icon

Je salmonelóza dôvodom na dva týždne PN?

18. mar 2026

ahojte baby ako ja sa ospravedlnujem za tento prispevok ale ma tak vytocila kolegyna, ktora pracuje na home office, a ona si da 2 tyzdne PN len pre to ze ma salmonelu, ja som salmonelu ešte nemala ale zas neverim ze je to tak akutne ze 2 tyzdne musi byt mimo aj ked robi z domu..samozrejme my ostatne mame o to viac prace..sa cudujem ze ti lekari vobec tie PN ky vystavia takimto ludom

Strana
z5
anonym_c5baab
18. mar 2026
@anonym_879651

@anonym_c5baab 100-200 serotypov a ty si ich mala koľko, že si taký odbornik???😅

@anonym_879651 to fakt neviem. Ale mala som aj brušný tyfus, čo bolo tiež tak na 2 dni. Predpokladám, že podľa tejto diskusie by to bola PN asi na mesiac.

jeennyv
18. mar 2026
@anonym_c5baab

@anonym_879651 to fakt neviem. Ale mala som aj brušný tyfus, čo bolo tiež tak na 2 dni. Predpokladám, že podľa tejto diskusie by to bola PN asi na mesiac.

@anonym_c5baab salmonela, brusny tyfus…to si but nesmrtelny humusak z osady na kraji sveta alebo si nesmrtelna teta, ci z nas prdel robis…aspon netrep sprostosti…aspon keby si si vygooglila tie choroby priebeh ti uverime

elz1920
18. mar 2026
@anonym_autor

a dalsia vec, nebyva salmonela len v lete?

@anonym_autor dcéra mala minulý rok v januári a až po dvoch mesiacoch mala čistý výter. Miesto milióna zbytočných otázok si vyhľadaj na internete, čo to obnáša. A dúfaj, že to nedostaneš.
Úprimne ľutujem tú chorú kolegyňu.

disneynika
18. mar 2026
@janinah

Dakuj Bohu,ze si salmonelu nezažila na vlastnej koži.Hnacky,kŕče,dieta...niekedy aj hospitalizacia. V niektorych povolaniach by ju po liecbe bez negat.vyteru ani do prace mepustili. A ver,ze len 2 tyzdne PN by to nebolo.
Takze tvoje nas _ atie na choru kolegynu nie je namieste.

@janinah presne som sla napisat ze autorka moze bohu ďakovať ze sa nenakazila, potom by videla co je ta infekcia zač...o autorke si myslim svoje 🫣

lubkavargova1
18. mar 2026

No a ja ti poviem takto, mala som operaciu, uz po 3 dnoch ma pustili domov, po tyzdni som sa citila fajn...a vies co? 6 tyzdnov som bola na PN...som na homeoffice, doma..robim z gauca, doma a 6 tyzdov som ani nepachla "do prace", neotvorila notebook...a vies preco lebo som bola PN...to co kto robi na PN "hoci by srackoval kazdu minutu alebo sa ulieval a pozeral kazdu turecku telenovelu 24 hodi v kuse" je jeho sukromna vec. Tooooje teraz co...fuha nehorazna vec...

anonym_c5baab
18. mar 2026
@jeennyv

@anonym_c5baab salmonela, brusny tyfus…to si but nesmrtelny humusak z osady na kraji sveta alebo si nesmrtelna teta, ci z nas prdel robis…aspon netrep sprostosti…aspon keby si si vygooglila tie choroby priebeh ti uverime

@jeennyv Mozno ty si skor nikdy nebola v zahranici v oblastiach, kde su tie choroby tak bezne, ako na Slovensku chripka. Ale v poriadku. Mozem zmenit aj gramatiku, aby som ti pasovala do tej osady 😉 Skor by som sa zamyslela, preco niektori ludia uz uplne stratili imunitu

jeennyv
18. mar 2026
@anonym_c5baab

@jeennyv Mozno ty si skor nikdy nebola v zahranici v oblastiach, kde su tie choroby tak bezne, ako na Slovensku chripka. Ale v poriadku. Mozem zmenit aj gramatiku, aby som ti pasovala do tej osady 😉 Skor by som sa zamyslela, preco niektori ludia uz uplne stratili imunitu

@anonym_c5baab jasne take krajiny nie su pre bezneho a normalneho cloveka nic moc…choroby nelakaju…ale ty budes z humanitarnej pomoci nie asi mozno …ale dostuduj si potom zdravotnictvo…aby si bola safe…ale jasne tam sa to lieci, jeden den a si fit….za to ich aj maju👍👍👍ale tu sme v civilizovanom svete a zvyknuti na istu hygienu

eeffka
18. mar 2026

Ja som salmonelu mala, lahsiu a to som 4dni stravila pobytom v hajzli, normalne som tam lezala lebo do izby bolo daleko. Ale rozmyslam ze sak zakaznikom som asi mohla volat... pockajte idem kadit, ok sedim pokracujeme..... si posahana 😱

oblecenie99
18. mar 2026
@anonym_c5baab

Nič v zlom, ale mala som to ja aj deti. Na krvné testy som isla okolo polnoci. Nepamätám si, či som mala vôbec ten ďalší den voľno alebo som si iba vzala home office. Ale viac než den ta hnačka netrvala. Dnes sú už ľudia úplné citlivky

@anonym_c5baab je to naozaj individuálne. Môj syn to schytal s chlapčekom od susedov. Ten len hnackoval, môj skončil dvakrát po sebe na infekčnom. Primárka mi hovorila, že majú prípady, keď ľudia iba sedia na toalete celý deň a nepohnú sa z nej.

Písala som vyššie, že nám schudol vtedy 2 veľkosti, a rozbilo sa mu travenie, ktoré ani teraz, po piatich rokoch nie je úplne stopercentne. Ja mám odvtedy pomaly neurózu, keď majú decká čo i len redšiu stolicu. Pri prvej hospitalizácii doniesli so salmonelozou iné dieťa, boli sme spolu na izbe a toho chlapčeka doniesol dokonca vrtuľník, v takom bol stave.

marca12
18. mar 2026
@anonym_autor

ale ona nemusi chodit do prace lebo robi z domu a aj tak sa vypise

@anonym_autor A co ma robit z hajzla? Ked mam byt vulgarna a nevies to pochopit? Salmoneloza je tazke ochorenie a nevladzes nic. Ty ked mas virozu,hnackujes,zvracias,tak ti chuti robit? Vladzes vtedy podavat vykon? V horuckach tiez vies podat vykon? Uz len tolko nezavidte chorym ludom ich choroby. Nikdy nevies,kedy ty budes potrebovat PN.

anonym_af7399
18. mar 2026

Ja ti len jedno prajem …nech ta karma dobehne 😎

eleanor2510
18. mar 2026
@anonym_autor

Ale.zas to že má salmonelu tvrdí ona podľa mňa by mal mat možnosť si to zamestnávateľ nejak overiť

@anonym_autor aj to, ze je niekto totalne na hlavu, by mal mat zamestnavatel moznost overit. U teba netreba, tam je to jasne. Ty si take tupé dno ľudstva, ze sa to neda ani slusne pomenovať

anonym_c5baab
18. mar 2026
@jeennyv

@anonym_c5baab jasne take krajiny nie su pre bezneho a normalneho cloveka nic moc…choroby nelakaju…ale ty budes z humanitarnej pomoci nie asi mozno …ale dostuduj si potom zdravotnictvo…aby si bola safe…ale jasne tam sa to lieci, jeden den a si fit….za to ich aj maju👍👍👍ale tu sme v civilizovanom svete a zvyknuti na istu hygienu

@oblecenie99 😳😳
To ma mrzi, ja si úplne viem predstaviť, že to každého skolí inak a tiež si myslím, že keď ta kolegyňa to ma zle, nech sa dá poriadne do poriadku. Len som zaskočená, aká tu pre mňa pomerne neškodná choroba už az takto dokáže skoliť niektorých ľudí v Europe.

Vidim za tým problem, proste už ta prehnaná hygiena a izolovanosť a potom bum, katastrofa, keď človek niečo chytí, dobre, že na to nezomrie už.

@jeennyv tak si užívaj civilizovaný svet a hygienu. Moja kamoska ucitelka na ZŠ v Portugalsku hovorí, že najzdravšie deti v škole sú práve tie rómske. Kludne ešte jednu dávku santyolu navyše do pračky dnes. Hlavne, že tu veľa ľudí prispelo svojou skúsenosťou napriek tej hygiene, ktorá je (ta skúsenosť) horšia než moja. Ja si kľudne môžem dať na pitie vodu z vodovodu v Maroku a v Afrike, keď sa mi povedzme vecer nechce ist do obchodu a z pravidla nič mi nie je. Môj malý syn raz do prázdninách v Europe zabudol, že sa akože nemá piť voda z vodovodu a pil ju 2 týždne v kuse, kým som si to všimla. Verim, že by sa mu aj na tu salmonelózu a pod. protilátky v krvi našli. Zato niektorí moji navstevnici si aj umývajú zuby vodou z fľašky a mali trochu hnačku (nie až takú na PN 😉). Ďalší level sú moji kolegovia, ktorí si ani na maláriu ten najhorší kmeň falciparum nemusia dať lieky - tam som sa zatiaľ nedopracovala. Nie, zo mňa fanúšik Európy po stránke zdravia chorôb nikdy nebude. Už v termínovej skupine stále preberajú nachladnutia a choroby a čo si na to môžu dať posledného pol roka, ja som tu nemala absolútne nič.

jaroe
19. mar 2026
@anonym_autor

tak ja som tiez davnejsie robila z domu a ked ma chytila crevna chripka robila som aj tak, nesla som hned PN kovat

@anonym_autor tak si daj medailu.

anonym_e5728e
20. mar 2026
@anonym_autor

ale ona nemusi chodit do prace lebo robi z domu a aj tak sa vypise

@anonym_autor takú pracovníčku ako si ty, som mala v robote. Stará krava, čo nestíha robiť svoju robotu a závidí každý jeden HO ostatným. Veď chod na HO, čo ti v tom bráni?
Môžeš byť rada, že kolegyňa vôbec pracuje, že sa nenechala vypísať na celý mesiac.

sense
20. mar 2026

Mama mala salmonelu a vyse tyzdna bola absolutne nepouzitelna. A nie salmonelu nemusis dostat len v lete, a ako sorry musi byt uzasne pre zakaznika ked ju vbpriebehu hovoru natiahne parkrat na zvracanie, nedajboze sa pozvracia alebo pocas rozhovoru da sprint na záchod, Lebo neviem ktory koncom pojde Co von.
Ale teda zavidiet ešte aj takuto chorobu?

anonym_969727
20. mar 2026

@anonym_autor neuveríš, ale na salmonelu sa aj zomiera a vie mať poriadne komplikácie. Moje dieťa ma dokonca dôsledky na zdraví roky po nej. Verim, že tebe sa to nestane keď si taká … a potom zistíš.

Strana
z5