Je salmonelóza dôvodom na dva týždne PN?
ahojte baby ako ja sa ospravedlnujem za tento prispevok ale ma tak vytocila kolegyna, ktora pracuje na home office, a ona si da 2 tyzdne PN len pre to ze ma salmonelu, ja som salmonelu ešte nemala ale zas neverim ze je to tak akutne ze 2 tyzdne musi byt mimo aj ked robi z domu..samozrejme my ostatne mame o to viac prace..sa cudujem ze ti lekari vobec tie PN ky vystavia takimto ludom
@anonym_879651 to fakt neviem. Ale mala som aj brušný tyfus, čo bolo tiež tak na 2 dni. Predpokladám, že podľa tejto diskusie by to bola PN asi na mesiac.
@anonym_c5baab salmonela, brusny tyfus…to si but nesmrtelny humusak z osady na kraji sveta alebo si nesmrtelna teta, ci z nas prdel robis…aspon netrep sprostosti…aspon keby si si vygooglila tie choroby priebeh ti uverime
a dalsia vec, nebyva salmonela len v lete?
@anonym_autor dcéra mala minulý rok v januári a až po dvoch mesiacoch mala čistý výter. Miesto milióna zbytočných otázok si vyhľadaj na internete, čo to obnáša. A dúfaj, že to nedostaneš.
Úprimne ľutujem tú chorú kolegyňu.
Dakuj Bohu,ze si salmonelu nezažila na vlastnej koži.Hnacky,kŕče,dieta...niekedy aj hospitalizacia. V niektorych povolaniach by ju po liecbe bez negat.vyteru ani do prace mepustili. A ver,ze len 2 tyzdne PN by to nebolo.
Takze tvoje nas _ atie na choru kolegynu nie je namieste.
@janinah presne som sla napisat ze autorka moze bohu ďakovať ze sa nenakazila, potom by videla co je ta infekcia zač...o autorke si myslim svoje 🫣
No a ja ti poviem takto, mala som operaciu, uz po 3 dnoch ma pustili domov, po tyzdni som sa citila fajn...a vies co? 6 tyzdnov som bola na PN...som na homeoffice, doma..robim z gauca, doma a 6 tyzdov som ani nepachla "do prace", neotvorila notebook...a vies preco lebo som bola PN...to co kto robi na PN "hoci by srackoval kazdu minutu alebo sa ulieval a pozeral kazdu turecku telenovelu 24 hodi v kuse" je jeho sukromna vec. Tooooje teraz co...fuha nehorazna vec...

@anonym_c5baab 100-200 serotypov a ty si ich mala koľko, že si taký odbornik???😅
@anonym_879651 to fakt neviem. Ale mala som aj brušný tyfus, čo bolo tiež tak na 2 dni. Predpokladám, že podľa tejto diskusie by to bola PN asi na mesiac.