Detské tábory za 500 € – čistý biznis
Som mama troch detí. Dvaja chalani sú už na strednej, dcérka je tretička. Robím ako predavačka, na zmeny, 900 eur v čistom. Otec sa o ne nezaujíma, vyzivne minimalne.
A tak tu teraz sedím, pozerám tie „letné ponuky“ táborov a mám chuť plakať. Za jeden turnus 450, niekde 520. Čo je tam? Ubytovanie, nejaký bazén a „zážitkový program“. Super. Len ja by som na to musela robiť celý mesiac. A to len pre jedno dieťa. Čo tie ostatné dve? Tie sú už „veľké“, tak majú byť doma a nudiť sa? A merkovať súrodenca????
Denné tábory okolo 200 eur od 8 do 16tej. To kam sme sa dostali?
Prihlás dcéru do skautingu. Dvojtyzdnovy tabor v podsadovych stanoch za 250€. Ale hlavne to nebude len o tabore, ale o celorocnom programe, vikendovych akciach a hodnotach do zivota. Okrem toho, minimalne nas zbor ma na tabory aj zlavy pre rodicov, ktori si to dovolit nemozu.
@selenka7 skauting by bol fajn, keby nebol prepojený s náboženstvom. A tam to, bohužiaľ, jedno bez druhého nejde. Takže to nie je pre všetkých.
@lila246 nemyslím si, že to je v prvom rade o viere, skôr je to o hodnotách. To máš presne to isté, ako keď neveriaci dajú deti do cirkevnej školy. Ide im o morálne hodnoty, lebo cirkevné školy si zakladajú práve na nich, aspoň teda u nás v meste je to častý argument, prečo ľudia vyberajú cirkevnú školu, aj keď sú neveriaci. Ak by to cirkvi vadilo, tak ich tam predsa nevezmú. Či už do školy, či do tábora. Predstav si, že v našej dedine sme napríklad mohli ísť na výlet, ktorý organizoval farár, úplne všetci, on sa nepýtal, kto je veriaci a kto nie. Spájal tak komunitu, mne to prišlo náhodou veľmi sympatické. A ak mám byť čisto "materiálna", tak na cirkev sa v tomto štáte skladáme všetci, nevidím dôvod, aby dieťa z neveriacej rodiny nemohlo využiť výhody lacného cirkevného tábora, pretože čisto prakticky, aj jeho rodičia naň prispeli.
@akvi do skautského tábora sa dostane hocikto, kto nechodí na skauting? Podľa mňa to také jednoduché nie je. A keď už sa o tom bavíme, že cirkevné školy berú všetkých, v konečnom dôsledku je tam vždy nádej, že sa k nim tie deti pridajú a budú ďalšie ovečky. Zasa povedzme si pravdu. Tak, ako deti zo skautu chodia všetky do kostola.
@akvi do skautského tábora sa dostane hocikto, kto nechodí na skauting? Podľa mňa to také jednoduché nie je. A keď už sa o tom bavíme, že cirkevné školy berú všetkých, v konečnom dôsledku je tam vždy nádej, že sa k nim tie deti pridajú a budú ďalšie ovečky. Zasa povedzme si pravdu. Tak, ako deti zo skautu chodia všetky do kostola.
@lauricka ja netuším, aké pravidlá majú skauti.
Dalsia vyplakavacka. Su aj lacnejsie, treba hladat a nie fnukat. Pripadne si zvysit prijem. Ale ja som videla rozhodne lacnejsie tabory
V poslednej dobe sa to tu mnozi podobnymi prispevkami - fnukat ako nemam peniaze a vsetko je drahe. No ano, vsetko je drahe. A teraz co? Mame sa ti zlozit, ci si len dosla ponadavat? K comu je to dobre? Hladaj lacnejsi tabor, existuju
V poslednej dobe sa to tu mnozi podobnymi prispevkami - fnukat ako nemam peniaze a vsetko je drahe. No ano, vsetko je drahe. A teraz co? Mame sa ti zlozit, ci si len dosla ponadavat? K comu je to dobre? Hladaj lacnejsi tabor, existuju
@mircalla k comu je dobry tvoj nazor?
@mircalla k comu je dobry tvoj nazor?
@gabrielamodrykonik K tomu, ze treba riesit a nie nariekat? Kazda druha tema vyplakavanie? Nedavno tu jedna pisala, ze vsetko je drahe a nevyjdu z cisteho prijmu 2500 eur, nasledne 1000 vyhovoriek ako sa co neda, ako nemoze pracovat ani brigada ani nic. K comu je dobre toto? Znizia kvoli nej cenu? Zlepsi sa nejako jej zivot? Ak ak sa jej nepaci, nech si zvoli iny tabor. Slovenska mentalita stazovanie sa. Co ste si zvolili, to mate.
No ja neviem, môj syn je prvák a ide na týždenný denný tábor na detskú univerzitu za 150€ a na anglický denný tábor za 170€. V cene majú aj stravu (a pitný režim).
No ja neviem, môj syn je prvák a ide na týždenný denný tábor na detskú univerzitu za 150€ a na anglický denný tábor za 170€. V cene majú aj stravu (a pitný režim).
@nikaeli Dcera bola minuly rok za 125 denny, teraz mam ponuky za 125, 150, 170 a to je Bratislava. Ano su aj za 250-270
@selenka7 skauting by bol fajn, keby nebol prepojený s náboženstvom. A tam to, bohužiaľ, jedno bez druhého nejde. Takže to nie je pre všetkých.
@lauricka samozrejme, že to jedno bez druhého ide. My sme síce veriaci, ale dcéra to má dosť na háku a nikto ju nenúti chodiť na omšu, ak je omša v tábore. Majú tam aj ateistov. To nie je žiadny "náboženský" krúžok, majú akurát možnosť ísť na omšu, ak sú na víkendovke, alebo v tábore, niekedy príde aj kňaz odslúžiť omšu priamo do prírody do tábora, ale tí, ktorí tam ísť nechcú, nájdu si náhradný program. Cez Vianoce majú možnosť dobrovoľne sa zapojiť do roznášania Betlehemského svetla do farností. Ale to je tak všetko. Byť veriaci nebola podmienka prijatia do skautského zboru.
No a pre všetky, ktore si myslia, ze sa to neda aj lacnejsie: https://www.kysak-brezie.sk/sk/ (pozna mnoho ludi z vychodu a opakovane tam decka posielaju kazdy rok). Akurat ze prihlasovanie na najblizsiu sezonu sa spusta vzdy okolo Vianoc a za par hodin/dni su vsetky turnusy vypredane.
@gabrielamodrykonik K tomu, ze treba riesit a nie nariekat? Kazda druha tema vyplakavanie? Nedavno tu jedna pisala, ze vsetko je drahe a nevyjdu z cisteho prijmu 2500 eur, nasledne 1000 vyhovoriek ako sa co neda, ako nemoze pracovat ani brigada ani nic. K comu je dobre toto? Znizia kvoli nej cenu? Zlepsi sa nejako jej zivot? Ak ak sa jej nepaci, nech si zvoli iny tabor. Slovenska mentalita stazovanie sa. Co ste si zvolili, to mate.
@mircalla jaj taak, vy budete volicka matelka a pod. sebranky, uz mi to je jasne 😂. Bez empatie k druhym, nenavistna, vasim bohom su vase peniaze a urcite aj s nejakou psychickou poruchou, alebo hranicnou poruchou osobnosti. Nemam o com s takym clovekom dalej komunikovat. Majte sa.
@mircalla jaj taak, vy budete volicka matelka a pod. sebranky, uz mi to je jasne 😂. Bez empatie k druhym, nenavistna, vasim bohom su vase peniaze a urcite aj s nejakou psychickou poruchou, alebo hranicnou poruchou osobnosti. Nemam o com s takym clovekom dalej komunikovat. Majte sa.
@gabrielamodrykonik Nuz, nemam co dodat, Nazor nech si na teba urobi kazdy sam. Povodne som ta chcela nahlasit adminovi za vymysly a urazky, ale nech si to pekne kazdy precita. Vidno, ze si sa ucila od hulvatov. Esteze ma poznas aj poznas moje deti.
Autorka, v tvojej situácii by si napríklad pri farskom eRko tábore, aký býva v našej farnosti, spadala do kategórie poplatku zníženého na polovicu. Teraz už je asi na to neskoro, lebo väčšina týchto táborov, o ktorých viem, má už plný stav, ale o rok to môžeš skúsiť...
Zvýšiť výživné nájsť lepšiu prácu na tábor šetriť počas roka alebo nájsť lacnejší a tínedžeri môžu ísť na brigádu a trochu ťa odbremeniť ale hlavne rieš to výživné!

@aurora33 už som to tu písala , decka mi chodia už roky do táborov , vždy maju pekne , čisté ubytovanie , super stravu , nemaju animátorom , lebo chodia na športové tábory , ale miesto animátorom majú buď trénerov bývalých reprezentantov , alebo zahraničných trénerov atd - 3x denne tréningy , jeden cely deň strávený v Aqauparku , decka zoberú do cukrárne na zmrzlinu / koláčik …. A. Nikdy som viac ako 350€ neplatila .. Takze áno , mne sa zdá 500€ veľa .
A k tým animátorom … tento rok ide aj dcéra robiť animatorku a vies komu vlastne zverujeme deti ? Mojej dcere urobili 4 hodinový kurz , zaplatila za neho 30€ a už ide v lete robiť animatorku . Za týždeň dostane 200€ …. Mimochodom tých ich kurzom prešli úplne všetci čo sa prihlásili 👌
@lenka.25 ok, niekomu sa to zda veľa, niekomu nie, ale opakujem, ty nemáš čo pisat ostatným aby sa tu nevyjadrovali.