Manželka nemá chuť na sex

8pete9
4. aug 2014

Ahojte zeny.
Chcem sa spytat na vas nazor, mozno lepsie pochopit manzelku.
Sme manzelia 2 roky, mame 14 mesacne dieta. manzelka otehotnela hned po svadbe, a teraz je zase tehotna, nejako 3 mesiace sa narodi dalsie dieta.
Problem je v tom ze manzelka vobec nema chut na sex. Po svadbe to bolo chvilu ok, a potom jak otehotnela, tak to vobec nechcela, potom sme to nejaky cas nemohli robit kvoli komplikaciam, potom sa narodil maly a prvych 6 mesiacov (nie 6 tyzdnov) tiez nic nebolo. Az potom nejak okolo vianoc jej asi trocha prisla chut aj ked moj pocit je ze to nebolo ono z jej strany.Takto to bolo asi 6-7 tyzdnov a kedze potom zase otehotnela, tak odvtedy sa milujeme priemerne tak 1-2x za mesiac aj to len sposobom ze ona roztiahne nohy a ja mam spravit "co treba". Takze nic moc. Vyhliadky do buducnosti tiez nie su moc dobre kedze porod a potom zase ked to bude tak ako s prvym tak pol roka nic a ktovie ako potom.
Manzelka hovori, je to ta posledna vec, na ktoru teraz mysli a ze na to vobec nema chut, ale vo mne zase vreju hormony a niekedy to nie je jednoduche spat v jednej posteli so zenou, ktora tak vzrusuje (aj ked nezamerne). Sam sebe si to nechcem robit, sice to je niekedy krajne riesenie, ale nemam z toho dobry pocit.

A manzelku nechcem nutit do niecoho, co nechce, jednak to pre nu asi nie je prijemne a jednak to ani pre mna nie je potom uspokojujuce ked ona nic nerobi. Tuzba na nejaky cas klesne ale mam pocit ze to nie je spravna vec.
Ako ste vy na tom?
Mam sa zapriet a radsej nic neocakavat a nesnazit sa ju nahovarat, alebo date nejaky napad, co by ju mohlo nastartovat? Nech je vlk syty aj koza cela.
Alebo to je u vas v tehotenstve tabu?
Dakujem

danarka
4. aug 2014

🙂 🙂 🙂 typický mužský probléém 🙂 🙂

7zahrad
4. aug 2014

@8pete9 Sam sebe si to nechces robit, lebo nemas z toho dobry pocit, ale chces po inej, aby to robila aj ked z toho zjavne nema dobry pocit. To len drobny postreh na uvod.

Aka bola Vasa sexualita pred tehotenstvami? Mali ste dlhodobe obdobia ked to klapalo?

ematko29
4. aug 2014

Som tiež tehotná a tiež nemám stále chu,ale netrvá to dlhšie ako týžden a ked aj potom nemám chuť tak mu pomôžem ináč,nemusím stále roztiahnuť nohy.Musíš s nou hodiť vážnu reč.Ved bez toho byť nemôžeš.Ak manželka nemá od lekára zákaz samozrejme.

ichbinich
4. aug 2014

@8pete9:
Asi ta nepotesim, ale je to casto tak. Ano, aj u mna je sex casto to posledne, na co myslim a co chcem. Proste unava a potreba spat je silnejsia ako potreba(?) sexu.
U nas to tiez casto vedie k nedorozumeniam... Ale treba si to podla moznosti v klude prediskutovat.
Mozno riesenie by bolo, keby si manzelke priamo alebo nepriamo pomohol s dietatom a v domacnosti. Ked napriklad viem, ze mam upratane a navarene, tak mam hlavu volnejsiu a moze byt aj sex 😉
Ano, casto je to, no dobre, tak mozes... Ja viem, ze to nie je idealne riesenie, ze tam niekedy lezim ako gumena Anca. Ale snazim sa potom zase inokedy...
Spytaj sa manzelky, ci by nepristala na "rucnu pracu". (Ja ked odpadavam od unavy, tak nemam chut ani len na to, ale opytat sa mozes).
Samemu ti je jasne, ze tehotestvo, porod, zotavovanie po porode a starostlivost o babatko su velmi narocne. Takze sa neobides bez toho, aby si sa trochu "krotil", aj ked hormony su hormony. Ale podla mna mas najlepsie sance, ked manzelku odbremenis, posles ku kadernicke, na kozmetiku, na masaz alebo tak. Niekedy upraces, navaris, potom bude mat menej stresu a nebude tam iba lezat, ked sa spytas na sex.
Ono je to pre obe strany tazke, pre teba, lebo vsak mas site potreby, aj pre zenu, lebo vie, ze chces, ale ona casto fakt fyzicky nevladze spravit viac, ako si lahnut.
Musite si najst trochu kompromis. Len sa nezacni o tom bavit vecer pred spanim, ked si ona chce ist konecne lahnut 😉
Vsetko dobre!

salamistka
4. aug 2014

ja osobne si neviem predstaviť odoprieť môjmu mužovi sex také dlhé obdobie...samozrejme, mala som rizikové tehotenstvo, prvé 3 mesiace lekár sex nedoporučoval, bola som aj po pôrode pár týždňov bez, ale viem, že som sa na znovuobnovenie sexuálneho života tešila, pre mňa to bolo aj je niečo, bez čoho nedokážem žiť a úprimne, nechápem ženy, ktoré sex odmietajú dlhodobo. Keď už teda sa mi nechce, tak sa snažím nejako inak uspokojiť môjho muža, aj ja mám z toho radosť, keď jemu je dobre. Možno sa veľmi mýlim, ale mám taký pocit, že je to od žien sebecké odmietať sex. Tvoríme pár, zdieľame spolu život v dobrom a zlom, sme tu jeden pre druhého a to platí aj v sexuálnom živote.

lady511
4. aug 2014

@8pete9 Ahoj,,tak v mojom prípade to bol opak,,bola som ako "sučka" 😀 😀 vpodstate cele tehu,,ešte vaic ako inokedy 😀 ..,,až uplne dokonca sme samozrejme opatrne lebo soms a akosi nevedela nasýtit,, 😀 ...ale k Vám,,,rozprával si sa so svojou ženou o tom?..

zuzanockamt
4. aug 2014

@danarka nielen mužský problém 🙂

ukulela
4. aug 2014

@8pete9 prepac, ale tehotnu zenu nikdy nepochopis ... ja som mala chut mozno prvy trimester a potom ozaj len sporadicky ... a teraz, s lavorom namiesto brucha, to som rada, ze si najdem polohu v posteli, kde ma nic nepicha a netlaci a da sa mi lezat ... zalezi od zeny - a od pripadu - ako sa citi, ci nema problemy napr. s mykozou (casty problem pocas tehu), ci nie je unavena, ...
a po porode - niektore maju chut hned a ine vobec, to tiez zalezi napr aj od mnozstrva poraneni pri porode, od unavy okolo starania sa o dieta - pomahas jej s dietatom, urobis jej masaz, veceru/ranajky? alebo len "chces sluzbu" ktoru by ti mala poskytnut?
a 1-2 krat za mesiac je v pripade tehotnej este velmi dobre cislo 🙂

bettynka222
4. aug 2014

@8pete9 a co orálny sex? Ten je v tehotenstve dovolený, nie? 🙂
Musim sa priznať ze aj mne po pôrode klesla chut na sex z 3x denne na vtedy, ked nie sme z maleho vystaveni 😀 nie je príliš unavena? Alebo mozno hormonálny problem?

8pete9
autor
4. aug 2014

@7zahrad "Sam sebe si to nechces robit, lebo nemas z toho dobry pocit, ale chces po inej, aby to robila aj ked z toho zjavne nema dobry pocit. To len drobny postreh na uvod."
Skus si prosim este raz CELE precitat co som tam napisal a potom podla toho reaguj. To len drobny postreh na uvod.
A ano, predtym to bolo fajn, chcela to, bola aktivita z jej strany.

@ichbinich zijeme so svokrovcami, svokra je doma a vela jej pomaha, takze nemusi varit a ani s malym nie je nonstop. Ku kadernicke a na masaz by som ju darmo posielal, ona neni na take veci. A myslim ze nie som chlap ktoremu sa ruky skrucaju pred domacimi pracami a aj v noci vacsinou ja vstavam a krmim maleho ak sa zobudi.
A rucna praca hmm... radsej nechcem rozoberat detaily, ale teraz by som ju na to nenahovoril a neviem ci eeste niekedy v buducnosti.

salamistka
4. aug 2014

@ukulela mala som aj mykózu ani mi nikto nepomáhal s ničím ani masáž som nedostala a predsa som sa tešila do jeho náručia...stále si myslím, že v mnohých prípadoch by to vyriešilo trochu ochoty, prípadne kompromis a nehľadať si stále výhovorky...zas iný prípad je, keď má žena po pôrode bolesti, to si ani ja neviem predstaviť

8pete9
autor
4. aug 2014

@bettynka222 kedysi to bolo ine ale teraz sa jej to hnusi a hovori ze sa citi ponizena ked to robi..ale take uz davno nebolo.

A ano rozpravali sme sa o tom, samozrejme, a vie o tom ako to vnimam.
Pomaham jej ked mam cas a ked som doma, kedze par dni do tyzdna som prec kedze pracujem v zahranici ale nie cely tyzden. Masaz tiez dostava a ranajky by som jej aj spravil ale ona sama nevie co by zjedla a teraz ma tie chute strasne divne. No neviem.

sense
4. aug 2014

No ja len tolko tiem mi staci raz za mesiac... pred porodom by mi nestacilo, ale napriek tomu ze chlap pomaha moje dieta neprespali jedinu noc a to ma 15mesiacov. popritom praca a ostatne takze mo ozaj ked je klud si vychutnat len klud a sa poropravat alebo len pritulit. nastastie moj chlapnema s tym problem raz dvakrat do tyzdna. popr si urobi sam....

co takto vypocut aj jej pocity preco sa citi ponizena.

zabka88
4. aug 2014

@8pete9 podľa mňa sú to hormóny, keď má divné chute a nevie čo zjesť aby negrcala.. tak to fakt nie sú dobré stavy na oralny sex.. ale to prejde neboj.. hlavne jej čím viac odľahči a skús ju "navnadiť" .. u nás žien začína chuť na sex v hlave, skús rečami ju navnadiť, a potom .. ďalej to už vieš aj sám :-P

7zahrad
4. aug 2014

@8pete9 "Hnusi sa jej to a citi sa ponizena, ked to robi.. Ale take uz davno nebolo."

O com konkretne pises? Udialo sa vo Vasom sexualnom zivote nieco, po com sa citila ponizena a zhnusena?

terezka1947
4. aug 2014

@8pete9 vela robia ja hormony....trosku vydrz...nech sa babo narodi,dostane sa po porode do "normalu"....a potom po troske romantiky 😉 ...poooostupne sa to zlepsi....

katkabg
4. aug 2014

Skoda ze chlapy nemozu okusit co to je vynosit to dieta a potom byt aj okolo neho nonstop....popritom varit,prat upratovat ..... Atd.a to nevravim ked je tych deti viac.... Treba trochu vydrzat,ked sa to male narodi,aj tie hormony opadnu a vsetko by sa malo vratit do normalou🙂 trosku viac pomozete manzelke neech nenni vsetko na nej a bude mat viac sil aj na intimne chvile....niekedy to je skutocne tak ze je predjsie spanok po prebdeneej noci pri uplakanom dietati ako sex

maznacik007
4. aug 2014

@8pete9 nuz podla mna otehotnela priskoro po prvom dietati a je proste vycerpana ... mozno by pomohlo keby ste sli spolu do manzelskej poradne .. takto dlhdobo nevydrzis fungovat a moze to skoncit vselijako ...

ono by mozno bolo dobre urcit si jeden den v tyzdni kedy k tomu pride .. a proste sa na to nastavit ... ale to musi urobit aj ona ... ak nebude chciet na tomto fungovani nieco zmenit tak moze o teba prist ...

a zabezpec aby zasa rychlo neotehotnela ...

ja si myslim ze toto je velka frustacia aj pre teba ... neviem si predstavit byt tak dlho bez sexu ...

marca1331
4. aug 2014

@8pete9 ahoj ja som prvy porod mala tazky a tiez som nechcela mat sex,nemohol sa ma dotknut dokonca som odchadzala spat do inej a tak to bolo aj pocas tehotenstva..ale bral ohlad kvoli babu a hormonom....trvalo to asi pol roka po porode....potom som nejak ottehotnela druhy krat..tehotenstvo to iste skoro ziadny sex ale po druhom porode sa vo mne nieco zmenilo stale som tuzila po sexe manzel ma neskutocne vzrusoval zacala som ho vidiet inymi ocami..a odkedy som nasadila antikoncepciu je to uzasne sme si istejsi ( kefze dalsie babo si dovolit nemozme) a mame to kazdy den a ked nie je v praci a mame cas tak ak cez den...chcem ti povedat ze vydrz ..mozno sa to zmeni.porozpravajte sa o tom..zena ma take iste potreby ako chlap..po porode skus veceru sviecky romantikus

8pete9
autor
4. aug 2014

@7zahrad
@zabka88
@sense
Pisal som o orale. Pri tom sa citi ponizena. Ale hovorim ze to uz davno take nebolo...len sme sa minule o tom rozpravali ze preco vtedy ano a teraz uz nie... nevie to vysvetlit, je to pocit. No nevyzadujem to od nej aby mi to tak robila.

bettynka222
4. aug 2014

@8pete9 sex sa jej hnusí???? To je uz ale cudne, nie?

vejula
4. aug 2014

@8pete9 hm zaujalo ma to vyjadrenie, že sa cíti ponižena, ked to robí... Tam podla mna môže zohravať ulohu nejaka už možno časom prekryta traumu, možno taku, ktoru si ani nepamätá. OD toho by som sa odrazila. Určite ju do toho nenutila, ale možno hladala pričiny, prečo ju to ponižuje, ak je to len pocit, ktorého príčinu si už nepamätá, tak možno za pomoci nejakej terapie by sa jej podarilo dopatrať k tomu, prečo ju ponižuje samotný sex v tehotenstve prípadne rannom materstve.

katkabg
4. aug 2014

A yrosku musi aj ona chciet,citam ze zijete so svokrovcami takze je ma kto pomahat a pokial nema zdrav problem tak nevidim dovod preco nemat intimne chvile aspon raz za tyzden ked uz viac nie.....Vidim ze ste ohladuplny manzel

7zahrad
4. aug 2014

@8pete9 Vies, niekedy staci aj jeden ponizujuci zazitok a zene sa dany sexualny partner uplne zhnusi. To, co je pre Teba drobna epizoda, moze byt pre nu hnusna trauma a uz viac nema na sex /s Tebou?/ chut.

Takze odporucam navstevu sexuologicky, aby ste ten zazitok spracovali a zistili, ci viete spolu pokracovat v intimnom zivote.

mysicka36
4. aug 2014

Ja neviem ako ostatné baby, ale ja som práve v tehotenstve mala väčšiu chuť na sex. Jasné po pôrode tých pár týždňov nebolo času a bála som sa bolesti. Ale ako sa telo zhojilo bolo zase dobre.

Inak sa mi nepáči keď tu niektoré píšu ako sa jej má pomaly do zadku strkať. Sorry ale prečo?

vejula
4. aug 2014

@8pete9 aha prepač, ale som si to prečitala, ja som to pochopila tak, že sa citi ponižená, pri sexe v tehotenstve. Tak ignoruj môj prispevok 😉

marca1331
4. aug 2014

@8pete9 tak to aj mna zaujalo ze co sa stalo ze je ponizena a hnusi sa jej to co uz davno nebolo...tak zrejme to bude nieco vaznejsie nez hormony,.

zabka88
4. aug 2014

@8pete9 ani nevyžaduj, keď to bude chcieť robiť sama, bude sa jej to páčiť ale keď to budeš "vyžadovať" bude to brať ako povinnosť a zhnusíš jej to, to by si asi nechcel.. skúšali ste niekde vypadnúť na predĺžený víkend? popros svokru či by vám nepostrážila dieťatko a vypadnúť niekam mimo.. možno už len to že nebude musieť chvíľku variť, upratovať, starať sa o dieťa a hlavne sa konečne vyspí... možno už to pomôže a uľahčí ti to nadviazať na stratenú intimitu..
inak chválim že sa snažíš to riešiť, lebo nieje to želateľný stav, ani pre ženu.. hlavne ju veľa objímaj, bozkávaj, dávaj najavo že ju miluješ..

mysicka36
4. aug 2014

Veď píše, že neupratuje, nevarí a mama jej pomáha.

8pete9
autor
4. aug 2014

@katkabg
praveze ona nemusi byt pri nom nonstop, niekedy mam pocit ze svokra je s malym viac ako ona a ani varit nemusi a upratovat..teda musi ale to si tiez nejak podelia so svokrou (teda jej mamou).A netreba kazdy den upratovat, u nas sa upratuje vacsinou v sobotu. Iba keby je velka necistota tak aj cez tyzden.
A ked treba tak jej aj ja pomozem.
A maly celkom dobre prespi, takze nemusi prebdiet noc a aj keby sa zobudi tak ho vacsinou ja krmim (ked som doma).
Keby je sama doma s dietatom tak to je ine.