , k starým rodičom a pubertiaci môžu postrážiť. Treba trochu empatie od nich k tebe. 9 ročná nie je bábätko.