Kolega mi závidí plat? Ako reagovať?
V pondelok som si vytlacila v praci a dala na stol to tlacivo zelene vyhlasenie o darovani 2%.
V zapati som odisla z kancelari asi na 5 minut, zvonil mi telefon plus som si odskocila na wecko. Zabudla som pred tym to tlacivo schovat.
Ked som prisla, kolega bol v pohybe, neviem odkial kam, ale odvtedy ku mne zmenil pristup. pred tym sme boli ok. je to starsi skuseny muz, dost ubity z prace, caka uz do dochodku. Ja som s nim nikdy nemala problemy, v utorok na mna vyskocil po mojej otazke na nieco, ze ved som ti to uz ukazoval!!, velmi neprijemne.
Je mozne ze videl to tlacivo, vypocital si z neho plat?? da sa to asi, no a asi ho to nahnevalo, ze nova ma tolko a on po 30 rokoch tolko. Da sa to vypocitat z toho tlaciva, vsak??
Ja som nie raz zaucala noveho cloveka a tiez mal vavsi plat ako ja.
Hneva ma na sebe. ze som sa hned neohradila voci jeho tonu…
Konfrontovali by ste ho dodatocne?? uz je to asi trapne… odvtedy sa len zdravime
ale da sa plat vypocitat z toho tlaciva???
Asi sa mu to zda nefer. Je v rovnakej pozicii ako ty? Preco nema plat ako ty? Po tolkych rokoch a nezasluzi si vyssi plat? Robim v zdravotnictve, ale ked je niekto v rovnakej pozicii a robi dlzsie, ako ostatni, tak mu po nejakej dobe zvysuju plat, ako stalemu a dlhorocnemu zamestnancovi.
Mne by srdce nedalo, aj keby to bol moj "nepriatel", keby niekto robil, tak ako ja a nakoniec dostaval este menej, nez ja.
To nepocitam cez casy.
Neviem, mozno som zle pochopila.
@anonym_autor pre Boha ved jasne, že sa to dá z toho vypočítať, na to fakt človek nepotrebuje byt matematický génius.
@anonym_autor pravdaže
@anonym_autor
Asi si ten plat naozaj nezasluzis ked takuto elementarnu vec nevies vypocitat😭
@anonym_autor Ake hejty a komentare odveci 😂 Vidis aj tu ti zavidia plat a to nemaju ani sajnu kolko zarabas 😁
Co s tym ti neviem povedat. Kazdopadne nie je to tvoja chyba ale chyba vedenia, prip. jeho ze si neotvoril usta a nevypytal. Ja som mala kolegynu, ktora mi tiez zavidela a pritom nemala co, lebo v konecnom dosledku nezarabala menej kedze si privyrabala narozdiel odo mna trestnou cinnostou 🤐 Odisla som a po mne nastupila mlada zaba, ktorej dali samozrejme viac ako mne... A to som si pytala zvysenie 200 eur v hrubom co nie je vobec vela. Tak to chodi na SK, nic s tym nenarobime. Este mas moznost sa o tom porozpravat s kolegom, ale ty musis vediet, ci je to dobry napad a ci by to celu situaciu este nezhorsilo.
A ty vieš odkiaľ výšku jeho platu?
no on uz vie moj, som to po… .. a podla reakcie jejo sudim ze ma mensi.
a viem ze som vyhrala pohovor velmi suverenne a o plate som dlho vyjednavala.
a ano, viem ze otazka ci sa to da vypocitat, nie je na mieste,
mrzi ma ze nie je on doceneni. ale vypoved kvoli tomu nedam.
a vazim si aj dobrych zdravotnikov a velmi.
pekny den.
@anonym_autor starší, ubitý muž, možno vyhoretý z práce pôjde do dôchodku a zarába menej ako osoba, ktorá robí vo firme kratšie ako on. No tak dotklo sa ho to, ty za to nemôžeš, koľko on zarába ani za platovú politiku vašej firmy.
Keď bude vhodná príležitosť, tak sa ho spýtaj, prečo je zrazu odmeraný a či sa to týka tlačiva na stole. Pokojne mu to vysvetli, že ti je ľúto, a že je to nefér, že zarába menej ako nováčik, poraď mu ako sa vyjednáva o plate a tak ďalej.
Pekný deň😀
no on uz vie moj, som to po… .. a podla reakcie jejo sudim ze ma mensi.
a viem ze som vyhrala pohovor velmi suverenne a o plate som dlho vyjednavala.
a ano, viem ze otazka ci sa to da vypocitat, nie je na mieste,
mrzi ma ze nie je on doceneni. ale vypoved kvoli tomu nedam.
a vazim si aj dobrych zdravotnikov a velmi.
pekny den.
@anonym_autor To bola otázka na moju odpoveď? 🙂
@anonym_autor a čo tak sa ho narovinu opýtať, či si mu ty niečo urobila, či sa niečo stalo, keď k tebe zmenil prístup? Ak sa len zdravíte a predtým ste normálne spolu komunikovali a vychádzali, tak sa ho opýtaj na to. Nie, či mu vadí tvoj plat… Že to je o plate sú len tvoje domienky, aj keď môžu byť správne.
@anonym_autor Ake hejty a komentare odveci 😂 Vidis aj tu ti zavidia plat a to nemaju ani sajnu kolko zarabas 😁
Co s tym ti neviem povedat. Kazdopadne nie je to tvoja chyba ale chyba vedenia, prip. jeho ze si neotvoril usta a nevypytal. Ja som mala kolegynu, ktora mi tiez zavidela a pritom nemala co, lebo v konecnom dosledku nezarabala menej kedze si privyrabala narozdiel odo mna trestnou cinnostou 🤐 Odisla som a po mne nastupila mlada zaba, ktorej dali samozrejme viac ako mne... A to som si pytala zvysenie 200 eur v hrubom co nie je vobec vela. Tak to chodi na SK, nic s tym nenarobime. Este mas moznost sa o tom porozpravat s kolegom, ale ty musis vediet, ci je to dobry napad a ci by to celu situaciu este nezhorsilo.
Jasné, lebo určite máme co a na koňovi každý každému závidí. 😜
@anonym_c21475 hejty a komentáre odveci? Akože ktoré? A závidíme? Čo? Však nevieme koľko zarába a ani to nikoho nezaujíma. Ako už som čítala, že keď niekto nesúhlasí s autorkou alebo má iný názor, tak hneď závidí. Ale toto.... že odpovedáme k veci?

S čím ho chceš konfrontovať? Ak chce byť k tebe nepríjemný, tak bude aj naďalej. Nerieš.