icon

Môžu zatvoriť detský tábor kvôli chorobám?

30. júl 2025

Ženy máte skúsenosti s tým že by zavreli tábor a poslali deti domov, lebo sú za radom deti choré? Zaplatila.som nemalé peniaze sa dve deti. Moje sú zatiaľ zdravé, viem že sa to môže zmeniť. Len sa informujem...

anonym_497cc0
30. júl 2025

@anonym_autor z minulého roku skúsenosť. Dcéra bola na 2 týždne v tábore, niektoré deti choré už prišli, po dvoch dňoch volali rodičom, nech si pre nich prídu, dovtedy museli byť v karantennej izbe. Na konci turnusu boli asi 15 deti zo 40tich. Nezatvorili.

nivea777
30. júl 2025

@anonym_autor skúsenosť nemám, ale oceňujem ich rozhodnutie. Ja by som bola rada keby ho ukončia v takomto prípade.

anjelicek26
30. júl 2025

Zavisi, aka choroba sa tam siri... ak maju vsetci crevnu chripku, tak to tam veduci pri xy detoch proste nezvladaju...

patka06
30. júl 2025

Ak majú deti infekčné ochorenie, môže sa stať, že tábor zrušia.
Myslím, že o tom rozhoduje RUVZ, rovnako ako pri zavretí školy/škôlky
alebo
môžu zrušiť organizátori z vlastného rozhodnutia, ak napr. tiež ochorejú

mimaapeto
30. júl 2025

pokiaľ sa to zruší nebude vrátená nejaká suma ?

anjelicek26
30. júl 2025
@mimaapeto

@mimaapeto zalezi asi aj, ake ma tabor poistenia.

kacena4
30. júl 2025

nasa mala v tabore infekcnu virozu - teda nie nasa ale ine deti. ked tam bolo viac deti chorych tak ich zavreli museli sme pre deti prist

andrejka2424
30. júl 2025

Prosím ťa, napíšeš, o aký tábor sa jedná? ďakujem.

andrejka2424
30. júl 2025
@mimaapeto

@mimaapeto Keď sme ukončili predčasne tábor, lebo ochorel syn, tak áno, vrátila nám poisťovňa. Rovnako aj v prípade, keď synovi myši rozhrýzli dosť oblečenia. Jednalo sa o Wachumbu v oboch prípadoch.

viestta
30. júl 2025

@anonym_autor zazila som crevnu chripku v tabore. Poviem ti, je to riadny zahul pre vsetkych, hlavne pre ten personal, ktory ostal zdravy. (zo 40 deti a 4 veducich to neschytali 3 deti, ja a este jeden veduci). My sme deti domov poslat nemohli, boli sme 600 km od Slovenska v Polsku. Vyliecili sme ich tam. Keby mozem, uz po prvej noci ten tabor rozpustim, pretoze som nespala 4 dnie a noci dlhsie ako dve hodiny v kuse. Takze schvalujem, ak ho zrusia. Zdravie deti by mi v tvojom pripade bolo prednejsie ako peniaze, ci by to to moje schytalo alebo nie.

guudy
30. júl 2025

My sme zazili predcasne ukoncenie tabora/sustredenia.

autor
30. júl 2025
@viestta

@anonym_autor zazila som crevnu chripku v tabore. Poviem ti, je to riadny zahul pre vsetkych, hlavne pre ten personal, ktory ostal zdravy. (zo 40 deti a 4 veducich to neschytali 3 deti, ja a este jeden veduci). My sme deti domov poslat nemohli, boli sme 600 km od Slovenska v Polsku. Vyliecili sme ich tam. Keby mozem, uz po prvej noci ten tabor rozpustim, pretoze som nespala 4 dnie a noci dlhsie ako dve hodiny v kuse. Takze schvalujem, ak ho zrusia. Zdravie deti by mi v tvojom pripade bolo prednejsie ako peniaze, ci by to to moje schytalo alebo nie.

@viestta ďakujem túto časť chápem a akceptujem. Ale ak sa tábor zatvorí prečo by nemohli , doniesť deti domov autobus ktorým ich tam brali. Tábor je v Tatrách od nás vyše 300 km, auto/vodičák nemám. Môj otec síce má ale aj vek70+ , auto tiež staré, roky chodí len v rámci okresu. Neviem koho by som mohla osloviť aby doniesol domov z Tatier podľa možnosti ešte dnes dve deti ktoré majú pravdepodobne črevnú chrípku. Predpokladám že by sme sa nedostali domov bez nehody. Taxíkom či klasickou dopravou si to tiež neviem predstaviť

patka06
30. júl 2025
@anonym_autor

@viestta ďakujem túto časť chápem a akceptujem. Ale ak sa tábor zatvorí prečo by nemohli , doniesť deti domov autobus ktorým ich tam brali. Tábor je v Tatrách od nás vyše 300 km, auto/vodičák nemám. Môj otec síce má ale aj vek70+ , auto tiež staré, roky chodí len v rámci okresu. Neviem koho by som mohla osloviť aby doniesol domov z Tatier podľa možnosti ešte dnes dve deti ktoré majú pravdepodobne črevnú chrípku. Predpokladám že by sme sa nedostali domov bez nehody. Taxíkom či klasickou dopravou si to tiež neviem predstaviť

@anonym_autor Autobus ich tam odviezol a ide pre nich v dohodnutom dátume
Nie je s nimi stále, museli by zháňať iný odvoz, čo sa nemusí podariť - autobusy sú vopred rezervované už dávno
Reálne si neviem predstaviť ako by šiel autobus plný detí s črevnou chrípkou

lucka_ke
30. júl 2025

tiež si neviem predstaviť ten autobus, chudák šofér, však tie deti potrebujú nonstop WC ako im to má zabezpečiť?

autor
30. júl 2025

Čo by ste robili mojom mieste? Nemám auto nemám ani sedačky. Reálne tam viem dnes dôjsť, posledné km do lesa pešo alebo taxíkom ako ako naspäť? Dievča ktoré je s dcérkou na izbe malo ráno 38.9 v teplotu, zvracala a hnačkovala zároveň. V noci dostala lieky na teplotu. Dcérka povedala že ju bolí bruško.

lucka_ke
30. júl 2025

nemáš niekoho ochotného - známeho, rodinu čo by vás priviezol? lebo verejnou dopravou by som neriskovala, dieťaťu dať na cestu lieky proti hnačke/zvracaniu (môžeš požiadať pediatra o recept aj telefonicky)

patka06
30. júl 2025
@anonym_autor

Čo by ste robili mojom mieste? Nemám auto nemám ani sedačky. Reálne tam viem dnes dôjsť, posledné km do lesa pešo alebo taxíkom ako ako naspäť? Dievča ktoré je s dcérkou na izbe malo ráno 38.9 v teplotu, zvracala a hnačkovala zároveň. V noci dostala lieky na teplotu. Dcérka povedala že ju bolí bruško.

@anonym_autor Poprosila by som známych. kamarátov, rodinu. Rovnako by som zohnala - požičala sedačku alebo podsedák, ak ich deti potrebujú.
Zaplatila za benzín/naftu + za čas vodiča a išla si pre deti.
V najhoršom prípade taxík, ale to by bola celkom drahá cesta

autor
30. júl 2025
@patka06

@anonym_autor Poprosila by som známych. kamarátov, rodinu. Rovnako by som zohnala - požičala sedačku alebo podsedák, ak ich deti potrebujú.
Zaplatila za benzín/naftu + za čas vodiča a išla si pre deti.
V najhoršom prípade taxík, ale to by bola celkom drahá cesta

@patka06 celkom drahý bol aj ten tábor, má deti som sama, nemôžem byť s nimi doma celé prázdniny. Pýtala som sa v práci ale vzhľadom k zdravotnému stavu si od nás dávakaždý ruky preč. Hneď ráno som volala kmotrovcov ale kmotor je na služobke, exšvagriná má vraj auto v servise .....ja ozaj neviem keď poviem taxikárovi čo je vo veci pošle ma kade ľahšie

patka06
30. júl 2025
@anonym_autor

@patka06 celkom drahý bol aj ten tábor, má deti som sama, nemôžem byť s nimi doma celé prázdniny. Pýtala som sa v práci ale vzhľadom k zdravotnému stavu si od nás dávakaždý ruky preč. Hneď ráno som volala kmotrovcov ale kmotor je na služobke, exšvagriná má vraj auto v servise .....ja ozaj neviem keď poviem taxikárovi čo je vo veci pošle ma kade ľahšie

@anonym_autor Je to ťažké, kde je otec detí? Nevedel by pomôcť?
Ak nie je iná možnosť oslov taxislužbu - je to ich práca, dostanú zaplatené - myslím, že sa toho ujmú.
Do budúcna budeš vedieť, že vždy musíš mať záložný plán, ak by sa niečo stalo, aby si deti dostala domov. Teraz je to hromadné. ale ak by ochorelo, malo úraz a pod. len tvoje, tiež by si preň musela ísť.
Ešte mi napadá skús napr. FB miestnu skupinu, možno sa nájde niekto seriozny, kto by za odmenu pomohol

autor
30. júl 2025
@patka06

@anonym_autor Je to ťažké, kde je otec detí? Nevedel by pomôcť?
Ak nie je iná možnosť oslov taxislužbu - je to ich práca, dostanú zaplatené - myslím, že sa toho ujmú.
Do budúcna budeš vedieť, že vždy musíš mať záložný plán, ak by sa niečo stalo, aby si deti dostala domov. Teraz je to hromadné. ale ak by ochorelo, malo úraz a pod. len tvoje, tiež by si preň musela ísť.
Ešte mi napadá skús napr. FB miestnu skupinu, možno sa nájde niekto seriozny, kto by za odmenu pomohol

@patka06 to určite nie, keď nebol ochotný prísť ani keď som rodila druhé dieťa. Už 10 rokov nie je súčasťou nášho života. Nezostáva nič iné ako ísť s mojím otcom a 22 ročnou škodovkou

patka06
30. júl 2025
@anonym_autor

@patka06 to určite nie, keď nebol ochotný prísť ani keď som rodila druhé dieťa. Už 10 rokov nie je súčasťou nášho života. Nezostáva nič iné ako ísť s mojím otcom a 22 ročnou škodovkou

@anonym_autor želám šťastnú cestu, nech to spoločne zvládnete a deťom skoré uzdravenie 🙏