icon

Aké sú výhody byť druhou manželkou v moslimskej krajine?

9. feb 2025

Žijem v moslimskej krajine a niekoho som stretla. Vlasne muža, aký by sa mi páčil. Vyhovuje mi na ňom asi tak všetko. Väčšinu chlapov, ktorých som doteraz stretla považujem za slabochov, proste žiadne šťastie doteraz a to mám vek okolo 40 rokov. Teraz, keď som to najmenej čakala, som stretla tohto. S nim je všetko úplne prirodzene, akoby sme sa tisíc rokov poznali. Keď spolu niekam cestujeme, akoby sme spríjemnili den všetkým ľudom, ktorých sme stretli, lebo sa na nás usmievajú tak srdečne späť. Pozval ma na ten sviatok na konci ramadánu k nemu domov. Jeho manželke by to nevadilo, lebo tu môže mať 4. Moc nad tým neuvažujem, iba tak na 5%. Zaujímala by ma praktická stránka. Keby sme sa naozaj zobrali, mne by vôbec nevadilo byt druha žena, absolútne. Vlastne uvazujem, že sa mi tento systém páči, lebo to musí byt super mať muža, aký ti vyhovuje a zároveň polovicu času priestor pre seba. Myslím, že na normálne scenário bývať s niekým celý čas, to by sa mi už nechcelo. Čo sa týka tej jeho prvej manželky, tu sa to berie tak, že ona by bola ako staršia sestra a ja mladšia sestra. Samozrejme ho chcem ešte viac spoznať, ale zaujima ma len tak teraz teoreticky ta praktická stránka. Tu sa môžeme zobrať, systém to povoľuje. Bude také manželstvo potom uznané v Európe? Nájde sa tu niekto taký, kto sa touto otázkou niekedy zaoberal?

dahliaa
13. feb 2025

@dobryden muslimů/muslimek, kteří se narodili a žijí v muslimské krajině znám spousty a NIKDO z nich neřekne o Islámu špatného slova. Sama jsem tam nějaký ten pátek byla a jak jsem psala, cítila jsem se tam mnohem bezpečněji než kolikrát v Praze, příjemní lidé....Ne, nezměnila bych názor a mou víru v Alláha by žádná situace nezměnila. Já nejsem věřící na základě svého okolí, ale protože v Islám a Boha věřím. Ale to vy dvě asi pochopit stejně nedokážete...

dahliaa
13. feb 2025

@dobryden V čem je podle tebe Islám horsie realizovatelný?

dobryden
13. feb 2025

@nevenka ja viem,Lenku tegistrujem dlhsie ,ona domonca nema ano jasno v islame,nie len v kresťanstve.Velakrat napisala tak a potom tvrdila inak,ako jej v danú chvilu vyhovovalo.Ale v islame je dovolené klamať.Tak.

dobryden
13. feb 2025

@dahliaa vo vsetkom.Pretoze na nasu dobu je neprijateľný,jeho nariadenia,ci zakony su zastaralé a ;nie su univerzálne.Mozno to takto vydržalo v ytch pôvodných krajinach,lebo tam ludia skor lipnu na tradíciách ako na viere.Ale pre moderný svet je proste nerealizovateľný,lebo tie zakony co boli vtedy uz davno sa zmenili a neplatia.Okrem toho je to len teória .A celkovo sa doba zmenila je skor zamerana na cloveka ako na nezmyselne nariadenia a to ako ma clovek zit,kedy ma soat,kedy sa modliť a podobne nezmyselne nariadenia.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden Korán je od Boha, Muhammad bol len posol, ktorému ho Boh po anjelovi Gabrielovi diktoval.
Muslimovia bez Ježiša aj bez Muhammada sa môžu dostať do raja. Dokonca podľa islamu sa tam môže dostať aj nemuslim, ktorý žil podľa svedomia a nemal informácie o islame (iné je, ak ich mal).

Prosím ťa neklam a nevymýšľaj si - ak si pravdovravná, tak prines verš Koránu, ktorý dokazuje, že je povolené klamať. Ak nie, tak radšej mlč. Zbytočne si pridávaš zlé skutky na Súdny deň.

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova Lenka to je pekna teória ale nienkaudy tomu veri.Korna je kniha co si vymyslel Mohamed.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden Boží zákon nie je zastaralý a je nemenný. Je určený pre ľudstvo celej doby. Nemení sa ako kabát podľa počasia. Boh pozná minulosť i budúcnosť a zákony, ktoré nám dáva sú platné navždy.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden
Citujem ti len odpoveď na tvoje slová.. takých už bolo..

Korán 2:23. "Ak by ste boli na pochybách o tom, čo sme zoslali dole nášmu poddanému, tak prineste kapitolu tomu podobnú (podobnú Koránu) a privolajte svojich svedkov okrem Boha, ak ste pravdovravní, Ak by ste tak neurobili a ani neurobíte, tak sa vyvarujte ohňa, ktorého palivom budú ľudia a kamene, pripravený je pre tých, ktorí odmietli veriť."

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova Nwjocori sa o Alahoci ze je ten najvastsi klamár?A inak v inych diskusiách si to nepopierali ze ked je to nutne musi moze moslim aj zakladať🙂Naozaj Lenka ja si dost pamatam co si popisala,a viem ze toto v inej diskusii bolo tiez rozoberané.Musis si zapisovať co kde pises,lebo potom mas v tom zmätok.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden No daj ten verš 🙂 Pretože tam sa toto nepíše, viem ale asi na čo narážaš. Keď si pozrieš arabské slovo, tak je tam plánovač alebo ten, kto vie čo bude v budúcnosti, takže nie je možné ho preľstiť 🙂 Zmätok máš v tom jedine tak ty.

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova sura 3:54 ako najlepsi podvodník😉

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova no ved prave koran sa vie vyložiť miliónmi spôsobmi ,preto vobec nie je univerzálny a nadčasový,aj ty sama si z neho vyberáš len to,co sama chces.A ked si nevies rady tak zasa si pomáhaš rôznymi hadismy,jeden je pre teba ok alw pre druheho nie a takto .To by bol tazko nadiktoval takuto zmes nedorozumení a pomôcok.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden 3:54 And the disbelievers made a plan ˹against Jesus˺, but Allah also planned—and Allah is the best of planners.
https://quran.com/ali-imran/54
Nájdi si normálny preklad a nefabuluj tu výmyslami 🙂

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova Lenka,uz ani sma nevies alebo nevedia aky je spravny preklad,pre Mohameda to mohol byt podvodník,pre teba plánovač a tom je islam ze kazdy clovek si ho vysverli po seba,ti benevolentnejší ako ty,ty radikálnejší ako Isis,alw v podstate ma vlstne kazdy pravdu.Takze tak,bibliu mas aspon univerzálnu,nemas tam take nepresnosti ako v Korane.

lenkakravcova
13. feb 2025

@dobryden aha, čiže ja alebo iní nevedia čo je správny preklad ale ty vieš, lebo ty si v tom najlepšia a najmúdrejší a aj si si preštudovala tie slová v arabčine a tak 😃😃😃 (irónia)

Radšej ozaj mlč, než šíriť hlúposti. Nech si na seba neprivoláš Boží hnev. Jednu takú som pred rokmi poznala, čo mala podobný slovník, ani 50 rokov nemala, vyjadrovanie sa o Bohu a Koráne podobne ako ty a dnes je vieš kde? 2m pod zemou.. nechci zbytočne si narobiť pred Bohom problémy, nech ti život neskráti.

dahliaa
13. feb 2025

@dobryden Tyhle zákony uvedené v Koránu stvořil Bůh. A On ví co je pro nás lidstvo nejlepší, On je náš stvořitel. Jeho zákon nikdy nebude zastaralý. 🙂

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova Oficiálne sa už protirečí, keď sa spýta, ako to je s protirečeniami v Koráne. Potom sa tvrdí: V Koráne nie sú žiadne protirečenia. Ak nejaké sú, platí pravidlo abrogácie, podľa ktorého mladšie súry prepisujú staršie. Ak nie sú v Koráne žiadne protirečenia, prečo potom potrebujeme pravidlo, ako zaobchádzať s protirečeniami v islame? To vôbec nedáva zmysel: Ak ich nie je, potom nepotrebujeme pravidlo abrogácie. Potrebujeme ho len vtedy, keď vieme, že existujú protirečivé súry. Toto pravidlo nepochádza z Koránu, ale od islamských učených. Keby nenašli žiadne protirečenia, nikdy by im nenapadlo zaviesť takéto pravidlo na zaobchádzanie s Koránom.

dobryden
13. feb 2025

@lenkakravcova Lenka ja s tebou slusne diskutujem a pytam sa ta na nejasnosti ktore Koran ponuka v celej skale,a ty mi tu uz prajes any som ostala pod zemou.Ja by som ti take nepriala,hoci sama vytrhavas z biblie a provnavas resop si dokazujes pravdu,ked sa ta niekto zastihne nepripravenu zrazu si plna nenavisti,

dobryden
13. feb 2025

@dahliaa Suhlasim,vie co je pre nas najlepsie,skoda ze to ten vas nevedel ked si bral mohamed 9 r dieta za manzelku

zooeynka
13. feb 2025

@dobryden tak, a uz si aj zastrasovana moslimkou Lenkou, vyhrazky, hrozby....ake lahke je sa zradikalizovat, toto je neskodna debata a uz je ti hrozene smrtou pokial budes samostatne premyslat a neprijmes absurdity Islamu ako najvyssiu pravdu....

natalka13
13. feb 2025

@lenkakravcova ty brdo, kam az sa este dokazet znizit?

mimka1402
13. feb 2025

@lenkakravcova Ja som si do tohto momentu myslela, že nie si zlý človek, len hlúpa naivná. Po tomto? Takto chceš niekomu ukázať o láske ku koranu, že praješ kvôli tomu, že neverí v niečo presne ako ty smrť? Si ty úplne už mimo??
Celý čas chceš ukázať mierumilovnosť a sama sa znížiš k tomuto? Som sklamaná.

nyusika
13. feb 2025

@mimka1402 čo čakáš od ľudí, ktorý sa venujú množeniu šteniat ?
A keď pes ochorie, namiesto jednoduchej operácie ho dajú utratiť

natalka13
13. feb 2025

@nyusika uplne podla koranu. Ona je cela pomylena a snad len uvedena do omylu.

mimka1402
13. feb 2025

@nyusika Že čo?🥲 Čo prosím? To je dúfam vtip.

nyusika
13. feb 2025

@mimka1402 nie, nie je

mimka1402
13. feb 2025

@nyusika nie nadarmo sa vraví, že kto nemá rád zvieratá, nemôže mať rád ani ľudí...

lenkasarka
13. feb 2025

@nyusika Lenka sa venuje množeniu šteniat? To snáď nie toto

earlgrey
13. feb 2025

Heeej a ja som si donedávna myslela, že Lenka má muža moslima a prešla na jeho vieru.. ale tak oni obaja Slováci, ktorí sa rozhodli prejsť na inú vieru a hrá sa tu na čo? veď ona je moslimka len čisto teoretická...ktorá si výklad preložila podľa seba...a riadi sa tým, čo sa naučila a vyčítala...žiadna prax, žiadna moslimská krajina, proste to akokeby si ja naštudujem niečo o hinduizme a začnem to šíriť...🤣😄

demodun
13. feb 2025

@earlgrey 😁😁
A nebolo by lepšie to mnohomužstvo? 🤔 Veď do Tibetu a Indie je len kúsok. To by bola väčšia sranda. Budeš priekopníčka 😂